Znam zato sam i sve vreme isticao tu realnost kao i sve implikacije te realnosti na versku praksu clanstva s naglaskom na odgovortnosti pred Bogom koje proizlaze od tu versku praksu.Pravoslavlje nikad nije bilo sola scriptura.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam zato sam i sve vreme isticao tu realnost kao i sve implikacije te realnosti na versku praksu clanstva s naglaskom na odgovortnosti pred Bogom koje proizlaze od tu versku praksu.Pravoslavlje nikad nije bilo sola scriptura.
Niko nije sola scriptura. Postoje samo oni koji su iskreni i oni koji nisu po tom pitanju.Znam zato sam i sve vreme isticao tu realnost kao i sve implikacije te realnosti na versku praksu clanstva s naglaskom na odgovortnosti pred Bogom koje proizlaze od tu versku praksu.
Izvoli daj primedbe na mom dosadasnjem izlaganju za kojeg smatras da jeste otstupanje od tog koncepta - citiraj neku moju teolosku tvrdnju za koju nisam prilozio Biblijskog dokaza ili da sam mozda prilozio trakvog koji je suprotan onom sto sam tvrdio.Niko nije sola scriptura.
Hajdemo ovo zajednicki proveriti pa da argumentovano utvrdimo kako ti i ja stojimo na ovom planu.Postoje samo oni koji su iskreni i oni koji nisu po tom pitanju.
Već smo utvrdili da adventisti ne čitaju Bibliji svojim očima već očima Elen Vajt.Izvoli daj primedbe na mom dosadasnjem izlaganju za kojeg smatras da jeste otstupanje od tog koncepta.
Hajdemo ovo zajednicki proveriti pa da argumentovano utvrdimo kako ti i ja stojimo na ovom planu.
Dakle ?![]()
Ma to ti sa adventistima rascistuj,trenutno s tobom prica robivek stoga daj da ja i ti utvrdimo gde smo sta smo na tom planu.Već smo utvrdili da adventisti ne čitaju Bibliji svojim očima već očima Elen Vajt.
Robivek je adventista.Ma to ti sa adventistima rascistuj,trenutno s tobom prica robovek stoga daj da ja i ti utvrdimo gde smo sta smo na tom planu.
Dakle ?![]()
A kada sam ja to ikada tvrdio ?Robivek je adventista.
Ma jok nisi adventista samo se u svemu slažeš sa njima. Kao onaj bivši Jehovin svjedok koji se gle čuda u svemu slaže sa njima. A naravno da je moja procjena jer kriješ svoju pripadnost kao zmija noge.A kade sam ja to ikada tvrdio ?
Jel me mozes citirati ili ce ovo ipak biti jos jedna tvoja slobodna procena ?
Pozvao sam te da argumentiras svoju tvrdnju da se niko ne drzi principa SOLO SCRIPTURA pa eto ja se namestio "za penal' - hajde sutiraj !!!
Pa ako nesto kazu sto je u skladu s Pismom sto se ne bih slagao,to isto radim i kad ti recimo das neku takvu tvrdnju...ne patim ja od tog sindroma ocenjivana ljudi na osnovu "ko je sta je odakle dolazi" nego sta kaze ,bar na forumu,dok mi je u realnom zivotu bitno sta zaista radi.Ma jok nisi adventista samo se u svemu slažeš sa njima.
Zasto bi te to cudilo kad ti je lepo rekao da je bivsi JS, to ne znaci da je odustao od njihovog verovanja nego da je otisao iz nekog drugog razloga,jednostavno da vise nije njihov clan...Kao onaj bivši Jehovin svjedok koji se gle čuda u svemu slaže sa njima.
Ne krijem prijatelju,ja sam od prvog dana ovde rekao da sam hriscanin i danas jos uvek stajem na istoj poziciji...A naravno da je moja procjena jer kriješ svoju pripadnost kao zmija noge.
Nije pitanje jesi li hrišćanin već jesi li adventist. A s obzirom da se ni u čemu ne razlikuješ od adventističkog učenja kako onda da te klasifikujemo nego kao adventistu.Pa ako nesto kazu sto je u skladu s Pismom sto se ne bih slagao,to isto radim i kad ti recimo das neku takvu tvrdnju...ne patim ja od tog kompleksa ko je odakle dolazi nego sta kaze ,bar na forumu,dok mi je u realnom zivotu bitno sta zaista radi
Zasto bi te to cudilo kad ti je lepo rekao da je bivsi JS, to ne znaci da je odustao od njihovog verovanja nego da je otisao iz nekog drugog razloga...
Ne krijem prijatelju,ja sam od prvog dana ovde rekao da sam hriscanin i danas jos uvek stajem na istoj poziciji...
...po meni se to zove "igranje ortvorenim kartama,bez ikakvih asova u rukavu...".
Ma klasifikuj ti mene kako hoces,to ja nikom ne branim a jos manje se ljutim...Nije pitanje jesi li hrišćanin već jesi li adventist. A s obzirom da se ni u čemu ne razlikuješ od adventističkog učenja kako onda da te klasifikujemo nego kao adventistu.
Ja se držim principa da ako diskutujem sa pripadnikom neke vjerske zajednice ne svodim svoje argumente na vrijeđanja poput "sektaš" "sotonist" "lažov" već da proučim šta tačno da vjerska zajednica uči. Konkretno kad je u pitanju adventizam za većinu ljudi je to samo subotarstvo i nemaju pojma dublju pozadinu tog učenja, kako je nastalo i šta govori. Nemaju pojma o 1844, o Svjedočanstvima, o istražnom sudu, o Duhu proroštva i drugim adventističkim učenjima. Ja ovaj princip primjenjujem na sve druge vjerske zajednice. Zato me niko ne može optužiti da vrijeđam. Ako ne vjeruješ onda slobodno pogledaj da me čak i taj "bivši" JS istaknuo da sam bio korektan prema njemu i da ga nisam vrijeđao.Ma klasifikuj ti mene kako hoces,to ja nikom ne branim a jos manje se ljutim...
Meni je bitno da kad pricamo fokus zadrzis na onom sto ja ovde iznosim i branim a ne na neke oficijalne doktrine koje ih trebaju braniti njihovi oficijalni clanovi koji se otvoreno izjasnjavaju odakle dolaze.
P.S. nego,meni malo sumljivo odakle si ti i kako uopste toliko dobro upoznat adventistickim ucenjem...!?
...njihov fan mozda...!?![]()
A sto se branis za optuznicu koju trenutno nisam izneo...!?Ja se držim principa da ako diskutujem sa pripadnikom neke vjerske zajednice ne svodim svoje argumente na vrijeđanja poput "sektaš" "sotonist" "lažov" već da proučim šta tačno da vjerska zajednica uči. Konkretno kad je u pitanju adventizam za većinu ljudi je to samo subotarstvo i nemaju pojma dublju pozadinu tog učenja, kako je nastalo i šta govori. Nemaju pojma o 1844, o Svjedočanstvima, o istražnom sudu, o Duhu proroštva i drugim adventističkim učenjima. Ja ovaj princip primjenjujem na sve druge vjerske zajednice. Zato me niko ne može optužiti da vrijeđam. Ako ne vjeruješ onda slobodno pogledaj da me čak i taj "bivši" JS istaknuo da sam bio korektan prema njemu i da ga nisam vrijeđao.
Ухватили сте се у натезање и убеђивање(стара бољка форумашења), уместо да се ставите у позицију оног другог, па да одатле сагледавате контрааргументе..Ovo je pravi i iskreni odgovor,ovo sam trazio i konacno dobio ali nazalost ne od mog dragog Makija...
Jedino sto mogu dodati kao zavrsnica ovom razgovoru jeste poziv apostola koji je jasno i nedvosmisljeo cak i prokletstvom zabranio bilo kakvo modifikovanje jevandjelja ( dodavanje,oduzimanje ) kojeg su oni propovedali a koje je zapisano u postojecem Svetom Pismu.
Још једном, гледај то условно, а не категорички и окамењено...Evo teksta:
Gal.1,8:
"...Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude! "
Ovo su veoma ozbiljne reci stoga pozivam sve pravoslavce ali i sve ostale pripadnike vz-ca koje nose naziv hriscanske da ozbiljno razmisle o svemu ovome.
U Bibliji ne postoje smernice koje bi nas upucivale da na predmetni poziv apostola gledamo kao uslovnog,vakvog,onakvog - poruka je jasna,precizna i veoma,veoma ozbiljna.Ухватили сте се у натезање и убеђивање(стара бољка форумашења), уместо да се ставите у позицију оног другог, па да одатле сагледавате контрааргументе..
Мој одговор теби је условно "прави и искрени", јер и Четворојеванђеље има призраке литургијске богослужења током тајне вечере, ал за доказ ми је потребно удубљивање и додатни напор ког немам тренутно да ти посветим...
Морала би упоредна синтетика Новог завета са Мојсијевом левитском књигом, плус неки докази из дела Апостолских као поновљени доказ...
Причамо и даље о условима допуне а не категоријама "допуна" - Које и јесу под проклетством, ако и само ако преиначују апостолске проповедно-обредне формализације после Педесетнице која испуњује сваку форму духовним и ефективним садржајима...
Још једном, гледај то условно, а не категорички и окамењено...
Јер оно оригинално "ако вам и анђео другојачије проповеда" је условна одредница, а не категоричко одрицање (јер анђео са неба не може другачије да проповеда)... Схвати да је намерно употребљена хипербола немогућег ради предострожности спрам кривотвораца проповеди...
Можда би ти овакво афирмативно преоблечавање нпр
"Ако вам и анђео са неба Истоветно држи проповеди, нек је благословен" ...
...Додатно појаснило кондиционални тј условни смисао реченог
Узми афирмативно а не негирајући облик нпр, ако вам анђео исто проповеда, благословен да буде...
...
Ради сагледавања и тог услова за благослов, а не само проклетства...
Nije ovo nikakva odbrana već jednostavno iznosim svoje principe u diskusiji.A sto se branis za optuznicu koju trenutno nisam izneo...!?
...kod nas ima jedna uzrecica - duvas na jogurta mozda kad si se opekao na vrucem mleku...?!
Osim toga mislim da znas da generalno imam veoma dobrog misljenja za tebe kao sagovornika sto se realno vidi iz onog kako nas dvojca pricamo.
a kada nemam ocekivanu versku zajedniocu, onda moze "lazov"? ja sam bar za vase luciferijansyvo dao dokaze. jes surova istina, ali sta cemo?Ja se držim principa da ako diskutujem sa pripadnikom neke vjerske zajednice ne svodim svoje argumente na vrijeđanja poput "sektaš" "sotonist" "lažov" već da proučim šta tačno da vjerska zajednica uči
pa, da, ljudi izopacili apostola Pavla, samo zato da bi umuljali lazno otkrivenje, i iza svoje lazne proroke, garant i njima diktirano s neba [od andjela] - ja ovo nisam znao, hvala za tip"Ако вам и анђео са неба Истоветно држи проповеди, нек је благословен" ...
Pa ti mene nazivaš satanistom svo vrijeme. Šta očekuješ?a kada nemam ocekivanu versku zajedniocu, onda moze "lazov"? ja sam bar za vase luciferijansyvo dao dokaze. jes surova istina, ali sta cemo?
ma, mlad si ti jos, bice ljudina od tebe kad sazrisPa ti mene nazivaš satanistom svo vrijeme. Šta očekuješ?
U Bibliji ne postoje smernice koje bi nas upucivale da na predmetni poziv apostola gledamo kao uslovnog,vakvog,onakvog -
poruka je jasna,precizna i veoma,veoma ozbiljna.
Inace,kad god budes spremna za detaljnu analizu izvoli,stojim ti na raspolaganju.
Бошко брате, која ли су луда времена кад ти ладиш лупање клина о плочу перспективних форумаша, не чуди торнадо у Србији...pa, da, ljudi izopacili apostola Pavla, samo zato da bi umuljali lazno otkrivenje, i iza svoje lazne proroke, garant i njima diktirano s neba [od andjela] - ja ovo nisam znao, hvala za tip
p.s. i hvala za tip koji je avva bio znalacisto izopaciv jevandjelje pod uticajem laznog otkrivenja
ja sam pocastvovan sto ste se svi sakupili na mojoj temi, upravo sa ovim citatom koji nedvosmisleno prorokuje o piscu laznog otkrivenja, kome andjeo navodno diktira otkrovenje drugacije od jevandjelja - dalako su ozbiljne reci, i temu sam postavljao najozbiljnijeGal.1,8:
"...Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude! "
Ovo su veoma ozbiljne reci stoga pozivam sve pravoslavce ali i sve ostale pripadnike vz-ca koje nose naziv hriscanske da ozbiljno razmisle o svemu ovome.
ok!
dakle, po def. antihrist se suprotstavlja Hristu, zagovara sve suprotno od jevandjelja Gospodnjeg, i to je tema ovde, sa istorijskog i tekstualnog aspekta, pa izvolite.
koj ti je taj, boskic?Бошко брате, која ли су луда времена кад ти ладиш лупање клина о плочу перспективних форумаша, не чуди торнадо у Србији...
jok, ja sam? jesi, jesi, ti se me odgovorio da ga citam, neka znaИ нисам ту критиковао Јустина Поповића у том смислу твоме, џаба си се гринтамбово...![]()
naravnoИПХ ЗИЛОТ:
Остави се Јустина Поповића и његове трећеразредне догматике и тумачења... тај је загризао више него што може да прогута
Узми за мерило најјаче теологе попут Златоуста и Теофилакта, а не медиокритете..
Znacaj teksta je u smislu "cak i da ti neko od nas ili andjeo sa neba kazu da radite drugacije od onog sto smo vam izneli - proklet da bude..." !Па што је апостол реко прво "ако" (условност)...
Eto,pojasnio sam ti i to s tom istom manom koju si primetio...Јел ми причамо исти језик "Сербине со говорнатом манатом)... Јасно је да је ставио УСЛОВ речју "ако"... Ту увек имају две стране "ако јесте онда ово", и друга "ако није" онда оно друго што се подразумева за супротно...
Hoces da proverimo (procitamo) citavi kontekst tog teksta ?Јесте јасна, али није категорички јасна смисла каквим га ти тумачиш, већ условног смисла, тачније двосмисла који се подразумева при измењеним условима ЈЕСТЕ или НИЈЕ
Eto,dopunio sam teksta pa se sad jos jedno proracunaj kako stvari stoje.Плус се односи на проповед а не на форме које си стражио, тако да си опет промашио контрааргументе...
Eto,pojasnio sam,ako treba jos nesto izvoli.Прочитај још једном нашу преписку кад се оладиш од Макија
Molim lepo...Ок... Хвала на отворености
Ето, турирање зађевица не може да те мимоиђе... Прави си амерички проповедник са рагби стадиона...koj ti je taj, boskic?
a tornado ste zasluzili, ocete da se amerikanizujete, tornadi ide u paketu.
jok, ja sam? jesi, jesi, ti se me odgovorio da ga citam, neka zna
Maki!
naravno![]()