Da li se svercujete u javnom prevozu ?

• Začetnik teme Začetnik teme Alysa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mnogo ih je manje generalno, kontam d je dosta ljudi ili dalo otkaz ili otpušteno a da je ostala ''srž'' zaposlenih...Nije jednsotavno...Mogu da zamislim da rade po kiši sadaz:(

Videh pre dan dva oglas za posao busplus kontrolora :lol:
Secam se kada su se tek pojavili, nije ni bilo oglasa... nesto kao komunalna policija ili ovi vatrogasci-spasioci, samo SNS ekipa je tu mogla da radi..
Sada daj sta das :kafa:

Imao sam neke goste iz daleka sveta gde je svercovanje nepoznato ni kao rec, a kamoli da sebi dozvole da ne plate uslugu koju koriste :)
Kucao sam grupne karte i svi su(smo) bili zadovoljni...
Medjutim, cim su primetili da posle 9 ne kucam kartu, prvo pitanje je - a jesmo li mi sad platitli ovu voznju? :)

Ostalo mi je od njih jos 2-3 voznje, pa se mozda narednih dana necu svercovati :)

Hbt ovih dana su me loše istripovali vozači...Koga bre oni primaju neke viljuškare i kamiondžije, prvo me zamalo prepolovi vratima u žurbi onda vozi 10 na sat po praznim jutarnjim ulicama...Inače prvog je bilo kontrole kolko hoćeš i na mestima gde obično ne iskaču!

Ne samo prvog, drugog... nego i tridesetog.

Ja licno ne videh puno kontrole pre nekoliko dana.

Pre neki dan se vozio petnajom nije bilo kontrole ali autobus samo što se nije zapalio, raspada se, kao živi mrtvac, sigurno star 20 godina, rabljen na ko zna kakvim linijama i od ko zna kakvih vozača...Ja ne znam gde ide sav taj novac, od karata, iznajmljivanja autobusa i stajališta za pokretne reklame i ko zna čega još što nije vidljivo ali ne ide u obnovu voznog parka...

Kontrola juce u sedmici prema NBG: koliko si otkucala? 27, a ti? imam preko 30...
Dakle, cilj je sto vise ocitavanja na njihovim aparatima...

Kontrola isto juce u sedmici prema Ustanickoj: pripremite karte...."nemamo"...dobro... dalje, karte na pregled..."nisam otkucala"... dajte licnu kartu... i napisa kaznu...
Dakle, cilj im je da napisu sto vise kazni i da ostvare bonus...

Pa, ako svako gleda svoj dzep, sto i nama putnicima ne bi bio deblji....

U poslednje vreme ih uopšte ne viđam na linijama na kojima se vozim. Jedino sam ih jednom video kako stoje na stajalištu u Dimitrijali, ali nisu ulazili u vozilo.

Kontrola isto juce u sedmici prema Ustanickoj: pripremite karte...."nemamo"...dobro... dalje, karte na pregled..."nisam otkucala"... dajte licnu kartu... i napisa kaznu...
Dakle, cilj im je da napisu sto vise kazni i da ostvare bonus...
Ček, znači ako kažeš "nemam" onda te ne diraju, a ako kažeš "nisam otkucao/la" onda te kazne? A cilj im je da napišu što više kazni? Ne shvatam logiku.

I pružaju svoje pohlepne pipke svuda, u beovoz, lastu... https://www.blic.rs/vesti/beograd/i...-kontrolorku-vozac-alarmirao-policiju/j2f1hst Svakako kajmak ne uzimaju ''prašinari'' koji maltretiraju putnike već simbioza tajkunokratije i vrlih ''gradskih otaca''...:roll:
3.jpg

Ček, znači ako kažeš "nemam" onda te ne diraju, a ako kažeš "nisam otkucao/la" onda te kazne? A cilj im je da napišu što više kazni? Ne shvatam logiku.

Bitan je stav.
Ako sedis mirno i kuliras, ne diraju te.
Ako pocnes da se pravdas i snebivas, napisace ti kaznu na keca, jer takve zrtve i traze.
Nisu prema svima isti, mislim da smo to vec utvrdili...

Danas tkđ gomila, na udarnm praqvcima...:roll: Nevezano za njih prisustvovao sceni kada je neki oniži čovek, 40 i nešto godina, pokušao da se obračuna sa grupom ''tinejdžera'' tvrdeći da ga 'prate danima', ''vređaju i zovu mali''...Bilo je dosta dreke i na kraju je lik sa kraja autobusa krenuo prema početku gde su se nalazili ''tinejdžeri'', počeli su da se guraju i na kraju su ga uz pomoć jednog starijeg lika podigli i pomerili...Hteo sam da se umešam ali nisam znao da li je lik udaren ili su ga stvarno maltretirali, što nije nemoguće! U svakom slučaju lik je zapenio i da je imao neko oružje sigurni bi ga upotrebio...Ja nisam primetio bilo kakvu komunikaciju između njih i njega osim njegovog dranja sa kraja na početak autobusa, na koje ovi nisu odgovarali...:neutral:

Back