Da li krijete neke stvari od odredjenih ljudi?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Zanima me, da li krijtete (ne pominjete) neke stvari odredjenim ljudima? Tipa, mami i devojci sigurno necete pricati o tome kako ste se pre odredjenog vremena napili i zavrsili u krevetu sa konobaricom, kao sto ni prijateljima/devojci necete pricati kako volite maminu hranu ili sta vec.

E sad, ide ono kljucno pitanje, kako biti iskrena osoba sa recimo buducim partnerom/partnerkom kada vesto ne govorite o vasim manama ili intimnim navikama?

Ne znam, mozda ja jedini imam taj problem da ne upucujem sve ljude iz svog zivota, pa i one bliske u odredjene aspekte zivota, pa me zanima kako se vi nosite sa time? :think:

Poslednja izmena:
postoje stvari u yivotu svakog od nas koje spadaju pod - licne..
i ostaju samo nase..nema razloga da ih delimo bilo sa kim..
postoje vrline koje drugima ne odgovaraju i mane koje ne smetaju nasem partneru..veza sa enkm podrazumeva prilagodjavanje..
pa se na neke stvari ili prilagodis ili vise nisi u vezi..
a to vec ima veze sa emocijom..

Slazem se sa tobom, a sta ako su recimo te licne stvari nesto sto se nasem partneru ili partnerki ne dopada, zar tu nema onaj osecaj zivljenja u nekoj lazi?

bojim se da nema..
vremenom ce biti sve veci razdor bas zbog toga sto nam od pocetka smeta..
bila sam u vezi sa osobom cijih sam mana vrlo bila svesna i ni jedna mi nije smetala zbog jacine emocija koje sam imala prema njemu..
i prekinula sam vrlo brzo vezu sa osobom koja mane skoro i da nije imala, al dzaba - nije ni emocija sa moje strane bila jaka..

Poslednja izmena:
sta - tvoji roditelji ne znaju da se seksas? :eek:

filozofsku raspravu sakrij slobodno ako neces da te okarakterisu kao smora..
za masne viceve treba da bude momenat, pa da imaju smisla..
a sto se tice prethodnih iskustava, osim ako ti to nije stil u seksu, pa ona sama primeti - nema potrebe da joj guras pod nos..
ja ne volim da mi partner prica sta je radio sa nekim drugim, to znaci da ako ili kad ne budemo vise zajedno - nasu intimu ce da pretresa sa buducom?:roll:to mi je bljak..
uostalom, svi mi kliknemo drugacije sa razlicitim partnerima..pa nam i razlicite stvari prijaju..
to se zove iskustvo..
nemas potrebu ni razlog da o tome pricas sa trenutnim partnerom..
i zbog toga nisi neko ko krije noge kao zmija..
kako su te bre to roditelji vaspitali???:eek:

Manjak samopouzdanja je glavni problem tu a i nekao mi je odvratno da o mojim seksualnim iskustvima pricam sa matorcima, osim ako me ne pitaju, mada i tada bi bilo malo neprijatno.

Filozofsku raspravu volim da zacinim nekad sa masnim vicevima i forama, jer neki ljudi tako bolje kapiraju analogiju.
Ako precutkujem prethodna iskustva, onda me nekako grize savest da nisam iskren, jer ona moze dobiti drugacije misljenje (bolje) o meni, mada umem dobro da precutkujem.

Manjak samopouzdanja je glavni problem tu a i nekao mi je odvratno da o mojim seksualnim iskustvima pricam sa matorcima, osim ako me ne pitaju, mada i tada bi bilo malo neprijatno.

Filozofsku raspravu volim da zacinim nekad sa masnim vicevima i forama, jer neki ljudi tako bolje kapiraju analogiju.
Ako precutkujem prethodna iskustva, onda me nekako grize savest da nisam iskren, jer ona moze dobiti drugacije misljenje (bolje) o meni, mada umem dobro da precutkujem.

???????????
o cemu ti pricas???
otac mog deteta i ja znamo da je seksualno aktivna..i znamo kada je pocela i kako je zbunjena bila u toj fazi..
rekli smo joj - hocemo da znamo sta ti se desava..detalji me ne interesuju..hocu da znam da imas decka, da si zaljubljena..a to kako se on ljubi - pricaj sa drugaricama..
roditelji su tu da te podrze ako neke stvari ne idu kako treba..da ih izbacis iz stana ili sobe ako ti je potrebna privanost ;)..to je nacin da ih uputis u svoju seksualnost..
ne vidim i dalje zasto bi pricao trenutno aktuelnoj partnerki sve sto si proziveo? to je bio tvoj zivot i bio je pre nje..
osim ako nisi fasovao aids ne daj boze ili neku drugu polno prenosivu bolest - e onda treba da zna..
izvini, imas li vise od 19?

Zanima me, da li krijtete (ne pominjete) neke stvari odredjenim ljudima? Tipa, mami i devojci sigurno necete pricati o tome kako ste se pre odredjenog vremena napili i zavrsili u krevetu sa konobaricom, kao sto ni prijateljima/devojci necete pricati kako volite maminu hranu ili sta vec.

E sad, ide ono kljucno pitanje, kako biti iskrena osoba sa recimo buducim partnerom/partnerkom kada vesto ne govorite o vasim manama ili intimnim navikama?

Ne znam, mozda ja jedini imam taj problem da ne upucujem sve ljude iz svog zivota, pa i one bliske u odredjene aspekte zivota, pa me zanima kako se vi nosite sa time? :think:

nadomestim tako sto im pricam neke detaljcice koji nisu toliko vazni, ali intimni
i onda misle da im sve pricam :mrgreen:
to sto krijem, ne ponavljam ni sebi, pa zaboravim

Ne postoji niko ko zna sve - ne vidim ni razlog ni potrebu za tako necim. Sve u svoje vreme, sve na svom mestu.
Ako u vezi nesto volim ili ne volim, ne ocekujem da to moram da objasnjavam, taj deo privatnosti zadrzavam i imam razumevanja za 'drugu stranu' u jednakom slucaju.

Kad nesto sam kazem ili ako neko meni kaze nesto bilo koja da je tema u pitanju, to je vec druga kategorija. Svakako da postoji nijansiranje, koliko i na koji nacin neko moze nesto da prihvati. Znam jako malo ljudi koji vole "s neba pa u rebra" direktne recenice, ali vecina zahteva par recenica pripreme.

Pa ne govori se bash sve... U ovom trenutku sam na prekretnici Zivota... Otvoricu ta nevidljiva vrata Panovog lavirinta, i uci u neku novu dimenziju, koju ogromnoj vecini ljudi nije dostupna.... I sto vise razmisljam o tome, gde idem, i sta cu da radim, sve mi se manje prica o tome..

(kada malo bolje razmislim, cak ni prebivaliste (grad, drzava) ne mislim da obelodanim, kamoli nesto vise!) :mrgreen:

_nobody_

Potpuna iskrenost nikako ne može da bude vrlina. Malo tajanstvenosti ne škodi. Kad vas neko upozna do srži onda vas omrzne. Ja slabo šta kome otkrivam, slobodan sa da kući razgovaram sa svojima o ličnom problemu kad mi je potrebma pomoć jer znam da me oni neće napustiti niti mi okrenuti leđa.

Znaš kako, stvarno velike stvari ne možeš sakriti od partnera, jer se one uvek otkriju, ovako ili onako. Bilo bi krajnje neizvodljivo ostaviti svog dragog/dragu u ubeđenju da si manekenka ili svetski priznat nuklearni fizičar, umesto što radiš u lokalnom pubu; bez obzira koliko bila potkovana u temi, i koliko on/ona bili pijani dok im to kakiš. Nije lako prikriti ni tužnu činjenicu da imaš iza sebe tri propala braka i petoro vanbračne dece pride; ili da si fanatični posetilac fetish klubova i ložiš se na lance i katance.

Ali, neke je stvari lakše prikriti spočetka, i ljudi ih vole skriti, da li zato što ih doživljavaju ko slabost, ili misle da neće biti važne, ili oba slučaja. Ja glasam za ono: misle da neće biti važne.

Ali činjenica da te nervira istiskivanje paste s vrha umesto odole, i da se noge dižu na kafe-stolić tokom gledanja filma spočetka izgledaju ko blesave i krajnje mizerne, ali posle određenog vremena od njih kao da ovisi život.

Mudri su ljudi koji su rekli da sitnice najviše znače; a glupavi oni koji su se usudili da ih sitnicama nazovu.

U principu, nije bitno kolik si lud, ukoliko biraš ludilo koje ti paše. Opsesivno-kompulsivni manijak će ubiti i sebe i neodgovornu aljkavu budalu koju je priženio; pa makar mu greh ne bio veći od podmetača koje ne stavlja pod čaše i šolje. Ali ako si onaj pasionirani posetilac bdsm klubova s početka, sasvim će ti pasati neko sitan i submisivan bez sopstvene volje koji ostane u ćošku u kom ga ostaviš. Štaviše. :mrgreen:

Sve u svemu, ja sam za iskrenost. I nije strašno čak ni ako se na nju odlučiš mnogo kasnije nego si, zapravo, trebao.

Čovek, na sreću, ima mnoge šanse u životu; samo ako ih je u stanju prepoznati.

...u ubeđenju da si manekenka ili svetski priznat nuklearni fizičar...

Ne shvatam kakve veze ovo ima sa Ljubavi/seksom... I vrhunske manekenke, i nuklearni fizicari imaju potrebu da budu voljeni, da razvaljuju u krevetu, da ispune sve svoje fantazije.. To NEMA ama bash nikakve veze sa onime sto jesu...

Brkash pojmove, Val... Iskrenost je losa... Ogromna vecina (ljudi i zivotinja) se NECE sloziti sa iskrenoscu partnera... Nazalost! :dash:

_nobody_

Ogromna većina ljudi se razvodi od svojih partnera sa kojima nisu bili iskreni; i još veća većina nikad ne nađe parnjaka, jer nije sposobna čak ni za laž.

Verovati da laž i pretvaranje mogu potpomoći ljubav: može samo tinejdžer ili budala, ili i jedno i drugo.

Onda se odraste. Mislim, neki.

Sveze manekenki i nuklearnih fizičara; govorila sam o idiotima koji su skloni da bulazne infantilne laži o sebi; misleći da ih jedna noć u baru kraj puta neće razotkriti; i nalazeći se u krajnje kretenskoj situaciji kad se zatreskaju, i moraju priznat da nisu ni jedno od toga, i da su, prosto, lagali.
Mada mi je smor obrazlagat, naviknutija na pažljivije sagovornike.
Pre nego kažeš da nešto nisam shvatila, probaj pročitat šta sam napisala.

Mada, iz ove perspektive, i nemoj. Ko da bi imalo neke svrhe.

Sveze manekenki i nuklearnih fizičara; govorila sam o idiotima koji su skloni da bulazne infantilne laži o sebi; misleći da ih jedna noć u baru kraj puta neće razotkriti; i nalazeći se u krajnje kretenskoj situaciji kad se zatreskaju, i moraju priznat da nisu ni jedno od toga, i da su, prosto, lagali.

A sta ako su zaista pricali Istine?

(nemoj ni da pokusavas da objasnis, jer nisi dovoljno pametna da shvatis gde pucash u svom rezonu) :mrgreen:

_nobody_

Besmislen je skroz... Jer ja JESAM nailazio na takve situacije... Jedino sto ljudi kao TI, oni se prodaju za saku krvavih dolara, i ne veruju ni u sta jer su NAJPAMETNIJI, i najbolji, bezobzira sto su ulicni tipovi koji se bespogovorno prodaju za litar VOTKE stolicnaje (sve oni znaju, i sve razumeju).

Pozdrav i tebi. :klap:

_nobody_

Back