Da li je život lep?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Chat GPT-ju je postavljeno pitanje na koje su ljudi vekovima tragali za odgovorom kroz filozofiju, umetnost, religiju: Da li je život lep?

Evo šta je veštačka inteligencija odgovorila :

„Život ume da bude čudo – nepredvidiv, haotičan, nežan i grub u isto vreme. Da li je lep? Jeste, često jeste. U trenucima kada sunce zalazi tačno onako kako voliš, kad te neko pogleda s ljubavlju, kad ti kafa uspe savršeno ili kad, bez razloga, sve deluje moguće. Lepota života često nije u velikim stvarima, nego u onim sitnim koje se lako promaknu ako ne obratiš pažnju.

Ali život ume da bude i težak, siv, čak nepravedan. I to je deo njega. Niko ne prolazi kroz sve bez rana. Ipak, baš ti teški trenuci često izoštre pogled – nauče nas da cenimo ono što jeste lepo. Zato bi možda bolji odgovor bio: život ima potencijal da bude lep – ako ga gledamo srcem, ako ga oblikujemo i ne odustajemo od traganja za smislom u svakom danu”.

Šta vi mislite Da li je život lep ?
O kako da ne kako da ne
Život je ceo jedan ciklus neśto poput ruže pa neki gledaju cvet neki trnje
Ja sam nabavio duvalicu za one balone od sapunice.
Mnooogoo dobar filing kad dodjem umoran sa posla pa sobu na trenutak napunim balonima koji lete svaki na svoju stranu.
A joś ako ti natrči na nos pa tako prsne ahahaha

Evo u ovoj melodiji Vangelis (RIP) je opisao etape sreće i tuge i zaključak da je to zbir svega što čini život, maestral o i neponovljuvo koliko god ja više vole filozifiju sveta oko nas Michael Jean Jarra, šta taj tek radi, čitave priče kriz melodiju :D

Chat GPT-ju je postavljeno pitanje na koje su ljudi vekovima tragali za odgovorom kroz filozofiju, umetnost, religiju: Da li je život lep?

„Život ume da bude čudo – nepredvidiv, haotičan, nežan i grub u isto vreme. Da li je lep? Jeste, često jeste. U trenucima kada sunce zalazi tačno onako kako voliš, kad te neko pogleda s ljubavlju, kad ti kafa uspe savršeno ili kad, bez razloga, sve deluje moguće. Lepota života često nije u velikim stvarima, nego u onim sitnim koje se lako promaknu ako ne obratiš pažnju.

Ali život ume da bude i težak, siv, čak nepravedan. I to je deo njega. Niko ne prolazi kroz sve bez rana. Ipak, baš ti teški trenuci često izoštre pogled – nauče nas da cenimo ono što jeste lepo. Zato bi možda bolji odgovor bio: život ima potencijal da bude lep – ako ga gledamo srcem, ako ga oblikujemo i ne odustajemo od traganja za smislom u svakom danu”.

Jeste lijep samo sto se mi opteretimo glupostima i sami sebi upropastimo zivot.

Ja mislim da je nepravedan a evo jedan najobicniji primjer

- Gledam fudbal i Mesija i Ronalda a licno sam gledao likove koji bolje igraji fudbal od njih i talentovaniji od njih ali oni su anonimni i neuspjesni a ovi uspjesni i slavni

-Gledam na Tv Film neki neku lijepu glumicu u autobusu vidim 10 puta ljepsu zenu od te glumice i 10 puta ljepseg lika od bilo kog glumca,a vidim i 10 puta nacitanijeg lika nego na bilo kojoj Tv debati

Itd

Back