Da li ste za abortus?

• Začetnik teme Začetnik teme nonica@infosky.net
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svi su lepo protiv abortusa,a onda u nasoj maleckoj zemlji preko 200 000 LEGALNIH abortusa godisnje.Odakle??Biti junak na recima,lako je,a zaista roditi dete kada si maloletna ili mladji punoletnik ili nemas finansijskih uslova ili podrsku muskarca je veliki korak koji samo one,retko hrabre devojke smeju da preduzmu.Svi smo mi protiv,to je vid ubistva,ali realnost je nesto drugacija,ne radis uvek samo ono sto ti prija,vrlo cesto se nateramo nja nesto cega se gnusamo jer smo prinudjeni.

Ja licno sam za abortus, ali ako za to postoje razlozi. Ipak je zena ta koja sve nosi na svojim ledjima, pa tako mislim da ona treba i da odlucuje.
Po meni je bolje da zena abortira nego da se odluci na dete ako nema osnovne uslove za svoju i njegovo egzistenciju.

Prvo, prekid trudnoce pre isteka treceg meseca nije ubistvo. Drugo, drage moje, ne razmisljajte srcem, nego glavom. Sta da radi, npr. studentkinja koju izdrzavaju roditelji, a ona nema podrsku muskarca s kojim je bila u vezi kad je doslo do zaceca? Da rodi, pa to je najlakse. Fakultet ce sam od sebe da se zavrsi, dete ce da raste srecno. Alo, to dete treba skolovati, voditi u inostranstvo na more itd. a ne obezbediti mu samo hleb i vodu. Bolje je ne roditi dete ako ne mozete da mu priustite pristojan zivot. Ja sam bila u situaciji da sam mislila da sam u drugom stanju. Osoba sa kojom sam bila u vezi vec dve godine kad se desilo da nam je pukao kondom, okrenula mi je ledja na najpodliji nacin i rekao mi je:"ocisti TO". Htela sam da umrem od muke. Volela sam ga beskrajno, on je bio situiran, ja studentkinja. Cvilila sam da nas prihvati. Na svu srecu, sve je bilo samo lazna uzbuna.Da sam bila u drugom stanju, abortirala bih. Nisam ga volela, obozavala sam ga, ali zabio mi je noz u ledja i zarad svoje buducnosti abortirala bih

Nisam pristalica abortusa a nisam ni extra protiv. O cemu se zapravo radi...postoje situacije kada je bolje izabrati abortus nego rodjenje deteta.
Ali na pocetku moram da kazem da svaka zena mora sama da se pazi, jer kada je odlucila da zapocne svoj sexualni zivot...usla je u jedan novi ciklus zivota i mora da bude odgovorna a ne da pusti "da muskarac o tome brine". Ipak niko ne moze nas vise paziti od nas samih. Muskarac zna da bude podrska ali u svakom slucaju nase telo je u pitanju.
Stoga prvo sam za kontracepciju. Kondom ili ako je duga i testirana veza u pitanju anti bebi pilule.
Ako vec dodje do nezeljene trudnoce a uslovi su veoma losi sto podrazumeve studentski zivot, oskudicu kada je novac u pitanju...mlade roditelje i ne bas odusevljenog tatu koji ce "ajde prihvatiti to", kao i mamu koja "mora da rodi", mislim da je bolje izvrsiti abortus.
Zasto?
Ako ce majka zaliti zauvek sto nije zavrsila fakultet i nesto vise uradila od zivota a otac sto je "morao" da ozeni majku....gde je tu dete?
Gde je njegova sreca? Njegov miran zivot? Osecace se samo kao teret a njegovi roditelji ce biti nezadovoljni jer su ostali profesionalno ili licno neostvareni. To vodi samo ka traumama koje ce to dete pratiti kroz celi zivot.
To je jedna od mogucih kombinacija, ali posto smo ljudi a samim tim i jedinstveni i sudbine su nam razlicite...

Nisam se nikad našla u takvoj situaciji ali ipak mislim da ne bih mogla pobaciti.To je ipak dio tebe bez obzira ne sve.Ali ipak nisam u potpunosti protiv abortusa kad pomislim na curice od 15 koje ostaju trudne ili npr. silovane žene.Svato ima pravo da odluči,a je li ta odluka ispravna ovisi o situaciji u kakvoj se nalazi.

Postoje situacije kada ni pamet ne pomaze.Mom decku i meni je pukao kondom,posle manje od 12 sati sam popila postkoitalnu tabletu,pa sam opet zatrudnela,bio mi je prvi put i imala sam 16 godina.Sta uraditi u takvoj situaciji??On je hteo da me zeni,samo sam ja bila svesna da ne mogu da rodim.I dan danas ispastam zbog tog abortusa iako je puno godina proslo,takve stvari ne prolaze,bole do kraja zivota.

Anonymous:
Postoje situacije kada ni pamet ne pomaze.Mom decku i meni je pukao kondom,posle manje od 12 sati sam popila postkoitalnu tabletu,pa sam opet zatrudnela,bio mi je prvi put i imala sam 16 godina.Sta uraditi u takvoj situaciji??On je hteo da me zeni,samo sam ja bila svesna da ne mogu da rodim.I dan danas ispastam zbog tog abortusa iako je puno godina proslo,takve stvari ne prolaze,bole do kraja zivota.
Ne kazem,i pored opreznosti takve stvari mogu da se dogode,ali i tada si imala mogucnost uzdrzavanja od sexa u plodnim danima,kombinaciju nepouzdanog kondoma sa nekim hemijskim sredstvom itd.
Naravno,kad imas 16 godina tesko je doneti odluku o radjanju ili abortusu.Verujem da te to i danas boli,ali svi mi zivimo sa svojim odlukama.
Bitno je da postoji mogucnost izbora.

tacno, izbor je osnova.
prava odluka zavisi od zivotnog doba, soc. statusa (zaposlenost, skola,...), licnog stava i odgovornosti prema sebi i zacetom detetu. a one seljacke fore "sta ce komsije da kazu", e to nije vredno ni pomena.
uzeti svoj zivot u svoje ruke... i biti odgovran, mislim na oboje koji su bebu sacinjeli.
moj konacan odgovor: da, ako ides u skolu i nemas uslove ni za svoj ziot. ne-ako sebi i detetu mozes da pruzis sto treba.
takodje, odluka nje samo zenina, muskarci se uglavnom izvuku tipa "mlad sam ja za tatu" i slicna sr*, a nije mlad da glumi frajera koji "kontrolise situaciju, samo se ti opusti".

ABORTUS JE INDIVIDUALNA ODLUKA.NEKADA NIJE BILO MOGUCE IZVRSITI ABORTUS TKZ. KERETAZU.DECA SU SE RADJALA ZIVA i zdrava a dali su ostajala ziva bilo je na prirodi da odluci.nebi trebal;o da devojka abortira iz prostog razloga sto to na nju ostavlja dugorocne psihicke traume zamisli da je tebe mama rodila kao kamen za kupus bio bi joj od vece koristi nego sada a i nebi postavljao tako glupa pitanja tako da si me uvredio sa tim glupim pitanjem pa zar ti nemas pametnija posla nego da pravis decu i posle da nagovaras da ih njihova prirodna majka baci niz reku pa pravo u crno more da ih ajkule pojedu i na taj nacin se izvrsava abortus jesi sad razumeo sta sam ti ispricao i sad stvarno moram da idem nestaje mi vreeee..... me....

Sve zavisi kakva je citava situacija,ako nema izlaza onda je abortus neizbezan.I jako mi je smesno sto svi kazu ja to sebi nebi dozvolila ili meni ne moze da se desi,moze da se desi SVAKOME!!!

Anonymous:
Prvo, prekid trudnoce pre isteka treceg meseca nije ubistvo. Drugo, drage moje, ne razmisljajte srcem, nego glavom. Sta da radi, npr. studentkinja koju izdrzavaju roditelji, a ona nema podrsku muskarca s kojim je bila u vezi kad je doslo do zaceca? Da rodi, pa to je najlakse. Fakultet ce sam od sebe da se zavrsi, dete ce da raste srecno. Alo, to dete treba skolovati, voditi u inostranstvo na more itd. a ne obezbediti mu samo hleb i vodu. Bolje je ne roditi dete ako ne mozete da mu priustite pristojan zivot. Ja sam bila u situaciji da sam mislila da sam u drugom stanju. Osoba sa kojom sam bila u vezi vec dve godine kad se desilo da nam je pukao kondom, okrenula mi je ledja na najpodliji nacin i rekao mi je:"ocisti TO". Htela sam da umrem od muke. Volela sam ga beskrajno, on je bio situiran, ja studentkinja. Cvilila sam da nas prihvati. Na svu srecu, sve je bilo samo lazna uzbuna.Da sam bila u drugom stanju, abortirala bih. Nisam ga volela, obozavala sam ga, ali zabio mi je noz u ledja i zarad svoje buducnosti abortirala bih

Ja bih sutnula kretena! Ocistila bih NJEGA ne TO. I mislis da ga volis i posle toga sto ti je rekao... onda ne volis sebe.

zelenooka:
Sve zavisi kakva je citava situacija,ako nema izlaza onda je abortus neizbezan.I jako mi je smesno sto svi kazu ja to sebi nebi dozvolila ili meni ne moze da se desi,moze da se desi SVAKOME!!!
Moze da se desi svakome,ali treba razmisljati i preduzimati neophodne mere da bi te sanse svela na minimum.E sad,ako se TO ipak desi,onda bih vise volela da je u pitanju prst sudbine nego cinjenica da "nismo stigli" da stavimo kondom i sl.

Baby Kate:
zelenooka:
Moze da se desi svakome,ali treba razmisljati i preduzimati neophodne mere da bi te sanse svela na minimum.E sad,ako se TO ipak desi,onda bih vise volela da je u pitanju prst sudbine nego cinjenica da "nismo stigli" da stavimo kondom i sl.
To je uvek sudbina, kada te hoce, nemozes pobeci! :lol: :lol: :lol:

ja sam protiv abortusa, naravno to je moj licni stav ako bih ostala u drugom stanju , rodila bih. Jedino sto bi me pokolebalo je mogucnost da rodim bolesno, ne daj boze retardirano dete. a ako je sve ok, rodila bih. ne dozvoljavam da iko vrsi pritisak na mene ili nesto primorava, tako da muskarac koji bi mi rekao "ocisti to..." bi zavrsio kao jedan veoma mrtav muskarac. Podrzavam to da zena ima pravo izbora, ali pre nego sto donese odluku treba veoma dobro da razmisli, bez uticaja drugih, jer to je njeno pravo i ona ce najvise snositi posledice svoje odluke.
Ali pre svega treba voditi racuna o sebi, i uraditi sve da ne dodje do nezeljene trudnoce, a cinjenica je da devojke bas ne vode mnogo racuna i poklanjaju previse poverenja muskarcima. Procenat abortusa u beogradu je veliki, pogotovo medju studentkinjama i nemoguce je da je bas svima pukao kondom.

zashto ne abortirati ako svatimo da nije u redu zbog ovog ili onog...ukapiramo da otac nece bit nikakav otac-(idiot...)greh jeste ali...ipak uz utehu da se moze imat s`nekim par lepih,zdravih,srecnih komada iz ljubavi-koji che imat odgovorne i dobre roditelje...

Back