bakonja
ja ne vidim taj autogo... umovanje - izvoli, pa reci kada kaze mi mislimo, a moze ovako, neka citalac odluci, moze lav/danica/luconosa tj. lucifer da bude polozen kao neprijatelj, a mozete ga zvati i vasim spasiteljem, koristiti jedaan pojam, a suprotna znacenja - sve je to put ka jednoj svetskoj religiji mutljavine zla i dobra, istine i lazi, crnog i belog, ... i to nije moje misljenje, to je jasno kao dan, i ja nista trazim da se menja...
...

Da li "vidis" sta sam te i to konkretno zapitao , a posebno o Kirilu Jerusalimskom ili izbegavas konkretan i nedvosmislen odgovor ?
https://forum.krstarica.com/threads...tovim-laznim-otkrovenjem.890752/post-38005046
"
Bojim se da ima neceg u onom "Sto je brzo , to je i ..." ; jer , eto te gde sam "pobijas i dajes auto - golove" na sopstvene reci koje sam citirao o :
"
@vcbccbc vcbcvb@:
"...Kiril Jerusalimski i Grigorije Nazijanski nisu svrstavali Otkrivenje u novozavetne spise, Jovan Zlatousti i Teodorit Kirski ga nikada nisu upotrebljavali. ",
a ti nam o Kesarijskom kaza ovako nesto :
"...a kesarijski ce jos da vidi za svoje umovanje, za moze ovako i onako..."...
Da li si siguran da je rec o "zabrani na Liturgiji" ili je u pitanju - ne menjanje izvornog i da li si upoznat koje se sve Liturgije tokom godine cinodejstvuju kod Pravoslavnih ?
Da li bi , po tebi , bilo dusekorisno da se vrsi izmena samog toka Liturgije i gde bi to moglo da odvede Pravoslavlje ? "
Prvobitno uzimas Kirila Jerusalimskog kao "referencu" tvoje teze o onom sto si stavio u Naslov teme , a onda izgovaras neku vrstu "pretnje" Kirilu Jerusalimskom "da ce on da vidi za svoje umovanje , za moze ovako i onako ..." ...