Да ли су адвентисти хришћани?

Чекај, јел то значи да си се већ потајно обрезо, и зато браниш суботу до последње капи крви. z:mrgreen:

Значи, нема одговора, него неке бесмислице, исто ко и твој другар по суботи Роби.
Polako.
Ako si hriscanin onda verujes sta Pavle kaze.
Ti kazes treba se obrezivati po Pavlu i drzati zakon.
Ja treba tebe da pitam ne to mene.
Zasto to ne cinis?

Јесте, поштовао је суботу тако да су Га сви Јевреји оптуживали да квари суботу.

Супротност, јер ти и адвентисти суботу стављате да без ње нема спасења, ми недељу као дан поштујемо и славимо јер је дан Васкрсења, без вере у Васкрсење нема спасењ, не вере у дан недеље, поштујемо и суботу као дан у који је Бог починуо, поштујемо и СЗ и Заповести кроз НЗ.

Ово, кад погледам, па ћу одговорим. :deda:
Polako.
Videli smo da ti ni svoju veru ne poznajes a kamoli drugu.
Tvoji svestenici kazu da je postovao.
Jer da nije, kako je mogao nas spase ako ni sam ne moze da odrzi zakon zbog kojeg smo mi osudjeni?

A za krsenje subote?
To samo neupuceni mogu da tvrde.
Jevreji su ga optuzivali za stvari koje su sami dodali u vezi subote a ne Bog.
Zato kada ih je pitao, oni su cutali.
Jer su po zakonu mogli odma da ga kamenuju da je stvarno krsio subotu.

Covek koji ovo ne zna je kao covek koji ne zna da racuna.
To je kao da kazes da su 2 i 2 jednako 3

O cemu duskutovati sa takvim?

Naravno,u skladu sa novonastalom situacijom i jasnim ukazima apostola po tom pitanju sto ce reci sa akcentom na sustinu !!!
Причамо о обрезању и суботи, јел ти то мислиш да поред суботе треба и обрезање.

По, а.Павлу и СЗ без обрезања не можеш да испуниш Закон и суботу.
Izvini,plasirao si gomilu pitanja na koja mi tesko odgovarati sve odjednom,daj skrati i iznesi konkretna pitanja dajuci im redni broj pa da krenem sa odgovaranjem,jel vazi ?
Ево ти горе једно актуално питање, немам воље да сад све поново тражим, али ево сећам се рецимо оно из Псалма 110 у вези везника, док, који овде означава трајну и непрекидну радњу :

1. Рече Господ Господу мом: Седи мени с десне стране, док положим непријатеље Твоје за подножје ногама Твојим.

Има, рецимо и оно питање око приче о Богаташу и убогом Лазару и Аврамовом наручју, које представља реалну причу о загробном животу душе.

Polako.
Ako si hriscanin onda verujes sta Pavle kaze.
Ti kazes treba se obrezivati po Pavlu i drzati zakon.
Ja treba tebe da pitam ne to mene.
Zasto to ne cinis?
Наравно, то је ваљда нормално да верујемо шта а.Павле пише у својим посланицама.

Чекај, бре, зашто ја то да чиним, ваљда је то упућено теби и адвентистима који верујете у СЗ закон и суботу, и а.Павле пише да мора да буде и обрезање и закон, једно без другог не може ако хоћеш да испуниш и обрезање и закон и суботу.

Polako.
Videli smo da ti ni svoju veru ne poznajes a kamoli drugu.
Tvoji svestenici kazu da je postovao.
Jer da nije, kako je mogao nas spase ako ni sam ne moze da odrzi zakon zbog kojeg smo mi osudjeni?

A za krsenje subote?
To samo neupuceni mogu da tvrde.
Jevreji su ga optuzivali za stvari koje su sami dodali u vezi subote a ne Bog.
Zato kada ih je pitao, oni su cutali.
Jer su po zakonu mogli odma da ga kamenuju da je stvarno krsio subotu.

Covek koji ovo ne zna je kao covek koji ne zna da racuna.
To je kao da kazes da su 2 i 2 jednako 3

O cemu duskutovati sa takvim?
Ја мислим да добро познајем православље, нисам мого још да погледам видео, сутра, али, наравно да је Исус поштовао суботу, па није дошао да скроз поништи СЗ и закон који су проповедали веру у истинитог Бога, али, Исус је такође рекао да је СЗ испуњен и самим тиме и субота, и то је указао у оној причи око исцељења болесног у суботу.

Ваљда Јевреји сами боље знају о својој суботи и како се поштује, и договарали су се да га убију, и Исус је могао да исцели болесника и неки други дан, зашто је морала да буде баш субота, ако је болесник чекао на исцељење годинама може да сачека и пар дана, многе друге болеснике је исцељивао другим данима, али ето Исус је ипак изабрао баш суботу да исцели болесника како би указо да је стара субота прошла и да долази будући НЗ и нека нова духовна субота.

итд..... :metla:

...Ваљда Јевреји сами боље знају о својој суботи и како се поштује
A valjda je Isus ipak najbolje znao kako se pravilno svetkuje subota,zar ne ?
, и договарали су се да га убију,
Nisu se svi jevreji dogovarali vec oni koji su pogresnoo svetkovali subotu a i sav ostali zakon,nije im onb znacio nista jer su hteli otvoreno krsiti Bozju zapovest NE UBIJ !!!

A valjda je Isus ipak najbolje znao kako se pravilno svetkuje subota,zar ne ?

Nisu se svi jevreji dogovarali vec oni koji su pogresnoo svetkovali subotu a i sav ostali zakon,nije im onb znacio nista jer su hteli otvoreno krsiti Bozju zapovest NE UBIJ !!!
Naravno, ipak je Isus po znanju iznad svih njih.

U vezi Isusa i subote, pričali smo već 100 puta, da sumiram, cela priča oko isceljenja bolesnog u subotu svodi se na ono što je Isus rekao da je subota radi čoveka i nije čovek radi subote, jer im je Isus naveo primer baš iz SZ da su čak i po samom zakonu, čak i sami sveštenici kršili počinak subotni i opet nisu bili krivi zbog toga, znači nisu obični vernici nego čak i sami sveštenici koji su prvi trebali da poštuju zakon o počinku u subotu, što je Isus time nagoveštavao da oni nisu dobro shvatali i razumeli suštinu i svrhu subote i počinka i da samim time subota treba da prestane da važi za one koji će u budućnosti poverovati, jer je na kraju rekao da je On gospodar nad subotom, znači kao Gospodar ima vlast nad subotom, ne da je ukine, nego da je ispuni.

Jer, zašto je Isus iscelio čoveka baš u subotu i baš u zbornici pred farisejima i starešinama, mogao je i neki drugi dan, zar ne, bolesnik je čekao godinama na izlečenje par dana kasnije nije značilo ništa, nego je Isus time hteo da pokaže Jevrejima da su pogrešno gledali na subotu, jeste subota sveta i treba počinak subotni, ali, veći je čovek od subote i veća je milost od subote, jer su i čovek i milost suština i jedan cilj vršenja duhovnog počinka u subotu, i, još, i sam Isus je veći od subote jer je gospodar od subote, i zato je i došao Isus kao Bog i gospodar subote da ispuni zakon i subotu i da donese NZ milosti i blagodati.

Na taj način, takvu misiju i propoved Isusovu o zakonu i suboti su shvatali i Apostoli i apostolski učenici i naslednici, i subota je vremenom polako prestala da se poštuje i slavi kao u SZ, i prvi dan u sedmici i dan Gospodnji je polako počeo da se izdvaja kao poseban dan slavljenja zbog toga što je u taj dan bilo Vaskrsenje, neki kažu da se slavi dodatno i zbog toga što je u taj dan Bog stvorio svet.

Наравно, то је ваљда нормално да верујемо шта а.Павле пише у својим посланицама.

Чекај, бре, зашто ја то да чиним, ваљда је то упућено теби и адвентистима који верујете у СЗ закон и суботу, и а.Павле пише да мора да буде и обрезање и закон, једно без другог не може ако хоћеш да испуниш и обрезање и закон и суботу.
Pa ti si se sam presao i citirao si Pavla da kaze da drzimo zakon i da se obrezujemo.
Drzis li zakon i obrezujes li se?

Ја мислим да добро познајем православље, нисам мого још да погледам видео, сутра, али, наравно да је Исус поштовао суботу, па није дошао да скроз поништи СЗ и закон који су проповедали веру у истинитог Бога, али, Исус је такође рекао да је СЗ испуњен и самим тиме и субота, и то је указао у оној причи око исцељења болесног у суботу.

Ваљда Јевреји сами боље знају о својој суботи и како се поштује, и договарали су се да га убију, и Исус је могао да исцели болесника и неки други дан, зашто је морала да буде баш субота, ако је болесник чекао на исцељење годинама може да сачека и пар дана, многе друге болеснике је исцељивао другим данима, али ето Исус је ипак изабрао баш суботу да исцели болесника како би указо да је стара субота прошла и да долази будући НЗ и нека нова духовна субота.

итд..... :metla:
Pa sto se javljas kada nisi vidio?
A gde je Isus kazao da je subota ispunjena?

Postoje 2 zakona
Ceremonijalni i moralni.
Ceremonijalni je ispunii ali moralni vazi i danas.
Da znas svoju veru, znao bi to.
Ali cim ovo ne znas, kako znas svoju veru??
A kada sam ti pokazao sta tvoja vera kaze, ti dalje nastavljas suprotno svojoj veri.
Sto znaci da poima nemas o svojoj veri i da si sujetan.
Veca ti je i preca tvoja sujeta od tvoje vere.

Evo tvoja vera ponovo:
images (5).jpeg

Ti imas predrasude koje su iznad tvoje vere.
Tvoje znanje o tvojoj veri i drugoj se zasniva na predrasudama.
Zato ti ne mozes da vidis ni sta tvoja vera kaze.
Ne vidis sumu od drveca.

Pitaj to Isusa,meni se cini da neke aktivnosti zapravo i nisu ili drugim recima ne mogu biti klasifikovani kao posao...
Kako gof,Isus tom prilikom im nije rekao batalite subotu nego je doprecizirao STA SE MOZE SLOBODNO CINITI subotom A DA TO NIJE PREKRSAJ 4-TE bOZJE ZAPOVESTI !!!

Pojma nemam,to si s njima rascisti.

Po tebi se ljudska istorija prebacila od Adama direknou 21 vek stoga ti cudno da se magarci uopste koriste u svakidasnji zivot ljudi...cini se da zaboravljas da je Sveto Pismo sklop pravila i propisa univerzalnog znacaja u vezi cije implementacije vidimo primere iz ljudskih zivota iz proslosti.

A ko je rekao DA NAS TO SPASAVA,zasto izmisljas onog cega nema...!??
...sa druge strane,i pored realnosti da nas spasava Isus Hristos,to se spasenje za svakog pojedinca realno desava TEK kada se drze Bozje zapovesti i generalno cini odno sto Bog od nas trazi,ukljucujuci i ono sto si pomenuo.

:roll: :roll: :roll:
1)Jahosuhua hristos je dokazo da se subotom radi,a za one koji su se drzali objave Jahvea je itekako bio prekrsaj, znas ti to dobro, to tvoje "mudrovanje" mozes nekom drugom da prodajes, :whistling:
2)Nisi ti nikakav adventista, kada ne znas sta odobrava ili ne odobrava generalna konferencija. Mislim da ti je vreme da pronadjes duhovnika da se ispovedis i pricestis.
3)Biblija se sastoji iz 2 dela: Tanaha za Jevreje i N.Saveza za hriscane,a po tvojoj tvrdnji da sklop pravila i propisa je univerzalnog znacaja, ovo je tako :hahaha:
4)Hristos je put i istina, ne skup pravila i propisa iz Tanaha, to midijanski El Jahve trazi od Izraela,a ne od hriscana!
5) Kako vidim iz tvog pisanja nit si Svevisnjim osvedocen, nit si "zapecacen "Svetim duhom, ali jos uvek ima vremena da izadjes iz bludnice.

Pa sto se javljas kada nisi vidio?
A gde je Isus kazao da je subota ispunjena?

Postoje 2 zakona
Ceremonijalni i moralni.
Ceremonijalni je ispunii ali moralni vazi i danas.
Da znas svoju veru, znao bi to.
Ali cim ovo ne znas, kako znas svoju veru??
A kada sam ti pokazao sta tvoja vera kaze, ti dalje nastavljas suprotno svojoj veri.
Sto znaci da poima nemas o svojoj veri i da si sujetan.
Veca ti je i preca tvoja sujeta od tvoje vere.

Evo tvoja vera ponovo:
Pogledajte prilog 1770131
Ti imas predrasude koje su iznad tvoje vere.
Tvoje znanje o tvojoj veri i drugoj se zasniva na predrasudama.
Zato ti ne mozes da vidis ni sta tvoja vera kaze.
Ne vidis sumu od drveca.
Ću pogledam, ali, ko zna kako si ti to protumačio, ti sve adventistički tumačiš, nego sad da ti neko priča o islamu i SZ, ti bi i njih probo da adventizuješ. z:mrgreen:

Ako piše da je Isus rekao, da je došao sa ispuni zakon i proroke, onda je valjda mislio na ceo zakon i sve proroke (ima i kod proroka o suboti), ili, je eto Isus verovatno tu izostavio od ispunjenja samo subotu zato što Glasnik i Robi i dalje tvrdoglavo :ortaci: drže subotu. :mrgreen:

Naravno, najzad da to vidiš, ceremonijalni i obredni deo zakona ispunjen, i moralni i etički i duhovni deo zakona važi i danas kroz NZ, evo, Beseda na gori i neki citati :

17. Ne mislite, da sam došao ukloniti zakon ili proroke. Nijesam došao da ih uklonim, nego da ih ispunim.
20. Jer vam kažem: Ako pravednost vaša ne bude savršenija negoli književnika i farizeja, nećete ući u kraljevstvo nebesko.
27. Čuli ste, da je bilo rečeno: Ne čini preljube!
28. A ja vam kažem: Svaki, koji pogleda na ženu požudno, već je u srcu svojemu učinio s njom preljubu.
31. Nadalje je bilo rečeno: Tko hoće da pusti ženu svoju, neka joj dadne knjigu raspusnu!
32. A ja vam kažem: Svaki, koji pusti ženu svoju - osim zbog preljube - ,navodi je, da čini preljubu; i tko puštenicu uzme za ženu, čini preljubu.
38. Čuli ste, da je bilo rečeno: Oko za oko, zub za zub!
39. A ja vam kažem: Ne opirite se zlu, nego ako te tko udari po desnom obrazu, obrni mu i drugi!
43. Čuli ste, da je bilo rečeno: Ljubi bližnjega svojega i mrzi na neprijatelja svojega!
44. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje i molite se za one, koji vas progone!
48. Budite dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski!

Jel, vidiš, i dalje važi moralni i duhovni zakon iz SZ, ali, je taj zakon kroz NZ postao ispunjen na jedan duhovno savršeniji i uzvišeniji način.

I, ako je subota po tebi nešto najvažnije u veri, zašto onda Isus ovde u besedi na gori nije pomenuo subotu ako je toliko važna.

I, subota kao konkretan dan i ceremonija i obred kod Jevreja i SZ je ispunjena, ali je ostala duhovna suština i cilj subotnjeg pokoja, ostao je taj duhovni pokoj i svakodnevno slavljenje Boga, mi nismo "obožili" nedelju kao dan, kao da bez nedelje nema spasenja, bez svakodnevne vere u Vaskrsenje nema spasenja, mi nedelju poštujemo i slavimo jer se u baš taj dan desilo Vaskrsenje, da je bilo u neki drugi dan sedmice, onda bi to prešlo na taj dan.

Bre, ako se postave prve dve najveće zapovesti, i postave Deset zapovesti jer tu imaju moralne i verske stvari, i šta sad treba da dodaju i fusnotu da za nas hrišćane ne važi subota. :aha:

Nisi ti ništa dokazo :ne:, bre, dal ti vidiš ili čitaš nešto iz Pravoslavlja, od posle apostolskih učenika i sve do danas u hrišćanstvu su svi svetitelji i razni teolozi i slični pisali da je subota ispunjena i ne važi više za nas hrišćane. Jel oćeš ovde da na sledećih 50 strana citiram sve izvore o tome.

Nemo da si neozbiljan, molim te.

Причамо о обрезању и суботи, јел ти то мислиш да поред суботе треба и обрезање.

По, а.Павлу и СЗ без обрезања не можеш да испуниш Закон и суботу.

Ево ти горе једно актуално питање, немам воље да сад све поново тражим, али ево сећам се рецимо оно из Псалма 110 у вези везника, док, који овде означава трајну и непрекидну радњу :

1. Рече Господ Господу мом: Седи мени с десне стране, док положим непријатеље Твоје за подножје ногама Твојим.

Има, рецимо и оно питање око приче о Богаташу и убогом Лазару и Аврамовом наручју, које представља реалну причу о загробном животу душе.
:jede2:

Back