Da li neko ide na ples???

Bila sam u Vracaru na prvom casu, naravno-odusevila sam se ali ima i jedna stvar koja mi je zasmetala. Bilo nas je 25-oro! A sala nije bas prevelika tako da je bilo prilicno tesno, pa se pitam kako ce biti kad pocnemo nesto konkretnije da igramo i kad nam bude trebalo prostora? Kakva je situacija u drugim skolama? Jel isti takav guzvanjac?

Kao prvo.. nece vas biti 25 za koji mesec :):):) provereno :)
A kada zaista budete naucili..nece vam ni ta sala biti mala :)

Bila sam na jednom casu u plesnoj skoli Natalija i Ivica i mogu reci da sam odusevljena nacinom na koji Ivica pristupa plesu. Bila sam u jos par plesnih skola u potrazi za onom koja mi najvise odgovara i uglavnom je bila situacija takva da ima i po 50 polaznika a dva instruktora koja pokazuju korake. U N&I je bilo oko 20-ak ljudi, Ivica i jos jedna devojka koja trenira nekoliko meseci u ulozi dobrovoljca:-) E sad, Ivica je mnogo insistirao na tehnici, n polozaju stopala, kretanju stopala, polozaju tela itd sto ni u jednoj skoli do sad nisam imala prilike da vidim. Bas se trudio. Od planiranih sat i po koliko je trebao da traje cas, bili smo tamo skoro 2 i po sata. Mislim da ne treba da pominjem upalu misica koja me strefila sutradan:-) Jeste da je tu skuplje nego u svim ostalim skolama ali cas traje sat i po(u drugim je sat vremena), instruktor se zaista trudi(vise nego u drugim skolama), pritom je i sam rekao da moze da se nekad ostane i duze ako niko nema cas posle i da se vezba, nekako je prisnija atmosfera i imam osecaj da se u toj skoli najbolje nauci ples... Ivica je cak napomenuo da se neke stvari ne radi na kursevima plesa koje se rade sa takmicarima, ali nam je ipak pokazao i vezbali smo i to. Recimo za sambu nismo radili ni jedan korak vec samo vezbe kako telo treba da se krece kod tog plesa...

...Sto se tice price da na ples idu momci koji nikad pre nisu imali kontakt sa djevojkom, i da ples nije za muskarce, da je to za seke perse, mislim da nije tacna. Valjda i momci imaju emocije, i uzivaju dok slusaju nesto, ili sta, samo ne vole tisinu? Ako su u stanju da uzivaju u muzici, u svojoj djevojci onda je ples idealan za spajanje ta dva uzitka!

Slažem se s tobom:worth: Ali je problem što večina muškaraca ima baš takvo mišljenje da su prave seka perse, da ne iskoristim onu ružniju reč, ako idu na plesove. Ja sam išao na plesove pre par godina, ali sam morao da odustanem jer se klub zatvorio a u mom gradu nije bilo više klubova. Ali krenuo sam opet pre par meseci sa svojom devojkom u plesnu školu. E sad, čisto da se nadovežem na priču o seka persi, pored plesa treniram borilačke veštine skoro 15 godina. Kick Box, posle toga Muay Thai, pa BJJ, a sada treniram Eskrimu (filipinska borilačka veština gde se boriš sa drvenim palicama) koja je jedna od najextremnijih borilačkih veština.

Nekako mi se taj stav da sam seka persa zato što idem na plesove uopšte ne uklapa sa ovim što treniram;)

Postoje jos neke vrste plesa ne samo latino o kojim imate tako lose misljenje. Ja treniram Hip Hop i Street Show vec 11 godina

Hip-hop ples je extra:ok: Gledao sam neke likove koji su igrali Hip-Hop na jednom trgu u Barseloni i oduševili su me:worth: Samo što mislim da za bavljenje ovim plesom treba dosta vremena da se posveti treniranju, tj. mislim da teško može da se igra čisto rekreativno.

I by the way, o latino plesovima imam najpozitivnije moguće mišljenje:D

Pozdrav ljudi,
drago mi je da postoji ovakva tema.:super:

Imam par pitanja za sve vas:
prvo za Milana_NS jer mi je najblizi po mestu stanovanja:
u kojoj skoli vezbas u Novom Sadu, gde se nalazi i koliko se placa mesecno?
Irig je malo mesto i ne postoji plesna skola. Ruma mi je blize nego NS i raspitivala sam se tamo ali nista.
Ostaje jedino NS ali samo putovanje mnogo kosta i trenutno nisam u situaciji da to sebi priustim ali mozda jednog dana :neutral:
Takodje, treninzi su obicno u kasnim vecernjim satima, pa mi ne stima zbog prevoza. :cry:
Svidja mi se to sto kazes da ucite vise plesova jer ne bih mogla da se odlucim za jedno dok ne probam.

Sada pitanja za sve vas:
kako stoje stvari sa opremom tj. kostimima i ostalim potrebnim rekvizitama isl. ?
Da li te stvari obezbedjuju klubovi ili sami finansirate? Naravno, tu mislim na takmicenja i nastupe. I koliko cesto skole praktikuju nastupe i tako to? Od cega zavisi?
Da li od plesa moze da se zivi ili bar zaradi koja kinta :) a da nisi striptizeta?
Znam da mozes da otvoris svoju skolu, jednom... :lol: ali mislim na neke nastupe i tako to, je l` se to naplati ili placas da te puste da nastupas? :lol:
Nemojte mi zameriti, mozda vam moja pitanja deluju blesavo i glupo ali ja se u te stvari uopste ne razumem, a oduvek su me zanimale jer obozavam da plesem, a posto sam iz malog mesta, nikada nisam imala priliku da vezbam u nekom klubu.
Jos pitanja...
Da li samo muskarci sa viskom zenskih hormona umeju dobro da plesu (mislim, pokusavaju i ovi Pravi ali ne znam kako im ide)?
Da li u plesnim skolama ima normalnih ljudi ili su svi neki frikovi i fanatici, zaludjenici, nesretnici i ostali iscaseni mozgovi?
Ne pitam ovo jer trazim decka u plesnoj skoli vec zato sto mi je tesko da funkcionisem sa takvim ljudima. I ne mislim da sam ja normalna, a oni ludi, samo smo drugaciji, puno, i ne znam da se ponasam medju njima, a i ne prija mi.
Ustvari, deo ovog pitanja ste vec odgovorili, a i nista ne vredi dok se sama ne uverim jer svako drugacije vidi i za neke sam i ja sigurno luda ili se vec nekako ne uklapamo ali dobro.

Kalista,
tvoj odgovor me je i naveo da se ukljucim.
Vec sam mislila da sam sigurno sasava kad u meni mogu da postoje dva tako razlicita interesovanja ali eto i ti kazes da si godinama trenirao borilacke vestine.
Ja treniram Wing Chun Kung Fu i obozavam ga.
Ali ples sam volela oduvek, jos kao klinka, a nisam imala prilike da vezbam (osim po diskotekama :))
Cek...:think:...sad se setih, pa i Bruce Lee je pored WChuna vezbao Cha Cha Cha!
E, ako je on mogao, mozemo i mi!

Izvinjavam se ako sam vas ugnjavila ali tema vam je odlicna, pa sam se malo raskokodakala, sorry! :rumenko:

:bye: svima!

Cek...:think:...sad se setih, pa i Bruce Lee je pored WChuna vezbao Cha Cha Cha!
E, ako je on mogao, mozemo i mi!

Izvinjavam se ako sam vas ugnjavila ali tema vam je odlicna, pa sam se malo raskokodakala, sorry! :rumenko:

:bye: svima!

Caos bambinice :) dodje ti i do ove teme:).
Da Bruce je igrao Cha Cha Cha i bio je odlican igrac.Kako je on sam rekao ples mu je dosta pomogao u opustanju za borilacke vestine.Bambinice samo napred sa plesom ;)

Pozzzz....

......Da li samo muskarci sa viskom zenskih hormona umeju dobro da plesu (mislim, pokusavaju i ovi Pravi ali ne znam kako im ide)?
Da li u plesnim skolama ima normalnih ljudi ili su svi neki frikovi i fanatici, zaludjenici, nesretnici i ostali iscaseni mozgovi?...

Nikakvi hormoni ne utiču na to kako neko pleše:) Da bi dobro igrao, potrebno je samo opustiti se. Jedini problem je u tome što veliki broj muškaraca koji se odluče da idu na ples ima u glavi zacrtan taj stereotip da "pravi muškarac ne pleše" i da plešu samo "seka perse" i "mlakonje". Baš zbog ovakvog razmišljanja veliki procenat muškaraca koji se rekreativno bave plesom ne mogu da se opuste i da igraju kako treba već su stalno napeti, kruti itd.
E sad, po meni se ovo povezuje i sa ovim što si pitala u sledećem pitanju. I to ovako.... Ti isti muškarci koji su napeti zbog ovog stereotipa pokušavaju da na neki način dokažu da su oni i dalje "mačo" iako se bave plesom. Zbog toga počinju sa raznim nabacivanjem devojkama koje su došle na ples, pravljenjem (često glupih) šala, izmotavanjem itd. Ali ne treba brinuti zbog njih, jer će se oni posle nekog vremena ili promeniti i opustiti i na sam taj način postati bolji plesači, ili će (što se desi sa većinom njih) odustati od plesa jer neće moći da prebrode stereotipe. Ja mislim da oni nisu kako si ti napisala "frikovi i fanatici, zaludjenici, nesretnici i ostali iscaseni mozgovi" već su samo ne sigurni u sebe i misle da će "izgubiti muškost" ako budu uživali u plesu.

Cao danceri :) i hvala svima na odgovorima.

Milane, raspitacu se za tu skolu, hvala ti na informacijama.
Nadam se da ces se ponovo vratiti plesu.
Mogao bi mi samo jos reci gde su se odrzavali treninzi?

Igore, eto vidis, svratim malo i na druge teme :)
sta cu, moram, ples je ipak moja prva, neostvarena i nikad prezaljena ljubav :heart:
Ali ne verujem da cu u skorije vreme to sebi moci da priustim.
Nije skupa clanarina ali + prevoz dnevno 300 din ... nije ni malo.
Nema veze, ima dana, za to nikad nije kasno, makar i u starackom domu :)

Kalista, u pravu si u svemu sto pises, samo nisam ja mislila da su maco tipovi iscaseni mozgovi isl. vec neki drugi ljudi u plesnim skolama ali nema veze, tesko je da to objasnim ovim putem, no to nije ni bitno.

Veliki :bye: svima!

Samo nastavite sa pisanjem, tema vam je :super:
Ako imate i neke snimke bilo bi lepo pogledati.

Back