Da li se svercujete u javnom prevozu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Alysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako i ja...Njih kao besne pse, sektaše, političke aktiviste ili ludake treba ignorisati pa će sami otići, čim se uključiš sa njima u razgovor pukao si...Ali govorim o tendenciji da im se da status ''službenog lica'' koji nemaju ni lekari niti medicinsko osoblje koji doživljavaju užasne stvari svakodnevno...Kada vidim malog kako peni na usta prosto mi se samo nameće da čovek ima privatni interes da se što više ljudi kazni, znači dobar je u tom poslu i sada će da bi se njemu napunio džep da se menja zakon koji pogađa sve nas jer će povećati nasilje i maltretiranje...Nisam punio džep ni đilasu a kamoli ovim organizovanim kriminalcima koji imaju legalan status jer su registrovani kao partija...:cool:

not-sure-if-bot-oh-no-its-definitely-a-bot.jpg

preko pola grada?
bas dobar savet :)

prevoz je preskup i to je cinjenica..sve dok je cena karte u rangu voznje kolima prevoz mora da bude povoljniji.
Prevoz je skup, ali nije ni u ostatku Srbije jeftin pa svi plaćaju karte. Da li je ovaj Beograd toliko poseban, pa je šverc normalna pojava samo kod nas, dok ostatak Srbije nikako nema pravo da se vozi džabe? Misliš da te pita neko u ostatku Srbije da li imaš ili nemaš? Jok, plati ili idi peške ili biciklom ako ti se ne sviđa cena.

Prevoz je skup, ali nije ni u ostatku Srbije jeftin pa svi plaćaju karte..
npr. ja u Cacku kartu za gradski prevoz placam 50 dinara, taksi me je jednom vozio `kroz pola grada`, cak me i cekao ispred jedne prodavnice oko 5 minuta, platila sam 350 dinara.
svi znamo koliko je preskup prevoz u Bg....ljudi se svercuju ne zato sto su bezobrazni vec zato sto su primanja uglavnom bedna ili nikakva a prevoz je preskup.
Podrzavam sve koji se svercuju, sta ce, sila ih naterala.

Sad ja nemam ništa protiv botova tipa ovog ovde ali ako ih plaćaju po stranačkoj zastupljenosti sve botove iz državnog budžeta...Ovako plaćajući karte ti praktično finansiraš režim, bulumentu tajkuna i kriminalaca koji te gaze i još botove koji pišu stvari koje vređaju zdrav razum...:think:

Sad ja nemam ništa protiv botova tipa ovog ovde ali ako ih plaćaju po stranačkoj zastupljenosti sve botove iz državnog budžeta...Ovako plaćajući karte ti praktično finansiraš režim, bulumentu tajkuna i kriminalaca koji te gaze i još botove koji pišu stvari koje vređaju zdrav razum...:think:

Pa sta predlazes, ko prvi da popusti? Da se prvo prestane sa placanjem ili sa naplacivanjem?

Autobusi, nafta itd. ce bez obzira sta mi sa njima ovde cinimo, stalno da kostaju. Uvoz nije besplatan.

evo ja predlazem - da nama napacenom gradjanstvu upristoji cenu karte - 60 % za sve kategorije, a penzionerima koji sada placaju godisnje 400din naplacivati i vise, shodno visini penzije!

niko ne trazi da prevoz bude besplatan, ali sa trenutnim cenama karata, sasvim je logicno i normalno da ima toliko svercera.

Ja razumem vozače i drugo osoblje koje je opravdano nezadovoljno uslovima rada i vozilima ali to se neće rešiti daljim maltretiranjem putnika gde će i oni stradati kao kolateralna šteta...Oni, bolje od svih drugih, znaju gde im je Uprava i ko uzima lovu iz pranja para preko GSP, tamo im je adresa na koju treba da se upute sa svojim zahtevima.

npr. ja u Cacku kartu za gradski prevoz placam 50 dinara, taksi me je jednom vozio `kroz pola grada`, cak me i cekao ispred jedne prodavnice oko 5 minuta, platila sam 350 dinara.
svi znamo koliko je preskup prevoz u Bg....ljudi se svercuju ne zato sto su bezobrazni vec zato sto su primanja uglavnom bedna ili nikakva a prevoz je preskup.
Podrzavam sve koji se svercuju, sta ce, sila ih naterala.
Nije sila nego bezobrazluk i bahatost. Kako se ne švercuju u ostatku Srbije? Što se ne švercuju u Čačku? Jesu li tamo svi bogati i imaju lepa primanja? U Beogradu ima najmanje sirotinje i najveća su primanja u odnosu na ostatak zemlje. Kako svi ti sa "bednim" primanjima odjednom plaćaju kartu čim pređu granicu pa im u inostranstvu nije skupa karta? Ode preko pa nije mu teško ni da čeka u redu da kupi kartu i za jednu, dve stanice. Znaš zašto? Zato što mu se digne kosa na glavi kad čuje kolika mu je kazna ako ga uhvate bez karte i tu nema vađenja tipa silazim na sledećoj, nemam ličnu kartu i te fore.

Tako da, ovoliki broj švercera je rezultat nikakve kontrole i nema veze sa siromaštvom. Da je cena karte 10 dinara, opet bi našli neki izgovor da se ne plaća. Kada je postojala stalna kontrola u vozilu naplata je bila nikad veća, za smenu je vozač prodavao na desetine karata, a kucali su se svi bez izuzetaka. Međutim, ovo stanje rasula odgovara mnogima, budale misle kako su zeznuli sistem, a ne kapiraju da ako ne plate tu, samo će vlast podići poreze da se namakne još para iz budžeta i platiće ga opet subvencijama

Poslednja izmena:
Isto važi iza EPS, Telekom i sve državne firme. Što ne prestaneš da plaćaš račune za struju i telefon, što tu ne prestaneš da finansiraš državu i režim?
E jes malo sutra, došao bi odmah čika precvikao i nema više pa ti kukaj na tajkune do sutra, ali dok ne platiš neće da te uključe.

Poslednja izmena:
evo ja predlazem - da nama napacenom gradjanstvu upristoji cenu karte - 60 % za sve kategorije, a penzionerima koji sada placaju godisnje 400din naplacivati i vise, shodno visini penzije!

niko ne trazi da prevoz bude besplatan, ali sa trenutnim cenama karata, sasvim je logicno i normalno da ima toliko svercera.

Pisao sam na ovoj temi ranije... u Londonu je cena karte 200 dinara, znači duplo skuplja nego u bg (pritom usluga daleko bolja, svi autobusi u odličnom stanju, metro...). Prosečna plata u Bg 500, u Londonu 3500 evra. I opet tamo ima švercera.

Da je cena karte 5 dinara, opet bi se švercovali. Jer ljudi su stoka, prosto i jednostavno.

Isto važi iza EPS, Telekom i sve državne firme. Što ne prestaneš da plaćaš račune za struju i telefon, što tu ne prestaneš da finansiraš državu i režim?
E jes malo sutra, došao bi odmah čika precvikao i nema više pa ti kukaj na tajkune do sutra, ali dok ne platiš neće da te uključe.

Ovo je stara mantra...To su još uvek državne firme i imaju kakvu takvu socijalnu odgovornost, ovde se radi o privatnom entietu koji se kao parazit nakačio na krvotok državnog preduzeća i siše sredstva da bi kriminalci i tajkuni išli na letovanja na Sejšele i imali po10-15 privatnih kola...Da ne govorimo o tome što se kleptokrate na vlasti sa svim argumentima koje ja ovde iznosim obećavale UKIDANJE tog sistema, pred prve izbore kojima su došli na pozicije moći...Ali razumem daćeš ti i dalje nastaviti sa svoim trolovanjem, tebi je to posao, da ne razmišljaš svojom već glavom nadzornika, koji vam određuje raspored i teze.:neutral:

Сви они, сем пензионера, већ плаћају толику суму тј 1090 прва и 1120 друга зона.

Tacno... ali ako se zaposleni smanje na 1000... a ove 3000 svakako ne placa previse zaposlenih... Ne dobija se neki veliki plus, a GSPu svakako mnogo fali.
Vecina racuna samo tekuce poslovanje, a ne racuna cenu 100 novih buseva godisnje (sto nemamo, ali bismo trebali da imamo).

Back