Sve to sto si naveo nije istdinas. Skrenuo si sa teme i prebacio si se na Jugoslovene i komuniste. Laz je da su ubijali na verskoj osnovi, laz je da su rusili, palili i proterivali vernike u Srlbiju. Kakio su proterivali Srbe u Srlbiju. Komunisti su sudili i presudili brorjim izdajicima i slugama okupatora, kao sto su nedicevci, ljoticevci drazinovci, belogardejci, itd. itd. Mislim da je to tregbalo temeljnije da se radi, kao sto je, recimo, veliki zupan Nemanja cistio svoju Rasku, ili kao sto su to cinili Francusi, Belgijanci, Holandjali, poljaci, i dr.. Sve po kratkom postupku. Srbija je za svega trideset godina, od nerazvijene i uglavnom poljoprivredne ekonomije, postala srednje industrijski razvijena zemlja sa solidnom infrastrukturom i veliki ugledom nase zemlje u inostranstvu. Brojni srpski strucnjaci, a narocito gradjevinske i medicinske struke su bili angazovani od strane novooslobodjenih kolonijalnih zemalja. Naravno da retrogradna skupina klera svih fela nije imala nikakav uticaj na politicki i ekonomski zivot u Srbiji, ali su bili finansijski dotirani, narocito na zastiti istorijskih spomenika verskog karaktera. Uzivali su sva prava iz radnog odnosa.
No, da se vratimo na temu. Pravoslavaca ima i Bugara, i Rusa, i Rumuna, i Grka (koji su nam silom nametnuli hriscanstvo), i Amera, i Kineza, i Crnaca, itd. dakle svi mogu biti pravoslavci, ali ako si Srbin onda mora da si pravoslavac, ne mozes pripadati drugoj veroispovesti.. Kakva ironija. Evo, ja sam Srbin iako nisam pravoslavac, ni hricanin, ni musliman. To pravoslavnim vernicima ne ide u glavu da Srbin moze biti sledbenik bilo koje konfesije.Kakav negativan uticaj popova na svest jednog Srbina.