Da li krijete neke stvari od odredjenih ljudi?

Koliko sam ja razumeo, lazi su onda neophodne one male barem.
Izgledam li debelo? Ne! (Pa sad kad kazes, izgleda i da jesi) Kakav sam bio u krevetu? Odlican! (Drago mi je da smo i ovo zavrsili za veceras samo) Idemo do mojih? Naravno samo da zagrejem auto draga! (Joj, ne opet kod njenih, ne podnosim ih).
Ova istina bi sigurno povredila i osecanja i sujetu tako da je izgleda vise nego potrebna, samo sta se desi kad ona skapira da je debela a da je on laze, da je on los u krevetu i da ne bi ni u ludilu ikad vise isao do njenih?

Zanima me, da li krijtete (ne pominjete) neke stvari odredjenim ljudima? Tipa, mami i devojci sigurno necete pricati o tome kako ste se pre odredjenog vremena napili i zavrsili u krevetu sa konobaricom, kao sto ni prijateljima/devojci necete pricati kako volite maminu hranu ili sta vec.

E sad, ide ono kljucno pitanje, kako biti iskrena osoba sa recimo buducim partnerom/partnerkom kada vesto ne govorite o vasim manama ili intimnim navikama?

Ne znam, mozda ja jedini imam taj problem da ne upucujem sve ljude iz svog zivota, pa i one bliske u odredjene aspekte zivota, pa me zanima kako se vi nosite sa time? :think:

ne krijem tendenciozno, jednostavno ne pokazujem sve svoje svim ljudima oko sebe
za svakog odgovarajuce lice, po zasluzi, a za bliske, ako hoce da me "vide", mogu da vide sve, ako nece ili ne zele, njihov problem, nek lupaju glavu posle, ja im necu otvarati na silu oci

Ne krijem ništa, ali nisam uzela ni megafon da bih pričala o sebi :telefon:. Neka distanca sa ljudima, naročito sa onima koji mi nisu bliski, mora da postoji, a ona se najbolje postiže umerenim pričama. Često ljudi vole da zloupotrebe:dontunderstand: ono što znaju o nama, vole da preuveličaju, pa zato pamet u glavu:dash:...nije svaka priča za svakog...

dugo nisam a onda kad jesam u jednom trenutku sve se okrenulo naopachke.

moyda je to i dobro, reci ce neko, ali meni ta promena ... nekako poremetila me je... sad je neka druga situacija... morala bih sad ja da se pomerim ovako ne ide

a opet neke shakljivosti nekom decku devojci supruzniku ipak bolje reci jer moze da sazna i sam? ako ne moz da mu/joj kazesh... mozda batali
ili poubijaj sve...
tako u teoriji a upraksi se uvek neshto zakie.nja
///

naknadni dodatak: nije bas naopacke.. ali nekako nije ni isto... mozda nije dobro ignorisati a to kao da raidm?!
onako suptilno je... da je vidljivo mozda bi bilo lakse
kao da dodjem dotle da postoji samo jedna ispravna opcija, a nekad je bilo vise nekih, da je bilo vise tog svejedno... ali po navici se pravim da nema samo jedna

Poslednja izmena:
Ok, krijete, ali zar nesto u vama ne trazi da nekim pokazete pravo ja i da vas taj neko prihvati takvim kakvi jeste?

trazi majku mu... ali imash razne razloge zasto se to kochi

cini mi se onda ako krenes da se vec odajes moze ovako: ako si krenuo, pa moraces do kraja... nesto se vec menja
ja stala na pola, nisam izasla iz kuce... i ... ne znam
nekako je loshe
il sve da kazes, il da izadjes
il da riknesh
resila sam da se nadam da necu riknuti

wow raste reputacija

Slazem se sa tobom, a sta ako su recimo te licne stvari nesto sto se nasem partneru ili partnerki ne dopada, zar tu nema onaj osecaj zivljenja u nekoj lazi?
Ti si imao svoj zivot i pre te tvoje partnerke:)Ne mozes ziveti neki tudj zivot samo da bi toj doticnoj udovoljio.Svaki covek treba da ima neku svoju intimu koju ne deli ni sa kim.Ako ne pricas o toj svojoj intimi,ne znaci da lazes,vec da si izgradjena licnost koja ima svoje stavove,navike,vezanost i ljubav prema svojoj porodici...na njoj je da te prihvati takvog kakav jesi,pod uslovom da te stvarno voli, a ne da dozvolis da joj budes model koga ona moze oblikovati po svojoj zelji....Sa slabicima se radi svasta:) Valjda nisi toliki slabic da te svaka u prolazu moze driblati kako joj se prohte:think:

Back