Da li studentska lista može biti pouzdana?

Da li studentska lista može biti pouzdana?

• DA

glasova: 8 44,4%
  • NE

glasova: 10 55,6%

• Ukupno glasova
    18

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.395
Kad dodju izbori i studenti objave listu koju će verovatno činiti značajnim delom profesori sa univerziteta da li se za nju može reći da će svi na njoj slediti studentske ideje? Šta ako neki od njih predju na stranu Vučića posle izbora? To se već dešavalo raznim strankama opozicije. Cepale su se obično posle izbora a mnogi pojedinci su menjali strane a kasnije i formirali svoje partije. Jel to nešto što se može očekivati i od studentske liste ili će ona biti jedinstvena i bez nekih velikih promena?

Zašto ovoliko pogrešnih pitanja?
Prvo pitanje je da li išta može da bude gore, nepouzdanije, zlokobinije od Vučića?
Naravno da ne može! I to je razlog da se opredelimo za sve što nam se nudi protiv njega.
Nećemo da gledamo dlaku u jajetu svakom njegovom oponentu, pa da ga otpišemo.

Inače, priduživanje Vučiću nema smisla ako je on ispod 126 poslanika. Jer to bi značilo oživljavanje lešine koju narod neće. I SPS ne bi bio s njima kad bi on bio ispod 50%. Ovako SPS računa, Vučić je ionako u vlasti, bili mi s njim ili ne, pa onda je bolje da smo i mi na vlasti, ako već možemo.

Prvo pitanje je da li išta može da bude gore, nepouzdanije, zlokobinije od Vučića?
Naravno da ne može! I to je razlog da se opredelimo za sve što nam se nudi protiv njega.

Inače, priduživanje Vučiću nema smisla ako je on ispod 126 poslanika. Jer to bi značilo oživljavanje lešine koju narod neće. I SPS ne bi bio s njima kad bi on bio ispod 50%. Ovako SPS računa, Vučić je ionako u vlasti, bili mi s njim ili ne, pa onda je bolje da smo i mi na vlasti, ako već možemo.
Pogledaj samo situaciju u BG na prošlim izborima. Nestor i da je izabrao opoziciju ne bi mogla da se formira vlast jer su njegovi poslanici/odbornici sve sami Vučićevi spavači. Inače mnogi su isto tako bili umni ljudi, profesori. Eno ga njegov Branko Pavlović sad je 100% za Vučića. Zatim profa Čedomir Antić nekad protiv Vučića a sad ima minutažu po njegovim emisijama kao Bokan. I sam Bokan i onaj analitičar Vuletić su nekada bili protiv Vučića.

Pogledaj samo situaciju u BG na prošlim izborima. Nestor i da je izabrao opoziciju ne bi mogla da se formira vlast jer su njegovi poslanici/odbornici sve sami Vučićevi spavači. Inače mnogi su isto tako bili umni ljudi, profesori. Eno ga njegov Branko Pavlović sad je 100% za Vučića. Zatim profa Čedomir Antić nekad protiv Vučića a sad ima minutažu po njegovim emisijama kao Bokan. I sam Bokan i onaj analitičar Vuletić su nekada bili protiv Vučića.
Ne kažem, to daje povoda za sumnju...
Za Nestora se moglo pretpostaviti, a ovi drugi su jednostavno kupljeni u vreme kad se njemu ne lomi da li će biti vlast ili ne... Ako neko dogura do izbora kao nedvosmisleno opozicionar, teško će da Vučića vadi ako mu bude nedostajalo brojeva da formira vlast. Trenutno se to ne može pretpostaviti ni za koga, kao što je moglo za Nestora u BG.
A valjda sada filteri rade u dve smene, da ono što ostane na listi bude čisto.

Ne kažem, to daje povoda za sumnju...
Za Nestora se moglo pretpostaviti, a ovi drugi su jednostavno kupljeni u vreme kad se njemu ne lomi da li će biti vlast ili ne... Ako neko dogura do izbora kao nedvosmisleno opozicionar, teško će da Vučića vadi ako mu bude nedostajalo brojeva da formira vlast. Trenutno se to ne može pretpostaviti ni za koga, kao što je moglo za Nestora u BG.
A valjda sada filteri rade u dve smene, da ono što ostane na listi bude čisto.
Hahaha kako si ovo naivno napisao.
Kada se stavi na sto papiric sa ciframa mnogi se ukake.

Kad dodju izbori i studenti objave listu koju će verovatno činiti značajnim delom profesori sa univerziteta da li se za nju može reći da će svi na njoj slediti studentske ideje? Šta ako neki od njih predju na stranu Vučića posle izbora? To se već dešavalo raznim strankama opozicije. Cepale su se obično posle izbora a mnogi pojedinci su menjali strane a kasnije i formirali svoje partije. Jel to nešto što se može očekivati i od studentske liste ili će ona biti jedinstvena i bez nekih velikih promena?
Зато се преговара са СНС пребеглицама, помаже се непријатељу да се што лакше преда.
Ако будемо претили као Јово Бакић, онда ће се они држати заједно у том страху и тешко ће режим пасти.

Преговара се и са истоком и са западом, свима се морају осигурати интереси. Чак и по цену да мора литијум да се копа. Ипак је литијум мање зло од Вучића.

Е сад ако ви хоћете да будете бахати као Вучић ... онда ћете га трпети до природне смрти, као Тита.

Inače kad ti ljudi udju u parlament studenti nisu stranka pa da imaju neku kontrolu nad njima. Vlasnik mandata je poslanik i tu čak ni stranka ne može mnogo što se pokazalo kad se SRS pocepala i nastala SNS. Najveću kontrolu nad svojim poslanicima ikada imao je upravo Vučić.
Svako ko pređe na Vučićevu stranu biće otpisan. Studenstka lista neće srušiti Vučića sa vlasti na narednim izborima ali mislim da će stvoriti situaciju da će Vučić morati sa SPS-om da pravi postizbornu koaliciju da bi formirao vladu a to će značiti kraj autokratije u Srbiji.

Svako ko pređe na Vučićevu stranu biće otpisan. Studenstka lista neće srušiti Vučića sa vlasti na narednim izborima ali mislim da će stvoriti situaciju da će Vučić morati sa SPS-om da pravi postizbornu koaliciju da bi formirao vladu a to će značiti kraj autokratije u Srbiji.
Ako ne sruše Vučića dobiće se nova opozicija i od te studentske liste može nastati nova stranka u parlamentu ali poznajući podele srpske politike verovatno će nastati više novih partija. Neke mogu biti baš protiv Vučića a neke da kažemo mekše. I u slučaju pobede na izborima nije nerealno da nastane niz partija.

u indijanskoj državi svašta može

u uredjenoj - Vučić razvaljuje

Ako ne sruše Vučića dobiće se nova opozicija i od te studentske liste može nastati nova stranka u parlamentu ali poznajući podele srpske politike verovatno će nastati više novih partija. Neke mogu biti baš protiv Vučića a neke da kažemo mekše. I u slučaju pobede na izborima nije nerealno da nastane niz partija.
To je gotovo sigurno da će se podeliti ali mislim da niko neće imati petlje da ide u savez sa Vučićem jer će on biti tada u padu i neće više biti u modi.

promenuo se narod

ti iz svega ovoga ne vidis SUSTINU vec i dalje kao baba lan...

da setako nesto dogodi i da ne bude promena i lustracije bili bi sruseni dok trepnes i menjamo dok nenadjemo ono sto je sustina ovih promena- VLAST I FUNKCIONALNE INSTITUCIJE KOJECE RADITI ZA NAROD I KORIST NARODA I DRZAVE jer svi smo mi 1: 8miliona vlasnici ove drzave...

puca sistem, cao poziciji i opoziciji. cao zastarelom robovanju naroda. VLAST CE DA RADI ZA NAROD upamti to.

Imaš da biraš između:
1: Studentske liste koja je ovo sve pokrenula i ogolila smradikale.
2: lopove i ubice koji su na vlasti 30+ godina.
3: demokrate koji su započeli pljačku pa prešli u naprednjake i sada su 13 godina profesionalna AV opozicija.

Kome ćeš verovati? 🤔
imas studentsku listu i sistem (pozicija plus opozicija i nvo)

apsurdno je za normalnog covjeka da uopste i bira izmedju dobrog i zla

Nije da može.

Mora.

Back