Da li neko ide na ples???

Grupe su se mnogo smanjile, ostalo nas je po desetak u svakoj ali mozda je i bolje tako, vise prostora, a i ostanu ljudi koje to zaista interesuje, pa se radi ozbiljnije.

Definitivno je bolje, vise paznje moze da se posveti vama koji ste stvarno resili da naucite da igrate.

Problemi koji me trenutno muce su vrtoglavica u okretima, stabilnost na stiklama i pravilan rad kukova Pokusavaju da mi objasne: gledaj u jednu tacku, ne gledaj u pod, prvo okreni telo, pa glavu na kraju,okreni stopala, pravi osmice, ne mrdaj ramena...ali bas je tesko

Bas ste brzo presli na te finese:) Sto se tice vrtoglavice to je normalno i procice vremenom. A za stikle... Jel od pocetka igras u njima ili si sad pocela? Ja sam imala problem kad sam krenula u njima da igram, nakon par meseci u patikama jer inace reeetko kad stajem na stikle (takoreci nisam umela nid a hodam u njima a kamoli da igram:rumenko:), a pritom imam uzasno usko stopalo pa mi je ravnoteza bila na nuli. AL navikne se covek vremenom:) A sad u nedelju se sapletoh o rodjenu stiklu, ni sama ne znam kako:dash: Da me partner ne pridrzra... Bilo bi veselo:mrgreen:

Ne idem ali volim da plesem-jakoooo

Ajde ajde na ples, pored tolikih aktivnosti neces ni da osetis:lol:

4 look
Zato je dobro imati pravog partnera inace bismo polomile noge:lol:, znam, meni se redovno desava, zapnem, izgubim ravnotezu, sapletem samu sebe :hahaha: ali partner me uvek spase, oce-nece ja mu se okacim o vrat, pa ako padnemo - padamo zajedno, pa je nekako lakse:rotf:. O stopalima da ti ne pricam, broj 35-36 i uska naravno ali mislim da to nije neresiv problem kad naucimo da pravilno stajemo svaki korak, a do tada Boze pomozi!
Prvih mesec dana sam igrala u patikama, onda sam resila da pokusam u cipelama, imam neke sa malom stiklom, jeste teze odrzati ravnotezu nego u patikama ali je i lakse jer si vec na prstima, pa peta manje vuce nazad, bar ja imam takav utisak, a i daje mi vise samopouzdanja jer izgleda zenstvenije i koliko-toliko lepse, a meni je i ta estetika jako bitna u plesu, ne osecam se isto kada igram u trenerci ili u nekoj zenstvenijoj garderobi, jer mislim da u plesu zenstvenost, ipak, treba da bude naglasena, zar ne?
Ja se inace, ne osecam bas zenstvenom u zivotu :lol: ali ples mi malo pomaze da budem takva.

Zato je dobro imati pravog partnera inace bismo polomile noge, znam, meni se redovno desava, zapnem, izgubim ravnotezu, sapletem samu sebe ali partner me uvek spase, oce-nece ja mu se okacim o vrat, pa ako padnemo - padamo zajedno, pa je nekako lakse

:hahaha: Potpuno se slazem, kako god okrenes bolje je padanje zajedno... Em nisi sama u blamiranju em mozda i bude meksi pad:per:

O stopalima da ti ne pricam, broj 35-36 i uska naravno

A ja 42 a usko za 37 (po recima obucara koji ih je pravio, nije mogao cudom da se nacudi, dva puta sam morala da idem da ih prepravlja dok ih nije dobro napravio:lol:). Inace pokusaj u pravim plesnim, mnogo je lakse;)

ne osecam se isto kada igram u trenerci ili u nekoj zenstvenijoj garderobi, jer mislim da u plesu zenstvenost, ipak, treba da bude naglasena, zar ne?

Naravno:ok: Mada ja cesto odem vise sportski obucena (ne mislim na ternerku ali ono pantalone i neka obicna majcica, posto volim da mi je komotno kad igram), a za plesne veceri i balove zna se-maksimalno elegantno:) Kad smo kod balova, danas sam dobila info da moja pelsna skola opet organizuje bal, 12.juna. Jedino ne znam jos gde, da li ce biti kao i prosle godine na Tasu, ili u Domu JNA, kako se pricalo ranije:think: Jel se organizuju kod vas neki balovi?

Eh, pokusala bih u plesnim naravno, samo mi fali malo para, nisu ispod 50 eura, a trenutno ih nemam za tako nesto ali ima vremena skupicu valjda :lol:

Ti onda bas imas nezgodna stopala ***, ali dok je nama obucara nema jeda!:D

Naravno, ni ja ne igram u haljinama :lol: nego isto tako neke pantalonice, majica i cipelice, udobno pre svega, a izgleda malo lepse nego u trenerci ali o nekoj vecoj eleganciji ni ne pomisljam jer bih bila smesna, to mozda tamo za dve, tri, pet godina kada budem stvarno naucila da plesem, tada bih se tek usudila, a do tada ni u ludilu jer bih bila uzasno smesna :hahaha:

SUPER za bal :aha: blago vama!!! Kod nas za sada nista zvanicno, mada su bas nakon proslog casa pricali o necemu slicnom, kao neko plesno vece na trgu ili tako negde, kao promocija plesa uopste, ne samo nase skole ali o tome se za sada samo prica, videcemo, a jaaako bih volela da bude!
Nasa plesna skola je tek nedavno osnovana tj. to je bila plesna skola "Bolero", pa su se valjda podelili ili sta vec, Bolero postoji vec dugo, a ja sam u ovoj novoj Neo Dance, pa je ta saradnja sa ostalim klubovima za sada slaba (bar kako se meni cini), a nadam se da ce vremenom postati bolja, pa da ce biti i vise takvih manifestacija.

Imas li ti sada nekog stalnog plesnog partnera ili se menjate na svakom casu?

Kod nas za sada nista zvanicno, mada su bas nakon proslog casa pricali o necemu slicnom, kao neko plesno vece na trgu ili tako negde, kao promocija plesa uopste, ne samo nase skole ali o tome se za sada samo prica, videcemo, a jaaako bih volela da bude!

To bi bilo odlicno, promocija plesa je nesto sto je zaista potrebno i treba da ih bude sto vise:super: Nadam se da ce biti i kod vas:ok: Jos ako je na trgu to je odlicno, mi smo prosli put imali na Tasu, a neki malecni podijum ljudi su se bukvalno stiskali da bi igrali. Nasa grupa nije bila toliko smela, mi smo samo bili aktivni posmatraci uronuli u misli kako cemo i mi tako jednog dana:lol: Cini mi se da ce taj dan biti 12. jun, bar u mom slucaju:klap: Trener kaze da smo vec dostigli taj nivo, te da se necemo isticati nearikulisanim pokretima na podijumu:hahaha:

Imam stalnog partnera i ne dam ga ni za zivu glavu:per:

Samo napred, zelim ti puno uspeha, da zablistas 12-og, sigurna sam da hoces! :super:
Meni, naravno ne pada na pamet da nastupam ali cu rado plesati onako sa strane, sto kaze Lepi Dzoni "djuskamo bez veze" :lol: bas me briga sto ce mi se smejati, ako sam pocetnik ne znaci da ne smem da mrdnem, imam toliko slobode jer manifestacija nije takmicarskog ni revijalnog tipa vec obicno vece plesa, nesto kao jedno sasvim uobicajeno vece na Kubi :D

:klap: Bravo za partnera, drago mi je da si zadovoljna, a i ja mogu reci da imam srece po tom pitanju, dobila sam momka koji je veoma talentovan za ples, brzo kapira, strpljiv je sa mnom, a i dobar je covek uopste, tako da se savrseno slazemo na podijumu. Inace, znam dobro kakva je muka kada igras sa nekim sa kim ne mozes da se uklopis, na pocetku sam se bas namucila i sigurna sam, da je ostalo tako, ne bih naucila ni pola od ovoga sto sad znam ali od kad igram sa njim, pravo je olaksanje, bolje nije moglo da bude. Dobro, bolje od toga bilo bi jedino da igram sa svojim deckom ali njega ne mogu da nagovorim da krene, nece, pa nece :(

:cao:

Od najboljih su ti PK Vracar, PK Beodance, i PK Aurora, a imas i PK Lord, PK Natalija i Ivica i tako. Sve u svemu ova prva tri ti preporucujem, a sad zavisi od toga sta ti je najblize. PLES JE SUPER, plesem vec deset godina, i da vam kazem, nema nista lepse. A i nemojte da idete zbog gubitka kg. Onda bolje trci sporo, to najbrze gubi kg. Ples je za muziku, za ritam za osecaj... A i jedan od najtezih sportova ikad, verovali ili ne...

Ako hocete, pogledajte na youtube-u, ukucajte recimo... Yulia Zagourychenko Max Kozhevnikov... I videcete na sta mislim :)

Pozdrav danceri, :bye:
plesete li ili ste pobegli na more?
Mi imamo pauzu zbog godisnjeg 3 nedelje, siznucu bez plesa, bas mi nedostaje!:sad2:
Riknuo mi komp, pa nisam bila dugo na forumu.

4 "Look":
Jesi li imala nastup 12-og Juna, kako je bilo?
Imas li neke slicice da vidimo?
Radili smo paso doble :D doduse, samo jednom, pa nastavljamo od 15-og Jula sa casovima, mnooogo mi se svidja!

4 "Unknown genius":
Gledala sam ove snimke na YouTube, Julia Z. i Max K. FaNtAsTiCnI Su, HVALA TI!!! Kako zenska igra, glumi, to je neverovatno, i Max je odlican ali ona me odusevila totalno, to je vise od savrsenstva! :worth:

4 "Girlicious":
Jazz balet je super, volela bih da i mi to imamo, blago tebi, a mozes li da mi objasnis sta je show dance, pojma nemam?:rumenko:

4 "Raisa":
Hvala na komentaru, :lol: rekla si ono sto i ja mislim ali nisam htela da pokrecem tu temu, mislim da je bolje ignorisati takve likove jer se na forumima, uglavnom najvise vode svadje, pa bolje da ih ne zapocinjemo.

:kpozdrav::zurka::pivce:

Eee, steta, bas sam se radovala da cujem kako je bilo na nastupu :( ali nema veze, bice, nemoj se nerviras, samo napred:ok:! Mi bi trebalo da imamo neko amatersko takmicenje u Oktobru, kukulele mislim da cu od straha pasti na sred podijuma i bice zemljo progutaj me :zcepanje: ali instruktor kaze da lupam i da smo dobri, pa ne znam, videcemo ko je u pravu. Skupljam pare za plesne cipele :lol:.

Imate li vi sajt da vas malo pogledam? Nas bi trebao biti aktivan za nekoliko dana, kako su najavili.

Jesi gledala ove na youtube, Max i Julija? Joj, sto su stravaaa, je l` da? Ja sam odusevljena!

Sta rece, imate li casove sada ili ste na pauzi? Mi pocinjemo 15-og, jedva cekam!

:bye:

U principu na nasem sajtu nema nista narocito, da ga ja pravim stavila bih sve grupe, pa neke slike, snimke sa casova, balova itd, ovako je dosta suvoparno al ne pitam se ja. Napisi link kad proradi vas, mozda budu kreativniji:)

Wow super za amatersko takmicenje:klap::klap::klap::klap::klap: Kod nas toga nema:( Trebalo je jos u martu da bude polaganje za srednji nivo al nista od toga:dash: A ja bih bas volela malo da vidim kako to izgleda:mrgreen: Ocekujem detaljan prenos, potkrepljen snimcima;) Sta su nagrade?:per:

Mi imamo sad casove do avgusta a onda pocinjemo ponovo od septembra-oktobra.

Sto se tice Maxa i Julije znam odavno za njih i sve sto mogu da kazem je-:worth:. Pravo je uzivanje gledati ih. Posle nek neko kaze da ples nije najlepsi sport:)

Da, bas i ja o tome mislim, trebalo bi sve to staviti na sajt, zato sam te pitala da li ga imate, najvise me to interesuje ili ako im je komplikovano snimke, mogli bi bar slike da stave ali OK, a kakav ce biti nas sajt pojma nemam, cim bude saljem link. U svakom slucaju, vi ste ipak ozbiljna skola sa dugom tradicijom, a vidim i mnogo nagrada tako da :kpozdrav:

Gledala sam na youtube kako izgledaju ta amaterska takmicenja i cini mi se da izgledaju vrlo smesno, pa se usudjujem da izadjem jer mislim da nisam mnogo gora od njih :lol: pa kad se njima ne smeju, valjda nece ni nama.
Kod nas u klubu nema te podele na pocetni, srednji nivo ili sta vec, tj. bar nam nije receno tako, cula sam da je tako u ostalim skolama, a sto je kod nas drugacije ne znam.
Naravno da ce biti slike i snimci, da se smejemo svi zajedno na forumu :zcepanje:
Nagrada ce biti ako prezivimo takmicenje, nista vise nam ne treba.

Ja nisam znala bas nista o plesu, pa ni za Maxa i Juliu, zato sam sad fascinirana toliko. Znas li za jos neka tako velika imena da pogledam i ostale kako plesu?

U svakom slucaju, vi ste ipak ozbiljna skola sa dugom tradicijom, a vidim i mnogo nagrada tako da

Kazu da je najtrofejnija a ja samo mogu da potvrdim da nije dzabe, koliko se trude oko nas rekreativaca, mogu samo da zamislim kako je sa takmicarima.

Jel bi mogla da stavis linkove sa amaterskih takmicara, bas da vidim kako izgleda:)

Kod nas u klubu nema te podele na pocetni, srednji nivo ili sta vec, tj. bar nam nije receno tako, cula sam da je tako u ostalim skolama, a sto je kod nas drugacije ne znam.

Zapravo nema ni kod nas zvanicne podele, postoje naprednije i manje napredne grupe (recimo, za srednji nivo je trebalo da polazemo mi i naprednija grupa koja je za klasu ispred nas) ali to polaganje je koliko sam shvatila trebalo da bude za sve skole. A mozda se i varam:think:

Naravno da ce biti slike i snimci, da se smejemo svi zajedno na forumu

Jedva cekamo:per:

Sto se tice plesaca kucaj Slavik i Karina:super:

Nemam sad linkove svih snimaka koje sam gledala na youtube jer sam slucajno na njih naisla dok sam trazila Maxa i Yuliu, ali evo jedan od njih. To bi trebalo da bude amatersko, zar ne?

A ovi su super, Slavik i Karina :super: ali mi se Max i Yulia ipak nekako vise svidjaju, licno moj utisak, nista vise.

I meni su Maks i Julija bolji, ali i Slavik i Karina su vrhunski:)

Sto se tice ovog snimka ne znam koje je ovo takmicenje ali je ocigledno amatersko jer ovo dvoje slabo ubadaju ritam a to je ipak nesto najosnovnije. Bas cu da pogledam ove ostale, vidim da ima dosta snimaka sa nasih takmicenja.

Zdravo svima. Mislim da je fer da pomenemo i jednu od prvih skola u Beogradu koja je pocela sa plesom. A to je plesna skola Ruski Dom, nastavici su Julija i Srecko Radovanovic prvaci bivse sfrj u standardnim plesovima.

www.svinaples.com

E sad sto se tice nekih informacija oko plesnih cipela mislim da je ovaj sajt jako koristan www.verusdance.com

Trenutno nemam vremena za cavrljanje ali cucemo se uskoro. Jos da dodam da mi u ruskom domu radimo Pasodoble(dupli korak) jos od srednjeg nivoa. A Tango argentino na visem i hobi(najvise grupe) grupama. Ja sam naravno hobi :). Pitajte sve sto Vas zanima vidim da ste vas dve totali zaljubljenici u ples sto mi je jako drago :)

Pozdrav.

Nije, Srecko je osnovao svoju skolu jos 1988 to je mislim pre Vracara. Vracar nije los ima par likova i devojaka u Ruskom Domu koji su kod nas presli iz Vracara.

Evo nesto ukratko:

http://www.svinaples.com/nasiucitelji.html

Davne 1985 odlazi u London, gde je imao priliku da uči od tada najpoznatijih imena svetske plesne scene, kao što su John Wood, Bob Burges, David Sicamor ...

Po povratku u Jugoslaviju 1988 godine, osniva sopstvenu školu kroz koju su prošli mnogi današnji učitelji plesa. Različitim eksperimentima razvio je izuzetno efikasan program koji je namenjen ljudima bez plesnog iskustva.

Back