Da li ste najzad shvatili da studentski protesti ne vode nikuda?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
88.266
Mnogi polaze od pretpostavke da je to što "deca" Srbiji rade nešto dobro. Ali, takve stvari su već viđene širom sveta, i u Rusiji i EU i Americi i Kini... i nikada nisu prihvatane kao pozitivne. Sve do jedne su ili nasilno ugušene ili su same splasnule.

Ovo što se dešava u Srbiji samo pokazuje političku infatilnost. Ne čudi me za đake, ali sam iznenađen i razočaran da ne postoji ama baš nikakva inicijativa a kamoli pokušaj onih koji se mnogo bolje razumeju u politiku.

Zašto je to tako?

Mnogi polaze od pretpostavke da je to što "deca" Srbiji rade nešto dobro. Ali, takve stvari su već viđene širom sveta, i u Rusiji i EU i Americi i Kini... i nikada nisu prihvatane kao pozitivne. Sve do jedne su ili nasilno ugušene ili su same splasnule.

Ovo što se dešava u Srbiji samo pokazuje političku infatilnost. Ne čudi me za đake, ali sam iznenađen i razočaran da ne postoji ama baš nikakva inicijativa a kamoli pokušaj onih koji se mnogo bolje razumeju u politiku.

Zašto je to tako?

Čekamo dobre drugare da se prizovu razumu. Oni drugi nisu bitni.

Zašto je to tako?

Не воде ово студенти.
Ови, који то воде- немају куд.
После овога, биће много хапшења.

Протесте води нико до Вучић

Ovo odavno nisu studentski protesti samo se koristi njihovo ime.
Ovi sto se javljaju ovde da su tzv studenti vecina nema ni s od toga.sve neke crte,politički aktivisti etc
Ne treba ulaziti ni u kakvu komunikaciju sa njima.previse su ostrasceni.
Pričao sam sa poznanicima čija deca studiraju oko toga i nije nam baš svejedno što ode godina.🙄
Fanatici me ne zanimaju ovdašnji...

Zašto je to tako?

Zato sto je Srbija mafijaska diktatura, a vlast je nelegitimna i nelegalna, i negde mora da se prelije.

Ako ste vi mislili da diktatura moze da vlada 40 godina u modernom svetu, makar i na obodima Evrope, bez ikakvih prelivanja, onda debelo nemate veze sa modernim drustvom.

Ti mislis da ce bas svi u Srbiji da cute dok im diktatura reketira, preti, ubija, lomi im glave?

Hoce. Evo svi ce da cute kada se mafijasi sile po srspkim gradovima, stalno, toliko su se usrali od tih mafijasa da ce 40 godina da im cute.

Zašto je to tako?
Shvatili smo i da si ti veliki obožavalac lika i dela aktuelnog predsednika.

Zašto je to tako?

Teška glupost

Studentski protesti su učinili više na kompromitovanju i demontiranju režima za ovih 6 meseci, nego sve aktivnosti opozicije za prethodnih 12 godina.

Mašiš poentu.

Poenta je da li je ovo pravi način da se tome suprostaviš?
Upravo jeste. Jer su izazvani da pokažu svoje pravo lice a time su izgubili ogromnu podršku koju su imali. Uz greške koje prave, samo sebi skaču u grlo, što dovodi do još većeg pada podrške članstvu. Promene su uočljive, uplašili su se, mnogi se i peru ili su odjednom utihnuli. Ne mislim na ove krupne zverke koje moraju da laju jer brane sopstveni život, tj, luksuzni život i kriminalne radnje, dakle zavise od količine lajanja. Problem je što sada ti i narod koji je do sada glasao te iste, odlično zapaža taj njihov strah i gubi poverenje. Ništa više ne treba da se dešava i ovo je sasvim dovoljno.

Zašto je to tako?
Урадили су више него што сам очекивао. Направили су велике промене и чак и на лоповским изборима губе БГ и још неке градове, а на полупоштеним изборима губе све.
Режим је озбиљно начет.

Upravo jeste. Jer su izazvani da pokažu svoje pravo lice a time su izgubili ogromnu podršku koju su imali. Uz greške koje prave, samo sebi skaču u grlo, što dovodi do još većeg pada podrške članstvu. Promene su uočljive, uplašili su se, mnogi se i peru ili su odjednom utihnuli. Ne mislim na ove krupne zverke koje moraju da laju jer brane sopstveni život, tj, luksuzni život i kriminalne radnje, dakle zavise od količine lajanja. Problem je što sada ti i narod koji je do sada glasao te iste, odlično zapaža taj njihov strah i gubi poverenje. Ništa više ne treba da se dešava i ovo je sasvim dovoljno.
Дакле студенти могу да декларишу победу па да с есви вратимо у нормалан живот?

Protesti za sada nisu doveli ni do kakvih konkretnih promena, i to je tačno. Pod promenom ne smatram to što je jedna vlada šarlatana i poltrona zamenjena vladom drugih šarlatana i poltrona.

Međutim, desile su se promene u društvu, ljudi su slobodniji i hrabriji da se bune. Sve će ih biti teže ućutkati sendvičem.

Ono što trenutnom režimu ide u prilog je nepostojanje opozicije. Oni ni posle 6 meseci ne uspevaju da se konektuju sa građanima, prosto je fascinantno videti toliku nesposobnost. Oni na vlast mogu da dođu bukvalno slučajno, tako što im padne "sa neba".

Sa druge strane kod studenata se primećuje sklonost ka adaptaciji pa umesto "samo šetnje", počeli su i da razmišljaju o izborima. Nadam se da će uspeti da se dogovore oko sledećeg koraka. Valjda su skapirali da masa očekuje neki novi plan i cilj.

Folovera ima na pretek, fali lider koji će da povede. Zato ajde malo hrabrosti i muda da vidimo na delu.

Back