Да ли мануелац или аутоматик?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

?

• Мануелац

glasova: 7 38,9%
  • Аутоматик

glasova: 11 61,1%

• Ukupno glasova
    18
a CVT?
ja mislim da su od skora preterali sa zeljom da budu sto ekonomicniji, rade na najnizim obrtajima, da se izgubio smisao kontinuiranosti, vidim ljudi se zale na nizim bzinama, nizim ovrtajima, a i ja isto

inace cvt postaje standard
E-CVT kod Toyota ,Aisin menjač je dobar imaju CVT- I verziju za bezince koja je klasični CVt i sasvim ok u odnosu na ove druge ..jedino to donekle ali ja ih generalno izbegavam i držim se meckinog planetarnog :)

Poslednja izmena:
E-CVT kod Toyota ,Aisin menjač je dobar imaju CVT- I verziju za bezince koja je klasični CVt i sasvim ok u odnosu na ove druge ..jedino to donekle ali ja ih generalno izbegavam i držim se meckinog planetarnog :)
pa, rekose meni ljudi, da ako hocu pravi auto, a da se ne istrosim za mecku 👍 , samo tojote da gledam, ili kao komsija koji samo redja honde [akorde, i jos zadrzava stare], ali ja pametnjakovic zaba video da se konj potkiva, pa...

na ove 2 teme je problem objasnjen, a odgovori su sledeci, ako zanemarimo one tipa "stil voznje":

CVT jerking at low speed : r/subaru

Mines done this 70k miles, 15 Crosstrek. Does seem to stop doing it if you reset the ECU by disconnecting the battery, at least for a few drive cycles. May need a CVT relearn, or the CVT/torque converter is just on its way out. I wouldn't buy one doing that
https://www.reddit.com/r/subaru/comments/1d2tcc0/cvt_jerking_at_low_speed/#:~:text=The CVT on the Subaru,input transfer to the driveline.

"Hiccup" While Driving?

https://www.ascentforums.com/threads/hiccup-while-driving.9708/

Forget the speed. What RPM? Also, have you checked to see if there's a reprogramming available for your ECU or TCU? Check the Subaru Canada recall site.

upravo ono sto mi je i "majstor bob" rekao, kompjuter treba da se reprogramira da radi na nesto visim obrtajima [isto mi je prozore reprogramirao prostim drzanjem prsta 10-20 sekundi, i vise se ne odbijaju nazad], jer je proizvodjac stavio na najnize kako bi dosegao najnizu potrosnu goriva, ali je isto rekao da se vidi ima li RECALL-a, sto su meni rekli da nema, a testirao sam i drugi auto isti model, slicno godiste, i nisam osetio da stucne ni malo

p.s. sledece gledam da kupim korolicu hibrid awd, mozda priusa, ili hondicu hrv, mozda mazdicu30, ali BEZ CVT-a, obican automatik, ali jaci od 2,5 litra, a ne 2.0

Poslednja izmena:
automatski menjac 50 hiljada km servis, ili ti crkne na 200 hiljada km
Pa i manuelni se servisira ako mislis na zamenu ulja u menjacu. OK, kod nekih automatika je to dosta skupo jer se menja i filter, kod nekih je kao i zamena ulja, nema ni filtera.
Sa druge strane manuelni kod gradske voznje ima da pojede lamelu pre 100K, a to ume da kosta.

Bmw automatski menjač servis 400 evra jel tako @Dule 021
Nemam pojma. Nikad nisam radio servis na automatskom menjacu jer ga nikad nisam ni imao kao svoj licni auto.
Verujem da je duplo manje jer ti sve preduvas.
Dobra strana automatika je da plivajući zamajac traje beskonačno dugo zbog savršenog odnosa prenosa i sile.
DSG automatski menjac ima plivajuci zamajac i uopste nije tacno da traje beskonacno jer traje kao i na manuelnom menjacu. Nekad je kostao oko 350€.

Ma normalno, nista ne traje vecno, pogotovo tecnosti. Mislim da su oni promenili uputstvo, sada se menja "po potrebi"
i drugi proizvodjaci lazu kupce kako bi prikazali manje troskove odrzavanja
pokvarenjaci., pazi ovo: kazu nemoj da zanemarite enterijer, misle kabinu da je glancam, a za ulje u menjacu kazu da pod normaalnim uslovima ne treba ni provera i zamena 10 godina ili 150 hiljada milja, ali posle kazu pod otezanim uslovima, pa navode razne, samo 1 da te kaci, e onda treba na 60 hiljada milja

prevara, jer mozes da tumacis i ovako i onako, da vozis pod normalnim, a i pod otezanim uslovima, bar nekim

I meni je u garanciji servisni interval bio na 60 kkm zamene lanca a kada sam došao u servis oni se smejali jer je istekla garancija. Bili su korektni i nisu me ošurili posle sretnem lika 180kkm krlja lanac on pa morao bih izgleda. U eu svi voze bez ikakvog održavanja dok se ne raspadne.

Ulje menjaju sa onim lidl pumpicama na parkingu ako uopšte menjaju.

Otežani uslovi rada su afrička pustinja i slično.

Otežani uslovi rada su afrička pustinja i slično.
to je samo jedan, ali isto i brdovito, pa kratke relacije, kreni-stani itd, pa ekstremno niske temperature, ... ispada da lazu, da niko nerma normalne, vec svi imamo otezane uslove, i onda ne vazi da ne treba menjati, samo je pitanje kada, npr kiica sa 100k milja kao da jos ne treba, a u stvari racunali su da ce pre motor da vrisne., pa zato ne treba :mrgreen:
Ulje menjaju sa onim lidl pumpicama na parkingu ako uopšte menjaju.
kad ovaj pomenu cesku i 60 evrica, ja ovde placam duplo, sa 60 prodjem ako sam menjam
mislim da vi idete na polu-sinteticko, a mi ipak da ovde idemo na full, platimo posteno., pa duplo duze teramo

davno bese kada se menjalo mineralno za 20 dolara, i na 3000 milja, te stare kante su sahranjene vec

Kastrol ful sintetika bio 60, sada nude šel 69 evra

1000007392.jpg

To sipaju iz buradi i opet zarade a drže kupca blizu za eventualne kvarove i opet će da kupi njihov nov auto jer već jednom jeste.

Za te pare ti i prekontrolišu ceo auto i daju sugestije po servisnom intervalu.

Poslednja izmena:

Back