Da li sam glupa?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako mogu da znam, da li sam pametna ili glupa. Pustite one glupe testove inteligencije. Oni su glupi. Dakle, kako vi znate, da li ste glupi? Kako znate da niste glupi?

Neki opći parametar, a nećeš testove inteligencije i što onda? Zavisi s kime se uspoređuješ - pa kakva je to odrednica. S Beethovenom, Michelangelom, Einstanom,ili,
misliš na nešto drugo. Kako bi znala to bez nekih mjerila kojima se ispituje i kategprizira. A, i ne zamaraj se, ženi pamet nije od koristi i zadovoljstva

Vjeruj meni...ja ti kazem (a,ne pitaj me kako znam) da nisi glupa,vec bas nasuprot,...izrazito inteligentna.... :cao:

Tipuješ na ono : priznanje bolesti pola je izlečenja ?

Po toj očiglednosti , moderna pevačica nije glupa , čak šta više pametnaje
- naročito kad kroz lično omalovažavanje želi da testira dokonu rulju ( kao
što sam ja imeni slični ).:think:

Mislim da pamet nema puno veze sa IQ. Dzaba mi sto mogu resiti svaki logicki zadatak ako ne znam mnogo stvari opste kulture i nisam upucen u sve :D

To je neinformisanost ili mozda neobrazovanost... Neko moze da ima visok IQ a da cuva ovce na pasnjaku neke planine... A da, Mihailo Pupin je cuvao ovce u detinjstvu... Od osobe zavisi da li ce iskoristiti taj potencijal koji ima a taj potencijal je upravo IQ...

Kako mogu da znam, da li sam pametna ili glupa. Pustite one glupe testove inteligencije. Oni su glupi. Dakle, kako vi znate, da li ste glupi? Kako znate da niste glupi?

Obicno je u ovom svetu tacno ono sto kaze vecina... Pa bi sud vecine da li si glupa ili ne u tom slucaju bio veoma bitan... Ali ne vidim svrhu, jer sta ako je vecina glupa pa ne ume da prosudi tvoj stepen inteligencije...

Ipak ne verujem da bi sud vecine promenio tvoje misljenje o sopstvenoj inteligenciji...

Obicno je kod naseg naroda pametan onaj ko se snasao u zivotu pa ma koliko niski IQ da ima... A za onoga ko nije uspeo u zivotu kazu da je glup, iako ima visok IQ...

Ali ja znam da sam glup (unutrasnji osecaj) i znam da ces ti to i potvrditi... :super:

Ako ti ljudi govore da si pametna..onda smatraj da si pametnija od tih ljudi....
meni ceo zivot ljudi govore da sam ono dosta pametan decko...i uvek sam se isticao u raspravama,brzini ucenja,shvatanju procitanog,snalazenju....ako si bila bolja od vecine u tim nekim stavkama koje definisu pametnu osobu..onda si pametna...

Ako ti ljudi govore da si pametna..onda smatraj da si pametnija od tih ljudi....
meni ceo zivot ljudi govore da sam ono dosta pametan decko...i uvek sam se isticao u raspravama,brzini ucenja,shvatanju procitanog,snalazenju....ako si bila bolja od vecine u tim nekim stavkama koje definisu pametnu osobu..onda si pametna...

Jesam, ali ti ljudi su bili glupi.

Da li su tvoje zelene oci lepse od ostalih zelenih ociju?

Cinjenica je da smo svi glupi. Tuzno je samo sto to mnogi nevide ili jednostavno ne zele da prihvate.

Mi smo toliko nemocni pred zivotom, da nemamo apsolutno nikakvo pravo da tvrdimo da smo inteligenti i samim tim da imamo neko resenje.

Zato, mani se tih glupih pitanja.

Da li su tvoje zelene oci lepse od ostalih zelenih ociju?

Cinjenica je da smo svi glupi. Tuzno je samo sto to mnogi nevide ili jednostavno ne zele da prihvate.

Mi smo toliko nemocni pred zivotom, da nemamo apsolutno nikakvo pravo da tvrdimo da smo inteligenti i samim tim da imamo neko resenje.

Zato, mani se tih glupih pitanja.

Ustvari...aspolutno ne...
mi imamo da se poredimo iskljucivo sa zivim organizmima..od kojih smo mnogo inteligentniji....ja nznam da postoji bilo sta drugo organsko sto je pametnije od nas..samim tim...jako smo inteligentni....da bi mogao da kazes da smo glupi..morao bi da imas neko bice sa kojim bi smo se mogli porediti.....
sto se tice nemoci.....zasto smo nemocni..zato sto nismo u stanju da izbegnemo neminovan proces prelazenja materije iz jednog u drugo stanje..nismo mogli da idemo u svemir pre 200 godina...i bilo je nzamislivo da bi smo mogli jednog dana....

....blah..kakvu kolicinu gluposti si ti napricao.....uzas..:roll:

Ustvari...aspolutno ne...
mi imamo da se poredimo iskljucivo sa zivim organizmima..od kojih smo mnogo inteligentniji....ja nznam da postoji bilo sta drugo organsko sto je pametnije od nas..samim tim...jako smo inteligentni....da bi mogao da kazes da smo glupi..morao bi da imas neko bice sa kojim bi smo se mogli porediti.....
sto se tice nemoci.....zasto smo nemocni..zato sto nismo u stanju da izbegnemo neminovan proces prelazenja materije iz jednog u drugo stanje..nismo mogli da idemo u svemir pre 200 godina...i bilo je nzamislivo da bi smo mogli jednog dana....

....blah..kakvu kolicinu gluposti si ti napricao.....uzas..:roll:

izvini sto sam ti povredio ponos :).

kakvu to mi imamo inteligenciju i kontrolu nad zivotom? niti razumemo nastajanje zivota, niti razumemo kako je sve nastalo, niti razumemo sve nauke kako treba, niti poznajemo odakle smo dosli, niti poznajemo gde cemo, niti poznajemo sebe, niti znamo kad smo i sta nas cini srecnim, niti poznajemo drugo, niti znamo sta je dobro za nas, niti znamo sta je lose za nas. priznao to ili ne, druze, mi smo svi vodjeni samo prostim instiktom nagadjanja.

Poslednja izmena:
izvini sto sam ti povredio ponos :).

kakvu to mi imamo inteligenciju i kontrolu nad zivotom? niti razumemo nastajanje zivota, niti razumemo kako je sve nastalo, niti razumemo sve nauke kako treba, niti poznajemo odakle smo dosli, niti poznajemo gde cemo, niti poznajemo sebe, niti znamo kad smo i sta nas cini srecnim, niti poznajemo drugo, niti znamo sta je dobro za nas, niti znamo sta je lose za nas. priznao to ili ne, druze, mi smo svi vodjeni samo prostim instiktom nagadjanja.

Dosli smo...iz majcine utrbe...kada je ocev spermatozoid imao spoj sa majcinom jajnom celijom....9 meseci razvijajuci se.....Znas gde..pod zemlju...ili u krematorijum..i odatle...nasa materija menja svoje stanje..pocinjemo da trulimo u zemlji..i kroz milione godina...idemo u naftu..:D....
Nauka nudi objasnjena...koja ti nudis...da nas je bog stvorio za 6 dana...:hahaha:..trudim se da ne napadam vernike...ali ti si vec smesan..

i jos jednom izvini sto sam ti povredio ponos.

a jel se pitas zasto sam rekao i cak tvrdim da sam ti ponos povredio?

Prosvetli me vernice..pitam se...

Dosli smo...iz majcine utrbe...kada je ocev spermatozoid imao spoj sa majcinom jajnom celijom....9 meseci razvijajuci se.....Znas gde..pod zemlju...ili u krematorijum..i odatle...nasa materija menja svoje stanje..pocinjemo da trulimo u zemlji..i kroz milione godina...idemo u naftu..:D....
Nauka nudi objasnjena...koja ti nudis...da nas je bog stvorio za 6 dana...:hahaha:..trudim se da ne napadam vernike...ali ti si vec smesan..

Prosvetli me vernice..pitam se...

Vidis svaka tvoja rec je dokaz onoga sto ja govorim druze :). okarakterisao si me odmah kao neku grupu (vernik) i tvoj instikt je mene automatski "ocenio". i kazes da smo mi inteligentni?

ne mi instiktivno na najgori moguci nacin zakljucujemo i nagadjamo.

nego da ne duzimo. cenim tvoje misljenje ali nemoj da javno ne postujes tudja misljenja. automatski govori da s tobom nesto nije u redu jer meni apsolutno ne znaci nista da li ti hoces da uvazis moje misljenje ili ne. ja sam tu da kazem sta mislim, a ko ce kako da ga okarakterise njegova stvar. mislis da me vredja onaj tvoj post? pa slobodno dajem ti apsolutnu slobodu i da me psujes ako treba. ja sam niko i nista. zrno peska na beskranoj obali.

ali ako ti udjesh u diskusiju umesto da iskazes ono sto zelis i odgovoris na temu ti napadas druge komentare, tu onda nema nikakve diskusije. tu nema zelje za istinom vec samo za potvrdom svoje koja nailazi na frustraciju.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back