Животно осигурање и колективно осигурање запослених су два различита продукта. Ово прво није обавезно, ово друге јесте.

Pa zar bi bilo loše da se osiguravajuće društvo pozabavi malko više onim što je obavezno? Zar ne bi na taj način sebe malo bolje reklamirali i stekli malo više reputacije i poverenja?
Samo se, kako ti kažeš, treba malko potruditi.
Ponašanje u stilu "šta me briga za one koji moraju da plate obavezno osiguranje" ne vodi ka sticanju poverenja. 

Послодавци који су озбиљни, сами потраже помоћ осигуравајућих кућа, и то завршавају на време.

Ozbiljna osiguravajuća društva (u Srbiji ih nema) rade na sopstvenom reklamiranju tako što pokušavaju da narodu priđu, umesto što čekaju da narod ide kod njih i postavlja pitanja. Isto tako, ozbiljna osiguravajuća društva pokušavaju da kod naroda steknu poverenje, da im pokažu da stvarno brinu o tome da svaki (i to baš svaki) osiguranik dobije ono što mu pripada.
Šta se postiže ako se kaže: "Poslodavac je dužan, a ne ja."??? 

Затим су дужни да обавесте своје раднике о томе да су осигурани.

Šta imam od toga što znam da jesam osiguran, ako ne znam šta ta polisa pokriva, a šta bi trebalo da uradim pa da pokrije sve?

Иначе, КОРИСНИК осигурања је особа која само користи осигурање, а нема обавезу да плаћа.

Moram da priznam da mi ovo nije baš najjasnije. 

Па пази, када агенти интерних мрежа позивају људе на разговор, смарају, сад кажеш да не треба ни да се људи интересују за себе. Па стварно не знам која је трећа опција.

Pa smara me, jer me apsolutno ne zanima priča o tradiciji osiguranja u zapadnim zemljama, kao što me ne zanimaju bezbrojne napamet naučene fraze i slično. Zanima me konkretno narodskim, što je moguće jednostavnijim jezikom rečeno šta dobijam ako platim toliko i toliko, i koliko treba da plaćam da bih dobio to i to. 
Pa ako mu kažem da ne mogu da plaćam više od 2000 mesečno, da me dalje priče poštedi, jer je jasno da od posla nema ništa. 
I ako hoće da se približi širim narodnim masama, onda cenu mora da spusti i prilagodi okruženju u kojem radi, a njegov način izražavanja mora biti takav da ga razume svako, pa makar bio i nepismen.
Ako neće... Šta da mu radim? Svoju uslugu neće uspeti da proda. 

Шта мислиш, шта би било најбоље?

Ja napisah šta mislim.