Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Da li pamtite ili brzo zaboravljate procitane knjige?
Neke knjige pamtim, neke opet ugrubo a neke samo delove..
Od "miliona" knjiga koje sam pročitala od detinjstva do sada
ima i nekih koje sam zaboravila pa me neko ili nešto podseti na te knjige
ali sve u svemu u svakoj procitanoj knjizi sam uživala i vreme koje sam potrošila
čitajuci knjige ne smatram procerdanim vec dragocenim iako mi knjiga nije najbolji prijatelj
..najbolji prijatelj su mi meni dragi ljudi koji su uz mene..knjiga je samo sredstvo koje me je
odvodilo u neki bolji svet, svet mašte i dogadjanja i svet čuda ..
Knjige koje su imale dobar, zanimljiv sadržaj - pamtim. One koje su imale neke fensi korice, a sadržaj nikakav ili smešan, toga se naravno niko ne seća.
Pamtim, posebno ako ostave utisak. Osim toga, ako mi se svidi pisac čitam ceo opus, biografiju, analiziram istorijske okolnosti, psihologiju, geografiju...
Ja imam problem sa naslovima i imenima pisaca. Inače, knjige koje me fasciniraju, pamtim u celini, posebno što takve knjige volim da pročitam više puta.
Памтим многе пасусе који су оставили утисак...
од Андрића највише...
Ипак, у последње време сам се удаљио од књига.
Време је да поново почнем да се дружим са њима.
То је најбоље "изгубљено" време које човек може потрошити.
Оно под наводницима због оних којима је корисно само кад радиш чекићем или лопатом.
Већ сам једном писао на ту тему. Заборављам, наравно, али никад не читам књигу поново. Деси се да тотално заборавим радњу, али док читам, подсећам се, и иако можда не знам крај, увек знам шта се дешава на наредних пар страница....