Да ли мануелац или аутоматик?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Мануелац

glasova: 7 38,9%
  • Аутоматик

glasova: 11 61,1%

• Ukupno glasova
    18
pa to je super cena, sam covek da menja, ne moze da ustedi skoro nista, mene vise boli sto uvek cekam kod dilera i opet mi je neko drugi indeksovao prozore, ja nisam ni znao da to postoji, a rekao bas mom prodavcu za problem, koji se poslednji puit izgubio samo

mozda se i menjac indeksuje, i to korisnik treba sam da odradi, da ga p[rvo nauci kako treba da radi?

Poslednja izmena:
Kastrol ful sintetika bio 60, sada nude šel 69 evra

Pogledajte prilog 1770750
To sipaju iz buradi i opet zarade a drže kupca blizu za eventualne kvarove i opet će da kupi njihov nov auto jer već jednom jeste.

Za te pare ti i prekontrolišu ceo auto i daju sugestije po servisnom intervalu.
Elem ja platio sve oko 100 evra. Sa svim filterima i uljem.

Opljačkali su te, hoćeš li se žaliti?
u tvoj hyundai ide 3,5 litre ulja, a drugima treba 6, pa racunaj ko je opljackan, dok si u banovini:mrgreen:
ti placas tu prvu cenu za do 4 ili 5 litara, a mi doplacujemo za ekstra ulje
tebi naplate kao za 5. a sipaju ti 3,5, a meni samo tu jednu ekstra litru traze da doplatim - to znaci da si ti uvek opljackan

Poslednja izmena:
Ma jok to ti je anti age to ima samo hyundai jbg za svaki auto posebno

https://auto-zitvaj.hr/hyundai-servisni-paketi/

1000008386.jpg

Zato su hyundai vozila uvek kao nova a kupci prezadovoljni 🤩

pa, taj njegov prdavac ne mora da rotira, moze i sam prednje i zadnje da zameni, ako ima set od 4 iste gume, ali ako vec kaze da menja u servisu ulje, onda i yslyga rotiranja ide uz tu zamenu, zasto bih je odbio, da ustedim $25?
Zašto bi rotirao gume? Meni nije baš jasno, ne zezam se.
A što se Marija tiče, to je Paja Trošak, 25$, malo li je :mrgreen:
:

Zašto bi rotirao gume? Meni nije baš jasno, ne zezam se.
A što se Marija tiče, to je Paja Trošak, 25$, malo li je :mrgreen:
:
prednji su pogonski i vise se trose, plus kada se skrece isto se vise trose od zadnjih, i to vise sa spoljasnje strane, jer se auto nagiba
rotiranjem ti gume najduze traju, ali ako bi zimi samo stavio zimske napred, onda zadnje i ne moras da diras
ako imas mali auto lagan, onda kazes kao mario da ne mora da se rotira, veci i tezi moraju, on svoj vozi kao penzioner, pa zato mozda i ne mora, ide sporednim putevima

dali mi drugi rental i sad, i prednji i zadnji:
levi 38, a desni 31 psi naduvani, mozda ni pritisak ne mora da se ujednaci, ili sta mislis sta ce biti od guma ako se tako voze?

Poslednja izmena:
Mali servis svaki vozač treba da zna sam da uradi.
A ono, ako ne zna, može i više da ga košta. I zavisi ko ti to radi normalno.
Slazem se , ali kod novih automobila sa shusplehom da bi dosao do filtera ili cepa na karteru treba ti kanal. Da ne spominjem kako je zgodno menjati neke od filtera kabine, ako si prevalio 60, kao ja recimo. Treba da se izvijes kao Nadja Komaneci da bi odvrnuo proklete srafove na kutiji od filtera kabine.

Moj hyundai ima šraf i filter sa prednje strane motora, vire iz šusplehova tj zaobilaze karter. Legnem na joga strunjaču, ključ 17 šraf, ključ za filter cap cap i ulje izleti. Bukvalno 5 minuta posla ništa kanal ništa dizalica.

E kod minija je druga priča. Auto nizak, čep kartera sa zadnje strane, filter ulja iza motora mora kroz haubu. Sve naopako da bi moralo u servis. Filter kabine je isto vratolomija poluležanje na suvozačevom sedištu... Ali isto par minuta zamena.

Back