Шта више волите а шта више одговара вашем џепу?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zadnjih 15-16 godina vozim iskljucivo automatike. Manuelni menjac sam samo koristio kad sam uzimao caletu kola prilikom dolazaka u Srbiju a onda sam zbog neke njegove optuzbe (vidi, sta si mi uradio sa kolima) presao da rentam kola prilikom dolazaka u Srbiju, uglavnom i tad automatike.
Automatik je lakši za vožnju, a manuelac uglavnom jeftiniji.
najbolje je da se ucitas u klaud i onda ne moras ni da hodas ni da jedes ni da pricas nit istaZadnjih 15-16 godina vozim iskljucivo automatike. Manuelni menjac sam samo koristio kad sam uzimao caletu kola prilikom dolazaka u Srbiju a onda sam zbog neke njegove optuzbe (vidi, sta si mi uradio sa kolima) presao da rentam kola prilikom dolazaka u Srbiju, uglavnom i tad automatike.
Jednostavno, nema teorije da bi u gradskoj voznji u kolonama idi-stani-idi-stani koristio kvacilo i menajc svaki put. Automatik je za zivot u gradu zakon.
Zašto ne bi mogao da biraš? Sad i nova Dačija ili Fiat mogu da se kupe s automatikom, a polovnjaka s tim ima koliko hoćeš.Da mogu da biram definitvno automatik.
Automatski menjac je nesto sto postoji decenijama i na kraju je pobedio manuelni menjac. A sasvim drugi par opanaka je sto je u Srbiji vecini automobil sa tim menjacem preskup.najbolje je da se ucitas u klaud i onda ne moras ni da hodas ni da jedes ni da pricas nit ista
Sad možeš ovde i Teslu da rentaš.Zadnjih 15-16 godina vozim iskljucivo automatike. Manuelni menjac sam samo koristio kad sam uzimao caletu kola prilikom dolazaka u Srbiju a onda sam zbog neke njegove optuzbe (vidi, sta si mi uradio sa kolima) presao da rentam kola prilikom dolazaka u Srbiju, uglavnom i tad automatike.
Bezvezno pravilo koje ima smisla jedino za kamione i autobuse.Sad se setih fore, kako sam vec napisao kada dodjes iz balkanskih zemalja u Kanadu moras da polazes vozacki ispit bez obzira koliki vozacki staz imas. Prvo testovi (OK, ima razlicitih pravila, razlicitih saobracajnih znakova itd) a zatim i voznja. Voznaj se polaze na auto mobilu kandidata pa posto sam zbog supruge kupio automobil sa manulnom transimisijom odem da poalzem na njemu. Odvezem ja sve po propisima, teatralno se okrecem preko ramena kada skrecem itd, te kad se vratimo na polazni parking sluzbenik koji je sedeo sa mnom u kolima mi da papr i kaze mi "Pali ste." Ja zapanjen, zasto, kako... pitam ga a on mi kaze da ne znam da drzim kontrolu nad automobilom, kako, zasto. Naime, pred svako zaustavljanje ja sam po navici iz Srbije ubacivao menjac u ler i postepeno kocio, pogoto sto sam polagao u kraju ravnom kao tepsija. No, po njima moras da postepeno prebacujes u nize stepene prenosa sve dok se ne zaustavis i tako drzis vozilo pod konrolom koju u leru nemas. OK, mi tako nismo vozili u staroj SFRJ a nije bilo ni u kanadskoj knjizi za pripremu polaganja ispita.
15-tak godina kasnije je moje starije dete polagalo voznju i gle u toj knjizi je stajao apsus o tehnici voznje sa manuelnim menjacom tj da se apsolutno ne vozi pod lerom dok se ne zaustavi. Kasnije sam cuo pricu od coveka iz osiguranja dok je polagao moj sin, ispricam mu tu pricu i on se nalozi: "O da, mnogi vozaci iz Evrope su pravili tu gresku pa smo na kraju morali da to ubacimo u knjigu.".
Znam, ali po paprenim cenama. U mojoj omiljenoj rentacar agenciji (besplatna reklama: najbolja rentacar firma u Srbistanu se zove CiciMici) ih nemaju ali ja ni ne tezim nekom luksuzu kad dodjem tu, uzmem recimo Moku ili Cross. Nesto do 35jurica na dan.Sad možeš ovde i Teslu da rentaš.
Nije, kad si na nizbrdici ili na poledici moras biti u brzini da bi imao kontrolu nad vozilom. Na ravnom stvarno jeste nepotrebno.Bezvezno pravilo koje ima smisla jedino za kamione i autobuse.
trenutno imam dva auta , jedan je automatik a drugi manula , ali nisu BMW M .Zašto ne bi mogao da biraš? Sad i nova Dačija ili Fiat mogu da se kupe s automatikom, a polovnjaka s tim ima koliko hoćeš.
Kakvi kreteni... pa prije ćeš tako šaltajući nešto zeznuti, nego da ubacuš u ler i bog te veselio.No, po njima moras da postepeno prebacujes u nize stepene prenosa sve dok se ne zaustavis i tako drzis vozilo pod konrolom koju u leru nemas.
Не бих рекао да је победио, него се то плански ради. Прво што су људи лењи па их мрзи (могу да разумем у граду) то и разумем, али када возиш на мењач, ти стварно возиш, имаш комплетну контролу над возилом, и јефтиније је квачило и све остало заменити него када оде transmission. И онда су почели да серендају о загађењу, емисијама, па наводно мануелна више загађују од ових других, па су онда почели да дрндају gear ratio and Rev matching тако да су погоршали потрошњу. И на крају, оно на шта се иде је комплетна контрола, попут Тесле на пример, да га искључе даљински. Тако да очекујем за неких 10-20 година да ће то бити стварност нажалост.Automatski menjac je nesto sto postoji decenijama i na kraju je pobedio manuelni menjac. A sasvim drugi par opanaka je sto je u Srbiji vecini automobil sa tim menjacem preskup.
Naravno, ako ti vozis ferari ili lamborghini u svakodnevnom zivotu onda si u nekom drugom filmu od nas na ovom forumu. Manuelni ti je onda potaman.
Automatik takodje ima manuelu kontrolu voznje, rucicom ili sa pedalicama iza volana, i to radi brze nego sto moze covek sa kvacilom. Jednostavno, manuelni menjac je pitanje proslosti i svakako ce nestati.Не бих рекао да је победио, него се то плански ради. Прво што су људи лењи па их мрзи (могу да разумем у граду) то и разумем, али када возиш на мењач, ти стварно возиш, имаш комплетну контролу над возилом, и јефтиније је квачило и све остало заменити него када оде transmission. И онда су почели да серендају о загађењу, емисијама, па наводно мануелна више загађују од ових других, па су онда почели да дрндају gear ratio and Rev matching тако да су погоршали потрошњу. И на крају, оно на шта се иде је комплетна контрола, попут Тесле на пример, да га искључе даљински. Тако да очекујем за неких 10-20 година да ће то бити стварност нажалост.