Da li se perete?

Poruka
22.370
Волео сам је, али се искрено не сећам ама баш ничег из ње. Углавном сам је читао као клинац, после 10. године је више нисам ни видео. :D
Priznaj nam da si uvijek dizao dva prsta na času, do 13. godine "mogu li ja, ja znam, mogu li ja?" :zper:

Poruka
7.095
Priznaj nam da si uvijek dizao dva prsta na času, do 13. godine "mogu li ja, ja znam, mogu li ja?" :zper:
Иронично, не. До 5. разреда био одличан, после 5. врло добар, у 8. замало добар. У средњој добар/довољан, ишао на поправни у 2. години из два предмета. Једино из енглеског вечито петарда ко кућа, ишао на такмичења.

Не суди по корицама. :mrgreen:

Poruka
22.370
Иронично, не. До 5. разреда био одличан, после 5. врло добар, у 8. замало добар. У средњој добар/довољан, ишао на поправни у 2. из два предмета. Једино из енглеског вечито петарда ко кућа, ишао на такмичења.

Не суди по корицама. :mrgreen:
Ma šalim se :) samo me ponekad podsjetiš na onog četvorogodišnjaka iz vica "otac i sin na semaforu".

Poruka
22.370
Не знам тај, причај.
U žurbi sam, ali hajde, skratiću ga :D

Voze se otac i njegov četverogodišnji sin, zaustavlja se na semaforu a ispred njih pješački prelaze pješaci, između njih je i jedna izuzetno zgodna ženska i otac promrmlja sebi u bradu "ufff jes dobra pič-ka"
-šta si rekao, tata?
-ma, kažem jes dobra ptica, sine :)
-ovo je bila ptica, tata?
-da, sine
-ptice lete, je li tako tata?
-lete, sine
-ova ptica ne leti?
-ne leti, sine
-zato što nema krila, tata?
-da, sine
-a imaju li sve ptice krila, tata?
-imaju, sine
-ova nije imala krila, tata?
-nije, sine
-a zašto ona nema krila, tata?
-pa, otpala joj, sine
-zašto su joj otpala, tata?
-prilikom evolucije, sine
-šta je evolucija, tata?
-pič-ka sam reko sine, pič-ka!

:zper:

Poruka
7.095
U žurbi sam, ali hajde, skratiću ga :D

Voze se otac i njegov četverogodišnji sin, zaustavlja se na semaforu a ispred njih pješački prelaze pješaci, između njih je i jedna izuzetno zgodna ženska i otac promrmlja sebi u bradu "ufff jes dobra pič-ka"
-šta si rekao, tata?
-ma, kažem jes dobra ptica, sine :)
-ovo je bila ptica, tata?
-da, sine
-ptice lete, je li tako tata?
-lete, sine
-ova ptica ne leti?
-ne leti, sine
-zato što nema krila, tata?
-da, sine
-a imaju li sve ptice krila, tata?
-imaju, sine
-ova nije imala krila, tata?
-nije, sine
-a zašto ona nema krila, tata?
-pa, otpala joj, sine
-zašto su joj otpala, tata?
-prilikom evolucije, sine
-šta je evolucija, tata?
-pič-ka sam reko sine, pič-ka!

:zper:
Колико ли је дугачак цео виц ако је ово скраћена верзија писана у журби. :D

Poslednja Igra Leptira

Veoma poznat
Poruka
13.529
Одговор је у религији која је учила да је жена нечиста током циклуса и да зато није било дозвољено да улази у храм док циклус траје, да га не оскрнави крвљу.

Ма постоји, менсис (старија) и месечница (новија).
Svaka krv je 'skrnavila' hram. Pustio je muskarac ili zena, posjekotinom, ubistvom ili menstruacijom.
Neulazenje zena tokom menstruacije je bilo prakticno iz njihovog ugla

Poruka
7.095
Svaka krv je 'skrnavila' hram. Pustio je muskarac ili zena, posjekotinom, ubistvom ili menstruacijom.
Neulazenje zena tokom menstruacije je bilo prakticno iz njihovog ugla
Истини за вољу, пре и током времена трајања закона било је распрострањено сујеверје о екстремној нечистоћи жене у менструалном циклусу; веровало се да ако се због ње осуши дрво, укисели месо, итд. Постојале су посебне просторије за њих у кући, забрањивано им је да причају с укућанима током циклуса. Тако да је стање пуно побољшано доношењем закона, а данас је неупоредиво боље него тад и више се не брани женама улазак у храм током циклуса. Имали смо скоро и о томе једну тему на форуму.

Poruka
22.370
Истини за вољу, пре и током времена трајања закона било је распрострањено сујеверје о екстремној нечистоћи жене у менструалном циклусу; веровало се да ако се због ње осуши дрво, укисели месо, итд. Постојале су посебне просторије за њих у кући, забрањивано им је да причају с укућанима током циклуса. Тако да је стање пуно побољшано доношењем закона, а данас је неупоредиво боље него тад и више се не брани женама улазак у храм током циклуса. Имали смо скоро и о томе једну тему на форуму.
U islamu si nečista i dalje, ne možeš ući u džamiju ako imaš "pranje". Jes mi smiješno ovo "pranje" :zcepanje:

zendeli

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.923
To se prepušta ženi da odluči, taj ulazak u hram. Ko zna osim nje da ima menstruaciju?

J

Jesen je...

Gost
U islamu si nečista i dalje, ne možeš ući u džamiju ako imaš "pranje". Jes mi smiješno ovo "pranje" :zcepanje:
Je li znas objasnjenje zasto?
Ako nije previse sto pitam, bas me zanima.
Ja sam pravoslavne veroispovesti i kad sam pitala da mi objasne zasto u danasnje vreme ulozaka, tampona, casica, cuda, kad osim zene niko i ne zna da ima ciklus, dobila sam tuc muc odgovore i to od ucenih ljudi...tako da meni moja vera, njima njihova zatucanost.

Poruka
22.370
Je li znas objasnjenje zasto?
Ako nije previse sto pitam, bas me zanima.
Ja sam pravoslavne veroispovesti i kad sam pitala da mi objasne zasto u danasnje vreme ulozaka, tampona, casica, cuda, kad osim zene niko i ne zna da ima ciklus, dobila sam tuc muc odgovore i to od ucenih ljudi...tako da meni moja vera, njima njihova zatucanost.
Stvarno ne znam tačan odgovor, nisam vjernica, ali pretpostavljam da se žena u ciklusu smatra nečistom (u ovom slučaju za koji me pitaš) i znam da tada nije dobrodošla ni na kakav vjerski događaj. Ja sam iznimno srećna zbog toga, pošto ne volim vjerska vjenčanja kad me pozovu na neko-bez da trepnem ja slažem da sam dobila :)

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.901
Не могу да разумем то изопштавање. Тотална небулоза.
А и што се вере тиче, многе ствари су практиковане као обичаји и најмање има везе са вером. Зна се шта је вера, шта духовност, шта има смисла а шта су наметнуте, бесмислене норме.
Сада сам се сетила мог деде :heart: Летњи распуст,сви на селу. Ја можда између 7. и 8. Добила а остала без уложака. И деда хоп на бајс. Враћа се мој деда, клати се она кеса са улошцима. :) Доста зависи и од породице.

J

Jesen je...

Gost
Stvarno ne znam tačan odgovor, nisam vjernica, ali pretpostavljam da se žena u ciklusu smatra nečistom (u ovom slučaju za koji me pitaš) i znam da tada nije dobrodošla ni na kakav vjerski događaj. Ja sam iznimno srećna zbog toga, pošto ne volim vjerska vjenčanja kad me pozovu na neko-bez da trepnem ja slažem da sam dobila :)
Nisam ni ja neka velika vernica, ali volim da poznajem religiju, tacnije razumem, i svoju i ostale.
Bogomolje i pravila na jednu stranu, a vera na drugu...
Tako me je ganula jedna Turkinja, bila sam u Nemackoj kod rodice, u vreme posta, i pita me zena kako se posti kod nas? Pa mi spremala hranu i donosila. A u vreme katolickog Bozica, rodica iz mesanog braka, slavi, nista joj nije bilo jasno. :)
A moj nemacki los, nije ni njen neki, jedva smo se sporazumele.
Nasmeja me za ovo eskiviranje vencanja. :)