Da li podržavate obustavu nastave?

Da li podržavate obustavu nastave?

• Ukupno glasova
    80
Дете ми је недавно завршило основну школу и могу рећи да сам једва дочекао управо због учитеља и наставника који су се превише уживели у сценарије које су научили на разним усавршавањима које су обезбеђивале невладине организације ( ту рачунам и издаваче који такође раде под истим утицајима што се може видети по уџбеницима за основну школу). Ок јасније?
Apsolutno. A sada malo edukacije : sve te semirae, projekte, reforme je naložilo ministrastvo. Sve te NVO i edukatore sa seminara je plaćalo ministarstvo. Ednevnik je softver koji je prodao brat Ane Brnabić. Zdravitas je takođe prokekat ministarstva, koji novac je u pitanju, možemo samo da nagađamo. Decenijama štrajkujemo zbog nenormalnog plana i programa, zbog nenormalnih propisa ocenjivanja uspeha i vladanja, zbog neusvajanja bilo kog zakona protiv nasilja po školama. Od nas je traženo ne da učimoo decu, već da budemo dadilje i animatori, i sve to pravdano evropskim stilom rada, zaboga, mi smo zaostali, pa ajde duge i leptiriće da crtamo. Ko nije radio u školi, možda ovo ne razume, ali mi jesmo profesija koja je zaista poštovala zakon. Sve što nam je nalagalo ministarstvo, prihvatali smo, sve dok nismo uočili da takav vid nastave ne donosi kvalitet. Onda smo počeli da se bunimo. Međutim, nekome nije odgovaralo da ova država ima obrazovanu naciju, medijske hajke po novinama, društvenim mrežama su svaki naš štrajk sa podsmehom karakterisali kao '' opet se ovi bune zbog para''. Nadam se da sam ja sad malo razjasnila naš bes i revolt ovilikim uništavanjem prosvete i ne, nećemo stati sve dok ne ispune zahteve za depolitizacijom, decentralizacijom škole, revizijama svih reformi, projekata, seminara. Kada uspeš da toliko razbesniš profesiju koja se toliko dugo pridržavala zakona ,kao pijan plota, onda si nešto debelo pogrešio...

Poslednja izmena:
Osmaci se spremaju privatno, ko se još sprema na redovnoj nastavi :lol:
Obustavom godine rizikuju ozbiljne probleme, pre svega socijalne i šat sa onim nastavnicima koji su na zameni, na određeno?
Nije to baš tako jednostavno. Oni moraju da prete. Lično mislim da će da im umanje plate za februar (ovima u obustavi), redukovaće se gradivo, osraditi po koja subota i to će biti to.
Mislim da će se roditelji teško razočarati jer : mi smo pripremili plan nadoknade, u slučaju smanjenja plate, ne planiramo ništa da nadoknadimo, a i zašto bi nadoknadili nešto za šta se smatra da nije odrađeno a samim tim ni plaćeno. Onda će cela školska godina doći u pitanje, jer postoje kolege koje su u obustavi od 20.1. a neki čak i ranije. Pa vam je moj savet, tužite ministarstvo prosvete.

Заиста, јесте обојена, додуше није револуција, ено на сваком кораку промовишу црвену боју, још мало па би рекао да се враћа у живот Комунистичка партија Југославије...
Него да ли се сећаш ко је научио садашњу гарнитуру да управља масама?
Čudna logika a još čudnije tumačenje. Promovišu nečije krvave ruke, možda je teško prihvatiti tu činjenicu, al veliki broj mladih je stradalo, krivci nisu kažnjeni, a neki su umesto kazne zbog gaženja nosili samo nanogicu, iz jednog jedinog razloga: moglo mu se, tata mu sredio. Vidiš, imaš decu, hvala Bogu, želiš li im život u državi u kojoj će morati samo sa članskom da prežive? I još nešto, čak ni ta članska nije uvek dovoljna, jer uvek ima nekog bitnijeg ''tate'' il ''kuma'' il ''svastike'' :(

Al znaš šta je kvaka? Što se štrajk prosvetnih radnika uvek predstavi da je zbog plata - a na kraju se tako nekako i završi. Naslovi su puni priča o povećanju plata, kolektivnom ugovru itd, a to je samo jedan od zahteva.
Plus priče o raspustima :lol:
To je tako dobro i planski urađeno da ja nemam reči. Decenijama naslovi po ''elitnim'' medijima nijednom rečju nisu pomenuli naše zahteve, već su malcizonim člancima prvo nas predstavili kao neradnike, alkoholičare, nasilnike, otimače novca jadnim roditeljima i slično. Štancovani komentari polupismenih puni mržnje prema prosveti su deljeni društvenim mrežama. I šta očekivati od mnogih kojima je to jedino štivo, na žalost :(

Kada pojedini shvate da se ne protestuje zbog para već zbog lopova, možda i mogu nešto da popričam sa vama. Do tada, pljujte vladu, lopove iz udobnih fotelja, stolica a pljujte i one koji imaju **** da rizikuju i otkaze da bi pokazali šta je stav. Hvala na razumevanju.
:hvala:

:rotf::rotf:

Dosta sam ja šetao, samo napred FULL moralna podrška!!!!

Pumpaj!!!

Poslednja izmena:
Mislim da će se roditelji teško razočarati jer : mi smo pripremili plan nadoknade, u slučaju smanjenja plate, ne planiramo ništa da nadoknadimo, a i zašto bi nadoknadili nešto za šta se smatra da nije odrađeno a samim tim ni plaćeno. Onda će cela školska godina doći u pitanje, jer postoje kolege koje su u obustavi od 20.1. a neki čak i ranije. Pa vam je moj savet, tužite ministarstvo prosvete.
sto bi vas iko tuzivao, prebace decu u privatne skole. Prosveta trosi 3.5 milijardi evra, a broj srednjoskolaca i osnovaca je oko 800k , to znaci da drzava trosi samo oko 4500evra po djaku, ali to je dzabe, posto lazete da su privatne skole skupe. Evo ja bih uciio 30toro dece za 120 hiljada evra godisnje i naucio bih svakog za 3 godine da ima platu 2000evra. Naravno one pametnije. I to posle 7 razreda osnovne. Toliko o efikasnosti. Ja sam dve devojke ucio 3 meseca programiranju i nasle posao.

sto bi vas iko tuzivao, prebace decu u privatne skole. Prosveta trosi 3.5 milijardi evra, a broj srednjoskolaca i osnovaca je oko 800k , to znaci da drzava trosi samo oko 4500evra po djaku, ali to je dzabe, posto lazete da su privatne skole skupe. Evo ja bih uciio 30toro dece za 120 hiljada evra godisnje i naucio bih svakog za 3 godine da ima platu 2000evra. Naravno one pametnije. I to posle 7 razreda osnovne. Toliko o efikasnosti. Ja sam dve devojke ucio 3 meseca programiranju i nasle posao.
:rotf:

Da sam na mestu Vučića, rekao bihr oditeljima ćemo dati po 350.000 dinara godišnje za svako dete da ga upišu u privatnu školu. Umesto da država troši 3,5 milijardi evra na obrazovanje kroz neefikasan sistem, trošili bismo 2,5 milijarde, a roditelji bi imali slobodu izbora. Svi srećni osim Jove Bakića i @lagerte.
Ja sam sigurna da ti sanjaš mučenog Jovu i mene, noćne more za ove slabopišuće :rotf: :rotf:

Katastrofa. Našoj deci prosvetni radinci ukinuli pravo na obrazovanje.

Po školama pravo na mišljenje o obustavi su imali samo profesori/nastavnici.
Učenici kroz nazovi plenume za koje niko ne zna čemu služe. Sad deca sede kući i čekaju što će im profesori javiti.

Imam kontak s jednom školom. Pola profesora je u štrajku a pola ne. Ovima koji ne štrajkuju deca uredno dolaze na časove.

Roditelje niko ništa nije pitao.

Izvolite upišite se.

Nije dozvoljena promena glasa.

Autorska.
kao forumski deduskera (i to medju mladjim deduskerama obzirom koji sve dolaze) ne mogu da se mnogo tangiram oko škole zbog maglovitih sećanja

od kolevke pa do groba najlepše je u kolevci

Ako idu u školu, to jest debilanu, mogu da nauče svašta još od ovakvih nastavnika

GkE3O-AWYAABfUh
GDE ĆE KRUŠKA NO POD KRUŠKU?

Ova iskustvena narodna izreka opovrgava reči ovog nastavnika tako da mu džaba
Naime, teško da će škola ikog da promeni
Ne znam sad dal su dobri ljudi ali u mom odeljjenju recimo bio jedan agresivan lik (ok mene je ipak izbegavao zbog specifikacija) kom je matematika išla nikako, on danas radi kao zelenaš, tu matematika ne treba koliko ono prvo. Zatim jedna drugarica videla da se do mnogo para teško dolazi pa se prvo muvala sa uličarima 90-ih da bi preko njih upoznala policijske inspektore preko kojih je saznala od kojih tajkuna cvikaju pa se udala za jednog prvo se zaposlila kao sekretarica pa buknula ljubav i eto došla do para, ostvarila svoj san. Onda sam imao par fensera koje su roditelji lako zapoislili na lelemud poslovima i oni su vrlo protiv režima gde vlada korupcija i nepotizam, šteta što im pamet nije jaka kao veze i podvezice za posao na mufte. Bilo je tu i par hirurga i pandura možda su dobri ljudi ovako, kako reče čika nastavnik sa slike, ali imaju poternice za sobom. Imamo i par advokata sa vezama u dubokoj državi i biji.

Pitate se sigurno šta je sa mnom u plejadi ovih likova sa kojima sam delio učionicu? Pa eto ja sam kao mali obožavao one LCD igrice koje su bile preteča konzolama. Konačno sam svoj na svome pa mogu da se sigram kad hoću i koliko hoću. Ako ćemo istini za volju ja sam nabolji od svih njih. Ja bar nisam imao roditelje mrsimude već praktične ljude koji su gledali da u svakoj situaciji izvuku maksimum za sebe.

GDE ĆE KRUŠKA NO POD KRUŠKU?.

Apsolutno. A sada malo edukacije : sve te semirae, projekte, reforme je naložilo ministrastvo. Sve te NVO i edukatore sa seminara je plaćalo ministarstvo. Ednevnik je softver koji je prodao brat Ane Brnabić. Zdravitas je takođe prokekat ministarstva, koji novac je u pitanju, možemo samo da nagađamo. Decenijama štrajkujemo zbog nenormalnog plana i programa, zbog nenormalnih propisa ocenjivanja uspeha i vladanja, zbog neusvajanja bilo kog zakona protiv nasilja po školama. Od nas je traženo ne da učimoo decu, već da budemo dadilje i animatori, i sve to pravdano evropskim stilom rada, zaboga, mi smo zaostali, pa ajde duge i leptiriće da crtamo. Ko nije radio u školi, možda ovo ne razume, ali mi jesmo profesija koja je zaista poštovala zakon. Sve što nam je nalagalo ministarstvo, prihvatali smo, sve dok nismo uočili da takav vid nastave ne donosi kvalitet. Onda smo počeli da se bunimo. Međutim, nekome nije odgovaralo da ova država ima obrazovanu naciju, medijske hajke po novinama, društvenim mrežama su svaki naš štrajk sa podsmehom karakterisali kao '' opet se ovi bune zbog para''. Nadam se da sam ja sad malo razjasnila naš bes i revolt ovilikim uništavanjem prosvete i ne, nećemo stati sve dok ne ispune zahteve za depolitizacijom, decentralizacijom škole, revizijama svih reformi, projekata, seminara. Kada uspeš da toliko razbesniš profesiju koja se toliko dugo pridržavala zakona ,kao pijan plota, onda si nešto debelo pogrešio...
Suza mi je krenula 😢

Pa vi ste u prosveti ne ja.
Vi valjda odlučujete šta i kako radite, koje knjige koristite po kom programu radite, date otkaz ako je plata malia itd......

Pogledajte prilog 1686765
Teško objašnjivo stanje : volim svoj posao i volim rad sa decom i stručna sam za to :mrgreen: samo kod nas je sramota reći da voliš svoj posao ;) u životu nismo odlučili ni plan ni program ni udžbenike, koliko god vama to bilo teško da prihvatite kao istinu :( možemo mi da se bunimo al džabe. Kao i toliko puta do sada, naravno, mnogima je to dobrodošlo da nas pljuju i ponižavaju.

Back