Da li se devojke loze na gitariste?

Ja sam htela da pitam ovde neke gitariste, posto sam malo zbunjena...:(
Idem ja na gitaru jedno par meseci i sad sviram tako neke pesme, ali je problem sto on meni pokaze kako se to radi, ja odsviram, ali bih ja da probam nesto sama kuci, necu sad do kraja zivota da mu placam casove...a ne mogu da slusam muziku i da probam, jer ne znam jos uvek sve akorde, a ako skinem sa neta to bude skroz nesto drugo od onoga kad mi on pokaze...Znaci, da ne pisem sastav sad ovde, probala sam da skinem akorde sa neta, ali ne zvuci nikako...Dajte mi predlog neki...

on treba da te nauči note, osnovne akorde i kako se prave akordi, neke tehnike sviranja i finese, kao i pravilno korišćenje samog instrumenta.

guitar-chord-chart.jpg

nauči ovo napamet, i vežbaj uz neke proste pesmice, kao npr. Uzalud pitaš od Haustora i sl., nemoj samo da gledaš kako piše već slušaj same pesme i kako i kad on svira akorde da bi skinula fazon.
Sviraj malo i nirvanu, on fura same petice, tu ćeš malo pojačati brzinu i ritam, sviraj manu chaoa, da ojačaš prste u barehvatu, mada mislim da će ti njegov ritam biti problem jer si početnica još, al probaj.

Poslednja izmena:
gitaru sama možeš da naučiš, eventualno nađeš nekog prijatelja koji je dovoljno iskusan da ti pokaže a dovoljno dobar prijatelj da ne naplati :lol:
Tako je moj burazer radio, i evo ga, iako je prešao sa roka na narodnjake, ipak ima redovno svirke po kafanama :cool:

Gitara je po meni ogavan instrument, nikad nisam imao želju da naučim, iako mi je dobar deo muške familije sa ćaletove strane sposoban da svira štošta, čak su mi ćale i stric bili u nekom bendu neko vreme, a znaju da sviraju mnogo šta. Ćale čak skida i ponešto od bluza-.

Klavir ili violina, e to su instrumenti koje poštujem. klavir sam svirao dok sam imao kod koga da učim i sviram, a od kad se komšinica preselila u Bg, a eventualno i preminula, ništa od toga. Mislim, bio sam klinac i nisam baš mogao da se cimam do BG-a, a ovako je živela u mojoj zgradi :)
Sad ništa ne znam da sviram, čudno je kako sve vremenom ispari... kao što ni ruski više ne znam, a razbijao u osnovnoj :lol:

imam želju da počnem ponovo sa klavirom, ili čak violinom. Al to zahteva puno truda i posvećenosti, a ne verujem da imam vremena za sve to :confused:

sviram dzitru vec 5 godina, krenuo sa akusticnom, jedno vreme svirao el i bas pozajmljen od ortaka i sad vezbam bas deonice na akusticnoj pa planiram da uzmem bas kad ustekam kes

inace akorde mozes lepo za 2 dana da naucis, nije tesko, a ako ces svirati nesh ozbiljnije vezbaj skale pa posle skidaj neke zajebane rifove solaze kurce palce

ja samo nznm kako da poboljsam glas, bas mi treba dubina da bih mogaod a pevuckam nesh kasnije a ne samo da sviram...mada vec imam kombinu za bend, ako uzmem bas

imam želju da počnem ponovo sa klavirom, ili čak violinom. Al to zahteva puno truda i posvećenosti, a ne verujem da imam vremena za sve to

"trud" i "posvecnost", to su kategorije koje postoje samo u okviru morala stada. jer pazi, da ti stvarno imas onu pravu strast za sviranjem klavira, onda ti sviranje ne bi bilo "trud" i "posvecenost" vec zarka zelja, nesto o cemu stalno razmisljas, i nesto sto jedva cekas da krenes da radis; jer da znas sta je prava strast, reci "trud" i "posvecenost" ti ne bi imale smisla.

treba praviti razliku izmedju zelje i strasti. zelja je mnogo, strasti je malo (a ponekad ni toliko; vidi robove). mislim, i ja imam zelju da nastavim da sviram klavir, da pocnem da sviram gitaru, da naucim da koristim FL Studio, sintisajzere i sve ostalo sto se tice muzicke produkcije, da nastavim da crtam, da pocnem da pravim 3D modele, da nastavim sa kosarkom, da nastavim sa tenisom, da krenem da surfujem, da krenem sa bodibildingom, da pocnem da pevam, da krenem sa citanjem i pisanjem romana, da pocnem da citam poeziju (lol), da krenem da igram Magic the Gathering i tabletop RPG igre, da naucim novi jezik (spanski ili francuski), da krenem sa plesom, da razvijem golem biznis, da postanem ucitelj, da postanem didzej (LOL), da napravim par sajta, da procitam celu istoriju covecanstva itd itd itd.

medjutim, posto mi je zivot ogranicen, a zelja previse, moram da biram -- a upravo se tu najbolje ogleda razlika izmedju gospodara i roba. jer vidis, gospodar ce izabrati onu zelju koja mu MOMENTALNO pruza zadovoljstvo, onu zelju koja ga toliko privlaci da jednostavno ne moze da je odbije, da jednostavno ne moze da razmislja o NIJEDNOJ DRUGOG. gospodar dakle ne zeli da trosi svoje vreme na "trud" i "posvecnost" -- sto ce reci -- selekcija gospodara se svodi na strast. rob je, na drugu stranu, slaba licnost, licnost koja ili uopste nema strasti ili je toliko slaba da ne ume da ispolji svoju volju, te s tim licnost koja ce birati ne na osnovu toga koja aktivnost pruza najvise momentalnog zadovoljstva vec na osnovu toga koja aktivnost najbolje "nagradjuje" "ulozeni trud". a kad su u pitanju robovi i savremeno demokratsko drustvo, nagrada je ili novac ili simbol lol (a cemu novac inace sluzi nego za kupovinu drugih simbola lol tako da se kod robova sve svodi na simbole). znaci, rob bira fakultet ne jer voli predmet koji taj fakultet izucava vec zato sto ce mu taj fakultet kasnije doneti najvise love lol ili zbog toga ili zbog toga sto ce mu dodeliti odredjeni simbol npr. simbol uspesnog coveka ili simbol intelektualca lol (iako to on recimo nije, ali jeftinom manipulacijom se to moze postici). dalje -- dok gospodar privlaci zenski rod time sto provodi zivot UZIVAJUCI (a samo snazan, mocan covek moze da uziva), rob privlaci (ili barem pokusava da privuce lol) zenski rod MANIPULACIJOM SIMBOLA. tako recimo bodibilderi, koji uopste ne uzivaju u bodibildingu (ko inace uziva u tom sranju!?), stvaraju misice tj. simbole koji zavaravaju naivni zenski mozak. ili recimo ovaj lik koji je otvorio temu -- ocigledno je da se njemu je be do gitare! njemu je bitno da on privuce cure, njemu je bitno da on ima simbol kojim ce privuci (zavarati) zenski rod, jer je inace potpuno nesposoban da zaintrigira bilo koga.

moc -- to je nesto sto se DAJE, ne nesto se STICE. biti mocan dakle nije biti bogat, ili imati kucu i posao, ili imati cure, ili biti moderator na forumu lol. to su samo simboli kojima je lako verovati. biti mocan znaci biti hrabar, znaci IMATI MUDA DA ISPOLJIS SVOJU VOLJU. a moc, moc je direktno povezana sa zadovoljstvom: uzivamo u onim stvarima u kojima ispoljavama svoju volju.

al jbg kad si okruzen robovima.

a popularni naziv za osobu koja manipulise simbolima je pozer. medjutim, retko ko opisuje bodibildere kao pozere iako su oni nista drugo nego CISTI pozeri. isto vazi i za ovog lika sto je otvorio temu: cist pozeraj brate. CAK I DA NAUCIS DA SVIRAS KAO PAKO DE LUSIJA OPET CIST POZERAJ, JER NE UZIVAS U SAMOM AKTU.

a je l moze sad neko da se nadoveze na moje razmisljanje i da mi objasni sta znaci biti talentovan? da ne objasnjavam ja, da vidim da li ste vi nesto naucili/shvatili.

Useru nemoj vise da filozofiras i kenjas o gospodarima i robovima...Samog sebe smatras "gospodara", a ne vidim po cemu si bolji od ostalih?
Sto se talenta tice, za pevanje je neophodan, a za sviranje je vezba na prvom mestu, talenat ce ti pomoci samo da brze napredujes, ali ako si "netalentovan", a vise vezbas od talenta, bices bolji od njega...
I za instrument ti prvenstveno treba dobra memorija, da bi brzo pamtio sve sto vidis (napismeno ili kad ti neko pokaze)...

Moja zelja je da naucim da sviram gitaru i strast i nazovi to kako hoces, pa sam se opet smorila kad sam ucila one sablone i bare hvatove i vezbe za prste i sve to sto prethodi da bih mogla nesto da odsviram...I koliko god da nesto volis u nekom momentu moras da ulozis trud i posvecenost...

Krepto, znam to i nije problem proste pesme da sviram, one od 3-4 akorda... Nije problem ni ostale, msm teze, ali jeste jer ne mogu bez njega...Ono sto na netu pokazuju ne zvuci uopste kad ja sama probam...kao da nesto ne stima... Npr. solo za tisinu sa neta je bio pretezak i nije nikako zvucalo, a on mi je pokazao i lakse je i bolje...To mi je problem...Ne znam kako da se osamostaljujem malo...

Poslednja izmena:
Krepto, znam to i nije problem proste pesme da sviram, one od 3-4 akorda... Nije problem ni ostale, msm teze, ali jeste jer ne mogu bez njega...Ono sto na netu pokazuju ne zvuci uopste kad ja sama probam...kao da nesto ne stima... Npr. solo za tisinu sa neta je bio pretezak i nije nikako zvucalo, a on mi je pokazao i lakse je i bolje...To mi je problem...Ne znam kako da se osamostaljujem malo...

u solaži ima mnogo više od samih tonova...
polako, malo po malo, deonicu po deonicu, dok ne krene da zvuči lepo, možeš misliti kad sam ja kretao da sviram, ja sam vežbao solažu iz One od metalike, i to je zvučalo prestrašno, jer i kad sam naučio samu solažu, to je zvučalo grubo, šturo i amaterski, što je i normalno za nekog čije se sviranje broji u mesecima i ko još upoznaje prirodu instrumenta koji ima :)
Uhvati se nečega i polako, nek zvuči loše, nemoj da gubiš entuzijazam, lakše je sa profesorom naravno jer ti on odmah pokaže kako, drži te za ruku bukvalno, a sama moraš da provaljuješ, ali POLAKO je ključna reč :D
Ja sam sve sam naučio, i to ima kako dobre, tako i dosta loših strana, zato iskoristi profesora maksimalno, nek te nauči skale i da praviš akorde i da čitaš i kompleksne notne zapise, lako ćeš pesme i sama, to kad te uči samo ti troši vreme i uzima pare bezveze. Bolje da sa njim vežbaš brzinu i preciznost, pa ćeš lako posle i Slayer da sviraš.

serete svi

redom

kada sam krenuo da sviram imao sam ispodprosecan sluh, ali sam ga vremenom izostrio

kako

drzanjem ritma uz muziku, bilo kakvu

a i sto vise sviras sluh ti je bolji

sto se pevanja tice, talenat je bitan ali i precenjen

i pevanje se isto vezba kao i sviranje, raspon glasa se siri vezbom

sad, neko u pocetku moze da otpeva vise oktava od ostalih ali vezbom dosta moze da se uradi

Ja sam htela da pitam ovde neke gitariste, posto sam malo zbunjena...:(
Idem ja na gitaru jedno par meseci i sad sviram tako neke pesme, ali je problem sto on meni pokaze kako se to radi, ja odsviram, ali bih ja da probam nesto sama kuci, necu sad do kraja zivota da mu placam casove...a ne mogu da slusam muziku i da probam, jer ne znam jos uvek sve akorde, a ako skinem sa neta to bude skroz nesto drugo od onoga kad mi on pokaze...Znaci, da ne pisem sastav sad ovde, probala sam da skinem akorde sa neta, ali ne zvuci nikako...Dajte mi predlog neki...

jb_t abell, zar ne mislis da trebas da se registrujes na neki muzicki forum, nego si ovde na tinejdzere dosla da pitas ovakvo nesto?

serete svi

redom

kada sam krenuo da sviram imao sam ispodprosecan sluh, ali sam ga vremenom izostrio

kako

drzanjem ritma uz muziku, bilo kakvu

a i sto vise sviras sluh ti je bolji

sto se pevanja tice, talenat je bitan ali i precenjen

i pevanje se isto vezba kao i sviranje, raspon glasa se siri vezbom

sad, neko u pocetku moze da otpeva vise oktava od ostalih ali vezbom dosta moze da se uradi

Kakvih bre sine vise oktava? Madre de dios........ja sam pocetnik, i pevam 5 oktava, zovite me Maraja Keriiii hehehe, nauci prvo sta znaci "oktava".....A i koj ku_rac, kao da je samo raspon glasa bitan u pevanju, to je najmanji problem za jednog pocetnika..

Poslednja izmena:
Kakvih bre sine vise oktava? Madre de dios........ja sam pocetnik, i pevam 5 oktava, zovite me Maraja Keriiii hehehe, nauci prvo sta znaci "oktava".....A i koj ku_rac, kao da je samo raspon glasa bitan u pevanju, to je najmanji problem za jednog pocetnika..

raswpon je generalno najbitnija stvar na koju mzoes da utices u pevanju, boja je bitna ali ne mozes mnogo da je promenis, kapish

do re mi fa sol la si do mrki pederu

jedna oktava

odes opet

***** mozes 5 oktava

Useru nemoj vise da filozofiras i kenjas o gospodarima i robovima...Samog sebe smatras "gospodara", a ne vidim po cemu si bolji od ostalih?

lol, jednostavno nemas pojma koliko volim kad mi se neko suprostavi na tvoj nacin! jer to govori dve stvari: prvo, da me ne razumes (jer da me razumes ne bi mi rekla da "kenjam", cak i da se ne slazes sa Niceovom filozofijom); i drugo, da ZELIS da me razumes (inace mi ne bi odgovorila).

i naravno da smatram sebe gospodarom -- ja sam rodjeni gospodar (sto je suvisno reci jer su svi gospodari rodjeni; drugim recima, gospodar se ne postaje: gospodar ili jesi ili nisi). i time naravno sledi da sam bolji, mnogo bolji, mnogo kompleksniji, strastveniji i mastovitiji od drugih. zato recimo, za razliku od robova, ja ne koristim popularne simbole da bih sebe predstavio na odredjeni nacin, vec SAM KREIRAM SIMBOLE. npr. kada kazem da sam "NAJINTELIGENTNIJA OSOBA NA FORUMU" to je simbol koji sam ja sam kreirao i koji oznacava inteligenciju, simbol koji cak uopste i ne moze da zavara coveka jer je JASAN I GLASAN; stavise, takav simbol ODBIJA 99% ljudi jer, kako oni kazu, simbolizuje "aroganciju" (robovi su ljubomorni na superiornost; tako je i nastao moral robova). medjutim, na drugu stranu, u kombinaciji sa ostatkom onoga sto imam da kazem, privuci ce onaj mali procenat inteligentne populacije koji je meni sasvim dovoljan.

raswpon je generalno najbitnija stvar na koju mzoes da utices u pevanju, boja je bitna ali ne mozes mnogo da je promenis, kapish

do re mi fa sol la si do mrki pederu

jedna oktava

odes opet

***** mozes 5 oktava
hahahaha. pa nisam ja rekao da mogu, ali si ti rekao to. kao da je oktava jedan ton hahaha, pa sad neko moze da otpeva "vise oktava od drugog", a ne postoje samo boja i raspon u pevanju.... Mogu i druge stvari vezbom da se popravljaju, ali sta ja to pricam kad ja ne idem na casove pevanja, sam to kad radis, mnogo teze ide...

Poslednja izmena:
Nije on rekao da je oktava jedan ton, nego ti ne znaš šta je to. I da, raspon glasa se meri po tome koliko oktava možeš da otpevaš.

Ahahaha, je l se ti pravis glup ili si prirodno glup? Rekao je tako olako, da je zvucalo kao da je to jedan ton....Koj pocetnik moze nekoliko oktava vise da otpeva od nekog drugog?? hahaha.....A gde sam ja rekao da se raspon glasa ne meri time? Sabane? A i ja doso ovde sa retosima da se raspravljam

Back