Да ли је студентски покрет претежно националистички?

Samo malo podsećanje. da se sutra zna šta je šta i ko je ko.

https://stanjestvari.com/2025/03/05...brane-u-americi-povodom-studentskih-protesta/

image_2025-06-27_182806102.png

Kao i fotka sa te stranice (za one koje mrzi da otvaraju)

trebalo je zabraniti radikale i sps do svega ovoga ne bi došlo i bili bi iole normalna zemlja da se rasformirala udba kao u svim postkomunistčkim zemljama a ne ova vučićeva boleština. oni su se učaurili infiltrirali pošto su radikali inače vrlo obojeni i prlagodljivi.na žalost nije se desio taj 6 oktobar a đinđića su svi opstruirali čak iz iz njegovih redova...
Uteraše vam ga radikali :mrgreen:

Uteraše vam ga radikali :mrgreen:
Radikali su ga uterali sami sebi.

Lažni vojvoda Šešeljuga (prema poznatoj bajci) koji prevari pokojnoga popa Đujića baš na Vidovdan 1989. u Libertvilu, Ilinoj, i ovaj mu dodeli čin vojevode, pa mu na sreću, pre smrti ukinu i tu mu prevaru i dan danas četnici iz Južne Kalifornije (a i oni iz Arizone, ako znaš o kome pričam) nisu oprostili, e taj isti Šešeljuga, koji u vreme Olimpijade u Sarajevu se poveza sa CIA (ne brini se, znamo mi sve, šifra: Južna Kalifornija), pa ga zbog toga naša UDba zaskoči i on provede, svaka mu čast, u samici 6 meseci, i malo ga naguziše, no ne mari, zatvor je to, e taj isti Šešeljuga koji napuni gaće pred Putinom kad ga srete, e taj isti Šešeljuga čije jagnjeće brigade vadismo iz slavonskog blata jer su bili suviše pijani i suviše nakentereni svime što su tamo pokrali (barem po tome nisu bili nacionalisti, po izboru kog će da orobe, jednako, i 'Rvate i Srbe), e taj, baš taj, Šešeljuga, veliki četnik, koji je o Vučiću pričao, ma ne mogu sad ni da nabrajam šta je o njemu pričao, 3 nove teme mož da otvorimo za to, Taj, dakle baš taj Šešeljuga, vođa radikalne stranke...
E, sad mi pade na pamet, izvini, moja greška, jes ti mislio na one, na radikale Nikole Pašića? A, jesi. Izvini bratiću, štono bi Ameri rekli, may bad, my bad. To je sasvim druga priča. M'sm i to bile barabe, al ne ko ovi, ove današnje makar znam, viđo sam im usrane guzice...
U svakom slučaju, ponovo se, najoštrije izvinjavam ako sam pobrkao radikalne stranke. Ako nisam, e...

Neki krivoslavci maznuli zastavu Ivana Groznog i sad kao NAS I RUSA 300 MILIONA
Nije to zastava Ivana Groznog. Zastava originalno potiče iz Edese u Mesopotamiji i ona predstavlja odraz Hrista na ubrusu, tj, sliku Hrista koja nije slikana rukom, na grčkom Mandilion. Taj Hristov odraz na ubrusu je čuvan u Carigradu sve do 1204, kada je prenet u Mađarsku, a otuda, udajom Jelene Sremske (koju pogrešno kod nas nazivaju Anžujskom) za kralja Uroša donet u Srbiju i čuvan u manastirima Mileševa i Gradac. Odatle je su različite verzije poslate na 4 strane sveta. Ja znam da je jedna završila u Rusiji (ova na slici i ona je, verovatno, najverodostojnija), jedna je poslata u Francusku preko jednog viteza templara koji je dopremio prvo u Bar,i katoličkom monahu grčkog porekla, koji je kasnije postao papa Urban IV,a za 2 nisam siguran, mada mislim da je jedna otišla nazad za Carigrad (kad je bio oslobođen krstaša), a četvrta... nemam ideju.

Nije to zastava Ivana Groznog. Zastava originalno potiče iz Edese u Mesopotamiji i ona predstavlja odraz Hrista na ubrusu, tj, sliku Hrista koja nije slikana rukom, na grčkom Mandilion. Taj Hristov odraz na ubrusu je čuvan u Carigradu sve do 1204, kada je prenet u Mađarsku, a otuda, udajom Jelene Sremske (koju pogrešno kod nas nazivaju Anžujskom) za kralja Uroša donet u Srbiju i čuvan u manastirima Mileševa i Gradac. Odatle je su različite verzije poslate na 4 strane sveta. Ja znam da je jedna završila u Rusiji (ova na slici i ona je, verovatno, najverodostojnija), jedna je poslata u Francusku preko jednog viteza templara koji je dopremio prvo u Bar,i katoličkom monahu grčkog porekla, koji je kasnije postao papa Urban IV,a za 2 nisam siguran, mada mislim da je jedna otišla nazad za Carigrad (kad je bio oslobođen krstaša), a četvrta... nemam ideju.
koliko god hteola da ispadneš pametana ta zastava je imala svoj debju za vreme bitke za kulikovo i bila je korišćena od strane tzv. "pravoslavne armije" koja je pripadala Ivanu Prelepom. Te mesopotamske priče se ne slažu

1751049600353.png
1751049607450.png

koliko god hteola da ispadneš pametana ta zastava je imala svoj debju za vreme bitke za kulikovo i bila je korišćena od strane tzv. "pravoslavne armije" koja je pripadala Ivanu Prelepom. Te mesopotamske priče se ne slažu

Pogledajte prilog 1748508Pogledajte prilog 1748509
Samo da ubacim hteo, pošto nisi siguran u vezi mog pola (a sigurno nisma gender fluidan, štaviše, prezirem to) a uskoro sledi dokaz (ako veruješ u to, ako ne, onda ništa)

Ovaj ruski mandilion kojim mašu studenti (a koji je na proteste došao preko proferora istorije na beogradskom filosofskom fakultetu, Miloša Kovića) je malo lošija verzija, da ne kažem kopija (jer mislim da su i jedan i drugi rađeni po mesopotamskom originalu) ovog koji je iz Srbije otišo za Francusku. Na žalost, nema fotopgrafiju ovoga što je vraćen u Carigrad jer je nestao u osmanlijskim osvajanjima.

Namera naprednjačkog režima da pred svaki veći protest građana Srbije napravi vanrednu atmosferu “nasilnog rušenja ustavnog poretka” je istovremeno tragikomična i ekstremno opasna. Najbednija totalitarna propaganda je kada se građanima potura informacija da je neko s jednim, verovatno poturenim, pištoljem i samostrelom krenuo da izvrši državni udar.
Maligna opasnost leži u stvarnoj nameri Vučićevog režima da sistematski zaglupljuje deo stanovništva i stvori smrtonosan rascep u srpskom društvu. Podsećam da smo takvu atmosferu već imali devedesetih godina kada su tokom protesta građani pucali jedni na druge uvereni da su oni drugi opasnost po državu i agenti mračnih sila
Poslednji je trenutak da se demokratske snage različitih ideologija okupe oko minimuma zajedničkih političkih ciljeva i smene štetočinskog naprednjačkog režima. Ovo je trenutak u kome se borimo za spas srpskog društva i budućnost ove zemlje. Studentske organizacije, Zborovi građana, nezavisni pojedinci i stranke opozicije moraju postici konsenzus oko ključnih strateških pitanja i operacionalizacije političke borbe u narednom periodu.

Meni klinac stefan samo izgleda da je yso u neki trip.templara.Znaci dete prolupalo.
Na 15. strani sam ti pričao o svetom cvetu vitezova templara. Transkript mog texta:

E treća zastava je dokaz o prisutnosti (potomaka) templara na protestima. To je zastava Srbije sa svetim templarskim cvetom na njoj. Koji je to cvet? Da ne otkrivam baš sve, ali, ko je voljan, može da progugla koji cvet (istina, mahom u katoličanstvu, ali i u pravoslavlju, samo smo mi to malo zapostavili) reprezentuje Majku Božju. Dakle, ne Djevu Mariju Bezgrešnu, nego Bogorodicu, ponavljam, Majku Božiju.
Da pomognem još malo, Taj cvet je neko vreme bio i simbol jedne važne srpske političke partije.

Ta zastava se vidi od 0:30 do 0:34 navideu postavljenom u mom prethodnom postu.

Pogledajte prilog 1748518
Mandilion iz manastira Mileševa ili Gradac (u ovom drugom se vidi kao freska pored ulaza) koji je poslat u Francusku. Konkretno, u grad Laon (ima veze sa onim pominjanim papom Urbanom IV)
Mešaš mandilion iz manastira mileševa ili Gradac u ovom drugom se vidi kao freska pored ulaza) koji je poslat u Francusku. Konkretno, u grad Laon (ima veze sa onim pominjanim papom Urbanom IV) sa onom zastavom koji vijori klinac

a ta zastava je:
1751056296963.png
1751056307447.png

1751056324042.png
1751056372467.png

1751056359233.png

Što se tiče famozne Laonske zastave to je ruZZka zastava

Citiram:
We had to wait until 1717 to find out that the text, written in Slavonic20 and in Cyrillic letters, simply said: "Imago Domini in Sudario", that some translate today as: " Our Lord’s Face on the cloth". Suspecting that the inscription was in Russian, and with help from Moscow, a Carmelite father21 managed to decipher the three words (ref 4): OBRAS =image; GOSPODEN = of Our Lord; NAOUBROUSE = on the cloth. Nevertheless this translation aroused a French scholar’s indignation!According to A. Grabar (ref 1), the last word should be split in two: NA OUBROUSE ; the voluntary link in one word was just meant to reinforce the central position (and its theological character) of the word GOSPODEN (Lord).

The booklet you can buy on the spot says that the icon was given in 1249 to the Cistercian Abbey in Montreuil-en-Thiérache by Jacques of Troyes, who was still archdeacon of Laon Cathedral but already living in Rome as chaplain of Pope Innocent IV (1243 - 1254). This high dignitary of the Laon church became Pope Urban IV in 1261, the second of four Popes from the Laon bishopric.

FASTFORWARD

The hypothesis by Grabar in 1931 (ref 1) does not really exclude this: for him, “the importation of an Orthodox icon to Rome ... during the first half of the thirteenth century can well be imagined ... The faultless Slavonic inscription could only have been written in one of the three Slavonic countries which used the Cyrillic alphabet at the time: Serbia, Bulgaria or Russia”.

FASTFORWARD AGAIN

One of the key things that hints towards the cloth originating in Russia is that, notably, Innocent IV had crowned one of Russian princes by a pontifical legate. Namely, this was Daniel of Galicia (also known as Daniil Romanovich) in 1253, according to both contemporary chronicles and modern scholarly research.

Ovaj ruski mandilion kojim mašu studenti (a koji je na proteste došao preko proferora istorije na beogradskom filosofskom fakultetu, Miloša Kovića) je malo lošija verzija, da ne kažem kopija (jer mislim da su i jedan i drugi rađeni po mesopotamskom originalu) ovog koji je iz Srbije otišo za Francusku. Na žalost, nema fotopgrafiju ovoga što je vraćen u Carigrad jer je nestao u osmanlijskim osvajanjima.
Znači priznaješ da vijori Ivanovom zastavom

Poslednji je trenutak da se demokratske snage različitih ideologija okupe oko minimuma zajedničkih političkih ciljeva i smene štetočinskog naprednjačkog režima. Ovo je trenutak u kome se borimo za spas srpskog društva i budućnost ove zemlje. Studentske organizacije, Zborovi građana, nezavisni pojedinci i stranke opozicije moraju postici konsenzus oko ključnih strateških pitanja i operacionalizacije političke borbe u narednom periodu.
Apsolutno podržavam. To su osnove parlamentarizma.
Nema veze da li smo mi levo ili desno, ma čak ni da li smo malo više levo ili manje više desno (dobro, baš ekstremno ne). Imamo isti cilj i nećemo ponoviti greške iz prošlosti.

Na 15. strani sam ti pričao o svetom cvetu vitezova templara. Transkript mog texta:

E treća zastava je dokaz o prisutnosti (potomaka) templara na protestima. To je zastava Srbije sa svetim templarskim cvetom na njoj. Koji je to cvet? Da ne otkrivam baš sve, ali, ko je voljan, može da progugla koji cvet (istina, mahom u katoličanstvu, ali i u pravoslavlju, samo smo mi to malo zapostavili) reprezentuje Majku Božju. Dakle, ne Djevu Mariju Bezgrešnu, nego Bogorodicu, ponavljam, Majku Božiju.
Da pomognem još malo, Taj cvet je neko vreme bio i simbol jedne važne srpske političke partije.

Ta zastava se vidi od 0:30 do 0:34 navideu postavljenom u mom prethodnom postu.
A zasto bi zastava bila znak da su bas tempari tu prisutni.
Na svasta se nas narod pali otkad je interneta.

trebalo je zabraniti radikale i sps do svega ovoga ne bi došlo i bili bi iole normalna zemlja da se rasformirala udba kao u svim postkomunistčkim zemljama a ne ova vučićeva boleština. oni su se učaurili infiltrirali pošto su radikali inače vrlo obojeni i prlagodljivi.na žalost nije se desio taj 6 oktobar a đinđića su svi opstruirali čak iz iz njegovih redova...
Било је то незгодно, дођеш на власт и забраниш опозицију а дотадашњу власт, а они нису тебе забранили док су били на власти.Такође, убрзо после 5 октобра, највећа брига ДОС-а је постао Коштуница и његов ДСС.

Да су забранили СРС и СПС, све њихове гласове би покупио Коштуница и вероватно би врло лако победио ДС и остатак ДОС.Коштуница је и без тога, 2 пута победио на неуспелим председничким изборима 2002 године, надмоћно је победио реформатора Лабуса испред ДОС-а са преко милион гласова предности у другом кругу, а на другим неуспелим изборима ДС/ДОС није ни имао кандидата.

Већ после прве године мандата Ђинђићеве владе, ДОС је изгубио сваки легитимитет, било је јасно да народ није задовољан њиховим реформама.

Apsolutno podržavam. To su osnove parlamentarizma.
Nema veze da li smo mi levo ili desno, ma čak ni da li smo malo više levo ili manje više desno (dobro, baš ekstremno ne). Imamo isti cilj i nećemo ponoviti greške iz prošlosti.
A kad bi otpocela gradnja tih levih i desnih na vkadti sve bi se srusilo ko kula od karata
To su neiskreni lukavi kompromisi.
Bezvoljna pokitika je ili zabluda ili izdajstvo.

Mešaš mandilion iz manastira mileševa ili Gradac u ovom drugom se vidi kao freska pored ulaza) koji je poslat u Francusku. Konkretno, u grad Laon (ima veze sa onim pominjanim papom Urbanom IV) sa onom zastavom koji vijori klinac

a ta zastava je:
Pogledajte prilog 1748559Pogledajte prilog 1748560
Pogledajte prilog 1748561Pogledajte prilog 1748563
Pogledajte prilog 1748562
Što se tiče famozne Laonske zastave to je ruZZka zastava

Citiram:
We had to wait until 1717 to find out that the text, written in Slavonic20 and in Cyrillic letters, simply said: "Imago Domini in Sudario", that some translate today as: " Our Lord’s Face on the cloth". Suspecting that the inscription was in Russian, and with help from Moscow, a Carmelite father21 managed to decipher the three words (ref 4): OBRAS =image; GOSPODEN = of Our Lord; NAOUBROUSE = on the cloth. Nevertheless this translation aroused a French scholar’s indignation!According to A. Grabar (ref 1), the last word should be split in two: NA OUBROUSE ; the voluntary link in one word was just meant to reinforce the central position (and its theological character) of the word GOSPODEN (Lord).

The booklet you can buy on the spot says that the icon was given in 1249 to the Cistercian Abbey in Montreuil-en-Thiérache by Jacques of Troyes, who was still archdeacon of Laon Cathedral but already living in Rome as chaplain of Pope Innocent IV (1243 - 1254). This high dignitary of the Laon church became Pope Urban IV in 1261, the second of four Popes from the Laon bishopric.

FASTFORWARD

The hypothesis by Grabar in 1931 (ref 1) does not really exclude this: for him, “the importation of an Orthodox icon to Rome ... during the first half of the thirteenth century can well be imagined ... The faultless Slavonic inscription could only have been written in one of the three Slavonic countries which used the Cyrillic alphabet at the time: Serbia, Bulgaria or Russia”.

FASTFORWARD AGAIN

One of the key things that hints towards the cloth originating in Russia is that, notably, Innocent IV had crowned one of Russian princes by a pontifical legate. Namely, this was Daniel of Galicia (also known as Daniil Romanovich) in 1253, according to both contemporary chronicles and modern scholarly research.

Znači priznaješ da vijori Ivanovom zastavom
Bravo!
Drago mi je da na forumu ima onih koji su upoznati sa tom materijom.
Idemo dalje. Da ostavimo, za sad, ovaj ruski mandilion po strani. O njemu ćemo, Bođe zdravlja, u nekom sledećem postu, ili možemo da otvormo posebnu temu, da ne davimo ovde ljude u, npr. pdf. teorije zavere?
Dakle, znaš li kako je ovaj mandilion iz manastira Miliševa (Gradac sam naveo zbog one freske kod ulaza) došao u Laon. I ko je, u stvari, papa Urban IV? Mali hint: pogledaj ono što sam negde iznad napisao o njegovom poreklu. To će ti dati naznake kako je on bio upoznat sa postojanjem isto (još u vreme dok uopšte nije bio papa).
Takođe, znaš li kako templari imaju veze sa ovim mandilionom?
Zajedno možemo doći do rešenja.

Back