Da li smo srećni?

ja sam bukvalno mislila iskljucivo na materijalno stanje i to stanje je tako da sklapam kraj sa krajem sto je, po meni, siromastvo. ne kazem da je stanje trajno.
Izvini što se mešam, imao sam u životu jako različitih situacija, što se kaže: uspona i padova, nisi siromašna ako imaš Smart phone ili Lap top ili comp.

Sad, to što bi hteli uvek još, još, više, to nas čini više nesrećnima nego realno materijalno stanje.

Ja sam zadovoljan kako je na kraju sve ispalo, u odnosu na ono šta sam mislio da će biti, "na kraju" sam rekao jer ne očekujem u ovim godinama neke značajnije promene, šta je bilo, to je to.

Slušam skoro, duboko se opustite, relaaaax, i onda zamišljajte šta biste voleli biti, gde, sa kim, šta biste voleli raditi za zaradu. I onda napišete sve to, zamišljate da ste već došli do toga, osmislite sve to, upumpate energiju u tu viziju..

Jer, možda imamo otpor prema nečemu a opet smo nezadovoljni. Negde duboko čuči šta bismo voleli, možda je potisnuto
knjige:
moc podsvesti
bogati otac,siromasni otac
misli i obogati se

Izvini što se mešam, imao sam u životu jako različitih situacija, što se kaže: uspona i padova, nisi siromašna ako imaš Smart phone ili Lap top ili comp.

Sad, to što bi hteli uvek još, još, više, to nas čini više nesrećnima nego realno materijalno stanje.

Ja sam zadovoljan kako je na kraju sve ispalo, u odnosu na ono šta sam mislio da će biti, "na kraju" sam rekao jer ne očekujem u ovim godinama neke značajnije promene, šta je bilo, to je to.
Meni su smartphone i laptop sredstva za rad, nikakav luksuz. Ali ako moram da se prebrojavam po dzepovima na kraju meseca, sta je to ako ne siromastvo?

Ne, nego je pokazatelj neke "frekvencije" koju imamo .. kao recimo smatrati sebe siromašnim. Odmah se ubacimo u neku grupu. Ok, stanje je tako, ali ja lično ne bih dozvolila da sebe stavim u kategoriju onih koji nemaju, ma koliko nemala. Verujem da nisam jasna, ali iebiga
Ne, jasna si, tako je generalno razmisljanje ljudi u Srbiji, tako razmislja moja majka koja prima minimalnu penziju, npr. Razumem ja tebe, ali to je neka bzvz stigma na rec siromastvo.

Ne, nego je pokazatelj neke "frekvencije" koju imamo .. kao recimo smatrati sebe siromašnim. Odmah se ubacimo u neku grupu. Ok, stanje je tako, ali ja lično ne bih dozvolila da sebe stavim u kategoriju onih koji nemaju, ma koliko nemala. Verujem da nisam jasna, ali iebiga
U prevodu, "čak i kad nemam, imam dovoljno!" :)

Ne, jasna si, tako je generalno razmisljanje ljudi u Srbiji, tako razmislja moja majka koja prima minimalnu penziju, npr. Razumem ja tebe, ali to je neka bzvz stigma na rec siromastvo.

PA možda i nisi razumela, jer ako majka ili neko drugi ne čini ništa po tom pitanju, onda to nije ovo o čemu pričam.
Ako si zadovoljan, ok, živiš srećno, koliko god nemao, ali ako želiš više bolje da imaš više, onda se smestiti u to stanje "imanja" i aktivno raditi na tome, što verujem i da radiš, ali ja sebe propitujem šta zaista volim, da li volim novac kao takav, da li volim sam proces zarađivanja ili imam prema njemu unutrašnji otpor.. tu negde može da bude problem što nemam više.

PA možda i nisi razumela, jer ako majka ili neko drugi ne čini ništa po tom pitanju, onda to nije ovo o čemu pričam.
Ako si zadovoljan, ok, živiš srećno, koliko god nemao, ali ako želiš više bolje da imaš više, onda se smestiti u to stanje "imanja" i aktivno raditi na tome, što verujem i da radiš, ali ja sebe propitujem šta zaista volim, da li volim novac kao takav, da li volim sam proces zarađivanja ili imam prema njemu unutrašnji otpor.. tu negde može da bude problem što nemam više.
Ne znam kako penzionerka moze tacno da promeni stanje osim da se pridruzi caletu 😄 pu pu, daleko bilo.
Da nemas novca da prehranis sebe i decu, naravno da bi ti novac bio fokus. A opet, ako si srednja klasa u Srbiji, siromastvo je uvek blize nego sto je u Zapadnoj Evropi. Sa tim meditativnim stavom mozes da umiris sebe, ali zeludac ce da se buni.

Ne znam kako penzionerka moze tacno da promeni stanje osim da se pridruzi caletu 😄 pu pu, daleko bilo.
Taman posla. Može ako želi i ako ima viziju kako i šta. Ako je nema onda ne može.

Da nemas novca da prehranis sebe i decu, naravno da bi ti novac bio fokus. A opet, ako si srednja klasa u Srbiji, siromastvo je uvek blize nego sto je u Zapadnoj Evropi. Sa tim meditativnim stavom mozes da umiris sebe, ali zeludac ce da se buni.
Meni je novac uvek fokus od kako sam ostala bez roditelja sa 12.

Samo je pitanje bilo šta. Nisam upisala faks koji sam volela nego onaj na čijim je vratima pisalo u reklami "nema nezaposlenih".
Onda sam htela da spojim korisno sa onim što volim pa sam izabrala oblast koju volim u moru onih koje ne volim.
Onda gledam da i ja i deca imamo dovoljno. gledam šta da zaradim, bavim se time, dodatno. Volim novac, želim da ga imam više. Ali ako ga nemam mora da nešto ne radim dobro.. eto tu je pravac razmišljanja.

To nije meditativni stav, to je pitanje zračenja i frekvencija na kojima se nalazi naš um.

Pa dobro, imaš otpor. Ja sam samo pisala onako da možda nekome znači, ili tebi slučajno.. možda.. jer ako imamo otpor onda imamo kočnicu.
Ti najbolje znaš i ne bih da budem napadna, samo par sugestija od iskusne osobe koja se i sama dovijala kako da dodje do novca.
Nema sta da se dovijam ovde, svaki atom mog bica je usmeren na emigraciju, ova jaruga me ne zanima.

Siromašni su ljudi bez vizije.

to je kao ono sedim kod kuće i nemam partnera. Pa pokreni se, idi tamo vamo, moja drugarica koja je prof muziku u osnovnoj je tako otišla na Sitoniju i svirala violinu uveče po plažama i na ulici sama je išla, bez prtnera bez drugarice, sama bila tamo 2 meseca i došla sa više hiljada eura. Neko bi rekao sramota.. mogla je da sedi i sabira svoju malu nastavičku platu. Druga stvar je ako čovek nema nikakvo umeće i talenat

Znate šta? Za sreću ne treba mnogo!
Izvin'te svi, ja se budim uvek srećna, pa se još pitaju odakle mi osmeh!
Meni je život dragocen sa svim poteškoćama.
JA živim, ja ću kako znam i umem. Srećna sam i želim svakom isto!
Na stranu sve! Mak'se, tamo, JA ŽIVIM, i bre, živi mi se, lepo mi je! :cvet: :cvet: :cvet:
Izvinjenje svima kojima se takva ne sviđam, ali takva sam-kakva sam!

Happy Season 3 GIF by The Office

Evo na primer, pogledajte ljude, koji nemaju, krov nad glavom. Nemaju pristup pijaćoj vodi. Nemaju šta da jedu. Države im razorene ratovima. Maltretirani su i šikanirani. Ne spavaju mirno. Ne znaju, hoće li dočekati sutra. 24-časovna agonija. Pa, sad mi recite, da li ste srećni?

Takvi ljudi su u ratu kao sto smo mi bili. Slažem se da nisu i da svu drugi gde je mir jesu srećni iz njihove perspektive. Samo sto kod nas je stanje gore od rata kome nema kraja i traje godinama 10 + trenutno i 50 + konstantno.

Back