Да ли су адвентисти хришћани?

Ne samo da nisu rodjena vec su u stadiumu kada im jos uvek nisu razvijeni organi,to nije gotov ljudski "proizvod"

Uzimajući tvoju tezu da dijete postaje 'Božje djete' (čovjek) tek rođenjem i ovaj tvoj argument - 'djetetu u utrobi još uvijek nisu razvijeni organi', napravimo vrlo jednostav test: Dolazi žena u bolnicu roditi i u utrobi joj je nešto što još nije čovjek. Nakon 10-15 minuta žena rodi i to je sada čovjek, kažeš ti. Kakva je razlika u razvijenosti organa onoga što je prije 15 minuta bilo u utrobi i ovoga djeteta koje se netom rodilo? Jasno je, medicinski gledano ti bulazniš.

Ostavimo sada medicinu, prema kojoj vidjesmo da bulazniš, i vratimo se onome što Bog kaže od kada je svatko od nas (svaki čovjek) Njegovo stvorenje.

Job 31,15: Zar nas oba on ne stvori u utrobi i jednako sazda u krilu majčinu?

Ps 22,11: Tebi sam predan iz materine utrobe, od krila majčina ti si Bog moj.

Sve je jasno, osim slijepcima.

Uzimajući tvoju tezu da dijete postaje 'Božje djete' (čovjek) tek rođenjem i ovaj tvoj argument - 'djetetu u utrobi još uvijek nisu razvijeni organi', napravimo vrlo jednostav test: Dolazi žena u bolnicu roditi i u utrobi joj je nešto što još nije čovjek. Nakon 10-15 minuta žena rodi i to je sada čovjek, kažeš ti. Kakva je razlika u razvijenosti organa onoga što je prije 15 minuta bilo u utrobi i ovoga djeteta koje se netom rodilo? Jasno je, medicinski gledano ti bulazniš.

Ostavimo sada medicinu, prema kojoj vidjesmo da bulazniš, i vratimo se onome što Bog kaže od kada je svatko od nas (svaki čovjek) Njegovo stvorenje.

Sve je jasno, osim slijepcima.
https://www.facebook.com/share/r/1EMCsgDeLH/

Uzimajući tvoju tezu da dijete postaje 'Božje djete' (čovjek) tek rođenjem i ovaj tvoj argument - 'djetetu u utrobi još uvijek nisu razvijeni organi', napravimo vrlo jednostav test: Dolazi žena u bolnicu roditi i u utrobi joj je nešto što još nije čovjek. Nakon 10-15 minuta žena rodi i to je sada čovjek, kažeš ti.
Ne kazem tako prevarantu papski vec sam ti jasno rekao DA U VREME KADA SE ABORTUSI UOPSTE IZVODE FETUSI NEMAJU RAZVIJENI VITALNI ORGANI POTREBNI ZA ZIVOT STOGA NISU "KOMPLETAN LJUDSKI PROIZVOD"...!!!

Koji deo od ovog ne kontas ili ti mozda papa brani da skontas ??????????
Kakva je razlika u razvijenosti organa onoga što je prije 15 minuta bilo u utrobi i ovoga djeteta koje se netom rodilo? Jasno je, medicinski gledano ti bulazniš.
Hajdemo sada izvesti jedan test za tvoju papsku manipulativnost - daj nam dokaza da se ikada neko dete rodilo i ostalo zivo u vreme kada se izvode abortusi i ja cu priznati da sam pogresno verovao ali ako takvog dokaza ne pronadjes - DALI SI SPREMAN DA SE ODREKNES PAPE I PRIHVATIS HRISCANSTVO !????????????
...Sve je jasno, osim slijepcima.
Evo,sacekajmo tvoje odgovore pa cemo konacno utvrditi kome to ovde zaista treba oftimologa, izvoli.

DA U VREME KADA SE ABORTUSI UOPSTE IZVODE FETUSI NEMAJU RAZVIJENI VITALNI ORGANI POTREBNI ZA ZIVOT STOGA NISU "KOMPLETAN LJUDSKI PROIZVOD"...!!!
Ако ово није изворна хришћанска теза, тад стварно не знам шта би могло бити.
Можеш ли да нам кажеш који дан тачно од 270 се инсталира софтвер у "људски производ"?

Hajdemo sada izvesti jedan test za tvoju papsku manipulativnost - daj nam dokaza da se ikada neko dete rodilo i ostalo zivo u vreme kada se izvode abortusi i ja cu priznati da sam pogresno verovao ali ako takvog dokaza ne pronadjes - DALI SI SPREMAN DA SE ODREKNES PAPE I PRIHVATIS HRISCANSTVO !????????????

Pogledaj (a i svi neka pogledaju) ovaj video od 0 - 3min 20sec. U njemu je svjedočanstvo Gianne Jessen.

Samo kratko iz ovog svjedočenja Gianne Jessen pred pravosudnim odborom o neuspjelom abortusu kojim je trebala biti ubijena.

Umjesto da umrem, nakon 18 sati usmrćivanja u majčinoj utrobi, ja sam se rodila živa u jednoj klinici za abortuse u Los Anđelesu. Možete vidjeti i moju medicinsku dokumentaciju, gdje piše „Rođena živa nakon slanog abortusa, u 6 sati ujutro“. Pobjeda! Srećom, doktor koji je obavio abortus još nije bio došao na posao, inače bi me usmrtio davljenjem, gušenjem ili bi me ostavio da umrem. Umjesto toga, jedna medicinska sestra je pozvala hitnu pomoć koja me odvezla u bolnicu. Liječnici su mislili da neću preživjeti, ali preživjela sam.“

Ovako je izgledala Gianna Jessen, čija se majka odlučila na tzv. "slani abortus".

1739522488620.png

Liječnik koji je pokušao ubiti Gianna-u Jessen zove se Edward Allred. On je nekad imao najveći lanac klinika za abortuse u Kaliforniji, i hvalio se da je izveo preko 250.0000 abortusa. ... Istakao je da je naročito zainteresiran za abortuse beba određenih rasa, naročito hispano i crnih. Govorio je: „Kontrola rasta stanovništva je previše važna da bi je zaustavili neki desničarski 'pro-life' ideali. Uzmite za primjer najnoviji priljev hispano imigranata. Njihov nedostatak poštovanja demokracije i društvenog reda je zastrašujući! Nadam se da mogu učiniti nešto da zaustavim taj val. Kad bih mogao otvorio bih jednu besplatnu kliniku u Meksiku. Možda ona u Calexico-u može pomoći.

Da bi postigao svoje ciljeve, Allred-ove klinike su oglašavale posebne popuste za abortuse na španjolskim TV kanalima i novinama, ali ne i u medijima gdje se govori engleski. ... Za crnce kaže kako im treba socijalna pomoć da bi preživeli, a hispance je toliko mrzio da im je nudio popust, te govorio da bi im abortuse rado odrađivao i besplatno.

La Siera je adventistička institucija koja je cijenjena zbog svog multirasnog sveučilišnog naselja i služenja drugima. 2010. godine u La Sieri je osnovan jedan centar u Poslovnoj školi radi promocije financijske pismenosti i poduzetništva. I pogodite po kome su nazvali taj centar? Po doktoru Edwardu Allredu. I ako mislite da je to strašno, pričekajte tek da vidite. Dobrodošli u sramotni i bizarni svijet adventista i abortusa!

Evo,sacekajmo tvoje odgovore pa cemo konacno utvrditi kome to ovde zaista treba oftimologa, izvoli.

Kakav oftalmolog, tebi treba egzorcist i odreknuće od zloduha Ellenizma koji te je doveo do toga da si na strani onih koji ubijaju najnevinija i najnezaštićenija Božja stvorenja, djecu u majčinim utrobama. Tako si i ti postao 'molohovac'.

1739523243492.png

Ако ово није изворна хришћанска теза, тад стварно не знам шта би могло бити.
Nije nista novo nit strasno da nesto ne znas ali bi bilo bolje da si spreman nauciti.
Можеш ли да нам кажеш који дан тачно од 270 се инсталира софтвер у "људски производ"?
...jos jednog koji je bezao sa casova iz biologije ...!? :D
U redu,evo i tebi malo materijala za sticanje bazicnih znanja iz ove materije,ako treba nesto na visi nivo - slobodno potrazi:

https://klinika-papic.rs/razvoj-bebe-u-trudnoci-po-nedeljama/

Pogledaj (a i svi neka pogledaju) ovaj video od 0 - 3min 20sec. U njemu je svjedočanstvo Gianne Jessen.

Samo kratko iz ovog svjedočenja Gianne Jessen pred pravosudnim odborom o neuspjelom abortusu kojim je trebala biti ubijena.

Umjesto da umrem, nakon 18 sati usmrćivanja u majčinoj utrobi, ja sam se rodila živa u jednoj klinici za abortuse u Los Anđelesu. Možete vidjeti i moju medicinsku dokumentaciju, gdje piše „Rođena živa nakon slanog abortusa, u 6 sati ujutro“. Pobjeda! Srećom, doktor koji je obavio abortus još nije bio došao na posao, inače bi me usmrtio davljenjem, gušenjem ili bi me ostavio da umrem. Umjesto toga, jedna medicinska sestra je pozvala hitnu pomoć koja me odvezla u bolnicu. Liječnici su mislili da neću preživjeti, ali preživjela sam.“

Ovako je izgledala Gianna Jessen, čija se majka odlučila na tzv. "slani abortus".

Pogledajte prilog 1684787

Liječnik koji je pokušao ubiti Gianna-u Jessen zove se Edward Allred. On je nekad imao najveći lanac klinika za abortuse u Kaliforniji, i hvalio se da je izveo preko 250.0000 abortusa. ... Istakao je da je naročito zainteresiran za abortuse beba određenih rasa, naročito hispano i crnih. Govorio je: „Kontrola rasta stanovništva je previše važna da bi je zaustavili neki desničarski 'pro-life' ideali. Uzmite za primjer najnoviji priljev hispano imigranata. Njihov nedostatak poštovanja demokracije i društvenog reda je zastrašujući! Nadam se da mogu učiniti nešto da zaustavim taj val. Kad bih mogao otvorio bih jednu besplatnu kliniku u Meksiku. Možda ona u Calexico-u može pomoći.

Da bi postigao svoje ciljeve, Allred-ove klinike su oglašavale posebne popuste za abortuse na španjolskim TV kanalima i novinama, ali ne i u medijima gdje se govori engleski. ... Za crnce kaže kako im treba socijalna pomoć da bi preživeli, a hispance je toliko mrzio da im je nudio popust, te govorio da bi im abortuse rado odrađivao i besplatno.

La Siera je adventistička institucija koja je cijenjena zbog svog multirasnog sveučilišnog naselja i služenja drugima. 2010. godine u La Sieri je osnovan jedan centar u Poslovnoj školi radi promocije financijske pismenosti i poduzetništva. I pogodite po kome su nazvali taj centar? Po doktoru Edwardu Allredu. I ako mislite da je to strašno, pričekajte tek da vidite. Dobrodošli u sramotni i bizarni svijet adventista i abortusa!

Kakav oftalmolog, tebi treba egzorcist i odreknuće od zloduha Ellenizma koji te je doveo do toga da si na strani onih koji ubijaju najnevinija i najnezaštićenija Božja stvorenja, djecu u majčinim utrobama. Tako si i ti postao 'molohovac'.

Pogledajte prilog 1684792

Zasto ignorises moje navode,gde ti je "izvini,pogresio sam" ili mozda " izvini nemam dokaze" ili hajde nek bude i nesto poput "izvini,slagao me papa" i t.d. ???????
Zar te nije bre sramota da se i dalje javljas u istom filmu kao da ti se nije desio kompletan debakl u raspravi,mislim ono bas kompletno potapanje svih papsko-teoloskih brodova ???????

Nije nista novo nit strasno da nesto ne znas ali bi bilo bolje da si spreman nauciti.

U redu,evo i tebi malo materijala za sticanje bazicnih znanja iz ove materije,ako treba nesto na visi nivo - slobodno potrazi:

Не сјећам се никаквог Папића у Библији, јел то нека ваша верзија Библије, јел тај Папић неки "нови старозавјетни пророк" или тринаести апостол кад га наводиш као крунски доказ?
Немој да муваш бато, него нам дај библијски цитат који ће потврдити да је абортус библијска пракса.

Nama kršćanima je Bog autoritet. Zašto bježiš od Boga i Svetog pisma 'k'o đavo od tamjana', lutajićima po 'bespućima' tražeći argumente za svoje bogohulje? Ja bih ti mogao navesti desetine linkova gdje znanstvenici (medicinski) kažu da život počinje začećem, ali neću. Ja se ipak vraćam Bogu i Božjoj riječi, a ona kaže:

Lk 1,44: Gledaj samo! Tek što mi do ušiju doprije glas pozdrava tvojega, zaigra mi od radosti čedo (grčki βρέφος) u utrobi.

1 Pt 2,2: Kao novorođenčad (grčki βρέφη) žudite za duhovnim, nepatvorenim mlijekom da po njemu uzrastete za spasenje.

Evo, sveti pisci potpuno istom riječi (grčki βρέφος) nazivaju dijete u utrobi majke i dijete koje je rođeno, novorođenče. Primjeti, ono što sveti pisci zovu 'dijete', ti nazivaš - fetus, 'živa masa', nefunkcionalna ljudska bića. Zašto ti se gadi biblijski termin za dijete u utrobi majke, naprosto dijete?

Nek ti se gadi i Biblija i biblijski pisci i njihove riječi, ja ću ih ponovo navoditi, pa evo još iz tebi mrske Biblije svjedočanstva da je čovjek Božje stvorenje od njegova početka u majčinoj utrobi:

Kakve bre veze ima ovo sa onim sto sam te pitao / potrazio ???????

Pitao si me i tražio točno ovo i ovako:

daj nam dokaza da se ikada neko dete rodilo i ostalo zivo u vreme kada se izvode abortusi

A ja ti odgovorih:

1739522488620.png

----------------------------------------

Kao što možeš vidjeti, 'ljubljeni adventistički molohovac' Edward Allred, toliko ste ga ljubili da ste njemu u čast jednu svoju instituciju nazvali po njegovom imenu, izvodio je abortuse u vrijeme kada je dijete moglo preživjeti abortus. Evo, Gianna Jessen je preživjela abortus vašeg dragog molohovca.

P.S. To su tzv. 'abortusi na zahtjev', za koje se vidjesmo da sami adventisti priznaju da ih izvode.

Pitao si me i tražio točno ovo i ovako:

A ja ti odgovorih:

1739522488620.png

----------------------------------------

Kao što možeš vidjeti, 'ljubljeni adventistički molohovac' Edward Allred, toliko ste ga ljubili da ste njemu u čast jednu svoju instituciju nazvali po njegovom imenu, izvodio je abortuse u vrijeme kada je dijete moglo preživjeti abortus. Evo, Gianna Jessen je preživjela abortus vašeg dragog molohovca.

P.S. To su tzv. 'abortusi na zahtjev', za koje se vidjesmo da sami adventisti priznaju da ih izvode.
Aha,sada sam shvatio...ti si resio da nam dajes dokaze da
su ljudi videli NLO ??????😁

Dobro bre papisto nepismeni jel fetus u stanju da se radja i da nakon toga dise i sisa majcino mljeko ????
Uuuuuups,jel ima majka tada uopste mljeka ?

Upravo sam ih citirao i na njih odgovorio, vidi:

Pogledajte prilog 1684820

9000 dece nestalo a 1000 po tebi uhranjenih, nadjeno u skeptickoj jami u katolickoj ustanovi.

Ti opravdavas ovaj zlocin tume da su bili uhranjeni?
A to sto su im koske u skeptickoj jami nije ti bitno?
Vazno da su tamo zavrsili uhranjeni?

ZA sta ste koristili tu decu?

Aha,sada sam shvatio...ti si resio da nam dajes dokaze da
su ljudi videli NLO ??????😁

Ne. Riješio sam dati ti dokaze, i dao sam, da si ti notorni neznalica, a to neznanje te pretvorilo u lažova. Oholog lažova.

Kao što se gore može vidjeti dokazao sam kako je 'ljubljeni adventistički molohovac' Edward Allred, toliko ste ga ljubili da ste njemu u čast jednu svoju instituciju nazvali po njegovom imenu, izvodio abortuse u vrijeme kada je dijete moglo preživjeti abortus. Evo, Gianna Jessen je preživjela abortus vašeg dragog molohovca.

P.S. To su tzv. 'abortusi na zahtjev', za koje, vidjeli smo, sami adventisti priznaju da ih izvode.

A sada čekam da ti ispuniš svoje obećanje. (načekat ću se) Ovo:

Hajdemo sada izvesti jedan test za tvoju papsku manipulativnost - daj nam dokaza da se ikada neko dete rodilo i ostalo zivo u vreme kada se izvode abortusi i ja cu priznati da sam pogresno verovao

Čekam.

Ne. Riješio sam dati ti dokaze, i dao sam,
A gde su ti dokazi,dao si mi iskustvo nekog koji je video NLO..,pardon,kojeg su kidnapovali marsovci...uuuups,pogresih,dao si dokaze da magarci lete...hmmm,ma zbunio si me totalno bato,iskreno retkost je videti takvo lupetanje... :D
da si ti notorni neznalica, a to neznanje te pretvorilo u lažova. Oholog lažova.
Daj dokaze da sam nesto slagao ili priznaj da si papska luda koja zabavlja papu za anjegov gratais blagoslov.
Kao što se gore može vidjeti dokazao sam kako je 'ljubljeni adventistički molohovac' Edward Allred, toliko ste ga ljubili da ste njemu u čast jednu svoju instituciju nazvali po njegovom imenu, izvodio abortuse u vrijeme kada je dijete moglo preživjeti abortus. Evo, Gianna Jessen je preživjela abortus vašeg dragog molohovca.
Sta je sad ovo,dokazivanje se svelo na individualni napad pojedinaca ?
...u smislu neko nesto uradio i onda krivo citvo hriscanstvo ???
Ako cemo tako papstvo se treba bre zakonom zabraniti,sta je tebi !?
P.S. To su tzv. 'abortusi na zahtjev', za koje, vidjeli smo, sami adventisti priznaju da ih izvode.

A sada čekam da ti ispuniš svoje obećanje. (načekat ću se) Ovo:
P.S. sto mi ignorises direktna pitanja,suvise teska za papu !? :kafa:
Evo ih jos jednim,da ti nisu slucajno promakle:

Daj nam dokaza da se ikada neko dete rodilo i ostalo zivo u vreme kada se izvode abortusi i ja cu priznati da sam pogresno verovao ali ako takvog dokaza ne pronadjes - DALI SI SPREMAN DA SE ODREKNES PAPE I PRIHVATIS HRISCANSTVO !????????????

Ujedno dozvoli mi da ti skrenem paznju na opstopoznatu cinjenicu da se u medicini u globali prekid trudnoće dozvoljava do 10. nedelje trudnoće,
stoga si ti ns potezui da nam das dokaze da se neko bebe rodilo na tom uzrastu,bez okolisanja i novih citata o vanzemljacima.
Izvoli.

Evo docekao si,javno priznajem da sam bio u zabludi jer sam verovao da pricam sa covekom koji je zavrsio BAR osnovnu skolu ali sam se ocito debelo prevario... :mazi:

Čuj, ti iz septičke jame očito ne možeš, a i ne želiš izići. OK, tvoj izbor - 'roni i srči'. Već rekoh, nisam razotkrio onu tvoju laž o djeci u Irskoj da bi mi se ispričao ili da bi te 'istini priveo', nego samo zbog toga da svi mogu vidjeti što je tvoje 'prirodno stanište' - septička jama.

Znam i zašto si tamo 'zaronio' pa ovdje došao. Misliš da ćeš i mene, otresajući ovdje taj izmet, učiniti 'govnjavim'. Ne ide ti to tako, mene se ovaj tvoj izmet uopće ne dotiče.

A znam i zašto sve ovo činiš. Činiš to jer sam iznio činjenice i istinu o tvojoj 'subotarskoj sekti'. Očito te je posebno pogodila ona zadnja ovdje, istina o tome kako su utemeljitelji tvoje sekte vjerovali i naučavali antikristovsi nauk o Bogu. Neka te je pogodila istina, mene to neće spriječiti i dalje istinu iznositi, pa evo ove još jednom:

Advent Review bio je časopis koji je uređivao suprug Ellen White, James White, i časopis koji je čitala i u kojem je pisala i sama Ellen White. U časopisu je postojala rubrika „Pitanja za brata Loughborough-a“, u kojoj su čitatelji mogli postavljati pitanja, na koja bi onda on odgovarao. Tako u broju 23., od 5. studenog 1861. godine, jedan čitatelj piše i pita:

Brate White, želio bih da slijedeća pitanja proslijedite bratu Loughborough-u da ih pojasni.

Pitanje 1.: Koji je ozbiljan prigovor nauku o Trojstvu?
W. W. Giles, Toledo, Ohio.

Odgovor Loughborough-a: Postoji mnoštvo primjedbi koje bismo mogli iznijeti, ali s obzirom na ograničenost našeg prostora, svest ćemo ih na slijedeće tri:

1. U suprotnosti je sa zdravim razumom.

2. U suprotnosti je sa Svetim Pismom.

3. Izvor mu je u poganstvu i legendama

Katolicke bolnice po svetu obavljaju pobacaje.

Irska: katoličke bolnice prisiljene obavljati pobačaje​

Prema odluci Irske vlade, sve katoličke bolnice u Irskoj morat će provoditi novi Zakon o zaštiti života tijekom trudnoće i obavljati pobačaje,​

https://www.bitno.net/vijesti/irska-katolicke-bolnice-prisiljene-obavljati-pobacaje/#google_vignette

Ujedno dozvoli mi da ti skrenem paznju na opstopoznatu cinjenicu da se u medicini u globali prekid trudnoće dozvoljava do 10. nedelje trudnoće,

To je praksa kod vas pogana. Istina, ima vas različitih pa stavljate i različite granice do koje starosti možete žrtvovati dijete Molohu. Evo, ti spominješ 10 tjedana.

Mi kršćani to ne činimo, jer je to jedan od najtežih grijeha s obzirom da se ubija čovjeka koji nije ni kriv ni dužan niti se može braniti, a Božje je stvorenje od svog početka.

Ps 139,13-16:
13 Jer ti si moje stvorio bubrege,
satkao me u krilu majčinu.

14 Hvala ti što sam stvoren tako čudesno,
što su djela tvoja predivna.
Dušu moju do dna si poznavao,

15 kosti moje ne bjehu ti sakrite
dok nastajah u tajnosti,
otkan u dubini zemlje.

16 Oči tvoje već tada gledahu djela moja,
sve već bješe zapisano u knjizi tvojoj:
dani su mi određeni dok još ne bješe ni jednoga.

To je praksa kod vas pogana. Istina, ima vas različitih pa stavljate i različite granice do koje starosti možete žrtvovati dijete Molohu. Evo, ti spominješ 10 tjedana.
To nije moja procena vec oficijalni medicinski stav kojeg znaju svi poismeni ljudi.
Mi kršćani to ne činimo, jer je to jedan od najtežih grijeha s obzirom da se ubija čovjeka koji nije ni kriv ni dužan niti se može braniti, a Božje je stvorenje od svog početka.
Covjek je tada kada ima funkcionalno ljudsko telo,dok se to ne desi prvo je rec o spermatozoidima,jajscima,pa onda fetusu i t.d.
Ps 139,13-16:
To je nesporno,pocetak svakog RODJENOG zivota se desava uprvo u majcinoj utrobi,stvarno ne rtazumem koji ti cilj sa ovim tekstom...!?

To nije moja procena vec oficijalni medicinski stav kojeg znaju svi poismeni ljudi.

Covjek je tada kada ima funkcionalno ljudsko telo,dok se to ne desi prvo je rec o spermatozoidima,jajscima,pa onda fetusu i t.d.

To je nesporno,pocetak svakog RODJENOG zivota se desava uprvo u majcinoj utrobi,stvarno ne rtazumem koji ti cilj sa ovim tekstom...!?
Abortusi se vrse i u mnogim katolickim bolnicama i ustanovama i danas.
Samo sto je medicinsko osoblje obavezano da cuti, jer ako govori odma otkaz.
Cilj javnog zalaganja protiv abortusa je pokrivanje nestanka desetine hiljada dece po njihovim ustanovama i stotine hiljada napstvovano.

Njihovo osnivanje takozcanih Betlehema po svetu gde nezbrinute majke mogu da rode svoju decu, je izvor kako dolaze do beba jer mogu da im ga predaju ili daju da ga navodno zbrinu.
Sta im rade, samo Bog zna?

1739564919548.png
Udruga Betlehem
https://www.betlehem.hr
O udruzi Betlehem

BETLEHEM« je građanska neprofitna udruga katoličkog svjetonazora

Prema odluci Irske vlade, sve katoličke bolnice u Irskoj morat će provoditi novi Zakon o zaštiti života tijekom trudnoće i obavljati pobačaje,​

https://www.bitno.net/vijesti/irska-katolicke-bolnice-prisiljene-obavljati-pobacaje/#google_vignette

Koja mizerija od čovjeka. Niti si pogledao niti pojma imaš što uopće piše u ovom članku. U članku se upravo nalazi kontra dokaz za ovo što ti pokušavaš dokazati. Evo ti pa pročitaj dva pasusa iz članka na koji si ostavio link:

Irska: katoličke bolnice prisiljene obavljati pobačaje

Odluka Ministarstva zdravlja stigla je kao odgovor na izjavu člana odbora katoličke bolnice Mater Misericordiae u Dublinu oca Kevina Dorana, kako bolnica ne može obavljati pobačaje, jer je to u suprotnosti s njezinim ethosom.

Ovo je šire od pitanja samog pobačaja. Ministarstvo zapravo tvrdi da bolnice ne mogu imati svoj ethos. Mislim da katoličke bolnice kao pravne osobe moraju pojasniti, kako zakonodavcu tako i svojim djelatnicima, da će uvijek provoditi medicinske postupke u korist zaštite života trudnica, ali i da će se držati svojeg ethosa te neće olakšavati ili tolerirati prekid ljudskog života – izjavio je o. Doran.

Netočno. To nema veze s medicinom, to su zakonske odluke poganskih svjetskih vlada koje propisuju do kada se može dijete žrtvovati Molohu. Vidi što su odlučili u Americi:

Guverner američke savezne države New York Andrew Cuomo, političar koji se deklarira kao katolik, potpisao je sinoć zastrašujući zakon koji, među ostalim, u toj državi legalizira mogući abortus sve do devetog mjeseca trudnoće te dopušta raditi abortus i osobama koje nisu liječnici.

A ovo ti znači kad se rodi, tako si ponavljao. A Biblija kaže da je čovjek čovjek od majčine utrobe, dakle od začeća.

stvarno ne rtazumem koji ti cilj sa ovim tekstom...!?

Ne razumiješ ovaj tekst!?

Ps 139,13-16:

Cilj mi je bio, i ostvaren je, pokazati da si ti teški poganin. I tvoje pitanje - čemu moje citiranje ovog biblijskog retka - pokazuje tvoje gađenje na biblijski tekst koji ubojicama prokazuje sve one koji ubiju dijete u majčinoj utrobi, jer je to Božje dijete od majčine utrobe, od začeća.

P.S. Interesantno, zanijemio si s biblijskim citatima u argumentaciji ovih svojih poganskih stavova.

Poslednja izmena:
Koja mizerija od čovjeka. Niti si pogledao niti pojma imaš što uopće piše u ovom članku. U članku se upravo nalazi kontra dokaz za ovo što ti pokušavaš dokazati. Evo ti pa pročitaj dva pasusa iz članka na koji si ostavio link:

Irska: katoličke bolnice prisiljene obavljati pobačaje

Odluka Ministarstva zdravlja stigla je kao odgovor na izjavu člana odbora katoličke bolnice Mater Misericordiae u Dublinu oca Kevina Dorana, kako bolnica ne može obavljati pobačaje, jer je to u suprotnosti s njezinim ethosom.

Ovo je šire od pitanja samog pobačaja. Ministarstvo zapravo tvrdi da bolnice ne mogu imati svoj ethos. Mislim da katoličke bolnice kao pravne osobe moraju pojasniti, kako zakonodavcu tako i svojim djelatnicima, da će uvijek provoditi medicinske postupke u korist zaštite života trudnica, ali i da će se držati svojeg ethosa te neće olakšavati ili tolerirati prekid ljudskog života – izjavio je o. Doran.
Clanak kaze da je ovo sto si ti postavio bilo pismo katolicke ustanove.
A odgovor drzave na to pismo je sledeci:

Prema odluci Irske vlade, sve katoličke bolnice u Irskoj morat će provoditi novi Zakon o zaštiti života tijekom trudnoće i obavljati pobačaje, budući da spomenuti Zakon, prema izjavi glasnogovornika Irskog ministarstva zdravlja, ne dopušta pravo prigovora savjesti institucijama...​

Znaci mora da izcävrsavaju abortuse prikrivao ti to ili ne...
U vasim ustanovama se izvrsuju abortusi.

Jer Ircima je dosta vaseg morala sa neszankom 9000 dece u vasim ustanovama u Irakoj.

Koja crkva bi uopste mogla jos da postoji da u njenim ustanovama nestanu 9000 dece a od toga za 1000 nadju koske u septickoj jami te ustanove?
Koja?

A medicinsko osoblje pod pretnjom otkaza mora da cuti o abortusima u vasim ustanovama.
Ali kad tad izbije skandal.

Clanak kaze da je ovo sto si ti postavio bilo pismo katolicke ustanove.

Tako je. I u odgovoru se kaže da se u katoličkim bolnicama neće prekidati ljudski životi, abortirati djeca.

A odgovor drzave na to pismo je sledeci:

To je naslov, ali u tekstu ti ne stoji da su se u katoličkim bolnicama počeli vršiti abortusi. Dapače, završetak teksta jasno pokazuje da katoličke bolnice to nisu prihvatile niti izvode abortuse. Evo ti dio teksta koji to razjašnjava:

Pretpostavlja se da će traženje bilo političkog, bilo pravnog rješenja ovog problema biti dug proces, a postoji i velika mogućnost da će konačnu riječ dati irski Vrhovni sud.

Evo, Irske vlasti traže a katolici odbijaju u svojim bolnicama vršiti abortuse. Zašto bi se očekivao dug proces, pa i suđenje sve do Irskog Vrhovnog suda, da su katoličke bolnice prihvatile tu odluku i počele vršiti abortuse u svojim bolnicama!?

Tako je. I u odgovoru se kaže da se u katoličkim bolnicama neće prekidati ljudski životi, abortirati djeca.

To je naslov, ali u tekstu ti ne stoji da su se u katoličkim bolnicama počeli vršiti abortusi. Dapače, završetak teksta jasno pokazuje da katoličke bolnice to nisu prihvatile niti izvode abortuse. Evo ti dio teksta koji to razjašnjava:

Pretpostavlja se da će traženje bilo političkog, bilo pravnog rješenja ovog problema biti dug proces, a postoji i velika mogućnost da će konačnu riječ dati irski Vrhovni sud.

Evo, Irske vlasti traže a katolici odbijaju u svojim bolnicama vršiti abortuse. Zašto bi se očekivao dug proces, pa i suđenje sve do Irskog Vrhovnog suda, da su katoličke bolnice prihvatile tu odluku i počele vršiti abortuse u svojim bolnicama!?
Pokusao si da iskrivis temu i sakrijes da su ipak prihvatili.

Sto ppkazuje koliko ti je stalo do istine?.

licemerno sakrivas balvan u svom oku a trun trazis u tudjem.

Odgovor drzave je moraju.
A bolnica kaze da se nadaju da ce se to vremenom promebiti.
Sto zbaci da prihvataju.
Uostalom u 50% vasih bolnixa se to obavlja.

Ali onih 9000 dexe u Irskoj cutis?

A zasto saljete abortiranu decu u pakao kada vam ih je toliko zao?

Poslednja izmena:

Back