Da li dizelaši odlaze u istoriju?

Nina

Veteran
Supermoderator
Poruka
404.430
Evropsko udruženje proizvođača automobila (ACEA) objavilo je najnovije podatke o tržišnim udelima pojedinih vrsta automobila.
Prema statistikama, u prvih 10 meseci ove godine na području Evropske unije najviše je novoregistrovanih hibridnih vozila, koja čine ukupno 34,6% udela na tržištu.Nakon toga dolaze benzinci sa 27,4%, dok se na trećem mestu sa 16,4% tržišnog udela nalaze električni automobili,
U prvih 10 meseci ove godine dizelaši čine 9,2% udela na tržištu, dok plug-in hibridni automobili čine 9,1% udela.

Clip_2.jpg

Pad benzinaca i dizelaša

Prema podacima, do kraja oktobra 2025. registracije benzinskih automobila pale su za 18,3%, a pad je zabeležen na svim glavnim tržištima.
Francuska je zabeležila najveći pad, sa registracijama koje su pale za 32,3%, a slede Nemačka (-22,5%), Italija (-16,9%) i Španija (-13,7%).
Slično tome, tržište dizelskih automobila palo je za 24,5%, što je rezultiralo udelom od 9,2% za oktobar 2025. u odnosu na prethodnu godinu.

Taj karbon se stvara samo kod penzionerske vožnje @bas kao
sta penzos? vozim 4-ti auto dilerski, moj mi jos ne vracaju, a za ovaj pise samo da ga ne vratim bas proljavog,... i zavejalo nocas, neki nisu ni dosli na posao, i ja picim autoputem, zapravo milimo , i smekam neku cica-macu u teluridu, vidim slajfuje, nije joj muz kupio awd nego fwd - stipsa, a suv otkida Kia Telluride midsize SUV.
e, i kada smo prosli nekog ko se zakucao u kamiona jer je bilo klizavo, sta mislis ko im je svima pobegao? naravno ja! i na drugom highwayu, sam ih opet presisao ne desetine. samo sam vrludao dok sam se prestrojavao preko sneznih nanosa... opet sam putovao sat, umeso pola sata, ali awd... i sad taj karbon, ma zabole me, stoji mi kia u garazi, mozda otvaram i cistim te ventile za zimski raspust, pre toga nema sanse, ali ako usvinjim sve tebe cu da krivim. Imam covece druge probleme, **** kola, crko frozider., ves masina izbacuje neku rdju.. **** samsung najgora marka, ovo je vec drugi frirzider da mi je crko od njih, a ja kupujem isto jer je spored i mikrotalasna samsung, pa da pise ISTO ... koja sm ja seljacina glupa?... jos pise 10 godina garancije na kompresor, gde ja sada da trazim tu njhovu ******* garanciju? pa ni auto mi ne popravljaju, skoro dva meseca vozim dilerske, a sad ce frizider?

Poslednja izmena:

Back