Da li smo srećni?

Odnos majka-dete bi trebalo da bude neprikosnoven osećaj za obe te uloge. Ako mi je preči telefon od deteta... , e, pa onda, i nisam bila materijal da pazim na išta živuće, a kamo dete. Svako može da napravi i rodi, ali je zato mnogo dece u skoro nepobedivim predispozicijama da kroz život nema pojma šta je najveća sreća. :cvet:
A vidite...
Meni duša sita, poželim tu i tamo tek po neku zezalicu kao npr. pre par dana Rubikovu kocku ali original da bude, ono fancy
Sve sam imao u detinjstvu što je dete moglo imati kako od SFRJ proizvodnje tako do japanskih igračaka kakve Evropa slabo videla da postoje...
O prirodi i svetu da ne pričamo - ali uslov je bio da malo porastem kako bih umeo da čuvam te enciklopedije za to vreme jako skupe.

A onda sam se susreo sa tužnom sirotinjom koja postaje agresivna kada vidi da ti puna duša....

:kafa:

1000000194.jpg

A vidite...
Meni duša sita, poželoim tu i tamo tek po neku zezalicu kao npr. Rubikovu kocku ali original da bude, ono fancy
Sve sam imao u detinjstvu što je dete moglo imati kako od SFRJ proizvodnje tako do japanskih igračaka kakve Evropa slabo videla da postoje...
O prirodi i svetu da ne pričamo - ali uslov je bio da malo porastem kako bih umeo da čuvam te enciklopedije za to vreme jako skupe.

A onda sam se sureo sa tužnom sirotinjom koja postaje agresivna kada vidi da ti puna duša....

:kafa:
Ma, svega ima!
Histerici nisu pod oreolom sirotinje samo, ima ih istovetno među "bogatašima". U čemu je čovek bogat, pitanje je sad-a možda i nije. :zcepanje:
Bogatstvo mi je imati skladne odnose sa odabranim ljudima kojima ne bih ružno nikad pomislila, a kamoli izgovorila. Srećna sam sa ljudima koje mi je Bog poslao da sa njima nikada ne razmenim zlu energiju, grozote, uvrede, kritike i klevetanja. Prosto ih volim i za njih nemam ništa ružno. Imam loš dan? Pa, za moje voljene nemam loš dan, nisam iritirana nikad toliko da na njih to praznim! To su za mene ljudi koje volim i vraća mi se tako što i oni mene vole kako u dobru, tako i u zlu. Kad mislim o tim pojedincima, osećam se počastvovano da uopšte živimo u istom vremenu. Eto, Bogu hvala!

postoji ta prokazenost reci siromastvo kod nacije koja je od 1990. dosta siromasna. Pa onda smo imali ovo nedavno istrazivanje demostata gde je preko 60 posto reklo da je zadovoljno kako zivi u Srbiji. Cinjenice, however, niko ne moze da izmeni - postoje statisticki podaci na osnovu kojih moze da se izmeri da li ste pali ispod granice siromastva i koji se odnose na cenu potrosacke korpe, vasa primanja, (ne)reseno stambeno pitanje i ko zna sta sve jos.

Imam jednu dobru knjigu o Sreci od jednog Nemackog filozofa
Čitam povremeno

Imam nekad teške trenutke, ali sam unutra spokojna i srećna sam posebno kad imam puno emocija. Svi su zdravi, one koje volim, dobro su, mogu da trčim, skačem, planinarim, umem da volim, imam vid da vidim i obinim očima i onim duševnim.. smatram da je to sreća.

otkud znas da nisam?

Pa zato što si bogata ličnost. Zato što voliš muziku, umeš da učiš i budeš disciplinovana, zdrava si čini mi se, umeš i da voliš, ako nemaš materijalna sredstva potrudi se ozbiljno da dođeš do nekih, imaš sve preduslove za to. Ali je glupo da uz sve navedeno smatraš za sebe da si siromašna. Možda samo fali konkretna akcija

Pa zato što si bogata ličnost. Zato što voliš muziku, umeš da učiš i budeš disciplinovana, zdrava si čini mi se, umeš i da voliš, ako nemaš materijalna sredstva potrudi se ozbiljno da dođeš do nekih, imaš sve preduslove za to. Ali je glupo da uz sve navedeno smatraš za sebe da si siromašna. Možda samo fali konkretna akcija
ja sam bukvalno mislila iskljucivo na materijalno stanje i to stanje je tako da sklapam kraj sa krajem sto je, po meni, siromastvo. ne kazem da je stanje trajno.

Slušam skoro, duboko se opustite, relaaaax, i onda zamišljajte šta biste voleli biti, gde, sa kim, šta biste voleli raditi za zaradu. I onda napišete sve to, zamišljate da ste već došli do toga, osmislite sve to, upumpate energiju u tu viziju..

Jer, možda imamo otpor prema nečemu a opet smo nezadovoljni. Negde duboko čuči šta bismo voleli, možda je potisnuto

Back