Da li ste se danas seksali ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kučka:
Ovde puno pricamo o sexu,komentarisemo,odgovaramo,pitamo,cesto se i svadjamo ali jos nisam procitala da je neko napisao “Nocas sam se dobro sexala/o” ili “Jutros je pao zornjak” ili “Imam pms,smrccc” ili “Nisam pa sam ga izdrkao” ili “Nisam jos, ali hocu”..i tako dalje.Ne znam da li je tema bila ali za stare i za nove clanove pitanje:Da li ste se danas sexali? i ako jeste kako je bilo.? Hajde,pokusajmo biti konkretni, mozda bude zanimljivo... :-D
Nisam se sexao danas, nego juče :)

kučka:
E..neka si mi rekao....mozda i probam..:-D
i tako da počneš da lečiš akne.
Zablude vezane za poreklo akni [uredi]
Postoje zablude o uzroku akni i o stvarima koje ih ne uzrokuju. Najčešće su:
• Dijeta (način ishrane). Jedna pogrešna studija navela je na zaključak da čokolada, pomfrit, čips i šećer, između ostalog, utiču na akne.[1] Nedavno sproveden pregled naučne literature pokazuje da nema argumenata niti u korist niti protiv ovih tvrdnji.[2] Konsenzuz postignut među zdravstvenim radnicima je taj da oboleli od akni treba da isprobavaju različite načine ishrane i uzdržavaju se od uzimanja onih namirnica za koje otkriju da utiču na pogoršanje stanja akni.[3] Skorašnje proučavanje, sprovedeno nad 47,335 žena otkrilo je pozitivnu epidemiološku pridruženost između konzumiranja, pogotovo obranog, mleka i pojave akni.[4] Istraživači iznose hipotezu da ova pridruženost može biti uzrokovana hormonima (poput goveđeg IGF-I) prisutnog u kravljem mleku; ali ovaj podatak nije definitivno potvrđen. Morska hrana, sa druge strane, može sadržati relativno visoke nivoe joda, ali verovatno nedovoljno da izazove navalu akni. Ipak, osobe koje su sklone aknama će možda poželeti da izbegnu prekomerno konzumiranje namirnica sa visokim sadržajem joda. Takođe se predlaže postojanje veze između načina ishrane sa visokim sadržajem šećera i akni. Prema ovoj hipotezi, iznenadno odsustvo akni u zemljama koje ne pripadaju zapadnim područjima može se objasniti njihovim načinom ishrane koji ima niski glikemijski indeks.[5] Neophodna su dodatna istraživanja su kako bi se utvrdilo da li smanjen unos namirnica visokog glikemijskog indeksa (poput gaziranih napitaka, slatkiša, belog hleba) može značajno ublažiti akne, mada konzumiranje namirnica visokog glikemijskog indeksa treba svakako svesti na minimum, zbog njihovog uticaja na opšte zdravstveno stanje.[6]
• Nedostatak lične higijene. Akne nisu uzrokovane nečistoćom. Ova zabluda verovatno potiče od činjenice da su u mehanizam nastajanja akni uključene i infekcije. Zapravo, blokada koja stvara akne nastaje duboko unutar kože u uskom kanalu folikula dlake, iz kojeg ih je nemoguće isprati. Ovi čepovi se formiraju od ćelija i loja koji stvara telo. Bakterije uključete u proces su iste te koje su i inače prisutne u koži. Redovno čišćenje kože može ublažiti, ali ne i preduprediti, akne kod određene osobe i veoma su male varijacije u ispoljavanju akni uzrokovane varijacijama u higijeni. Sve što prevazilazi veoma nežnu negu može zapravo pogoršati povrede i čak podstaći pojavu novih kroz oštećivanje ili presušivanje kože.
• Seks. Rašireni su mitovi koji tvrde da masturbacija potpomaže pojavu akni i da ih, suprotno njoj, celibat ili seksualni odnos mogu izlečiti. Ne postoje naučni podaci koji dokazuju činjeničnost bilo koje od ovih tvrdnji.

kučka:
Ovde puno pricamo o sexu,komentarisemo,odgovaramo,pitamo,cesto se i svadjamo ali jos nisam procitala da je neko napisao “Nocas sam se dobro sexala/o” ili “Jutros je pao zornjak” ili “Imam pms,smrccc” ili “Nisam pa sam ga izdrkao” ili “Nisam jos, ali hocu”..i tako dalje.Ne znam da li je tema bila ali za stare i za nove clanove pitanje:Da li ste se danas sexali? i ako jeste kako je bilo.? Hajde,pokusajmo biti konkretni, mozda bude zanimljivo... :-D
Znas, Postoje Drugi Forumi za takva pitanja......pa ako vec hoces brze odgovore da ih postavljaj ih na smokvu:http://www.smokva.com/forum/ pozz!

Back