Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

Elen je tvrdila da je Hristos tri puta molio Oca da Se žrtvuje za ljude, Elen je tvrdila da je Hristos tri puta pao u nesvijest dok je nosio krst, da se Juda pokajao i bacio Hristu pod noge, da je biti bolestan grijeh, da se Satana pokajao nakon svoje pobune, da su se ljudi prije potopa parili sa životinjama i rađali hibride, da je subota pečat Božji, da će Se Hristos vratiti u 19. vijeku, da na Jupiteru žive divovi. Treba li dalje?
Zaboravio si broj cipela i kvalitet pamuka njenog djempera...!? :kafa:
Dokaze bato,dokaze da je pozivala vernike da rade suprotno Pismu,kao sto su radili ti vasi oci...!???
Jel imas ili nemas...!?

P.S. ..dokaze u stilu poziva za sluzenje mrtvacima jer mrtvi nisu mrtvi nego zivi pa da im ljudi nose hranu na grobovima,da se trebate klanjati ,sluziti i moliti ikonama koje u stvari prestavljaju samog mrtvaca,da trebate imati svestenika kojim cete obavljati rukoljuba,ovo,ono,da svetkujete prvi umesto sedmi dan,da slobodno jedete necistu hranu umesto samo ono sto je Bog dozvoilio ( sto je bio jedan od preduslova za posvecenje Bozjeg naroda ) i t.d.

Zaboravio si broj cipela i kvalitet pamuka njenog djempera...!? :kafa:
Dokaze bato,dokaze da je pozivala vernike da rade suprotno Pismu,kao sto su radili8 ti vasi oci...!???
Jel imas ili nemas...!?

P.S. ..dokaze u stilu sluzenje mrtvacima,da mrtvi nisu mrtvi nego zivi pa da im ljudi nose hranu na grobovima,da se trebate klanjati ,sluziti i moliti ikonama koje u stvari prestavljaju samog mrtvaca,da trebate imati svestenika kojim cete obavljati rukoljuba,ovo,ono,da svetkujete prvi umesto sedmi dan,da slobodno jedete necistu hranu ( stoje bio jedan od preduslova za posvecenje Bozjeg naroda ) i t.d.
I to sve je tebi potpuno biblijski? A gdje u Bibliji piše da je Hristos iz trećeg puta ubijedio Oca da Se žrtvuje za ljude, gdje piše da se Juda bacio Hristu pod noge, gdje piše da se Satana pokajao, gdje piše da su se ljudi parili sa životinjama?

Ponavljam po ko zna koji put:
Jel imate dokaze da je ona pozivala vernike da imaju versku praksu van okvirima Svetog Pisma ??
...onako kao sto su radili vasi oci ...!???

Ako imate iznesite a ako nemate onda "podvijte rep".
Pozivala se na svoje snove kao osnov svog učenja. Pazi molim te, razgovarala s mrtvim mužem pa joj on rekao u kakvom su stanju mrtve duše? I sad ti na osnovu te gluposti iz opcije 5. veruješ da duše "spavaju"? To je tebi dokaz koji nije suprotan Bibliji? Koji bibliski izveštaji imaš u prilog tome? Citiraj ili podvij rep.

I to sve je tebi potpuno biblijski? A gdje u Bibliji piše da je Hristos iz trećeg puta ubijedio Oca da Se žrtvuje za ljude, gdje piše da se Juda bacio Hristu pod noge, gdje piše da se Satana pokajao, gdje piše da su se ljudi parili sa životinjama?

Ponavljam - navedi dokaze da je pozivala hriscane da imaju versku praksu van okvirima Svetog Pisma !!!
Ako imas iznesi a ako li nemas - onda povuci rec da je isto ono kad ti pitras oca da ti rastumaci Pismo i ono sto je ona dobijala kao objasnjenje u njenim vizijama !!!

I,stro ce biti...!????????????? :kafa:

Pozivala se na svoje snove kao osnov svog učenja. Pazi molim te, razgovarala s mrtvim mužem pa joj on rekao u kakvom su stanju mrtve duše? I sad ti na osnovu te gluposti iz opcije 5. veruješ da duše "spavaju"? To je tebi dokaz koji nije suprotan Bibliji? Koji bibliski izveštaji imaš j prilog tome?
Ovo sam vec kratko i jasno pojasnio - objasnjenje u snovima je takodje bilo zasnivano na Svetom Pismu stoga je princip "Biblija samu sebe tumaci"uvek bio ispostovan !!!

Poslednja izmena:
d1.png

d2.png

d3.png

Значи св.Дионисије Александријски не одбацује Откровење као књигу априори чак је и поштује и чак јој се помало и диви, само пише да по њему не припада а.Јовану.

Poslednja izmena:
I,sta ce biti,jel ces povuci rec/optuzbu ili ces i dalje bezocno lagati ...!? :kafa:
Kakve ovo veze ima? Kontam da je za tebe pravoslavna služba protivna Pismu kao i crkva, ništa više? A takav stav ima sveti Tulumba pa mora da je tako?

A kad se neko poziva na to da je razgovarala sa mrtvim mužem , e onda ti je to solidna osnova bazirana na Pismu? Znači, ako Elena nešto sanjala, onda to definitivno nisu gluposti? Jer joj Tulumba veruje a kome on veruje taj samo istinu iznosi? Nemaš neki bolji argument?

Tom Jones 1,​

Optuzio si me da sam iznosio neistinu u vezi linka od Makija i ja sam ti dao dokaza da sam govorio istinu.
Umesto da priznas laznu optuzbu ti si se nasmejao mom komentaru i to prevazilazi granice pristojnog ponasanja.

Povuci rec i priznaj da si me pogresno/neosnovano optuzio pa tek onda nastavljamo razgovor.

Poslednja izmena:

Tom Jones 1,​

Optuzio si me da sam iznosio neistinu u vezi linka od Makija i jasam ti dao dokaza da sam govorio istinu.
Umesto da priznas laznu optuzbu ti si se nasmejao mom komentaru i to prevazilazi granice pristojnog ponasanja.

Povuci rec i priznaj da si pogresio pa tek onda nastavljamo razgovor.
O čemu ti pričaš? Taj post nema veze sa Elenom Vajt u kom kontekstu si za svete oce izneo da govore suprotno pismu a Elena ne. I čime si to tamo dokazao? Tako sad, Izvini se ti što mi ovde podmećeš irelevantan link za diskusiju o Eleni? Pazi, svedočiš lažno s On sve vidi...

Ti to tako uvek kad osetiš da ti svi "argumenti" padaju u vodu i da si puko.

O čemu ti pričaš? Taj post nema veze sa Elenom Vajt u kom kontekstu si za svete oce izneo da govore suprotno pismu a Elena ne. I čime si to tamo dokazao? Tako sad, Izvini se ti što mi ovde podmećeš irelevantan link za diskusiju o Eleni? Pazi, svedočiš lažno s On sve vidi...

pa sveti oci nisu subotari u tome je caka :D

@robivek ajde da se podsetimo šta po vama biva s dušom kad čovek umre? Kud ide nefeš, šta biva sa telom?
oni shvataju da je duša telo+božanski dah, znači ne postoji kad odapnu.
a ako fikneš ruku ode deo duše :D
u svakom slučaju telo ide u prah a božiji dah na spavanje. e sad kome će tu šta da se sudi, meri, ne znam dal novom telu ili božijem dahu

Tačno tako... Sanjala ona da joj mrtvi muž sanja pa je ona tako došla do bibliski sukladnog dokaza da su mrtvi u snu? Opcija 5 ali ukoliko je proročica u pitanju, onda se to "definitivno" ne može dovoditi u sumnju.
dakle, budite savršeni kao vaša majka elena što je.

subota po eleni 6,66

oni shvataju da je duša telo+božanski dah, znači ne postoji kad odapnu.
a ako fikneš ruku ode deo duše :D
u svakom slučaju telo ide u prah a božiji dah na spavanje. e sad kome će tu šta da se sudi, meri, ne znam dal novom telu ili božijem dahu
Božji Dah je samo energija udahnuta na rođenju, po njima. Nema i ne poprima ništa od živog čoveka. Kako energija spava, samo Elena to može da objasni kad malo prikunja.

Ponavljam - navedi dokaze da je pozivala hriscane da imaju versku praksu van okvirima Svetog Pisma !!!
Ako imas iznesi a ako li nemas - onda povuci rec da je isto ono kad ti pitras oca da ti rastumaci Pismo i ono sto je ona dobijala kao objasnjenje u njenim vizijama !!!

I,stro ce biti...!????????????? :kafa:
Pa jel dodala nešto što ne piše u Pismu? Malo da začini događaje šta li već. Zar i to nije grijeh? Jel do značenja Pisma dolazila dubokim proučavanjem teksta ili joj je anđeo objašnjavao?

Inače ako se usudite da objektivno sagledate Elen Vajt crni mrak vas proguta. Uzmimo primjer Ronalda Graybilla, adventističkog istoričara koji je čak bio pomoćni sekretar Ellen G. White Estate. On je 1983. imao doktorsku disertaciju na Johns Hopkins University gdje je poredio Elen Vajt sa nekim drugim ženskim vjerskim liderima. Zbog tog rada je protjeran sa posla. Prvo su ga stavili na čekanje a onda su ga pritiskali dok nije zatražio premještaj na drugo mjesto. Da imaju moć kao muslimani vjerovatno bi ubijali a onda to pravdali Biblijom.

A da vidimo da li je Elen Vajt baš onako hrišćanski postupala.
"Gospođa Vajt je mislila da će John Andrews (adventistički misionar u Evropi) umrijeti i rekla je "ne mogu se moliti za njegov život jer smatram da je on zadržavao i još uvijek zadržava rad u Švicarskoj."
"Mrs. White thought that John Andrews would die and said she "could not pray for his life, for I consider he has held and is still holding the work in Switzerland."
(Joseph G. Smoot, John. N. Andrews, Humblest Man in Our Ranks, Adventist Heritage: A Journal of Adventist History, Spring 1984 Volume 9 Number 1, str. 32).
Dotični magazin je izdao Loma Linda University, univerzitet koji vode Adventisti sedmog dana dakle nije nikakav pljuvački sajt.
Zamislite molim vas samo to. Hristos i sveti arhiđakon Stefan su se na krstu i tokom kamenovanja molili za svoje mučitelje a Elen Vajt nije imala snage da se moli za život jednog svog sljedbenika jer je mislila da ne radi dovoljno za misiju. Hrišćanski 100%. Biblijska istina.

A ko je rekao da ima veze sa Vajt ?
A da se ipak vratis nasem razgovoru i da priumetis kad si me optuzio da iznosim neistinu i koje su bile moje reakcije nakon toga ?

Pa jel dodala nešto što ne piše u Pismu? Malo da začini događaje šta li već. Zar i to nije grijeh? Jel do značenja Pisma dolazila dubokim proučavanjem teksta ili joj je anđeo objašnjavao?
Ma to ti trazim sve vreme , da das dokaze da je pozivala vernike da drze,kako kazes," to sto ne pise u Pismu ili da malo zacini iloi sta vec neki poziv za versku praksu ",ili jos oreciznije - da poziva hriscane da drze sto god sto je suprotno Pismu,onako kao sto su vas vasi oci ucili a vi mucke prihvatili !
Dakle ???

Back