Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

Hello, people...
Da li bi neko mogao da mi kaze kako izgledaju kolokwijumi kod profesora Nenada Glumbica?
Da li je test otworenog ili zatworenog tipa? Kombinovan? Koliko traje? Gradiwo je zanimljiwo, ali cu swejedno pitati da li je teshko?
Unapred zahwalna...
:cao:

Ako ti je gradivo zanimljivo i ucis onda ne brini, nije tesko. Kolokvijum je otvorenog tipa nekih 20 pitanja mozda malo vise, mislim da se radi oko sat vremena, ali ima dovoljno vremena za svako pitanje...npr jedno pitanje moze biti ko je prvi opisao autizam, i treba da napises samo ime, dok drugo pitanje vec moze da bude i da objasnis razliku izmedju sizofrenije i autizma, tako da tu trebas napisati par recenica....Sve ima u ovoj njegovoj knjizi....

Hwala ti... ;)
Nemam problem sa gradiwom, knjiga je ok napisana i wecinu toga sam nauchila, ali imam problem sa tabelama klasifikacionih sistema (DSM i ICD), tako da su mi se dijagnostichki kriterijumi za autizam, nespecifikowani perwarziwni poremecaj i Aspergerov sindrom skroz pomeshali, ne mogu da zapamtim tachno u kojoj tabeli se shta nalazi... :confused: Ali, dobro... Potrudicu se... ;)

Mislim da prevazivni poremecaj nije ni bio ali nemoj da mi verujes nisam siguran, a sto se tice tabele, nemoj da brines samo je onako solidno nauci nece tu mnogo da bude pitanja, mozda par njih...Asperger je meni bio skroz cool, voleo sam taj deo....

Da, i meni je... Stwarno nije teshko nauchiti bilo koji deo deo, swe je nekako powezano i precizno objashnjeno... Malo me muche eto, te, tabele, ali, reshila sam da njihowo usawrshawanje ostawim za kraj... ;)
Sutra imamo predawanje, pa ce nam profesor, nadam se, reci detalje...
Btw... Malo mi je frka, werowatno zato shto je to prwi kolokwijum... ;)

Pozdrav kolegama. da li mi neko od vas moze napisati sta se sve polaze na prijemnom, koji delovi knjiga iz biologije, sociologije i psihologije. ko su autori knjiga ili za koje godine kojih skola. Hocu da upisem fakultet, a skolu sam zavrsila odavno, tako da su se knjige izmenile... Bila sam na fakultetu, ali nemaju informator jos uvek :thumbdown:
i da, jos jedno pitanjce - da li imaju neku mogucnost studranja uz rad? Postoji li takva opcija, da npr. imas vezbe vikendom?
Hvala vam najlepse za odgovore, ako ih bude bilo :)

Pozdrav kolegama. da li mi neko od vas moze napisati sta se sve polaze na prijemnom, koji delovi knjiga iz biologije, sociologije i psihologije. ko su autori knjiga ili za koje godine kojih skola. Hocu da upisem fakultet, a skolu sam zavrsila odavno, tako da su se knjige izmenile... Bila sam na fakultetu, ali nemaju informator jos uvek :thumbdown:
i da, jos jedno pitanjce - da li imaju neku mogucnost studranja uz rad? Postoji li takva opcija, da npr. imas vezbe vikendom?
Hvala vam najlepse za odgovore, ako ih bude bilo :)

Principi funkcionisanja bioloshkih sistema (treca godina gimnazije)
Osnowi molekularne biologije (chetwrta godina gimnazije ili treca medicinske)
Mehanizmi nasledjiwanja (chetwrta godina gimnazije ili treca medicinske)
Osnowni principi ewolucione biologije (chetwrta godina gimnazije)...
Ako su ti potrebni detalji... Ostawi mi email adresu u priwatnoj poruci, pa cu ti poslati skenirane strane iz poslednjeg informatora... Tu imash i oblasti...
Wezbe iz psihologije su uglawnom wikendom...

O pa ja se mnogo izvinjavam :) Pa znas kako, stvarno nije tesko na kolokvijumu, nema nista mnogo da se pise, ona ti postavi pitanje, npr. kategorije mentalne zaostalosti i treba samo da ih nabrojis, pa kad zavrsis taj odgovor cita sledece pitanje i tako... Nije problem, stvarno. I pisi samo ono sto ona trazi... Samo ta skripta ide, bas nije tesko... Opusteno. Javi kako si prosla :D

Joj cuti gde nije tesko:dash:

Sve one definicije tako slicne a tako razlicite:sad2:

Jel bitno da se napise bas sve kao u skripti? Pitam posto recimo na jednom mestu ima "spec eduk. i rehab. proucava sredstva, metode i principe rehabilitacije, edukacije i soc zastite" a na drugom mestu "predmet je istarzivanje sadrzaja, oblika, metoda i principa..." pa na trecem "zadaci su verifikacija sadrzaja, obima i metoda rada" i tako u nedogled "nabacani" slicni termini. Izgubi se covek nacisto:confused: Pa me zanima jel treba da se opterecujem time da svuda ubodem pravu rec i u odgovarajucoj kolicini:lol: ili da se orijentisem na sustinu?

Nema sanse... Nemas vremena za prepisivanje... Seka vidi sve :cool:

:dash:
Uzimajuci u obzir to da je onaj ko je pisao i skriptu i ona predavanja koja su na sajtu i vise nego nepismen, i "Sekinu" reakciju na rec "nijedan", napisanu spojeno, mislim da ce nas obarati i zbog pravopisa. :hahaha: :manikir: Moze li mi neko od starijih reci da li postoji "anatomo-fiziolosko ostecenje" ili je to ono za koje ja znam - "anatomsko-fiziolosko"? :dontunderstand:

Poslednja izmena:
mene ce uvod u edukacija oterati u gorb praaaavoooo! znaci direktnooo!!!!!!! taman sve naucim,od reci do reci (molim za aplauz) sednem da ponavljam posle par sati i secam se samo...samo..samo naslova :((( eto...i sto gore rekose sve slicno a opet toliko razlicitno...i zna li neko u koliko su vezbe u cetvrtak za oligo..znam samo da su na kanarevom..posto ja genije jeeednom preskocim predavanje i dobijem minus! grrrrrrrrrrr

Back