Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

vatikan je leglo luciferijanaca
nemo' nas pravoslavne da mesas sa njima

inace, to sve da se mi preobratimo u luciferijance je namesteno posle tumacenja andreja kesarijskog knj. otkrivenja - on je prvi taj kao apsurd ozvanicio kao tzv. novu normalnost, o cemu sam pisao ovde 10-ine puta, na primer ovde
Ne bih o Vatikanu no sto Petrovu poslanicu ne izbaciš ?
Je li i Petar prevarant ko i Jovan?
Kerint je pisao i jevandjelje po Jovanu o tome govorili neki krscani rane ere.
I to izbaci.

Ne bih o Vatikanu no sto Petrovu poslanicu ne izbaciš ?
Je li i Petar prevarant ko i Jovan?
Kerint je pisao i jevandjelje po Jovanu o tome govorili neki krscani rane ere.
I to izbaci.
Nece birti tako kako ti kazes
  1. problem da se Isus Hristos naziva LUCIFER, imaju oni da rese, a ne mi, u njihovom prevodu si nasao, mi moramo da resimo problem Andreja Kesarijskog i njegovog tumacenja
  2. merilo da li je spis hriscanski, i/ili apostolski, nisu prevodioci jednog pojma, cak se 2. Petrova ni ne pripisuje sv. Petru; u svakom slucaju prevodioci su brljavili, a to nije razlog da ja odbacim poslanicu, cak iako nije od sv. PETRA [POSTOJE DRUGI KRITERIJUMI]
  3. za kerinta si mogao samo da nadjes da je pisao knjigu otkrivenja, a ne i jevandjelje, to si sam izmislio - da li je zaista kerint pisao knj. otkr. ni to nije sustina, mozda jeste, mozda nije, ja ne imenujem, sto se tice kerinta imamo izvor ko je to rekao:
  • Gaj je bez mnogo takta, u radikalnom negiranju svih montanistickih argumenata, odbacio Otkrivenje Jovanovo, pripisujuci njegovo pravo autorstvo jeretiku Kerintu - isti Gaj prezviter nam je izvor za TROFEJE APOSTOLA NA VATIKANSKOM PUTU, pa se pitamo, kako je u 1 verodostojan izvor, a u 2. nije?

Poslednja izmena:
Nece birti tako kako ti kazes
  1. problem da se Isus Hristos naziva LUCIFER, imaju oni da rese, a ne mi, u njihovom prevodu si nasao, mi moramo da resimo problem Andreja Kesarijskog i njegovog tumacenja
  2. merilo da li je spis hriscanski, i/ili apostolski, nisu prevodioci jednog pojma, cak se 2. Petrova ni ne pripisuje sv. Petru; u svakom slucaju prevodioci su brljavili, a to nije razlog da ja odbacim poslanicu, cak iako nije od sv. PETRA [POSTOJE DRUGI KRITERIJUMI]
  3. za kerinta si mogao samo da nadjes da je pisao knjigu otkrivenja, a ne i jevandjelje, to si sam izmislio - da li je zaista kerint pisao knj. otkr. ni to nije sustina, mozda jeste, mozda nije, ja ne imenujem, sto se tice kerinta imamo izvor ko je to rekao:
  • Gaj je bez mnogo takta, u radikalnom negiranju svih montanistickih argumenata, odbacio Otkrivenje Jovanovo, pripisujuci njegovo pravo autorstvo jeretiku Kerintu - isti Gaj prezviter nam je izvor za TROFEJE APOSTOLA NA VATIKANSKOM PUTU, pa se pitamo, kako je u 1 verodostojan izvor, a u 2. nije?
Zasto ne izbacis Petrovu ?
Zato jer nema vaseg ognja.
Koji ste licemjeri ..

Iako je Justin Mučenik proglasio da je
Knjigu Otkrivenja napisao „Jovan, jedan od apostola“, to autorstvo osporeno je već u drugom vjeku posle Krista. U trećem vjeku su te prepirke postale akutne, pa su čak i Dionizije Aleksandrijski i Euzebije napali Jovanovsku teoriju, izjavljujući da je Knjigu Otkrivenja i Jevanđelje po sv. Jovanu napisao neki Kerint koji je posudio ime velikog apostola kako bi hrišćanima bolje plasirao svoje doktrine.

Ani, ne, vama je to malo pa bi ste jos i armagedon/apokalipsa antihrista da se desi, eno citirao sam medlin olbrajt na forumu politike juce, ne secam se da joj je neko zacepio usta, a i ko ce da ide redom i zacepljuje usta svakom iz armagedon lobija - e, zato ja ovo radim, kada vecina shvati da je apokalipsa/armagedon antihristova laz, self fulfilling prophecy, onda se nece ni desiti..
ali trazili ste djavola, i sada nema vrdanja, dosta sam ja molio, nemojte, armagedon se organizovao, i sada sledi realizacija

jel padao nekom 2019 svetski rat na pamet? nije, mozda samo pojedincima!

a danas? danas kazete skoro svi da je neminovan, a kako je to moguce da ste u 3. svetski rat tako brzo poverovali, jel znate koliko ce zrtava biti? a zasto? jer ste verovali u laznu apokalipsu!

Međutim, smatra se da je kanon Novoga zaveta konačno prihvaćen i usvojen od strane svih crkava tek na drugom trulonskom (Ljuinisehtine) Saboru u Carigradu 692. godine, ali i tamo su usvojena dva kanona Novoga zaveta: jedan sa Otkrivenjem a drugi bez Otkrivenja Jovanovog. Tek se u spisima grčkih crkava u desetom veku može pronaći Otkrivenje kao deo Novoga zaveta.
istocno hriscanstvo za 2 milenijuma, polovinu vremena nije drzalo lazno otkrivenje, neki cekaju da vatikan ustolici antihrista, ali to se vec desilo, prespavali ste, ali 3. svetski rat necete moci - kako je moguce da verski poglavari cute, da ih ne zanima sto sledi masovan pomor u ratu? jer su svi oni lazni poglavari

ali trazili ste djavola, i sada nema vrdanja, dosta sam ja molio, nemojte, armagedon se organizovao, i sada sledi realizacija

jel padao nekom 2019 svetski rat na pamet? nije, mozda samo pojedincima!

a danas? danas kazete skoro svi da je neminovan, a kako je to moguce da ste u 3. svetski rat tako brzo poverovali, jel znate koliko ce zrtava biti? a zasto? jer ste verovali u laznu apokalipsu!
Jel ima drugog dolaska isusa ili.nema.To je tema otkrivenja.On se otkriva a ne antihrist.

Jel ima drugog dolaska isusa ili.nema.To je tema otkrivenja.On se otkriva a ne antihrist.
naravno da ima, ali je tema otkrivenja da prvo dolazi antihrist, tako da nazovi svi hriscani cekaju njega, a ne Hrista... potvrdu nalaze u 2. Solunjanima
onda je tema da se trecina istrebi, itd, da andjeli/demoni sude, ...

ja samo kazem:
  • da je antihrist vec bio, ostavio lazno otkrivenje i samo je kod nas ono zabranjeno na liturgiji.
  • da prestanu svi lazno da optuzuju druge da su antihrist evo vec 19. vekova, jer ih on saam huska, djavo je tuzitelj

Poslednja izmena:
naravno da ima, ali je tema otkrivenja da prvo dolazi antihrist, tako da nazovi svi hriscani cekaju njega, a ne Hrista... potvrdu nalaze u 2. Solunjanima
onda je tema da se trecina istrebi, itd, da andjeli/demoni sude, ...

ja samo kazem:
  • da je antihrist vec bio, ostavio lazno otkrivenje i samo je kod nas ono zabranjeno na liturgiji.
  • da prestanu svi lazno da optuzuju druge da su antihrist evo vec 19. vekova, jer ih on saam huska, djavo je tuzitelj
Kad si shvatio da je anti hrist neko cudo od coveka koji vladati svetom.Ma jok na izdisaju je antihrist.Gotov.

Kad si shvatio da je anti hrist neko cudo od coveka koji vladati svetom.
ja? ne, to drugi veruju
Ma jok na izdisaju je antihrist.Gotov.
kada je gotov? umro je na kraju 1. veka cim je ostavio lazno otkrivenje, plagirajuci 7 rimskih careva starozavetne proroke i sto-sta, samo da se naruga i upropasti sve, i da sto vise ljudi izgine

ja? ne, to drugi veruju

kada je gotov? umro je na kraju 1. veka cim je ostavio lazno otkrivenje, plagirajuci 7 rimskih careva starozavetne proroke i sto-sta, samo da se naruga i upropasti sve, i da sto vise ljudi izgine
U 1 veku nije ucinio taj antihrist da oganj silazi s neba pred ljydima i da cini razna cudesa.Kisa i sneg s neba i drugo nista nije s neba padalo.
И учини чудеса велика, и учини да и огањ силази с неба на земљу пред људима.
13:14 И вара оне који живе на земљи знацима, који јој бише дани да чини пред звери, говорећи онима што живе на земљи да начине икону звери која имаде рану смртну и остала жива.
13:15 И би јој дано да даде дух икони звериној, да проговори икона зверина, и да учини да се побију који се год не поклоне икони звериној.

ne uklapa ti se stari zavet pa otkrivenje aj sad citaj drugu poslanicu pavlovu solunjanima koji jasnije govori o antihristu savrsenom djavocoveku i sic iz mog zivota i novi zavet haha
sta te buni? 2 Solunjanima? Procitaj opet i vidices da ja nisam protiv nje. Antihrist je pisac laznog otkrivenja, i tacka. Ako ko moze da mi ospori neka izvoli, ja sam tu.
ne mislim nego mislim da je baš kao donekle u pravu. otkrivenje mi se ne uklapa u bibliju nikako.
:bravo:
zabranjena na svetoj liturgiji samo kod nas pravoslavnih, pa ako to nije dokaz, idem odavde, diskutujte sami sa sobom.

sta te buni? 2 Solunjanima? Procitaj opet i vidices da ja nisam protiv nje. Antihrist je pisac laznog otkrivenja, i tacka. Ako ko moze da mi ospori neka izvoli, ja sam tu.

:bravo:
zabranjena na svetoj liturgiji samo kod nas pravoslavnih, pa ako to nije dokaz, idem odavde, diskutujte sami sa sobom.
Nisam tebi nista napisala jedino ako su sale i bas kao ista osoba haha

Back