JA KOJI JESAM
Poznat
- Poruka
- 7.799
За провокаторе и за све оне који намеравају да кажу да је тема глупа: Продужите даље!
Дакле, да ли се у данашњем друштву исплати бити добар, пожртвован, помагати свима којим можемо да помогнемо иако унапред знамо да то већина не цени?
Да ли је тачно да људи који чине добра дела заправо не маре за то да ли ће то неко ,,видети'' и рећи им ,,Свака част''...?
![]()
За провокаторе и за све оне који намеравају да кажу да је тема глупа: Продужите даље!

.
.
.
Sam početak tvog komentara (posta) je polarizacija: i prije nego li si nam postavila svoje pitanje-kpmentar, postavila si sud-samozaštitni zid, pa tek onda si katapultirala pitanje preko tog zida.

Dakle, šta hoću da kažem jeste: ovo što ti pišem nije osuda, samo opažanje posmatranjem, te zato i hoću da odgovor na tvoje ‘pravo’ pitanje uvedem upravo preko stvarnog ‘stanja na terenu'.
'Dobro' i 'zlo' su dva lica jedne te iste stvari. Preciznije: 'Dobro' i 'zlo' su dva pola jednog bespolnog. Stoga, gdje god se 'dobro' ili 'zlo' postavljaju u pitanje znak je da je riječ o razumu koji traži opravdanje polarizaciji onoga što JESTE, dakle niti dobro niti zlo.
Svoj inicijalni komentar si zasnovala na totalnom NE-POVJERENJU.
Na čijem nepovjerenju?
Na svom ličnom, dakako.
Ne-povjerenje kreira projekciju realnosti koja se ispoljava samo-zaštitom.
Prijedlog-savjet:
"Kada osjetite Ne-povjerenje prema nekome (bilo kada i bilo gdje) znajte da ste iskrivili Istinu o Sebi...zaustavite se, odbacite sva ubjeđenja, shvatite da smo SVI I SVE JEDAN i odatle, iz JEDNOG-SADA, s MIR-nim Duhom, vratimo se na ono što TEČE u vremenu: iskustvo Sebe."
Probajte!

.
.
.
Дакле, да ли се у данашњем друштву исплати бити добар, пожртвован, помагати свима којим можемо да помогнемо иако унапред знамо да то већина не цени?

Да ли је тачно да људи који чине добра дела заправо не маре за то да ли ће то неко ,,видети'' и рећи им ,,Свака част''...?
.
.
.
Biti dobar ili zao su dvije strane istog novčića te i jedna i druga strana služe onome koji ih doživljava.
Međutim, niko ne može da bude 'dobar' a da kao suprotnost svojoj dobroti ne izazove nečije 'zlo'. To je zakon polarizacije. Sve je povezano našim NE-Svjesnim razumom.
Polarizacija je osnova razuma. Razum čovjeka prihvata informaciju koja ulazi u njegov domen i dešifruje njeno značenje (po Sebi). Kada kažem 'po Sebi' onda u tom 'po Sebi' podrazumijevam komleksnu strukturu konceptualizacije i projekcije realnosti kroz čula. Uz sve to moramo dodati i memoriju koja čitav doživljaj čulne projekcije čini STVARNIM. Stvarnost jednog čulnog doživljaja, dakle doživljaja koji se manifestuje u slici, zvuku i dr., a koja se onda prenosi Biću kroz Osjećanja, emocije (emocije nisu isto što i osjećanja)...i sposobnost logičkog zaključivanja razuma kreiraju Svjesnost o doživljaju, tj. o njegovoj uvjerljivosti. Svjesnost zavisi od količine prisutnih Znanja o Sebi (nepromjenjivih Istina) iz apsoluta, te taj nivo Svjesnosti odlučuje i naš odnos prema 'STVARNOSTI' koju nam naš razum projektuje (ubjeđuje nas da jeste).
Dakle, razum je Projektor polarizovane Istine, a Istina se polarizuje onako kako trenutno stanje naše Svjesnosti to zahtijeva ili odobrava.
Ukoliko smo Svesni Sebe kao 'odvojenog' bića od ostatka postojanja, to ukazuje da ćemo stvranost da doživimo kao posledicu našeg opreza prema ostatku postojanja.
U tom scenariju i Svjesnosti o Sebi, ja postajem plus (+) strana polarizovane stvarnosti dok sve što dolazi KA meni 'spolja', predstavlja takođe plus (+), ukoliko se slaže sa mojim ubjeđenjima, ili pak minus (-) ukoliko se ne slaže sa ubjeđenjima koja vladaju mojim logičkim sklopom zaključivanja kroz razum.
Tek znajući ovu činjenicu ili Istinu o Sebi mogu dalje da posmatram Sebe u odnosu na ono što doživljavam.
*Moja želja da budem 'DOBAR' dakle, predstavlja OPOZICIJU mogućnosti da budem 'zlo', dakle predstavlja opoziciju onome što nije u skladu sa mojim ubjeđenjima o Istini o Sebi, sa mojom PERCEPCIJOM 'DOBRA' stoga, sa mojom percepcijom ISTINE.
(Ubjeđenja nisu stvarnost i predstavljaju konstrukcije našeg razuma, duboko usađene i prihvaćene KONCEPTE kao Istine-Filtere.)
.
Moje ulaganje (investment) u 'DOBRO' predstavlja moje NE-Svjesno stvaranje 'ZLA', jednostavno tako što polarizacija Jednog zahtijeva OPOZICIJU drugom, a sve to da bi se jedna strana polarizacije onog što JESTE mogla doživjeti UBJEDLJIVO, uvjerljivo kao stvarnost po Sebi-polarizaciji tj.
Polarizacija, kao takva NE-POSTOJI, dakle to je samo ILUZIJA.
Ali zato...UVIJEK POSTOJI ONO ŠTO JESTE, po Sebi.
Da bi smo znali šta je to što po Sebi JESTE...moramo mu dopustiti da BUDE, IZVAN POLARIZACIJE.
To možemo shvatiti jedino ZAUSTAVLJANJEM razuma.
Ne, ne bojte se!...zaustavljanjem razuma ne zaustavlja se ŽIVOT. Zaustavljanjem razuma zaustavlja se projekcija kroz konceptualizaciju stvari 'po Sebi', dakle polarizaciju onoga što JESTE.
Život i bez konceptualizacije JESTE, uistinu jedino tada Život JESTE STVARAN.