Да ли се спрема нови рат у БиХ?

Ne bi valjalo nikako. Kompromis je najbolje rešenje. Republika Srpska bi trebala da bude zaštićena od nasrtaja.
Nadam se da niko ne namerava da se sveti Rusima preko Srba.
Narod se dovoljno napatio i neki novi rat bi bio katastrofa.
Boldovano je moguće samo ako su Srbija i Srpska deo ruske države ili u čvrstom savezu sa Rusijom.

nije to optuzba to je realnost da srbiji taj rat nije trebao. ne zelim da se ponavlja, pogotovo zbog nekog koga su zvali mile ronhil. tebi on znaci, meni ne. meni je srbija znacajna, jer je jedina zemlja koju imam, sve ostalo mene ne zanima.
Ти си сасвим оперисана од реалности, ко је почео сукобе у Словенији, Хрватској, исто Босанци, можда су и на Косову они почели, можда су Босанци бомбардовали Србију?

10-ak forumaša ne predstavljaju celo javno mnjenje u Srbiji.
Ma šta mi reče? Takođe ni 10-ak forumaša, takvog razmišljanja, poput tvog, svakako ne predstavlja, generalan stav srpskog naroda. I, šta si time hteo da, kažeš? Vi ekstremi ste u žestokoj manjini. Čoveče,krećem se svaki dan po Beogradu i poznajem priličan broj ljudi. I znam o čemu pričam. Ne, nego će ovde neki, iz raznih Nemačkih, Švedskih, Kanadskih, Australijskih..., (uključujući i ove iskompleksirane prekodrince) kurcojebina, da mi soli pamet, kakvo je razmišljanje građana Srbije. Eto, vi iz pizdovina bolje znate, nego ja, koji sam na licu mesta. Ma bravo.

Ma šta mi reče? Takođe ni 10-ak forumaša, takvog razmišljanja, poput tvog, svakako ne predstavlja, generalan stav srpskog naroda. I, šta si time hteo da, kažeš? Vi ekstremi ste u žestokoj manjini. Čoveče,krećem se svaki dan po Beogradu i poznajem priličan broj ljudi. I znam o čemu pričam. Ne, nego će ovde neki, iz raznih Nemačkih, Švedskih, Kanadskih, Australijskih..., (uključujući i ove iskompleksirane prekodrince) kurcojebina, da mi soli pamet, kakvo je razmišljanje građana Srbije. Eto, vi iz pizdovina bolje znate, nego ja, koji sam na licu mesta. Ma bravo.
Malo si zbunjen. Ja govorim o građanima Srbije, a ne o građanima Beograda. To što se šetaš Beogradom i razgovaraš sa "puno ljudi" na temu pripojavanja Republike Srpske Srbiji, ne označava celokupnu sliku javnog mnjenja koja bi (iznenadio bi se) izgledala znatno drugačije. Tako da i dalje nemaš celu sliku javnog mnjenja svih građana Srbije. Ti i tvojih desetak prijatelja, poznanika i članova uže i šire rodbine s kojima deliš političke stavove, i dalje ne predstavljaju celokupnu sliku. Ako hoćeš donekle preciznije podatke, napravi anketu gde ćeš pitati 1000 (tebi) nepoznatih ljudi na ulici Beograda sa pitanjem "Da li ste za ili protiv priključenja Republike Srpske Srbiji?". Zabeležiš, ko je za, ko protiv I ko nije siguran, sabereš, oduzmeš, podeliš i eto ti nekakva medijana o tome da li su stanovnici Beograda za ili protiv pripajanja Republike Srpske Srbiji. A sudeći po tvojim stavovima i načinu pisanja, sumnjam da ti je noga kročila južnje od Vrčina, tako da ti ne bih verovao na reč o mišljenju ljudi koji žive u Šumadiji, Vojvodini, istočnoj, zapadnoj i južnoj Srbiji.

Poslednja izmena:
Malo si zbunjen. Ja govorim o građanima Srbije, a ne o građanima Beograda. To što se šetaš Beogradom i razgovaraš sa "puno ljudi" na temu pripojavanja Republike Srpske Srbiji, ne označava celokupnu sliku javnog mnjenja koja bi (iznenadio bi se) izgledala znatno drugačije. Tako da i dalje nemaš celu sliku javnog mnjenja svih građana Srbije. Ti i tvojih desetak prijatelja, poznanika i članova uže i šire rodbine s kojima deliš političke stavove, i dalje ne predstavljaju celokupnu sliku. Ako hoćeš donekle preciznije podatke, napravi anketu gde ćeš pitati 1000 (tebi) nepoznatih ljudi na ulici Beograda sa pitanjem "Da li ste za ili protiv priključenja Republike Srpske Srbiji?". Zabeležiš, ko je za, ko protiv I ko nije siguran, sabereš, oduzmeš, podeliš i eto ti nekakva medijana o tome da li su stanovnici Beograda za ili protiv pripajanja Republike Srpske Srbiji. A sudeći po tvojim stavovima i načinu pisanja, sumnjam da ti je noga kročila južnje od Vrčina, tako da ti ne bih verovao na reč o mišljenju ljudi koji žive u Šumadiji, Vojvodini, istočnoj, zapadnoj i južnoj Srbiji.
Ne sporim da nema ljudi, koji su za pripajanje, ali u osnovi, koja je korist stanovništva Srbije, za takvo nešto? Realno, to je budalaština i samo bi sebi stavili na grbaču teret zvani RS. Šta bi bila poenta takvog scenarija? Brzo bi prošla romantična ljubav, između ta dva mentalna sklopa. Realno!

Ne sporim da nema ljudi, koji su za pripajanje, ali u osnovi, koja je korist stanovništva Srbije, za takvo nešto? Realno, to je budalaština i samo bi sebi stavili na grbaču teret zvani RS. Šta bi bila poenta takvog scenarija? Brzo bi prošla romantična ljubav, između ta dva mentalna sklopa. Realno!
Pa takav potez bi imao i koristi, ali i nedostataka.

Teoretski Imali bi koristi u vidu povećanja stanovništva, ondosno, demografska slika teoretske nove Srbije+RS bi se popravila, brojčano ali i etnički. Srbija bi takođe dobila nove površine, resurse, pijaću vodu, a i strateški je dobra lokacija jer je najzapadnija tačka Republike Srpske udaljena nekih 90km od Zagreba, što bi poslužilo kao faktor odvraćanja.

Međutim, realnost je da zapadne zemlje nikada ni u najvećem ludilu nam neće dopustiti nezavisnost Republike Srpske, a kamoli ujedinjenje sa Srbijom. A (mrsko mi da priznam) moram da se složim oko ovoga da bi "pukla tikva" između nas Srba i Srba iz Republike Srpske ako uzmemo u obzir našu međusobnu negostoprimivost.

to ne znam, bila sam maloletna, ali se secam da smo bili pod sankcijama da je bila hiperinflacija, benzin u flasama, prazne pordavnice, redovi, da nismo mogli nigde nos da promolimo bez vize. kao sto rekoh imam jedan zivot i ne zelim da ga trosim na ponavljanje istorije.
za vecinu tih stvari, mozemo zahvaliti tadasnjem SPS rezimu, nasledniku SKJ...tu su i navodno opozicione stranke, koje je stvorila UDBA...veoma opsirna tema...rat i navodne sankcije, bile su im odlican izgovor, za izdaju, keiminal i nesposobnost

otvorio je temu na osnovu linka. njegovo misljenje je da cete kad tad morati da podignete ustanak i to je njegovo misljenje. moje misljenje je da ne zelim opet neke sankcije i da zivot provodim pod istim i da se vrati benzin u flasama, vize i slicne nakaradne stvari. jednostavno imam svoj zivot i zelim da ga prozivim, a ne da me neko uvlaci u nesto sa cim veze nemam. to sto je rat bio direktno u bosni, ne znaci da srbija nije stradala, jer jeste. mozda se to vama cini kao manje zlo, ali ja imam jedan zivot, a ne 100 zivota pa da jedan potrosim na kojekakve ratove.
zato sam i napisala da biste se mozda iznenadili rezultatima nekog hipotetickog referenduma u vezi bosne, jer svi smo mi jos zivi koji se secamo kako je bilo 90ih.
Ti se onda lepo preseli u neke mirnije zemlje (Svedske, Danske, Svajcarske), sa ovog trusnog tla (svakih 40 leta izbije rat)
A mogli bi i mi ostali
Tek ovaj narod u Bosni. Cim prva zapuca (a zapucace sigurno) svi pred zapadne ambasade i granice. I Srbi i Hrvati i Bosnjaci.
Neka se politicari biju
Svakako zapadnoj evropi treba belih krscansih radnika u neiogranicenim kolicinama.
Danas su najvazniji resurs ljudi, a ne pusta teritorija

Zašto su onda dozvolili da Azeri (Muslimani) etnički očiste Nagorno Karabah koji je bio nastanjen Jermenima (*orijentalno Pravoslavnim Hrišćanima)?
Oni su imali svog Milosevica koji ih je pustio niz vodu. Rat jedva da je trajao nekoliko dana. Plus ko jos misli "Evropa" kada se spomene Jermenija. Zadnja stvar, Srbi su 35% populacije BiH za razliku od Jermana koji su mali procenat drzave i okolnosti u Evropi i Americi se razlikuju od onih od pre nekoliko godina.

Ти си сасвим оперисана од реалности, ко је почео сукобе у Словенији, Хрватској, исто Босанци, можда су и на Косову они почели, можда су Босанци бомбардовали Србију?

nisu bosanci poceli u sloveniji, ali je pogresno sve uradjeno. umesto da se srbija povuce, neko je gurao jna. u sloveniji je sve bilo brzo zavrseno, ali zato je u bosni izbio rat, a posledica tog rata su sankcije u srbiji. kosovo je na neki nacin posledica rata u bosni. i sve opvo danas je posledica pogresnih politickih odluka i rata u bosni. da, moje je pravo da kazem da mi je pun q ratovanja i smatram da srbija ne treba da ulazi vise u ratove. pogotovo ne zbog i za dodika.

Ti se onda lepo preseli u neke mirnije zemlje (Svedske, Danske, Svajcarske), sa ovog trusnog tla (svakih 40 leta izbije rat)
A mogli bi i mi ostali
Tek ovaj narod u Bosni. Cim prva zapuca (a zapucace sigurno) svi pred zapadne ambasade i granice. I Srbi i Hrvati i Bosnjaci.
Neka se politicari biju
Svakako zapadnoj evropi treba belih krscansih radnika u neiogranicenim kolicinama.
Danas su najvazniji resurs ljudi, a ne pusta teritorija

svedska nije bas mirna imaju puno smotanih.

Kakvi bolan Hrvati, hrvatska vojska je davala pjesadiji Armije Bih artiljerijsku podrsku, a pjesadija 5 korpusa se borila na terenu u citavoj zapadnoj Krajini.

Narodi koji se brane , koji brane svoju drzavu su uvijek u moralnoj prednosti, lako je bilo dominirati ratom sa naoruzanjem JNA, sa podrskom Srbije u logistici, hrani, ljudstvu, koliko samo paravojnih jedinica iz Srbije je ratovalo, ali cim su se poceli naoruzavati " Hrvatska Vojska" i " Armija Bih" pocela se mijenjati situacija na terenu.
Koja vaša harmija BiH,niste imali šta da jedete,bili opkoljeni po enklavama.
Vi ste jedini narod na svijetu koji je napravio spomenik konzervi,a tu pričaš o nekakvim vojnim pobjedama.
5649706483_45de0ac754_z.jpg

Знам, наставили антифашистичку традицију из 41-ве.
Na prostoru gdje je vladala Armija bih jedna pravoslavna crkva npr srusena niti je bilo organizovanog etnickog ciscenja pravoslavaca, od kojih su mnogi narocito stradali od granata i snajpera od njihovih " sunarodnjaka" sa okolnih brda,a sve dzamije su srusene na prostoru koji je kontrolisala voijska RSa, sto uveliko govori o karakteru tog rata.

Ona je iz okoline Banja Luke iz Zenice. :hahaha:
Znaci 654646464 dokumenata, fotografija, svjedocenja da bi Banja Luka pala, od samih srpskih politicara i obicnih gradjana Banja Luke , da nije bilo intervencije medjunarodne zajednice, da bi RS nestala isto kao sto je nestala RS Krajina, ali ce se takvi poput tebe tjesiti da nije, kao i da je Kosovo jos uvijek Srbija :hahaha:

Znaci 654646464 dokumenata, fotografija, svjedocenja da bi Banja Luka pala, od samih srpskih politicara i obicnih gradjana Banja Luke , da nije bilo intervencije medjunarodne zajednice, da bi RS nestala isto kao sto je nestala RS Krajina, ali ce se takvi poput tebe tjesiti da nije, kao i da je Kosovo jos uvijek Srbija :hahaha:
Niste mogli deblokirat Sarajevo,a zauzimo bi Banja Luku. :hahaha:
Poslušaj šta kažu Hrvati.

Back