Da li ste se osigurali?

Presli ste na drugu temu...jedno je osiguranje na poslu gde te poslodavac osigura i odredjeno je zakonom...a sasvim drugo je "dodatno" osiguranje koje sklapas u svoje ime sa osiguravajucom kucom...

Uostalom vecina osiguravajucih kuca radi po principu da vodja manje grupe (koja logicno dobija lepu isplatu od svih ostalih u grupi koji su sklopili ugovore sa drugima) u svoju grupu dovede sto vise ljudi kojii su predhodno za sebe sklopili ugovor o odredjenom osiguranju...ti koji su sklopili ugovor su pozvani da se i oni bave time...posalju ih na neku "kvazi" obuku (koju naravno placas iz svog djepa) i oni posle "prodaju" svojim nedovoljnim znanjem ljudima osiguranja za njihov kes....
E ako je to ozbiljna politika osiguravajucih kuca...:roll:

U tom poslu je bitno da imas jezicinu, da umes da sarmiras i imas dar ubedjivanja...a parice lepo u djep... :P :P

Poslednja izmena:
@neodoljiva: to sto si ti opisala mi vise lici na neku piramidalnu prodaju nego na poslovanje bilo koje ozbiljne osiguravajuce kuce. Kad kazem ozbiljne mislim na uniqua, sava, dunav, grawe... ja bih se najradije bila osigurala u Allianz osiguranju, ali na zalost oni nemaju svoje predstavnistvo u Beogradu. Koliko je meni poznato, u osiguravajucim kucama koje sam pomenula rade stalno zaposleni sluzbenici, profesionalno obuceni za tu vrstu posla. Ne uzimaju se nikakvi "spoljni saradnici" sem sto te tvoj agent osiguranja eventualno zamoli da preporucis prijateljima i kolegama na poslu da, ukoliko su zainteresovani, dodju u najblizu filijalu, cuju sta im se nudi u okviru paketa osiguranja i eventualno se osiguraju. O placanju za takvu preporuku nema ni govora, niti se placa nit si u obavezi da bilo sta kazes, potpuno je opciona prica. Ne kapiram to o stavljanju para u DZep na lepu pricu...svakom klijentu se jasno predocavaju uslovi osiguranja: iznos premije, period otplate itd mrzi me sad da kuckam, dobijas ugovor, polisu, sve lepo pise. Uostalom, niko nikoga ne bije po usima da se osigurava, ako neces, ne moras.

Ja sam veoma svesna razlike izmedju obaveznog osiguranja koje ti placa firma - mada je to diskutabilno, u ovoj zemlji je svasta nesto "zakonska obaveza poslodavca" pa se ne postuje, ne uplacuju se ni doprinosi, a kamoli osiguranje - i onog koji placas sam. Konkretno, ja placam osiguranje da ne bih dosla u situaciju da me "pita starost de mi je bila mladost". Trenutno sam u situaciji da mogu da ga placam, i smatram to pametnim potezom. Mnogi ljudi pricaju o nekom "doom's day" scenariju gde ce sve da ode u p.m. - pa zasto bih onda placao? - ali meni ta prica ne pije vodu. Cak i ako dodje do kolapsa svetske ekonomije, ugovorne obaveze ne zastarevaju. Osim toga, u tom slucaju se sve jednostavno resetuje, tako da cinjenica da si placao osiguranje ne moze da ti naskodi, a svakako opet moze da ti pomogne kad kriza prodje. Tako barem ja razmisljam, kao sto rekoh, ne mora svako na isti nacin da rezonuje ni da dela.

Poslednja izmena:
A u kojoj zemlji tako posluju? I koje osiguravajuce kuce? Bas me interesuje, nije mi namera da te nesto cimam, ozbiljno me zanima, narocito jer mesovito zivotno uplacujem kod austrijske osiguravajuce kuce. To koliko je Srbija sigurna je za diskusiju, ali rekla bih u svetlo najnovijih dogadjaja u svetu da nije bas nesto mnogo nesigurnija od drugih zemalja :) Sto se osiguranja tice, moja iskustva sa osiguravajucim kucama su pozitivna - uredno su mi isplatili premiju osiguranja za lom ruke, najnizi iznos od 10% - ali i to su bile sume od preko soma evra pre dve godine (Sava i Dunav su u pitanju). Nemam razloga da im ne verujem.

Poslednja izmena:
Presli ste na drugu temu...jedno je osiguranje na poslu gde te poslodavac osigura i odredjeno je zakonom...a sasvim drugo je "dodatno" osiguranje koje sklapas u svoje ime sa osiguravajucom kucom...

Uostalom vecina osiguravajucih kuca radi po principu da vodja manje grupe (koja logicno dobija lepu isplatu od svih ostalih u grupi koji su sklopili ugovore sa drugima) u svoju grupu dovede sto vise ljudi kojii su predhodno za sebe sklopili ugovor o odredjenom osiguranju...ti koji su sklopili ugovor su pozvani da se i oni bave time...posalju ih na neku "kvazi" obuku (koju naravno placas iz svog djepa) i oni posle "prodaju" svojim nedovoljnim znanjem ljudima osiguranja za njihov kes....
E ako je to ozbiljna politika osiguravajucih kuca...:roll:

U tom poslu je bitno da imas jezicinu, da umes da sarmiras i imas dar ubedjivanja...a parice lepo u djep... :P :P

Верујем да ни ти ниси сигурна у ово што пишеш, али битно да си написала нешто.
Овако како си ти описала се не продаје ни кирби, а камоли нешто озбиљније.

Mnoge osiguravajuce kuce tako posluju..da ne spominjem koliko su selektivni pri odabiru zaposlenih....za Srbiju ne znam...tamo meni nista ne deluje sigurno...

У Србији постоји само једна осигуравајућа кућа која је још увек државна, тако да не видим разлог да се нестабилност Србије везује за сигурност осиг.кућа које овде послују. :roll:

A u kojoj zemlji tako posluju? I koje osiguravajuce kuce? Bas me interesuje, nije mi namera da te nesto cimam, ozbiljno me zanima, narocito jer mesovito zivotno uplacujem kod austrijske osiguravajuce kuce. To koliko je Srbija sigurna je za diskusiju, ali rekla bih u svetlo najnovijih dogadjaja u svetu da nije bas nesto mnogo nesigurnija od drugih zemalja :) Sto se osiguranja tice, moja iskustva sa osiguravajucim kucama su pozitivna - uredno su mi isplatili premiju osiguranja za lom ruke, najnizi iznos od 10% - ali i to su bile sume od preko soma evra pre dve godine (Sava i Dunav su u pitanju). Nemam razloga da im ne verujem.

Тако како је Неодољива описала, не послују нигде. :)
Постоји мулти левел маркетинг и у осигурању, али то није одраз пословности и обзиљности, већ напредовања запослених. И то нема никакве везе са клијентима.

Пошто кажеш да уплаћујеш осигурање у аустријској кући, тебе стабилност Србије по том питању не треба да занима. Уосталом, шта је стабилније од осигуравајуће куће :whistling:

Pitanjce za diskutante iz Srbije i okoline : ) Da li ste osigurali stan, kuću? Htela bih da čujem iskustva, npr. nakon osiguranja vam geknuo tv, da li kupljen novi, kako je teklo sa isplatom, koja osiguravajuća kuša je u pitanju? Hvala unapred.

Samo me zanima, mog istraživanja radi, stav većine po pitanju osiguranja. Dakle, da li imate osiguran stan, život, auto (kasko)... Ako imate, zašto imate, a ako nemate - zašto nemate. Hvala beskrajno na saradnji i mišljenjima.

Sve je osigurano.:mrgreen:

Prihvatam kritiku. U pravu si. E takva vrsta pritiska bi trebalo da bude obaveza sindikata, pored ostalog. A ne ovako.

Па писали смо о томе, по закону су послодавци обавезни да осигурају своје раднике. Што се тиче животног осигурања, то је добра воља послодавца да ли ће уплаћивати за раднике.

ЈЕЕЕЕЕ...да, да, да. О томе ти причам већ две стране.
О продуктку о коме причамо, дакле колективно осигурање запослених, уговарач је послодавац/фирма, он плаћа премију осигурања, а осигуран је радник.
Иде ово ипак на боље ;)
Значи, осигураник и корисник је РДЕКИ а његов послодавац плаћа премију.
Sada moram da priznam da sam potpuno zbunjen.
Kada se kaže da je neko dobio premiju (na loto-u na primer) onda se misli da je neko dobio neke pare.
U ovom slučaju pare ne dobija osiguranik, nego osiguravajuće društvo, što nazivu "premija" daje neki sasvim drugi smisao, dovoljno da običnog čoveka (laika) potpuni zbuni.
A od koga treba uzimati "premiju"?

Sada moram da priznam da sam potpuno zbunjen.
Kada se kaže da je neko dobio premiju (na loto-u na primer) onda se misli da je neko dobio neke pare.
U ovom slučaju pare ne dobija osiguranik, nego osiguravajuće društvo, što nazivu "premija" daje neki sasvim drugi smisao, dovoljno da običnog čoveka (laika) potpuni zbuni.
A od koga treba uzimati "premiju"?

Од онога који је плаћа, а то је уговарач осигурања. Уговарач плаћа премију осигурања динамиком како је то у уговору наведено. Осигураник је онај који је осигуран. Корисник је онај који користи права из осигурања. То може бити једна иста особа, а могу бити и три различите особе. За разлику од Лотоа, овде се премија плаћа, а осигурана сума добија. :)

Од онога који је плаћа, а то је уговарач осигурања. Уговарач плаћа премију осигурања динамиком како је то у уговору наведено. Осигураник је онај који је осигуран. Корисник је онај који користи права из осигурања. То може бити једна иста особа, а могу бити и три различите особе. За разлику од Лотоа, овде се премија плаћа, а осигурана сума добија. :)
Lepa priča...

Osiguranik plaća premiju...
"Srećni" korisnik dobija lovu u slučaju da osiguranik postane nesrećan.
A profit ubire osiguravajuće društvo koje se ni ne trudi da "osiguranicima" i "korisnicima" objasni ni šta je to premija, a kamoli bilo šta drugo...

Lepa priča...

Osiguranik plaća premiju...
"Srećni" korisnik dobija lovu u slučaju da osiguranik postane nesrećan.
A profit ubire osiguravajuće društvo koje se ni ne trudi da "osiguranicima" i "korisnicima" objasni ni šta je to premija, a kamoli bilo šta drugo...

премија = износ = сума = цифра ...која се плаћа месечно, квартално, полугодишње, годишње или једнократно, и плаћа је уговарач осигурања. Дакле, назови премију како хоћеш, то је она пара коју дајеш када плаћаш осигурање.

Ниси лепо ни прочитао, а већ лупаш у плочу ;)

премија = износ = сума = цифра ...која се плаћа месечно, квартално, полугодишње, годишње или једнократно, и плаћа је уговарач осигурања. Дакле, назови премију како хоћеш, то је она пара коју дајеш када плаћаш осигурање.

Ниси лепо ни прочитао, а већ лупаш у плочу ;)
Da, opet ja nisam nešto...

Znaš kada bi ti uspeo nešto da mi prodaš? Nikada!

Back