Да ли се Кремљ прерачунао?

Обилић

Elita
Poruka
17.252
Спашавајући Украјину
да ли ће Русија, али и њени пријатељи,
платити ненормално високу цену ?

Или сам ја постао малодушан ?

Да ли постоји излазна стратегија ?
Ако омане, да ли постоји план "Б", "Ц" ...

Рецимо Јенки су од 1945. до данас водили преко 50 силеџијских ратова,
али су имали један прост начин да се извуку,
смене председника
и на њега свале сву кривицу !

Сем Трампа сви су ратовали !
Трамп је био подмуклији
он је Кини увео санкције,
затворио Северни ток 2 ...

Сваки рат има високу цену!
Што се тиче прорачуна, Руси одлично знају све, шивели су вековима заједно. Зато и ратују хируршки, да не страда народ. Русија не ратује против себе, јер је то један народ ма колико индоктриниран као ********* у Ц.Гори.
Русија само жели да уклони тумор из болесног ткива а то су нацисти које обилато подржава запад јер им је главни сиљ Русија!
Русија више није имала избор јер сем биолошког оружја,отворено је кијевски режим навео и нуклеарно оружје!
Значи, или рат у Украјини или сутра у Русији!

Иде човек кући једном улицом и наилази на дворишта и куће других људи а у њима све велики бесни пси који лају и реже ..Он устукне за момента , али подигне главу и настави даље да се пробија кроз уске сокаке ..Иде тако човек и у једном тренутку погледа иза себе а они пси и даље лају , но то и није битно када је он прошао улицу и стигао кући .

Сваки рат има високу цену!
Што се тиче прорачуна, Руси одлично знају све, шивели су вековима заједно. Зато и ратују хируршки, да не страда народ. Русија не ратује против себе, јер је то један народ ма колико индоктриниран као ********* у Ц.Гори.
Русија само жели да уклони тумор из болесног ткива а то су нацисти које обилато подржава запад јер им је главни сиљ Русија!
Русија више није имала избор јер сем биолошког оружја,отворено је кијевски режим навео и нуклеарно оружје!
Значи, или рат у Украјини или сутра у Русији!

Русија пре свега жели да спречи бламирање Украјинаца
који би да постану Нато вазали !

Али јутрос читам о свим тим руским спортистима, фирмама, банкама, акцијама
хиљаде живота се прекида,
хиљаде нада ...

Једном ми је професорка руског објаснила
да наша реч "понос" (чита се панос),
на руском значи пролив.

Мени је то било крајње едукативно
и пуно пута сам стишавајући глупи понос профитирао.

Бојим се и питам
да ли им је понос био већи од интереса ?

Тражити везу те правити неко равнање тренутне украјинске трагедије са свим "мисијама" Америке почев од Кореје, преко Вијетнама до Авганстана, Ирака, Либије и Сирије води на погрешан колосјек, а и бесмислено је.

У Вијетнаму, Авганистану, Либији, Ираку, Сирији не живе Американци па да Амери са сателитима тамо бране свој народ.
У Украјини од преврата и Мајдана 2014-е како су власт зајашили пронацистички послушници западних моћника, имамо све јачи прогон етничких Руса и проруски наклоњених Украјинаца, те сатирање руског језика, руске културе и свега руског.

Американци су за своје мисије користили лажне изговоре, те како уводе демократију, те како постоји опаснст од оружја за масовно уништавање, те како помажу угњетаним народима (које би прије нахупкали) од злог режима који их терорише. те како уништавањем земље спечавају хуманитарну катастрофу и други будаласти изговори, на другој страни Русија не може и нема право оставити свој народ на милост пронацистичком кијевском режиму, нема право дозволити неку украјинску верзију "Олује" и погром руског и проруски наклоњеног народа те сатирање свега руског.

Амери су своје "мисије" и увођење демократије предузимали робујући профиту, Русија се на певентивну операцију одлучила због обавезе према свом народу и историји.

Овдје постоји још једна опасност, након укључења Русије у сукоб која је имала очигледно добре обавјештајне податке и након брзог продора у дубину територије историјске Новорусије, непотребне еуфорија код популације која није русофобијом заражена узроковала је нереална очекивања.Нереална очекивања треба довести уоквире реалности.
Примарни циљ руске операција је спречити погром руске и проруски наклоњене популације на југоистоку Украјине.
Секундарни циљ је успоставити повољније стање на терену, овладати Донбасом и колико је могуће простором историјске Новорусије (простор данашње југоисточне Украјине) те остварити боље почетне позиције када оружје уступи мјесто диломатији. А дипломатија ће ипак дати завршну ријеч.

Рат ће узети свој данак, и у животима и у економском исцрпљивању земље и у клици мржње која ће деценијама оптерећивати братске народе, рукавце истог извора, но то је цијена која се морала платити, Русија нити је могла нити је имала право препустити свој народ даљњем сатирању и дозволити погром руске и проруски наклоњене популације у Украјини, историја то не би опростила.

...
Рат ће узети свој данак, и у животима и у економском исцрпљивању земље и у клици мржње која ће деценијама оптерећивати братске народе, рукавце истог извора, но то је цијена која се морала платити, Русија нити је могла нити је имала право препустити свој народ даљњем сатирању и дозволити погром руске и проруски наклоњене популације у Украјини, историја то не би опростила.

Некако ми се више свиђа наше, сиротињско решење.
Када су нашем народу у Хрватској, Црној Гори, на Косову о глави радили,
ми смо их позвали и прихватили овде у Србији,
а нисмо ишли тамо да ратујемо и још веће сра ње да правимо !

Теби се више свиђа, могуће и значајном % српског корпуса умова обликованих ријалити садржајима и другосрбијанштином, проблем је што историја таква "рјешења" не прашта.

Већ сам о томе писао, првог дана уништено је 13 биолошких лабораторија и заузет Чернобиљ?!
Уназад пар година, САД ке сакупљала генетски материјал Руса и радила на развоју биолошког оружја. На све то, најављено је и нуклеарно!
Путин је јасно и гласно рекао, смртна опасност се надвила.....
Русија није више имала никаквог избора?!
Да ли сада схваташ суштину проблема или не?

Теби се више свиђа, могуће и значајном % српског корпуса умова обликованих ријалити садржајима и другосрбијанштином, проблем је што историја таква "рјешења" не прашта.

Каква бре праштања историје,?

Објасни Данилу Медведеву сад кад је постао првак света
да неће моћи више да се такмичи !

Poslednja izmena od moderatora:

Jeste, prodavali im flasice vode za po 5 maraka kad su dosli...

Спашавајући Украјину
да ли ће Русија, али и њени пријатељи,
платити ненормално високу цену ?

Или сам ја постао малодушан ?

Да ли постоји излазна стратегија ?
Ако омане, да ли постоји план "Б", "Ц" ...

Рецимо Јенки су од 1945. до данас водили преко 50 силеџијских ратова,
али су имали један прост начин да се извуку,
смене председника
и на њега свале сву кривицу !

Сем Трампа сви су ратовали !
Трамп је био подмуклији
он је Кини увео санкције,
затворио Северни ток 2 ...
Za Ruse postoji izlazna strategija, ali za Putina ne. GRU to vrlo dobro zna

Схватам да је сада тек мобилисала сва зла овог света против себе !
А раније није?
Па ти, који су увели санкције из Европе, били су заједно и под Наполеоном и под Хитлером у походу на Русију.
И шта ти је ту ново?
Проћи ће опет као и претходна два пута!

Glavno pitanje u redovima SNS-a , šta ako Putin pukne u Ukrajini kako Presednik da se preobrati i objasni narodu da je on bio u pravu , kako da informer piše o nesnosnošlivosti kršenja ljudskih prava u Rusiji a Đuka Gnu kako smo ugnjetavani od Rusa.
Predsednik odma mora da saopšti kako su žuti i đilas džabalesku prodali NIS Rusima jer su rusooguzi.

Пошто смо у року од пар дана од експерата за корону постали ескперти за овај сукоб, можемо да причитамо свакакве прогнозе и оцене. Прва и најбитнија ствар што многи заборављају то је да је ово седми (СЕДМИ) дан операције, а не седми месец или година. Ако неко мисли да Русима лоше иде или да су заглибили, нека још једном на прстима изброје, јер у питању су дани. Најновије информације говоре да су ушли у Херсон, вероватно данас и у Харков, пре тога обезбедили су читаво Азавско море, док су на прагу Кијева у који вероватно и не желе да уђу, јер једноставно немају потребе. Уз све то за неколико десетина километара померили су линију од ЛНР и ДНР, тако да онај мучени народ тамо више не трпи бесомучно гранатирање.

Када је у питању број мртвих Руса, о чему се спекулише, уз назнаку да се најчешће цитирају украјински и западни медији, што је један руски генрал рекао, да смо до сада имали три и по хиљаде мртвих, имали бисмо још неколико пута више рањених, а то је немогуће сакрити. Дакле жртава на руској страни има, али претерује се.

Даље, запад и даље ложи мучене Украјинце да ће им дати убојито оружје. Посебно ово за 70 авиона. Не знам само да ли мисле да ће Рује да мирно гледају то и неће реаговати, а да не говорим да немају више ни аеродроме где би ти авиони били достављени. Наравно, уз оно основно, да на новим авионима, вероватно западне производње, морају пилоти да се обуче, а све то траје годинама. Али ово су информације да мало дижу морал становништву.

Ко год мисли да се Русија прерачунала, вара се. Путин је можда и предуго чекао да учини ово, да једном за свагда отклони опасност да Украјина уђе у НАТО. Сломиће кичму Украјини, направиће још неколико независних република, узеће територију која му је неопходна, вероватно ће ту поставити неопходну војну инфраструктуру да може као Израел, да реагује у сваком тренутку када помисли да Украјинци нешто муте и то је то.

И на крају, ова хистерија запада долази из немоћи јер трећи пут у кратком периоду, од завршетка хладног рата, не могу да наметну своју вољу. Ово није Југославија, није Ирак, Либија, ово је Русија, која им је већ помрсила конце у Сирији, док су Авганистанци сами успели да истерају своје.

А раније није?
Па ти, који су увели санкције из Европе, били су заједно и под Наполеоном и под Хитлером у походу на Русију.
И шта ти је ту ново?
Проћи ће опет као и претходна два пута!

Драго ми је за тебе,
надахнут си као онај са руском заставом на Рајхстагу 1945.

Али то стање није добро за размишљање и одлучивање ни у који ћеш вечерас биоскоп,а камоли ...

Другосрбијанско решење ...

A da objasniš rusku izlaznu strategiju?

"Ако неће бити Русије, неће бити ни Света..." - Рече армагедонистима неки Путин

Драго ми је за тебе,
надахнут си као онај са руском заставом на Рајхстагу 1945.

Али то стање није добро за размишљање и одлучивање ни у који ћеш вечерас биоскоп,а камоли ...
Ја ти говорим о биолошком и нуклеарном оружју а ти о биоскопу?
Батали тај јефтин пацифизам док овде осам година некажњено убијају народ.
Тебе то не интересује, тебе интересује биоскоп.

Каква бре будалчино праштања историје,
о чему трућаш паликућо ?

Објасни Данилу Медведеву сад кад је постао првак света
да неће моћи више да се такмичи !
Baš zbog diskriminacije i treba jednom stati na put tim zapadnim pljačkašima i ubicama.
Truli zapad ne dozvoljava lojalnu konkurenciju i zato pokušava da na sve načine obuzda Rusiju pa Kinu.
Dakle njihovo bogaćenje je preko leševa, moći sile i pljačkanje tudjih nacionalnih bogatstava, sirovina i samim tim dovodeći te države u opšte rasulo i bijedu.. primjera imaš od Srbije pa do LIbije..
Da li se Američkim sportistima (za)branilo kad su vršili agresiju na SRJ, Irak, Afganistan, LIbiju, Siriju...?
To je zakon sile a ne pravde. Slobodan svijet će jednom stati u kraj ovoj pljačkaškoj tvorevini, počevši sada od Ukrajine.

Back