Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

Kolege, kolege,
nemojmo se svadjati i prozivati po forumima, ne prilici mladim akademskim gradjanima :) a ponajmanje studentima humanistickih nauka... Svi znamo da ljudi ovaj fakultet upisuju iz ovih ili onih razloga, konkretno: neki upisuju da bi naucili nesto i bili strucnjaci u svojoj oblasti, a drugi da bi imali diplomu fakulteta i snalazice se na sve nacine koji nisu ucenje.
Neka radi svako kako hoce i neka odabere sebi put...
Sve najbolje :)

Kolege, kolege,
nemojmo se svadjati i prozivati po forumima, ne prilici mladim akademskim gradjanima :) a ponajmanje studentima humanistickih nauka... Svi znamo da ljudi ovaj fakultet upisuju iz ovih ili onih razloga, konkretno: neki upisuju da bi naucili nesto i bili strucnjaci u svojoj oblasti, a drugi da bi imali diplomu fakulteta i snalazice se na sve nacine koji nisu ucenje.
Neka radi svako kako hoce i neka odabere sebi put...
Sve najbolje :)

A ti sigurno spadas u ove prve.:mrgreen:
I nikako nisi ljubomorna na drugu grupaciju koja ume da se snalazi, realno nisam upoznao snalazljivu osobu koja tu svoju predispoziciju ne koristi(a i da ne koristi ne bi bila normalna).;)
Ako oligo, ja ohrabrujem tvoj penzionersko posten stav.. Retki su ljudi sa takvim moralnim principima(ja nisam znao ni da jos postojite) i jakom voljom da provedete 8h nad knjigom prosecno svakog dana.:mrgreen: Ali ta tvoja prica vrednice ima i drugu stranu.. Imas ljude koji itekako uce, puna im je glava brojnih informacija, a strucnjaci nikakvi. Primeri su razni, od srodne nam psihologije, preko stomatologije, medicine.. Ti moras i da volis profesiju koju si odabrao/la, zrtvujes vreme i posvetis se poslu.. Znaci postoji citav spektar uticaja koji stvaraju strucnjake, ne samo bubacenje nad knjigom.:cool:
Aj ziva bila!

Budući da je cela priča otišla jako daleko, da li zbog lažnog moralisanja ili nekih drugih razloga (u to ne ulazim), moram da kažem jednu za mene bitnu stvar..
JEDINI kolokvijum/ispit koji sam do sada položila ISKLJUČIVO pomoću prepisivanja je kolokvijum iz genetike koji su prepisali i svi ostali koji su mi bili u vidokrugu ili sa kojima sam na tu temu pričala, i, samo da naglasim dobila sam 6.
Što se tiče ostalih ispita i kolokvijuma dobijala sam sve devetke i desetke a vi sami procenite može li se kod Mirka prepisivati, ili kod Seke, možda na metodama..
Genetika je predmet koji mi ne leži i ako bude šanse da se prepiše na drugom kolokvijumu ja ću to i uraditi, na ispitu isto tako. Na ovu temu nemam više šta da kažem, toliko od mene, pozdrav svim kolegama i koleginicama :)

ko o cemu ***** o postenju... kako je to lepo..niiiko nikad ne prepisuje, svi sve uce.. uzas! ko moze da garantuje da ce onaj koji je sveee ucio i imao prosek 10,0 biti bolji strucnjak od onog koji je prepisivao sitnice koje su totalno nebitne i zaboravljaju se u roku od 20 min a pritom mnogo vise voli decu i ima bolju komunikaciju sa njima?

U bas divno, pre ovih mojih par postova forum je bio mrtav! A sad uveliko ide polemika o postenju, moralu, jesmo pro choice or pro life..:mrgreen:
yoyo naravno da je manjina u pitanju, al' propustio si poentu. Procitaj lepo post, mnogo si neozbiljan..;)
mala89, nikako da prekines da me prijatno iznenadjujes.. Apsolutno se slazem s tobom(ovaj put bez ikakve ironije). Uostalom cesto pomenut pojam da ocena nije merilo znanja nam je svima poznat, i ok uzmimo da pcelica redja sva 10ke. Veliko je pitanje kako je do istih stigao, etiketiranjem(sedi u prvom redu, ne razmislja o dve stvari koje profan kaze, al eto zapamtio ga i eto umesto 8 10ka;)), nelegalnim nacinima da i ne govorimo.. Ljudi bre, pa jeste ucili soc obrazovanja?:lol:
E sad sto se ivane bg tice, zanimljivo je kako okruzenje utice na racionalisanje sopstvenih postupaka tipa-"svi su prepisivali pa cu i ja", sto razumem zbog cinjenice da se neko stvarno ubi od ucenja, i gleda svoju peticu na oglasnoj tabli dok ostali prepisivanjem idu zadovoljni kuci 9kama, ali ne opravdavam. Budi dosledna, znaci ako si odlucila da ne prepisujes to je tvoj stav i odrzavaj ga, al' nemoj ga krsiti zbog okoline. Po toj nekoj logici da je omoguceno da svi prepisuju na svakom ispitu i ti bi, tako da si malko kontradiktorna.
Na kraju krajeva necemo pocenjivati.. Simpatican cikica jevrejskog porekla nije progovorio do 4te, al' eto.. Genije..:eek:
Pisite kolege, svi ste upravu i niko nije.“There’s probably no God. Now stop worrying and enjoy your life”.:ok:
:mrgreen:

Uopšte se ne radi o racionalisanju sopstvenih postupaka kako ti kažeš. Napisala sam to da su svi prepisivali ne zato da bih opravdala sebe zbog istog već da bih izrazila sumnju u to da su dotične osobe koje su se ubile od moralisanja položile na pošten način a ne upravo prepisivanjem.. To je bila poenta..
Što se tiče situacija gde se neko ubije od učenja i padne dok prolaze oni koji knjigu nisu ni videli, to mi se u januaru dogodilo sa pedagogijom, i šta sam uradila? Izašla ponovo u aprilu i položila sa devetkom. Nije ni to kraj sveta.. Mislim da ovde nema više šta da se kaže.

U bas divno, pre ovih mojih par postova forum je bio mrtav!
yoyo naravno da je manjina u pitanju, al' propustio si poentu. Procitaj lepo post, mnogo si neozbiljan..;)
Sto se teme tice u pravu si, bila je mrtva, ali ako pogledas od pocetka videces, da je tema cesto dolazila u stanju smrti, pa se nekako ponovo vracala, ali dobro to nije ono sto sam hteo reci. Ozbiljnost nije moja jaca strana, i shvatio sam poentu, ali nisam hteo da komentarima ova tema ide drugim pravacem kojim je vec krenula.... Ali evo malo ozbiljnosti, sto se mene tice, moze da radi ko sta zeli to mene upste ne zanima.....

zanima me smer logoped , kakvi su ispiti , kako se polazu , koji su najtezi , tacnije koje prvo spremati

Koliko sam shvatio ti jos nisi upisala a vec zelis da znas koje ispite prvo treba spremati, nije to lose, ali evo par informacija ne vezanih za ispite. Logopedija je super smer, konkurencija je velika, tako da je za prijemni potrebno malo vise uciti, jer je potreban veci broj poena za budzet. Prva godina je u sustini slucna svim smerovima, mislim da na sajtu fakulteta ima informator u pdf formatu pa mozes videti koji su predmeti na prvoj godini, i ako te odredjeni predmet zanima pitaj, ne znam tacno koji sve predmeti postoje na logo smeru, ali za one koje znam koji su zajednici, nisu teski. Trenutno sa logo smerom slusam zajedno fonetiku, i vecina njih je ocistila prvu godinu, a i oni koji nisu, ostali su im mozda jedan ili dva ispita....

ja se prebacujem sa drugog fakulteta, ne polazem prijemni , svi koji se prebacuju upisuju se nezavisno od liste ,i priznaju mi se neki ispiti ...prema statutu fakulteta...
samo su mi rekli da izaberem smer...koj bi volela, rekli da kupim informator , sto sam i ucinila , i eto logoped me je privukao i smer za slepe i slabovide...zato mi je potrebno vase misljenje ... jer svakako ste vise informisani , hvala vam svima od srca ...

ja se prebacujem sa drugog fakulteta, ne polazem prijemni , svi koji se prebacuju upisuju se nezavisno od liste ,i priznaju mi se neki ispiti ...prema statutu fakulteta...
samo su mi rekli da izaberem smer...koj bi volela, rekli da kupim informator , sto sam i ucinila , i eto logoped me je privukao i smer za slepe i slabovide...zato mi je potrebno vase misljenje ... jer svakako ste vise informisani , hvala vam svima od srca ...

Ako nije tajna koji je fakultet u pitanju?
Informator nisi trebala da kupujes, imas na netu, na sajtu fakulteta.... Super je logo smer, mogu reci da je to dobar izbor ako se odlucis za njega, dok za tiflo ne znam, imam drugove sa tiflo smera ali nikad nismo pricali previse na tu temu. Ipak ti sama moras odluciti koji smer zelis, to zavisi samo od tebe....

yoyo hvala na informaciji , svaki savet mi znaci ... imam neke navike sa drugog faksa , volim sve unapred znati , jer onda znam sta me ceka ... i na sta prvo da obratim paznju ... sta je najteze...

hvala hvala

Sta te ceka? Svasta, ovaj fax je pun iznenadjenja....

Trećina fakulteta povećala školarine i do 32.000 dinara

Gotovo trećina fakulteta Univerziteta u Beogradu najavila je povećanje školarine za samofinansirajuće studente u akademskoj 2009/10 i to od 2.000 do 32.000 dinara. Ipak, dva fakulteta - Pravni i Hemijski odlučili su da smanje cenu studija.

Konačnu odluku o ovogodišnjoj školarini još nisu doneli svi fakulteti, a oni koji su najavili povećanje, to pravdaju potrebom za usaglašavanjem s troškovima života, padom vrednosti dinara, kao i činjenicom da im država duguje višemilionske iznose, rečeno je Tanjugu u dekanatima pojedinih fakulteta.

Najveće povećanje cene studija najavio je, prošle godine veoma traženi, Geografski fakultet sa 63.000 na 95.000 dinara. Na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu školarina će, najverovatnije, biti veća za 30.000 u odnosu na prošlogodišnju i iznosiće 90.000 dinara. Za upis na Učiteljski fakultet ove godine treba izdvojiti 20.000 dinara više nego lane kada je školarina bila 60.000, dok će na Tehnološko-metalurškom školarina biti veća za 10.000 i iznosiće 60.000 dinara. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja povećaće cenu za više od 11.000 i biće 119.400 dinara, a na FON će se povećati za 8.000 i iznosiće 129.000 dinara.

Više cene najavili su i Pravoslavno-bogoslovski, Elektrotehnički, Ekonomski, Filozofski fakultet, FASPER... Brojni fakulteti neće menjati školarinu, među kojima je i Arhitektonski, gde cena od 240.000 nije menjana poslednje četiri godine. Brucoši sa Pravnog upis će platiti 10.000 manje nego lane, odnosno 80.000 dinara, a „hemičari" 2.000 dinara manje od kolega upisanih prošle godine.

Ministar prosvete Žarko Obradović nedavno je apelovao na fakultete da ne povećavaju cenu upisa u uslovima svetske ekonomske krize, dok je rektor UB Branko Kovačević istakao da će Univerzitet preporučiti da se školarine, ukoliko se, ipak, povećaju, kreću u granicama inflacije.

Back