Да ли су адвентисти хришћани?

Kako nema?
To je deo Bozjeg zakona.
Pogledajte prilog 1766471
Ti ne poznajes ni svoju veru?
Причамо где то има у ДА и Посланицама и код ученика и наследника апостола, и у првим хришћанским изворима :rtfm:, не причамо о СЗ који је бај д веј испуњен.

Дај, потруди се, ако то нађеш, одма ћу поједем овај мој комп и телевизор. :jede:

Причамо где то има у ДА и Посланицама и код ученика и наследника апостола, и у првим хришћанским изворима :rtfm:, не причамо о СЗ који је бај д веј испуњен.

Дај, потруди се, ако то нађеш, одма ћу поједем овај мој комп и телевизор. :jede:
Obcemu da pricamo kada ti ne verujes ni svojoj crkvi??

Ima videli smo u tvojoj crkvi iz Novog zaveta.
Cak se tvoja crkva ne usudjuje da izbaci tu zapovest.
https://biblija.serbianforum.info/t14-bozji-zakon-10-bozje-zapovesti-i-apostoli

I razggnjevi se zmija (sotona) na ženu (Crkvu) i otide da se pobije s ostalijem semnom njezinijem, KOJE DRZI ZAPOVESTI BOZJE i ima svedocanstvo Isusa Hrista.
Otkrivenje 12,17.

Ovde je trpljenje svetih koji DRžE ZAPOVESTI BOZJE I VERU ISUSOVO.
Otkrivenje 14 12.

Grcka reč koja se ovde koristi je entole.
To je najviše upotrebljavana reč za Bozji zakon 10 zapovesti.
Elberfelder. Brockhaus komenar grcki nemacki strana 800.

Ovde ćemo JASNO videti kako apostoli prave razliku između ZAKONA 10 Bozje zapovesti I ZAKONA u koji spada OBREZANJE.
I ocigledno je da taj ZAKON deset Bozje zapovesti sada drže I neznabosci koji su uceni od apostola ali koji žive po duhu tog zakona I sa time osuđuju telesne jevreje kojid rze slovo zakona to jest krse taj zakon I ti n neznabosci su sami pravi duhovni jevreji jer su u skladu sa zakonom jer je zakon urezan u njihovo srce i to je pravo obrezanje.

17. Ali ako ti sebe zoves Jevrejinom, oslanjas se na ZAKON I hvalis se Bogom,

18. znaš njegovu volju I prosuđuješ šta je bolje, jer dobijas pouku iz ZAKONA,

19. I ako si uveren da si vodja slepima, svetlost onima koji su u tami,

20. vaspitac nerazumnih, ucitelj nejaci, koji u ZAKONU ima olicenje znanja I istine,

21. zašto dakle, ti koji ucis druge, samog sebe ne poucis? koji propovedas da netreba KRASTI, sam krades.

22. Ti koji govoris da se ne čini PRELJUBA sam cinis preljubu. Ti kome su odvratni IDOLI, pljackas hramove.

23. Ti koji se hvalis ZAKONOM krseci ZAKON ne postujes Boga

24. kao sto je I zapisano: zbog vas se među paganima huli na Bozje ime.

25. obrezanje ima vrednost ako izvrsavas ZAKON. Ali ako KRSIS ZAKON, tvoje OBREZANJE je postalo neobrezanje.

26. ako se ,dakle, NEOBREZANI pridržava odredbi ZAKONA, zar se njegovo neobrezanje neće smatrati obrezanjem?

27. Tako će onaj ko nije telesno obrezan a ISPUNJAVA ZAKON, suditi tebi koji krsis ZAKON, iako imaš i slovo ZAKONA i obrezanje.

28. jer nije Jevrejin onaj ko je to samo spolja, niti je pravo OBREZANJE spolja, na telu.

29. Nego Jevrejin je onaj koji je to iznutra, a pravo obrezanje je obrezanje srca., Duhom ne slovom. Takav ne dobija pohvalu od ljudi, nego od Boga.
Rimljanima 2.17-29.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku

Bozji zakon je poseban zakon i on je celina.
Vazi kako vidimo i u Starom i novom zavetu

Znači Hristos postao neobrezan jer je kršio zakon lečeći nehitne slučajeve u subotu? Eto dokle sektaška misao dopire. Zato #drssebabeebalateudupe
Toga nema u mom tekstu vec ti izvrces moje revi kao kakav nevernik?

U Bibliji postoje 2 zakona.
Vidimo da apostoli jasno ukazuju na njih.

Jedan su obredi i ceremonije, praznici i godisnje subote.

A drugi je moralni zakon, 10 Bozje zapovesti sa sedmicnom subotom kao sedmi dan.

Obredni zakon je bio slika Hrista i on se ispuniio u Hristu.
Hristos je bio obrezan po njemu.

Miralni bzakon ostaje i dalje, a to su 10 Bozje zapivesti.
To i tvoja crkva potvrdjuje.
Evo:
images (5).jpeg

Samo ti ne poznajes ni ucenje svoje crkve jer te i ne zanima.
Ti ga kao i vecina ne praktikujes, samo pricas o tome.
Ti si navijac vernik kao vevina, ali ne prakticar vernik.

Kako znas da je niko nije drzao,sapnuo neki vrabac ili mozda zbog toga sto to izricito ne pise u Pismu ?
...ako li kojim slucajem mislis na ovo drugo onda mi daj molim te reci dali po toj tvojoj logici znaci da su vernici u vreme SZ-ta dakle u razdoblju izmedju Adama i Mojsija - praktikovali slobodno zoofiliju jer koliko znam ne postoji zapis da su oni u tom periodu DRZALI tu zapovest ?
...ili po tebi mozda zoofilija bila slobodno opcija vernima ???? :kafa:

A ko je osim tebe tvrdio ???
Hajdre dsa skratimo tvoje / vase muke( dileme0 jednom za svagda - predlazem da od sada koristimo naziv SEDMI DAN,jel u redu ???
E sad ako ti nije jasno koji je dan sedmi onda pitaj BUKVALNO SVE pripadnike hriscanskih zajednica sirom sveta i svi ce ti potvrditi da je Isus Hristos vaskrsao u toku dana kojeg danas nazivamo nedeljom sto ce reci U PRVI DAN SEDMICE....

Hajde da vidimo:

Naravno da nisu jer je Bog bio Taj koji ih je terao u ropstvu a takodje i izbavljhivao sto ce reci da im je upravo On vrsio monitoring nad njihovu versku praksu a kako vidimo - NIKADA IM NIJE ZAMERIO DA SU POCELI SLAVITI DRUGI DAN KOJI NIJE SEDMI !!!

eTO,MALO PRE SAM TI DETALJNO OBJASNIO.

Ne znam kakvog drugog boga pominjes i kom takvom sluzis ali ja i moj dom sluzimo Gospodu,Stvoritelja neba i zemlje i sve sto je u njoj.
1) Posto adventisti tvrde da je Biblija objasnjava samu sebe, navedi jedan stih gde pise doslovce da je neko pre Mojsija drzao fizicku subotu kao da odmora?
2)Zoofilija i 4-ta zapovest nemaju veze jedno s drugim.
3)Хебрејска реч за одмор је нах. Шабат, међутим, значи зауставити се или смирити, од речи шев, што значи седети - једноставно зауставити се. Постоји „одмор од“ и постоји „одмор за“.
4)Име суботе потиче од римског бога Сатурна, а дан је на латинском назван „Dies Saturni“, што значи „Сатурнов дан“. Ово римско име је потом усвојено у староенглески језик као „Sæternesdæg“ и на крају се развило у модерни енглески „Saturday“.
5)Назив „недеља“ за први дан у недељи потиче од староенглеске речи „Sunnandæg“, што се преводи као „дан сунца“. Ово име је директан превод латинске фразе „dies solis“, што такође значи „дан сунца“. Повезивање овог дана са сунцем потиче из древне хеленистичке астрологије, где је сваки дан у недељи био назван по небеском телу.
6)Svevisnji Elion, Otac ljubavi Nikoga i Nikada nije terao u ropstvo i nije trazio robove, vec su mu verni sluzili , tj bili su Sluge.

7)Stvoritelj,Svevisnji Elion Otac ljubavi je moj Bog koji mi je spasao zivot i kojim sam osvedocen,a ti Sluzis Jahveu koji je: 2 Mojs. 15:3
JHVH ISH Milhamah,3ЈХВХ је силан ратник: ЈХВХ је име његово.
8)Ovo pisu sami Jevreji:
Повезаност Јахвеа са Мадијанцима може оправдати експлоатацију вулканских симбола од стране Израелаца за објашњење божанског присуства, али веза Јахвеа посебно са Кенитима доводи у питање претпоставку о арапском пореклу Јахвеа и усмерава нас у другом правцу, с обзиром на металуршку активност Кенита.Доследна употреба вулканских симбола у приказивању Јахвеовог изгледа указује на значајну металуршку позадину везану за његов претходни идентитет. Приметно је да Деворина песма повезује Јахвеа са пореклом у земљи Сеир, која се налази близу подручја рудника бакра Арава.
Књига пророка Захарије потврђује ову поенту. Почиње жестоком критиком древних пророка Израиља, јер су напустили „путеве ЈХВХ“ и одбили да слушају његов глас (Захарија 1:4-6). Значење ове тврдње се разјашњава касније, када пророк извештава о будућем доласку четири „спаситеља“ Израиља које је послао ЈХВХ, а који су идентификовани као חָרָשִׁים „ковачи“ (Захарија 2:3–4).

1) Posto adventisti tvrde da je Biblija objasnjava samu sebe, navedi jedan stih gde pise doslovce da je neko pre Mojsija drzao fizicku subotu kao da odmora?
Navewdeno je da ju je uspostavio i za prvi put drzao sam Bog dok na Isus tvrdi da je subota stvorena za coveka...
Cak i amateri znaju da sve sto je Bog stvarao stvoreno je u troku onih prvih 7 dana ukljucujuci na kraju i subotu.
2)Zoofilija i 4-ta zapovest nemaju veze jedno s drugim.
Naravno da nemaju vec je pominjem kako bi pokazao da tvoj princip kojeg zelis uspostaviti za tumacenje Pisma jeste potpuno neosnovan ( da ne koristim grube reci) jer ukoliko je pravilo utvrdjivanja realnosti "ako ne postoji eksplicitan zapis da je neka zapovest drzana onda se nije drzala"onda su ljudi slobodno praktikovali zoofiliju jer takve zabrane nije bilo.

Navewdeno je da ju je uspostavio i za prvi put drzao sam Bog dok na Isus tvrdi da je subota stvorena za coveka...
Cak i amateri znaju da sve sto je Bog stvarao stvoreno je u troku onih prvih 7 dana ukljucujuci na kraju i subotu.

Naravno da nemaju vec je pominjem kako bi pokazao da tvoj princip kojeg zelis uspostaviti za tumacenje Pisma jeste potpuno neosnovan ( da ne koristim grube reci) jer ukoliko je pravilo utvrdjivanja realnosti "ako ne postoji eksplicitan zapis da je neka zapovest drzana onda se nije drzala"onda su ljudi slobodno praktikovali zoofiliju jer takve zabrane nije bilo.
1)Ne zanimaju me sta amateri znaju ili ne, od Tebe sam trazio da postavis stih ko jeste pre Mojsija drzao subotu?
I to jeste Realnost, jer nemas dokaz.
2)A nastavak stiha glasi:"I nije covek radi subote stvoren", i jasno je da subota Ne obavezuje coveka da njoj sluzi.
3) Ovo sto ja pitam je potpuno zdravorazumska logicnost i nije moje tumacenje i ne zelim uspostaviti moj princip za tumacenje, nego ono sto jasno proizilazi iz biblijskog teksta.
4) Nemas apsolutno nikakve argumente, vec se rukovodis pretpostavkama,
5)Ako je Svevisnji Elion Duhovno bice-Sveti Duh,kako se to on Umorio, pa je sedmi dan odmarao?
6) A zasto ne napises te grube reci, slobodno promeni vokabular, da citamo kako se to primerni adventista koji slavi rimsku suotu "lepo " izrazava, :)
7)Znam odakle ti stize ta rec zoofilija, od tvoje lazne prorocice, nije ni cudo sto si je upotrebio:

„Дух пророчанства“, том I, страна 69, 78, штампано у Батл Крику, 1870. године.

„Али ако је постојао један грех који је био изнад свих осталих и који је узроковао уништење људске расе потопом, то је био основни злочин укрштања са животињама који је унаказао лик Божији и свуда изазвало неред.“
„Све врсте животиња које је Бог створио сачуване су у ковчегу. Мешовите врсте које Бог није створио, а које су биле резултат укрштања, уништене су потопом. После потопа дошло је до укрштања између људи и животиња, што се може видети у готово бескрајној разноликости животињских врста и код неких људских раса.“

Да је Елен ово мислила сасвим озбиљно, види се из чињенице да је господин Јурија Смит био ангажован да докаже ове њене тврдње и 1868. године објавио књигу „Визије госпође Е.Г. Вајт“ у којој се тврди да су Бушмани из Африке управо врста која је настала укрштањем људи и животиња („Визије госпође Е.Г. Вајт“, стр. 103). Њен муж, Џејмс Вајт, тврди да је „пажљиво прочитао“ ову књигу и препоручује је читаоцима у часопису „Ривју“, 15. августа 1868. године, што потврђује да се сложио са тврдњама господина Смита.

Toga nema u mom tekstu vec ti izvrces moje revi kao kakav nevernik?

U Bibliji postoje 2 zakona.
Vidimo da apostoli jasno ukazuju na njih.

Jedan su obredi i ceremonije, praznici i godisnje subote.

A drugi je moralni zakon, 10 Bozje zapovesti sa sedmicnom subotom kao sedmi dan.

Obredni zakon je bio slika Hrista i on se ispuniio u Hristu.
Hristos je bio obrezan po njemu.

Miralni bzakon ostaje i dalje, a to su 10 Bozje zapivesti.
To i tvoja crkva potvrdjuje.
Evo:
Pogledajte prilog 1766572
Samo ti ne poznajes ni ucenje svoje crkve jer te i ne zanima.
Ti ga kao i vecina ne praktikujes, samo pricas o tome.
Ti si navijac vernik kao vevina, ali ne prakticar vernik.
Jahosuhua hristos je radio subotom i tvrdio da covek nije stvoren radi subote.

I razggnjevi se zmija (sotona) na ženu (Crkvu) i otide da se pobije s ostalijem semnom njezinijem, KOJE DRZI ZAPOVESTI BOZJE i ima svedocanstvo Isusa Hrista.
Otkrivenje 12,17.

Otkrivenje 14 12.

Ovde ćemo JASNO videti kako apostoli prave razliku između ZAKONA 10 Bozje zapovesti I ZAKONA u koji spada OBREZANJE.
I ocigledno je da taj ZAKON deset Bozje zapovesti sada drže I neznabosci koji su uceni od apostola ali koji žive po duhu tog zakona I sa time osuđuju telesne jevreje kojid rze slovo zakona to jest krse taj zakon I ti n neznabosci su sami pravi duhovni jevreji jer su u skladu sa zakonom jer je zakon urezan u njihovo srce i to je pravo obrezanje.

20. vaspitac nerazumnih, ucitelj nejaci, koji u ZAKONU ima olicenje znanja I istine,

21. zašto dakle, ti koji ucis druge, samog sebe ne poucis? koji propovedas da netreba KRASTI, sam krades.

22. Ti koji govoris da se ne čini PRELJUBA sam cinis preljubu. Ti kome su odvratni IDOLI, pljackas hramove.

25. obrezanje ima vrednost ako izvrsavas ZAKON. Ali ako KRSIS ZAKON, tvoje OBREZANJE je postalo neobrezanje.

26. ako se ,dakle, NEOBREZANI pridržava odredbi ZAKONA, zar se njegovo neobrezanje neće smatrati obrezanjem?

27. Tako će onaj ko nije telesno obrezan a ISPUNJAVA ZAKON, suditi tebi koji krsis ZAKON, iako imaš i slovo ZAKONA i obrezanje.

28. jer nije Jevrejin onaj ko je to samo spolja, niti je pravo OBREZANJE spolja, na telu.

29. Nego Jevrejin je onaj koji je to iznutra, a pravo obrezanje je obrezanje srca., Duhom ne slovom. Takav ne dobija pohvalu od ljudi, nego od Boga.
Rimljanima 2.17-29.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 objava Aseret ha-Dibrot je data Mojsiju i stavljena u kovceg zaveta za jevreje judaiste,a ono sto je ucio hristos to jeste za hriscane.A to sto adventisti izigravaju mesijanske "Jevreje" je druga prica.

Otkrivenje 12,17.

Otkrivenje 14 12.

Нисам мого раније.

Где то има да неко од Православних говори у корист суботе у супротности са недељом ?

Од целих Дела апостола и Посланица апостола, и дела Апостолских ученика и наследника, и из првих хришћанских извора, у вези тога да ли има негде да се помиње да хришћани могу да славе суботу, ти ископаш из Отркивења један стих у коме се помињу неке заповести Божије за које се тврди да се тичу 10 Заповести јер се ето помиње та Грчка реч εντολας (колико се сећам чита се као, ентолас,).

И, ето, сад сви ми хришћани морамо да оставимо недељу и да славимо суботу, и сви хришћани досад ево већ 2.000 година су били у заблуди, јер ето Гласник је открио дуго скривену тајну суботе преко грчке речи εντολας :mrgreen:, (и то у Откривењу где се помиње дан Господњи које је по свему први дан седмице)

Звучи мало сајнфикшн мој Гласниче, јел можеш да видиш поенту ствари и колико то звучи нереално.

И, друго ево ти та грчка реч εντολας где се још помиње.

21. Ко има заповести моје (Исус) и држи их, он је онај што има љубав к мени;
21. ο εχων τας εντολας μου και τηρων αυτας εκεινος εστιν ο αγαπων με ο δε αγαπων

3. И по том разумемо да Га познасмо, ако заповести Његове држимо.
3. και εν τουτω γινωσκομεν οτι εγνωκαμεν αυτον εαν τας εντολας αυτου τηρωμεν

4. Који говори: Познајем Га (Исус), а заповести Његове не држи, лажа је, и у њему истине нема;
4. ο λεγων εγνωκα αυτον και τας εντολας αυτου μη τηρων ψευστης εστιν και εν τουτω η αληθεια ουκ εστιν

И, овде горе се такође помиње εντολας (заповест) то су Исусове заповести у којима нема заповест о суботи и из других 10.Заповести.

И, треће, ти си ову реч εντολας поистоветио са тиме да се та реч тиче само у вези 10. Заповести и то ти је био као неки доказ за суботу, али ево ти и ово :

5. Зато што је Аврам слушао глас мој и чувао наредбу моју, заповести моје и правила моја и законе моје.
5. ἀνθ᾿ ὧν ὑπήκουσεν ῾Αβραὰμ ὁ πατήρ σου τῆς ἐμῆς φωνῆς καὶ ἐφύλαξε τὰ προστάγματά μου καὶ τὰς ἐντολάς μου καὶ τὰ δικαιώματά μου καὶ τὰ νόμιμά μου

Аврам ти је живео пре Мојсија и 10.заповести и пре заповести о суботи.

Rimljanima 2.17-29.

Где си видео разлику између обрезања и Закона (10.заповести)

25. Обрезање помаже ако закон држиш; ако ли си преступник закона, обрезање је твоје необрезање постало.

Овде ти је обрезање на првом месту, имаш први случај, имаш обрезање и ако држиш и Закон онда ти и обрезање помаже. И, имаш други случај, ако преступаш Закон онда ти обрезање не помаже.

И, шта то значи Гласник, то значи да је потребно и обрезање и Закон како би се спасао, али прво иде обрезање и онда испуњење Закон, не може само обрезање и не може само Закон, треба обоје да се испуне, и зато је праоцу свих људи Авраму прво дато обрезање и онда је и дошао Закон са Мојсијем, и зато су они Јевреји из хришћанства тражили од незнабожаца хришћана да се обрежу и држе закон Мојсија, и обрезање и закон су тражили, заједно, што је Апостолски сабор у Јерусалиму одбио.

И, зато а.Павле одмах после ових горе стихова даље пише :

21. А сад се без закона јави правда Божија, посведочена од закона и од пророка;
22. А правда Божија вером Исуса Христа у све и на све који верују; јер нема разлике.
28. Мислимо дакле да ће се човек оправдати вером без дела закона.
29. Или је само јеврејски Бог, а не и незнабожачки? Да, и незнабожачки.
30. Јер је Један Бог који ће оправдати обрезање из вере и необрезање вером.
31. Кваримо ли дакле закон вером? Боже сачувај! Него га још утврђујемо.

Видиш да треба да бираш оправдање, или обрезања из вере, или необразења вером, не може оћеш мало нешто из обрезања вере и нешто мало из необрезања вером, оћеш јаре и паре, тешко, не може. :ne:

И. шта утврђујемо у закону својом хришћанском вером, па, оно што је заједничко и закону и вери, вера у једног истинског Бога и моралне и духовне заповести.

И, шта онда то на крају значи Гласник, па значи да ако оћеш да држиш Закон и суботу, то ти без обрезања не делује, тако да види што ћеш. z:mrgreen:

Jel po tebi bilo zabranjeno spasavati magarca u bunaru u toku subotnog dana ???????
Kako vidim iz tvoje reakcije,ti bi ostavio magarca da se udavi sto ce reci ostavio i coveka da se muci u toku subote ?
Pa ti si gori od fariseja nesreco,oni bi bar spasli magarca a ostavili coveka u zdravstvenoj muci subotom zbog cega ih je Isus ostrio ukorio...zamisli samo kako bi reagovao zbog vasih stavova ?

Gde to pise da je radio posao koji je zabranjen subotom ?
Jel po tebi bilo zabranjeno spasavati magarca u bunaru u toku subotnog dana ???????
A otkada se rad deli na dobro i lose?
Da li je Mojsije od Jahvea dobio Zabranu obavljanja bilo kakvo posla i to ide dotle da je Jevrejima odredjeno i koliko koraka mogu da naprave subotom.
A sta ti mslis da li advent bolnice u USA, Kanadi i Australiji rade subotom i vrse abortuse?Da li je i to bogougodno delo?
Nikada nigde koliko ja znam u svetu se nije desilo da je magarac upao u bunar, stvarno smesan primer. :D
To sto ti i ostali avdntisti-ce jedete cisto meso, subotom u crkvu idete, vas ne spasava , jer hristos je Spas, koji se nije drzao Tanaha, a Jevreji su ga proganjali zbog toga.
Adventizam, svedoke, mormonizam su stvorili masoni , a tvoja generalna konferencija je odlicno napravila plan i program rada i dejstvovanja po svetu.
Bitno je da okrecu pare na USA biznis marketu, a subotom Naplacuju rucak na Endrjus cuvenom advent fakultetu kada se vernici skupe, racunaju da je i to dobro delo, :hahaha:
Bolje bi ti bilo da izadjes iz te biznis korporacije , jer je inace godisnje napuste 250 Hiljada vernika, kada shvate u kakvoj su zabludi bili!

Где си видео разлику између обрезања и Закона (10.заповести)

25. Обрезање помаже ако закон држиш; ако ли си преступник закона, обрезање је твоје необрезање постало.

Овде ти је обрезање на првом месту, имаш први случај, имаш обрезање и ако држиш и Закон онда ти и обрезање помаже. И, имаш други случај, ако преступаш Закон онда ти обрезање не помаже.

И, шта то значи Гласник, то значи да је потребно и обрезање и Закон како би се спасао, али прво иде обрезање и онда испуњење Закон, не може само обрезање и не може само Закон, треба обоје да се испуне, и зато је праоцу свих људи Авраму прво дато обрезање и онда је и дошао Закон са Мојсијем, и зато су они Јевреји из хришћанства тражили од незнабожаца хришћана да се обрежу и држе закон Мојсија, и обрезање и закон су тражили, заједно, што је Апостолски сабор у Јерусалиму одбио.

И, зато а.Павле одмах после ових горе стихова даље пише :

21. А сад се без закона јави правда Божија, посведочена од закона и од пророка;
22. А правда Божија вером Исуса Христа у све и на све који верују; јер нема разлике.
28. Мислимо дакле да ће се човек оправдати вером без дела закона.
29. Или је само јеврејски Бог, а не и незнабожачки? Да, и незнабожачки.
30. Јер је Један Бог који ће оправдати обрезање из вере и необрезање вером.
31. Кваримо ли дакле закон вером? Боже сачувај! Него га још утврђујемо.

Видиш да треба да бираш оправдање, или обрезања из вере, или необразења вером, не може оћеш мало нешто из обрезања вере и нешто мало из необрезања вером, оћеш јаре и паре, тешко, не може. :ne:

И. шта утврђујемо у закону својом хришћанском вером, па, оно што је заједничко и закону и вери, вера у једног истинског Бога и моралне и духовне заповести.

И, шта онда то на крају значи Гласник, па значи да ако оћеш да држиш Закон и суботу, то ти без обрезања не делује, тако да види што ћеш. z:mrgreen:
Znaci ti kao hriscanin ne drzis obrezanje i odstupio sinid apostolske nauke?
Pa jako se zove onda tvoja vera?

Нисам мого раније.

Где то има да неко од Православних говори у корист суботе у супротности са недељом ?

Од целих Дела апостола и Посланица апостола, и дела Апостолских ученика и наследника, и из првих хришћанских извора, у вези тога да ли има негде да се помиње да хришћани могу да славе суботу, ти ископаш из Отркивења један стих у коме се помињу неке заповести Божије за које се тврди да се тичу 10 Заповести јер се ето помиње та Грчка реч εντολας (колико се сећам чита се као, ентолас,).

И, ето, сад сви ми хришћани морамо да оставимо недељу и да славимо суботу, и сви хришћани досад ево већ 2.000 година су били у заблуди, јер ето Гласник је открио дуго скривену тајну суботе преко грчке речи εντολας :mrgreen:, (и то у Откривењу где се помиње дан Господњи које је по свему први дан седмице)

Звучи мало сајнфикшн мој Гласниче, јел можеш да видиш поенту ствари и колико то звучи нереално.

И, друго ево ти та грчка реч εντολας где се још помиње.

21. Ко има заповести моје (Исус) и држи их, он је онај што има љубав к мени;
21. ο εχων τας εντολας μου και τηρων αυτας εκεινος εστιν ο αγαπων με ο δε αγαπων

3. И по том разумемо да Га познасмо, ако заповести Његове држимо.
3. και εν τουτω γινωσκομεν οτι εγνωκαμεν αυτον εαν τας εντολας αυτου τηρωμεν

4. Који говори: Познајем Га (Исус), а заповести Његове не држи, лажа је, и у њему истине нема;
4. ο λεγων εγνωκα αυτον και τας εντολας αυτου μη τηρων ψευστης εστιν και εν τουτω η αληθεια ουκ εστιν

И, овде горе се такође помиње εντολας (заповест) то су Исусове заповести у којима нема заповест о суботи и из других 10.Заповести.

И, треће, ти си ову реч εντολας поистоветио са тиме да се та реч тиче само у вези 10. Заповести и то ти је био као неки доказ за суботу, али ево ти и ово :

5. Зато што је Аврам слушао глас мој и чувао наредбу моју, заповести моје и правила моја и законе моје.
5. ἀνθ᾿ ὧν ὑπήκουσεν ῾Αβραὰμ ὁ πατήρ σου τῆς ἐμῆς φωνῆς καὶ ἐφύλαξε τὰ προστάγματά μου καὶ τὰς ἐντολάς μου καὶ τὰ δικαιώματά μου καὶ τὰ νόμιμά μου

Аврам ти је живео пре Мојсија и 10.заповести и пре заповести о суботи.
Kako da nema?
Isus je postovao subotu do kraja i prvi koji je svetkovao subotu u novom zavetu.
Eto kazu tvoi svestenici.
I time nam pokazao i potvrdio njenu vaznost.
Slabo si ti upucen i u svoju veru a kamoli drugu?

Osim toga kakva je to suprotnost subota nedelji?????

Ajde nam kazi?

Znaci ti kao hriscanin ne drzis obrezanje i odstupio sinid apostolske nauke?
Pa jako se zove onda tvoja vera?
Чекај, јел то значи да си се већ потајно обрезо, и зато браниш суботу до последње капи крви. z:mrgreen:

Значи, нема одговора, него неке бесмислице, исто ко и твој другар по суботи Роби.

Kako da nema?
Isus je postovao subotu do kraja i prvi koji je svetkovao subotu u novom zavetu.
Eto kazu tvoi svestenici.
I time nam pokazao i potvrdio njenu vaznost.
Slabo si ti upucen i u svoju veru a kamoli drugu?

Osim toga kakva je to suprotnost subota nedelji?????

Ajde nam kazi?
Јесте, поштовао је суботу тако да су Га сви Јевреји оптуживали да квари суботу.

Супротност, јер ти и адвентисти суботу стављате да без ње нема спасења, ми недељу као дан поштујемо и славимо јер је дан Васкрсења, без вере у Васкрсење нема спасењ, не вере у дан недеље, поштујемо и суботу као дан у који је Бог починуо, поштујемо и СЗ и Заповести кроз НЗ.

Ово, кад погледам, па ћу одговорим. :deda:

A otkada se rad deli na dobro i lose?
Pitaj to Isusa,meni se cini da neke aktivnosti zapravo i nisu ili drugim recima ne mogu biti klasifikovani kao posao...
Kako gof,Isus tom prilikom im nije rekao batalite subotu nego je doprecizirao STA SE MOZE SLOBODNO CINITI subotom A DA TO NIJE PREKRSAJ 4-TE bOZJE ZAPOVESTI !!!
Da li je Mojsije od Jahvea dobio Zabranu obavljanja bilo kakvo posla i to ide dotle da je Jevrejima odredjeno i koliko koraka mogu da naprave subotom.
A sta ti mslis da li advent bolnice u USA, Kanadi i Australiji rade subotom i vrse abortuse?Da li je i to bogougodno delo?
Pojma nemam,to si s njima rascisti.
Nikada nigde koliko ja znam u svetu se nije desilo da je magarac upao u bunar, stvarno smesan primer. :D
Po tebi se ljudska istorija prebacila od Adama direknou 21 vek stoga ti cudno da se magarci uopste koriste u svakidasnji zivot ljudi...cini se da zaboravljas da je Sveto Pismo sklop pravila i propisa univerzalnog znacaja u vezi cije implementacije vidimo primere iz ljudskih zivota iz proslosti.
To sto ti i ostali avdntisti-ce jedete cisto meso, subotom u crkvu idete, vas ne spasava
A ko je rekao DA NAS TO SPASAVA,zasto izmisljas onog cega nema...!??
...sa druge strane,i pored realnosti da nas spasava Isus Hristos,to se spasenje za svakog pojedinca realno desava TEK kada se drze Bozje zapovesti i generalno cini odno sto Bog od nas trazi,ukljucujuci i ono sto si pomenuo.
, jer hristos je Spas, koji se nije drzao Tanaha, a Jevreji su ga proganjali zbog toga.
Adventizam, svedoke, mormonizam su stvorili masoni , a tvoja generalna konferencija je odlicno napravila plan i program rada i dejstvovanja po svetu.
Bitno je da okrecu pare na USA biznis marketu, a subotom Naplacuju rucak na Endrjus cuvenom advent fakultetu kada se vernici skupe, racunaju da je i to dobro delo, :hahaha:
Bolje bi ti bilo da izadjes iz te biznis korporacije , jer je inace godisnje napuste 250 Hiljada vernika, kada shvate u kakvoj su zabludi bili!
:roll: :roll: :roll:

Pojma nemam,to si s njima rascisti.

Desetine puta si ponavljao kako priznaš samo ono što piše na kamenim pločama o zapovijedi o suboti. Kako to da sada pojma nemaš o tome!?

Desetine puta si ponavljao kako priznaš samo ono što piše na kamenim pločama o zapovijedi o suboti. Kako to da sada pojma nemaš o tome!?
FALSIFIKATORU PAPSKI,TI SI BRE IZGUBIO OSETA ZA ELEMENTARNOG POSTENJA...
Rekao sam sagovorniku da pojma nemam o bolnici koja je navodno radila neke medicinske usluge u toku subote a ne za ono sto si ti citirao...

PREVARANTU NEVIDJENI,SRAM TE BILO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Чекај, јел то значи да си се већ потајно обрезо, и зато браниш суботу до последње капи крви. z:mrgreen:
Naravno,u skladu sa novonastalom situacijom i jasnim ukazima apostola po tom pitanju sto ce reci sa akcentom na sustinu !!!
Значи, нема одговора, него неке бесмислице, исто ко и твој другар по суботи Роби.
Izvini,plasirao si gomilu pitanja na koja mi tesko odgovarati sve odjednom,daj skrati i iznesi konkretna pitanja dajuci im redni broj pa da krenem sa odgovaranjem,jel vazi ?

Back