Pa sto se javljas kada nisi vidio?
A gde je Isus kazao da je subota ispunjena?
Postoje 2 zakona
Ceremonijalni i moralni.
Ceremonijalni je ispunii ali moralni vazi i danas.
Da znas svoju veru, znao bi to.
Ali cim ovo ne znas, kako znas svoju veru??
A kada sam ti pokazao sta tvoja vera kaze, ti dalje nastavljas suprotno svojoj veri.
Sto znaci da poima nemas o svojoj veri i da si sujetan.
Veca ti je i preca tvoja sujeta od tvoje vere.
Evo tvoja vera ponovo:
Pogledajte prilog 1770131
Ti imas predrasude koje su iznad tvoje vere.
Tvoje znanje o tvojoj veri i drugoj se zasniva na predrasudama.
Zato ti ne mozes da vidis ni sta tvoja vera kaze.
Ne vidis sumu od drveca.
Ću pogledam, ali, ko zna kako si ti to protumačio, ti sve adventistički tumačiš, nego sad da ti neko priča o islamu i SZ, ti bi i njih probo da adventizuješ.
Ako piše da je Isus rekao, da je došao sa ispuni zakon i proroke, onda je valjda mislio na ceo zakon i sve proroke (ima i kod proroka o suboti), ili, je eto Isus verovatno tu izostavio od ispunjenja samo subotu zato što Glasnik i Robi i dalje tvrdoglavo

drže subotu.
Naravno, najzad da to vidiš, ceremonijalni i obredni deo zakona ispunjen, i moralni i etički i duhovni deo zakona važi i danas kroz NZ, evo, Beseda na gori i neki citati :
17. Ne mislite, da sam došao ukloniti zakon ili proroke. Nijesam došao da ih uklonim, nego da ih ispunim.
20. Jer vam kažem: Ako pravednost vaša ne bude savršenija negoli književnika i farizeja, nećete ući u kraljevstvo nebesko.
27. Čuli ste, da je bilo rečeno: Ne čini preljube!
28. A ja vam kažem: Svaki, koji pogleda na ženu požudno, već je u srcu svojemu učinio s njom preljubu.
31. Nadalje je bilo rečeno: Tko hoće da pusti ženu svoju, neka joj dadne knjigu raspusnu!
32. A ja vam kažem: Svaki, koji pusti ženu svoju - osim zbog preljube - ,navodi je, da čini preljubu; i tko puštenicu uzme za ženu, čini preljubu.
38. Čuli ste, da je bilo rečeno: Oko za oko, zub za zub!
39. A ja vam kažem: Ne opirite se zlu, nego ako te tko udari po desnom obrazu, obrni mu i drugi!
43. Čuli ste, da je bilo rečeno: Ljubi bližnjega svojega i mrzi na neprijatelja svojega!
44. A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje i molite se za one, koji vas progone!
48. Budite dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski!
Jel, vidiš, i dalje važi moralni i duhovni zakon iz SZ, ali, je taj zakon kroz NZ postao ispunjen na jedan duhovno savršeniji i uzvišeniji način.
I, ako je subota po tebi nešto najvažnije u veri, zašto onda Isus ovde u besedi na gori nije pomenuo subotu ako je toliko važna.
I, subota kao konkretan dan i ceremonija i obred kod Jevreja i SZ je ispunjena, ali je ostala duhovna suština i cilj subotnjeg pokoja, ostao je taj duhovni pokoj i svakodnevno slavljenje Boga, mi nismo "obožili" nedelju kao dan, kao da bez nedelje nema spasenja, bez svakodnevne vere u Vaskrsenje nema spasenja, mi nedelju poštujemo i slavimo jer se u baš taj dan desilo Vaskrsenje, da je bilo u neki drugi dan sedmice, onda bi to prešlo na taj dan.
Bre, ako se postave prve dve najveće zapovesti, i postave Deset zapovesti jer tu imaju moralne i verske stvari, i šta sad treba da dodaju i fusnotu da za nas hrišćane ne važi subota.
Nisi ti ništa dokazo

, bre, dal ti vidiš ili čitaš nešto iz Pravoslavlja, od posle apostolskih učenika i sve do danas u hrišćanstvu su svi svetitelji i razni teolozi i slični pisali da je subota ispunjena i ne važi više za nas hrišćane. Jel oćeš ovde da na sledećih 50 strana citiram sve izvore o tome.
Nemo da si neozbiljan, molim te.