Ove navike pametni ljudi imaju odmalena i izdvajaju ih od drugih

Ti onda ne pričaš o sreći u pravom smislu te reči, kad se neko oseća srećno, zadovoljno i ostvareno, nego o spletu srećnih okolnosti i to isključivo u materijalnom smislu.
Pa naravno. Materijalno ti je 70% sreće u životu. Ako nemaš para, loše ćeš se hraniti, radićeš ko konj da bi platio kiriju i živećeš loše. A čim loše živiš, ti nisi srećan. U takvoj situaciji se brže i razboljeva i ranije umire. Pritom se takav čovek nervira kad vidi mnogo veće gluperde od sebe, kako uživaju u životu, ničim zasluženo.

Pa naravno. Materijalno ti je 70% sreće u životu. Ako nemaš para, loše ćeš se hraniti, radićeš ko konj da bi platio kiriju i živećeš loše. A čim loše živiš, ti nisi srećan. U takvoj situaciji se brže i razboljeva i ranije umire. Pritom se takav čovek nervira kad vidi mnogo veće gluperde od sebe, kako uživaju u životu, ničim zasluženo.
To što su materijalne stvari bitne ne znači da su presudne.

Džaba nekome milioni dokle god zdravlje i kvalitetne odnose ne možeš kupiti. A to su bukvalno najvažnije stvari u životu, ako si elementarno materijalno zbrinut.

To što su materijalne stvari bitne ne znači da su presudne.

Džaba nekome milioni dokle god zdravlje i kvalitetne odnose ne možeš kupiti. A to su bukvalno najvažnije stvari u životu, ako si elementarno materijalno zbrinut.
Za sreću mora da se poklopi nekoliko faktora. Da si zdrav i normalan, da si materijalno situiran, da imaš zdravu porodicu i dobre odnose u porodici. Da imaš dobre, ali i poneke uticajne prijatelje.
S druge strane, ne valja ni da bude čovek prebogat. Jer i veliki višak para čoveka učini bolesnim. Primeri za to su - Željko Mitrović, Aleksandar Vučić, Aca Lukas...

да, знатижеља брез краја
ја кад сам први пут ушао у школску библиотеку морали су ме на силу избацивати :D
sta bih da sam kao mali imao neki internet ili chatgpt gde bih mogao pitati sve sto me je zanimalo i mogucnost da se otvaraju vidici za koje nisam ni znao :aha:

onako sam imao par ljudi koje sam maltretirao kad bi ih sreo

cak sam imao i zapisana pitanja sa kojim bih seoskog popa maltretirao kad god bih ga sreo.

mada je uzivao u decjoj znatizelji

Čini se da oni s visokom inteligencijom često imaju neke neobične navike koje ih izdvajaju. Ove čudne rutine i ponašanja, koja se prosečnoj osobi čine neobičnima, zapravo mogu biti znakovi dobrog funkcionisanja mozga. Psihologija nam otkriva detalje o njima.

Biti visoko inteligentan ne znači samo uspešno rešavati testove ili posedovati impresivan vokabular. To takođe može značiti usvajanje određenih obrazaca ponašanja.

Stalna znatiželja

Jeste li ikada primetili kako neki ljudi nikad ne prestaju da postavljaju pitanja? Ovo bi mogao biti znak visoke inteligencije. Prema psihologiji, neverovatno pametni ljudi često imaju nezasitu radoznalost o svetu oko sebe.

Ova neprestana znatiželja drugima se ponekad može činiti neodoljivom ili čak iritantnom. Naime, stalno pitaju - kako i zašto.

Uživanje u samoći

Iako se društvenost i otvorenost često smatraju poželjnim osobinama, neverovatno pametni ljudi često pronalaze zadovoljstvo u tome što provode vreme sami. To bi se nekima moglo činiti čudnim, ali samoća im daje prostor za razmišljanje, preispitivanje i udubljivanje u sopstvene ideje bez prekida.

Inteligentna osoba savršeno je zadovoljna provodeći vikend uz knjigu, istražujući temu koja ga zanima ili jednostavno razmišljajući o svojim mislima. Smatraju da je ovo vreme nasamo energično i neophodno za njihovu mentalnu dobrobit.

Noćne su ptice

Dok ranoranioce često hvale zbog njihove discipline i produktivnosti, mnogi visoko inteligentni ljudi zapravo su noćne ptice. Skloni su tome da ostanu budni do kasno u noć, nalazeći ove tihe sate savršenim vremenom za duboko razmišljanje, rešavanje problema ili kreativna traganja.

Visoka osetljivost na tuđe emocije

Visoko inteligentni ljudi često imaju poboljšanu sposobnost razumevanja i povezivanja s tuđim osećanjima. Oni mogu da osete kada je neko uznemiren ili srećan, čak i ako ta osoba pokušava da sakrije svoje emocije. Nekima to može da se učini neobičnim, ali za njih je to prirodan talenat.

Ceo tekst možete pročitati ovde https://superzena.b92.net/lepa-i-zd...-imaju-odmalena-i-izdvajaju-ih-od-drugih/vest

**

Šta mislite o ovim osobinama pametnih ljudi?

Kako vi definišete pametne ljude?

Da li su pametni ljudi samo oni visoko obrazovani, ili mislite da samo obrazovanje ne utiče mnogo na to da li je neko pametan?
Mislim da je ovo 🐂 💩

sta bih da sam kao mali imao neki internet ili chatgpt gde bih mogao pitati sve sto me je zanimalo i mogucnost da se otvaraju vidici za koje nisam ni znao :aha:

onako sam imao par ljudi koje sam maltretirao kad bi ih sreo

cak sam imao i zapisana pitanja sa kojim bih seoskog popa maltretirao kad god bih ga sreo.

mada je uzivao u decjoj znatizelji
:rotf: вјеруј ми да сам питао попа неке ствари које ми обични људи нијесу знали одговорити као дијете

а да сам имао приступ интернету :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Back