Da li los covek moze biti....

jednostavno je- onaj ko je nekada imao jednu kozu i par jarica i koga su smatrali trulim gazdom, danas poseduje mnogo vise od toga i zove se biznismen. sto znaci da je druga strana prosirila svoje delovanje, podigla kriterijume. podizanjem kriterijuma i obicni ljudi su primorani da teze ka materijalnim stvarima, samim tim se povinuju drugoj strani.naravno, sve ovo da bog i djavo postoje.

Skoro da sam siguran da djavo ne postoji.

Bibliju ne mozes tumaciti doslovno i van konteksta, vremenskog, drustvenog, bilo kog. Covek sa jednom kozom i par jarica tada je mogao biti bogatas gresnik, danas je takav covek prinudjen da umre od gladi. Da li mislis da bi Bog zahtevao od coveka da se preseli na Mars kako bi bio u stanju da zivi u skladu sa biblijom tumacenom doslovno, ili mozda da se povinuje bozijim zapovestima u skladu sa vremenom i prostorom?

Gresni smo ljudi.

Pre će biti da smo loše obavešteni. :mrgreen:

Bibliju ne mozes tumaciti doslovno i van konteksta, vremenskog, drustvenog, bilo kog. Covek sa jednom kozom i par jarica tada je mogao biti bogatas gresnik, danas je takav covek prinudjen da umre od gladi. Da li mislis da bi Bog zahtevao od coveka da se preseli na Mars kako bi bio u stanju da zivi u skladu sa biblijom tumacenom doslovno, ili mozda da se povinuje bozijim zapovestima u skladu sa vremenom i prostorom?
Čovek sa jednom kozom ni danas ni onda nije mogao biti bogataš. Onda je eventualno mogao biti smatran čovekom sa perspektivom jer je postojalo veliko prostranstvo slobodne zemlje pogodne za razvoj kozarstva. :D

Jevrejsko društvo jednostavno nije tako funkcionisalo. Ljudi bez imovine stupali su pod zaštitu i u službu dobrostojećih i to im je omogućavalo preživljavanje.
Čak i u XIX veku u Srbiji "samoglavci" - ljudi koji su živeli izvan seoskih zadruga bili su sasvim retki.

Čovek sa jednom kozom ni danas ni onda nije mogao biti bogataš. Onda je eventualno mogao biti smatran čovekom sa perspektivom jer je postojalo veliko prostranstvo slobodne zemlje pogodne za razvoj kozarstva. Jevrejsko društvo jednostavno nije tako funkcionisalo. Ljudi bez imovine stupali su pod zaštitu i u službu dobrostojećih i to im je omogućavalo preživljavanje.
Čak i u XIX veku u Srbiji "samoglavci" - ljudi koji su živeli izvan seoskih zadruga bili su sasvim retki.

Ti bi morao biti nekakav nastavnik (profesor) istorije ili eventualno biologije. Samo su oni u stanju da se samoizdresiraju da te toliko bukvalno shvate.

Poslednja izmena:
Skoro da sam siguran da djavo ne postoji.

:zzima: znas kako kazu - najveci uspeh djavola je to sto je ubedio ljude da ne postoji. :deda:

Ma jasno da nema , jer ti to tako kazes i verujes u to sto pricas .
http://sh.wikipedia.org/wiki/Državni_ateizam

Nemoj da mi veruješ. Proveri.
Ja sam recimo proverio da li se ubio pilot koji je bombardovao Hirošimu.
Proverio sam i šta znači da "većina naučnika koji su razvili atomsku bombu su bili vernici".

Ti si, vidim, proverio na wikipediji i to u hrvatskoj varijanti. :mrgreen:

Komunizam podrazumeva ateizam

to je predrasuda. meni se npr. komunisticki sistem uredjenja ne svidja, jer je lepo upakovana sarena laza.
vera i komunizam imaju mnogo vise slicnosti, nego ateizam i komunizam. osim toga, ateisti postoje i u drugim zemljama, a ne samo u bivsim komunistickim.

da nisi mod, covek bi prosto pomislio da si klon, kome je zabavno da pise takve stvari. z:lol:

Ne samo da loš čovek može biti dobar vernik, već može da bude i svetac. z:shock:

kralj-Milutin.jpg

Kralj Milutin, na silu se oženio sedmogodišnjom devojčicom. koja je nakon njegove smrti lečila traume zamonašivši se.
Isti kralj Milutin oslepeo je bratučeda Vladislava, da mu ne bi ugrožavao presto.

Da nisi...sina zaboravio?

Back