Da li podržavate obustavu nastave?

Da li podržavate obustavu nastave?

• Ukupno glasova
    80
Kada ti i pojedini shvatite da se ne protestuje zbog para već zbog lopova, možda i mogu nešto da popričam sa vama. Do tada, pljujte vladu, lopove iz udobnih fotelja, stolica a pljujte i one koji imaju **** da rizikuju i otkaze da bi pokazali šta je stav. Hvala na razumevanju.
Не ризикујете ништа и то сви знамо, бар не у Београду не знам како је по мањим градовима, а ништа ни не доприносите бољитку, само патетика и жвакање, докле?
По мени, могуће је да грешим :kafa:

Не ризикујете ништа и то сви знамо, бар не у Београду не знам како је по мањим градовима, а ништа ни не доприносите бољитку, само патетика и жвакање, докле?
По мени, могуће је да грешим :kafa:
Izvoli u moj grad a i okolna sela, pa da vidiš šta je pritisak i ucena i pretnja, tebi, tvom detetu, čak i babi i z Beloševca :D

Kada pojedini shvate da se ne protestuje zbog para već zbog lopova, možda i mogu nešto da popričam sa vama. Do tada, pljujte vladu, lopove iz udobnih fotelja, stolica a pljujte i one koji imaju **** da rizikuju i otkaze da bi pokazali šta je stav. Hvala na razumevanju.
Знаш како, ти што "ризикују да добију отказ" одлично знају да неће добити отказ јер их штите они који воде овај циркус докле год буду радили тачно оно што се од њих очекује.
Сваки наставник који одлучи и јавно (чак и на свом радном месту) искаже сумње у стварне разлоге и сврху блокада школа и факултета одмах нападају и етикетирају.
У овом случају свака логика је непожељна - а то је једино прихватљиво када се врши манипулација масама. Другим речима нема овде приче о промени система јер проблем система и јесу они који воде овај циркус. који наменски стварају услове за све видове корупције у друштву...

Kada pojedini shvate da se ne protestuje zbog para već zbog lopova, možda i mogu nešto da popričam sa vama. Do tada, pljujte vladu, lopove iz udobnih fotelja, stolica a pljujte i one koji imaju **** da rizikuju i otkaze da bi pokazali šta je stav. Hvala na razumevanju.
zbog lopova. Pa zar nije lopovluk ne raditi i primati platu? Ili recimo sto radi Jovo Bakic, to je klasicno razbojnistvo. Da bi imali pravedan sistem, osnovne skole treba da su drzavne, drugo sve privatizovati. Uvesti UBI i ko hoce da ide u skolu nek ide ko nece ne mora, svedno u javnom sektoru ne bi bilo posla.

Знаш како, ти што "ризикују да добију отказ" одлично знају да неће добити отказ јер их штите они који воде овај циркус докле год буду радили тачно оно што се од њих очекује.
Сваки наставник који одлучи и јавно (чак и на свом радном месту) искаже сумње у стварне разлоге и сврху блокада школа и факултета одмах нападају и етикетирају.
У овом случају свака логика је непожељна - а то је једино прихватљиво када се врши манипулација масама. Другим речима нема овде приче о промени система јер проблем система и јесу они који воде овај циркус. који наменски стварају услове за све видове корупције у друштву...
Problem sistema su studenti koji žele samo zakonitost u državi? Jesam li ja to dobro pročitala? Ne znam da li da se smejem ili da plačem :mrgreen: U mnogim školama, broj onih koji portestuju je manji u odnosu na ostale, kada budeš u takvoj situaciji, izvoli da nastavimo diskusiju. Ove odokativne analize mi nisu verodostojne. A, da, očekujem i etiketiranje : USAID, NVO, drugosrbijanci, imaju sns akademci učenje tih prideva kao glavni predmet ;)

Poslednja izmena:
Уколико се Власт и даље буде правила имуна, нема и глува...уколико се не успостави Извршна,Законодавна и судска Власт,Протести ће и даље трајати и биће све масовнији.
Коме се то исплати-Процените сами.
Ми имамо Времена.
Време ради за Нас.
А показали смо да имамо и Живаца.

ХУЉА СЕ ЉУЉА!
Већ се залелујао само то Поклоници окрећу Поглед и надају се..:lol:

mene zanima sledece. Recimo privatnik radi sa starim masinama u sumi. I sad on kaze da ne bi platio porez i uzeo bi sebi novu masinu. Ali Jovo Bakic i @Lagerta kazu da su njima njegove pare potrebnije i da je za drustvo bitnije da oni imaju da se suncaju u kusadasiju, nego on da ima novi traktor. Prete mu zatvorom ako ne plati za njihove povisice. I onda on posle izgine jer radi sa starom masinom. Ko je krivac?

mene zanima sledece. Recimo privatnik radi sa starim masinama u sumi. I sad on kaze da ne bi platio porez i uzeo bi sebi novu masinu. Ali Jovo Bakic i @Lagerta kazu da su njima njegove pare potrebnije i da je za drustvo bitnije da oni imaju da se suncaju u kusadasiju, nego on da ima novi traktor. Prete mu zatvorom ako ne plati za njihove povisice. I onda on posle izgine jer radi sa starom masinom. Ko je krivac?
Jeste, važi :mrgreen:

Lopovi su odgovorni za pad nastrešnice, ne razumem šta tu nije jasno? Inače, drago mi je kad pročitam ovakve pohvale prosvetnim radnicima, to nam samo daje volju da budemo još istrajniji. Hvala najlepše :heart:
Шта је то ново да многи професори редовно врше дела уцене својих студената да би им прошли испите? Или сматраш да захтевати да се професору донесе на потпис књига коју је издао за добијање права на излазак на испит није уцењивање?
Лопов није пројектовао, контролисао нити радио на надстрешници, осим ако они који су пројектовали радове нису добили паре да направе пропуст, или они који су контролисали радове нису добили паре да не виде пропусте... али то се већ зове другачије... то нису лопови...
Дакле ако не желимо да приведемо кривце за пад надстрешнице већ јуримо само оне који су се овајдили узимајући проценте (вероватно већ урачунате у цену обзиром на преплаћивање радова) да ли смо онда лицимери или радимо по нечијем задатку

Problem sistema su studenti koji žele samo zakonitost u državi? Jesam li ja to dobro pročitala? Ne znam da li da se smejem ili da plačem :mrgreen: U mnogim školama, broj onih koji portestuju je manji u odnosu na ostale, kada budeš u takvoj situaciji, izvoli da nastavimo diskusiju. Ove odokativne analize mi nisu verodostojne.
Da bi nešto bilo zakon, mora biti u skladu s moralom. Ako većina izglasa da je u redu nekome oduzeti novac, to ne znači da je to moralno – to samo znači da je legalno. Zato demokratija često služi kao alat za legalizaciju pljačke. Zamislimo situaciju bez države: ti i Jovo Bakić dolazite kod mene i kažete da vam treba novac jer su, recimo, deca budućnost i slično. Ja vam odgovorim da me to ne zanima. Ako tada pokušate da mi uzmete novac silom, ja postajem žrtva pljačke.
Međutim, u demokratskom sistemu, vi možete jednostavno izglasati zakon prema kojem sam ja lopov ako ne dam svoj novac, i na kraju završavam u zatvoru – ne zato što sam nekoga pokrao, već zato što nisam želeo da dam svoj sopstveni novac.

Znaci po zakonu ja sam lopov, ali u nekom normalnom svetu je jasno.

Шта је то ново да многи професори редовно врше дела уцене својих студената да би им прошли испите? Или сматраш да захтевати да се професору донесе на потпис књига коју је издао за добијање права на излазак на испит није уцењивање?
Лопов није пројектовао, контролисао нити радио на надстрешници, осим ако они који су пројектовали радове нису добили паре да направе пропуст, или они који су контролисали радове нису добили паре да не виде пропусте... али то се већ зове другачије... то нису лопови...
Дакле ако не желимо да приведемо кривце за пад надстрешнице већ јуримо само оне који су се овајдили узимајући проценте (вероватно већ урачунате у цену обзиром на преплаћивање радова) да ли смо онда лицимери или радимо по нечијем задатку
Najveći broj protesta je u osnovnim školama, objašnjenje? Ne, to nisu lopovi, slažem se, to su poslovno sposobni ljudi koji se jako profesionalno ''ugrade'' pa je teško ući im u trag, obično budu okrivljene sekretarice i vozači kamiona.

Poslednja izmena:
Problem sistema su studenti koji žele samo zakonitost u državi? Jesam li ja to dobro pročitala? Ne znam da li da se smejem ili da plačem :mrgreen: U mnogim školama, broj onih koji portestuju je manji u odnosu na ostale, kada budeš u takvoj situaciji, izvoli da nastavimo diskusiju. Ove odokativne analize mi nisu verodostojne. A, da, očekujem i etiketiranje : USAID, NVO, drugosrbijanci, imaju sns akademci učenje tih prideva kao glavni predmet ;)
Да ли ти заиста верујеш да студенти воде ове протесте!?
Шта рече радиш у образовању?
Заиста?

Ништа ми више није јасно, да ли се студентска акција води против лопова или за утврђивање кривице због пада надстрешнице услед чега је погинуло 15 људи?
:mazi:
kada se rascivija sva korupcija oko poslova na zgradi z stanice u ns, nace se najodgovorniji krivci koji su bili iza ssvog tog lopovskog posla koji ukupno bio 15 mil pa je prepravljen na 65 mil

sama sminka zgrade realni troskovi 3,5 a oni naplatili 16 mil evra

uz to ce sva korupcija u ns i sirom srbije da se oktrije

e vidis umesto da odgovore na zahteve studenata i rese tu korupciju i privedu odgovorne oni krenu sapricom o otimanju vojvodine koristeci svoja strasila dinka canka anu lalic bla bla bla

al doce maca na vratanca...

nista se ne sekiraj , studenti su nepotkupljivi , distancirali su se dinka gruhonjica mile pajic proglasa marinike i svih tih rezimskih saboraca tj titoisti kih piuna

pametni su studenti, ne vodi brigu i uzivaj u nadolazecoj pravdi i slobodnim institucijama

Al znaš šta je kvaka? Što se štrajk prosvetnih radnika uvek predstavi da je zbog plata - a na kraju se tako nekako i završi. Naslovi su puni priča o povećanju plata, kolektivnom ugovru itd, a to je samo jedan od zahteva.
Plus priče o raspustima :lol:

Najveći broj protesta je u osnovnim Školama, objašnjenje?
Ne, to nisu lopovi, slažem se, to su poslovno sposobni ljudi koji se jako profesionalno ''ugrade'' pa je teško ući im u trag, obično budu okrivljene sekretarice i vozači kamiona.
Дете ми је недавно завршило основну школу и могу рећи да сам једва дочекао управо због учитеља и наставника који су се превише уживели у сценарије које су научили на разним усавршавањима које су обезбеђивале невладине организације ( ту рачунам и издаваче који такође раде под истим утицајима што се може видети по уџбеницима за основну школу). Ок јасније?

Al znaš šta je kvaka? Što se štrajk prosvetnih radnika uvek predstavi da je zbog plata - a na kraju se tako nekako i završi. Naslovi su puni priča o povećanju plata, kolektivnom ugovru itd, a to je samo jedan od zahteva.
Plus priče o raspustima :lol:
epska pljacka naroda, posle ce im biti kriv maksi, kad poskupi sve zbog prosvete. Nije zanima iskljucivo plata, glupo im da kazu, nego se pretvaraju da ih zanima neka buducnsot. Da ih zanima buducnsot rekli bi smanjite nam plate ulozte u solarne panele i u kanalizaciju u vrcinu

Ma ne, reko ćovek obojena revoluc'ja :D Evo čekam da mi legne uplata u boji :D Manipulacija umom je jako ozbiljna stvar, a ova garnitura je doktorirala na tu temu.
Заиста, јесте обојена, додуше није револуција, ено на сваком кораку промовишу црвену боју, још мало па би рекао да се враћа у живот Комунистичка партија Југославије...
Него да ли се сећаш ко је научио садашњу гарнитуру да управља масама?

Ваљда зато и хоће... као нису регуларни услови за све ђаке, поготово осмаке које чека упис итд. луда кућа.

Osmaci se spremaju privatno, ko se još sprema na redovnoj nastavi :lol:
Obustavom godine rizikuju ozbiljne probleme, pre svega socijalne i šta sa onim nastavnicima koji su na zameni, na određeno?
Nije to baš tako jednostavno. Oni moraju da prete. Lično mislim da će da im umanje plate za februar (ovima u obustavi), redukovaće se gradivo, odraditi po koja subota i to će biti to.

Poslednja izmena:

Back