Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

Pa to je taj tekst. Ali vidiš na šta sam se pozvao. Na kraju krajeva vjeruješ li Crkvi ili ne vjeruješ. Ako si zaista pravoslavac odgovor bi ti morao biti DA.
pa, naravno da da, samo nasa Crkva zabranjuje lazno otkrivenje na svetoj liturgiji, ostale su u vlasti antihrista odavno, i nisu Crkva, jer Crkvu vrata ada/pakla nece nadvladati, da bezboznik velica satanu, satire svete koji traze osvetu?
HOĆETE LI VEROVATI SVETIMA ILI ONOME KOJI KAŽE DA ĆE SVETI IZGUBITI OD ZVERI [OTK.13,7], jer ako verujete da zver može da pobedi svete, kako kaže lažno otkrivenje 13,7, onda verujete djavolu, i jedino djavolov sluga MOŽE DA TVRDI DA SE ZVERI DADE VLAST NAD SVAKIM RODOM I NARODOM I JEZIKOM I PLEMENOM [OTK.13,7], ZNAJUĆI DA JE HRISTOS REKAO PO VASKRSENJU DA MU SE DADE SVAKA VLAST NA NEBU I NA ZEMLJI (MATEJ 28,18)!?! NO, SVETI SU I O TOME PROROKOVALI, KAO NPR. DANILO.LAŽNO OTKRIVENJE, PAK, TVRDI DA SE ZVERI DADE VLAST NAD SVAKIM RODOM I NARODOM I JEZIKOM I PLEMENOM [OTK.13,7], po njemu mrtvi vapiju za osvetom, a odgovara im se da još ima da budu pobijeni kao i oni [OTK. 6,10-11]. Koji to mrtvi u kojim belim haljinama, ako Sveti Stefan čije lice bi kao andjela, na samrti kleče na kolena i pomoli se Gospodu da onima koji su ga kamenovali do smrti ne uračuna taj greh (DELA 6,15 I 7,60), sledeći Hristov primer praštanja (LUKA 23,34)?

pa, naravno da da, samo nasa Crkva zabranjuje lazno otkrivenje na svetoj liturgiji
Nije pitanje da li se čita na Liturgiji. Ne čitaju se ni sve ostale biblijske knjige. Pitanje je jasno. Ima li Crkva sposobnost da pravilno odredi kanon? Ako je odgovor da onda je Otkrivenje kanonsko jer je u kanonu i u svakoj pravoslavnoj Bibliji. Ako je odgovor ne onda je pitanje gdje je još Crkva mogla pogriješiti ako je pogriješila u tako bitnoj stvari. Ja biram da je odgovor da. Ti kako želiš i Bog neka ti pomogne.

ali u njima ne pise da ih Hristos licno salje, i jos blazen ko drzi reci prorostva ove knjige
da je knjiga zaista od Hrista ne bi je uskracivali narodu, nego je od antihrista, u tome je stvar
Nadam se da shvataš koliko je opasna ideja da je Pravoslavna Crkva u svoje Biblije ubacila antihristovu knjigu. Ali ti misli kako želiš.

Nadam se da shvataš koliko je opasna ideja da je Pravoslavna Crkva u svoje Biblije ubacila antihristovu knjigu. Ali ti misli kako želiš.
samo se ti Boga boj, a za mene ne brini, to se sekte drze biblije kao boga, i sola scriptura.., bar smo se konacno razumeli, ja ovo radim vec 20 godina da si ti meni ziv i zdrav

Taj bezbožnik jovan otkrivač koji vas je lukavo izmišljenom bajkom naveo da se sa životinjama poistovećujete i vi sami i hulio na svete andjele, je isto tako čoveka generalno poistovetio sa zveri izmišljajuci žig 666, prikrivajući svoju žigosanu savest. Broj čovekov i broj zveri isto? Da prepoznajete zver prepoznajući čoveka GENERALNO - LJUDSKO BIĆE - LJUDSKOG STVORA uopšte? [OTK.13,18] Da matematikom-brojem, tj. računicom sudite, a zaista Reč Gospodnju iz Jevandjelja koja traži da se izvrši volja Boga Oca upirući na ruku i 666 da prenebregavate???

A da li truba daje nejasan glas, kako upozori apostol (1.Korinćanima 14,8), videćemo. Blago narodu koji zna trubni poklič (Psalam 89,15).

nece da moze, probaj da nadjes sto je @south railroad dao za zlatoustog i pseudohrista
https://azbyka.ru/otechnik/Ioann_Zlatoust/o_ljeprorokah/

1. Смотрите, не примите вместо Меня – истинного Христа – какого-нибудь лжехриста. «Ибо многие придут под именем Моим, и будут говорить: «Я Христос», и многих прельстят» (Мф.24:5), и: «время Мое близко» (Мф.26:18). Не следуйте за ними.

Сад, стварно ово...."Време је Моје близу".... стоји по тексту само у Мт.26,18, али се тиче близине Његовог крста, не тиче се Његовог другог доласка и краја света,..... ако је из Отрк.22,10..... "Јер је време близу"..... то се стварно тиче Његовог другог доласка и надовезује се смислено на прво Мт.24,5 (= Лк.21,8) у коме се описује Други долазак,....ако је из Откривења јер ипак текстуално не одговара (али контекст одговара),.... е онда из ове беседе св.Јована Златоустог :

2. Вооружившись смелостью, я предложу вашему вниманию более обильные свидетельства, чтобы показать из Священного Писания – Евангелий, пророков и апостолов, под водительством Христовым, как заграждаются уста говорящих неправду, и чтобы просветить сердца желающих Слова. Откуда начать нам, как не от Того, Кто сказал о Себе: «Я есмь... начало и конец» (Апок.21:6)? Пусть же каждый из вас сосредоточит все свое внимание, оставив всякие житейские заботы.

Овде.... Почетак и Свршетак.... колико сам ја упознат постоји само у Октр.21,6,.... али су овде преводиоци ставили знак питања и то стоји само код овог квотовања из Светог Писма у целој овој Беседи, као да има неке дилеме да ли ово баш упућује на Октр.21,6,....који је закључак,.... ако је овде у 2. заиста из Отрк.21,6,.... онда је и онде из 1. вероватно исто из Отрк.22,10 јер и сам смисао и контекст на то упућује....

Али, други закључак,.... ако је у 2. проблематично Окр.21,6 као што упућују преводиоци..... онда је и у 1. заиста из Мт.26,18 јер то по тектсу и заиста јесте и онда је проблематично и Откр.22,10 ,.....

Значи, друже, овако стоје ствари по тебе :rtfm:...... св.Јован Златоуст заиста прво упућује на лажног христа или псеудохриста у стиховима Мт.24,5 = Лк.21,6 или можда Отрк.22,10 и ако је по твоме то доказ да је Откр.22,10 лажно или псеудооткровење, онда је лажно и Мт.24,5=Лк.21,6 што ти је лепо скренуо пажњу Маки, потпуно ти је лоше закључивање и са стране буквалистичког и са стране контекста и смисла текста јер ако је Откр.22,10 псеудо и лажно онда је и Мт.24,5 такође псеудојеванђеље јер су Откр.22,10 и Мт.24,5 по контексту једна смислена целина.

Мораш мало више да обратиш пажњу шта и како пишеш јер ниси конзистентан у писању и твоје те писаније доводи у нонсенсе и парадоксе ето да испадне да су Мт.24,5 = Лк.21,6 оба псеудојеванђеља.

Сад, стварно ово...."Време је Моје близу".... стоји по тексту само у Мт.26,18, али се тиче близине Његовог крста, не тиче се Његовог другог доласка и краја света,..
znaci, druze, ama bas nista nisi razumeo, evo da te ispravim:
i jevandjelje i zlatousti upozoravaju na laznog proroka, tj pseudohrista, koji ce se predstavljati imenom Isusovim, lazno ce se predstavljati kao Hristos, i jos reci taj lazov da je vreme blizu - ne sledovati za takvima.
i nigde ne kaze vreme je MOJE blizu, vec generalno da se vreme priblizilo
то се стварно тиче Његовог другог доласка
ne, nego se tice laznog proroka koji ce to kaze, ili je vec rekao, po meni
вде.... Почетак и Свршетак.... колико сам ја упознат постоји само у Октр.21,6,.

ISAIJA​

ПОГЛАВЉЕ 41​

4 Ko je uradio i učinio to? I zove naraštaje od iskona? Ja, Gospod, prvi i poslednji, ja isti.

Druga stvar, da su mnogi debelo sagresili i falsifikovali, ili dodavali laznom otkrivenju, ili mu oduzimali ne hajuci za njegove pretnje (vidi: Otkrivenje 22:18, 19), kada je rec o stihu 1,10, ispod je greskom, 1,11, ova 3 prevoda nemaju dajem samo jer su nama razumljivi, i pregledno je, ako kliknes
Ivan ŠarićJeruzalemska BiblijaTomislav Dretar
a Daničić-Karadžić ima crveno
Otkrivenje 1,10Bijah u duhu u dan nedjeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i pošljednji;
jer alfe romeo i omega mena, nema u mnogim prevodima, evo liste

Otkrivenje 1:11

1. 9 od 11 [81%] kritičnih grčkih tekstova nema izraz „ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji“.
  2. Sva izdanja Biblije koja imaju Otkrivenje 1:11 istaknuto crvenim slovima predstavljaju privatno tumačenje koje Sveto Pismo apsolutno zabranjuje (vidi: 2. Petrova 1:20).
  3. Codex Sinaiticus, najstariji potpuni grčki Novi zavjet, datiran iz 4. vijeka, nema izraz „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji“.
  4. Lamsa Biblija, prevedena sa drevnog aramejskog teksta Peshitta iz 5. vijeka, nema izraz „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji.“
  5. Prevod Afrikaans Peshitta nema izraz „ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji.“
  6. Jeronimova Latinska Vulgata iz 390. – 405. godine n.e. nema izraz „ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji.“
  7. Jermenska Biblija, prevedena iz starog sirijskog teksta 411. godine poslije Hrista, nema izraz „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji.“
  8. The Companion reference Bible kaže o Otkrivenju 1:11 „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji“ – „ovaj tekst se izostavlja“.
U zaključku: nijedan biblijski rukopis prije 16. vijeka nema izraz „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji“ u Otkrivenju 1:11.
Мораш мало више да обратиш пажњу шта и како пишеш јер ниси конзистентан у писању и твоје те писаније доводи у нонсенсе и парадоксе ето да испадне да су Мт.24,5 = Лк.21,6 оба псеудојеванђеља.
lupio si jer nisi razumeo, iznad sam ti pojasnio, ako priznas mogu da nastavim da te poducavam
али су овде преводиоци ставили знак питања и то стоји само код овог квотовања из Светог Писма у целој овој Беседи, као да има неке дилеме да ли ово баш упућује на Октр.21,6
naravno da su stavili upitnik, na 100-ine drugih mesta nisu, ali ti srljas da mnene osudis

Poslednja izmena:
Откуда начать нам, как не от Того, Кто сказал о Себе: «Я есмь... начало и конец» (Апок.21:6)?
nacat, nacalo, kako znas da nije svetitelj falsifikovan, neko samo dopisao KONEC, ako vidimo koliko se falsifikovalo lazno otkrivenje?
da udjemo u kontekst, pa da vidimo?

Odakle da pocnemo, ako ne od onoga koji rece Ja sam Pocetak [u jevandjelju, oces citat iz jevandjelja?]... a ja sam pocetak i kraj nema logike, ako pita odakle da pocnemo?
Jovan 8,25Tada mu govorahu: ko si ti? I reče im Isus: početak, kako vam i kažem.
Kraj ne postoji, jer njegovo carstvo je vecno,a i strasne muke su vecne! Vi zivite u lazi ne poznajuci ni vecna vrema, ni vecni zivot, ali bojim se da ne upoznate vecne muke, KRAJ NE POSTOJI! to ste slagani,.

Poslednja izmena:
1. Смотрите, не примите вместо Меня – истинного Христа – какого-нибудь лжехриста. «Ибо многие придут под именем Моим, и будут говорить: «Я Христос», и многих прельстят» (Мф.24:5), и: «время Мое близко» (Мф.26:18). Не следуйте за ними.
pazite, ne primajte umesto mene, istinitog Hrista, laznog "jer ce mnogi doci u moje ime" i govorce "vreme se priblizilo"

zlatousti parafrazira jevandjelje, ali moramo da nadjemo tacan prevod zlatoustog i uporedimo ga sa jevandjeljem, zasto minimalno odstupa i ne kaze "ja Isus" ako znamo da je to ime, vec "Ja Hristos", nemoguce da zlatousti nije znao jevandjelje i koje je ime Gospodnje - Isus
Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Krista,

nacat, nacalo, kako znas da nije svetitelj falsifikovan, neko samo dopisao KONEC, ako vidimo koliko se falsifikovalo lazno otkrivenje?
da udjemo u kontekst, pa da vidimo?

Odakle da pocnemo, ako ne od onoga koji rece Ja sam Pocetak [u jevandjelju, oces citat iz jevandjelja?]... a ja sam pocetak i kraj nema logike, ako pita odakle da pocnemo?
Jovan 8,25Tada mu govorahu: ko si ti? I reče im Isus: početak, kako vam i kažem.
Kraj ne postoji, jer njegovo carstvo je vecno,a i strasne muke su vecne! Vi zivite u lazi ne poznajuci ni vecna vrema, ni vecni zivot, ali bojim se da ne upoznate vecne muke, KRAJ NE POSTOJI! to ste slagani,.
Misli se na stvaranje
Zavrsio s poslom s novim.jerysalimom i to.uspesno i sta ima vise da stvara.The end.

To ne pise u grckom originalu zlatoustog, rusi su smuljali; da pise MOJE, kolega soUth railroad bi napisao, PLUS STO NIJE U KONTEKSTU... nego jel imamo na engleskom?
Цитира се Лука 21:8:
"Господ им је одговарао: „Чувајте се да вас ко не превари. Јер ће многи доћи у име моје говорећи: Ја сам Христос. И многе ће преварити. (Мт. 24:4,5) и „време се приближило“ (Лк. 21:8). Оно што се сада догађа пред нашим очима, Он је тада предсказао и ово „време се приближило“ је већ наступило, као што је свима очигледно."
https://vaseljenska.net/2021/07/01/sv-jovan-zlatousti-o-predstojateljima-crkve-poslednjih-vremena/
Сад нам реци да ли је онда по теби и аутор Јеванђеља по Луки псеудохристос пошто си овај цитат користио да нападнеш Откривење.

znaci, druze, ama bas nista nisi razumeo, evo da te ispravim:
i jevandjelje i zlatousti upozoravaju na laznog proroka, tj pseudohrista, koji ce se predstavljati imenom Isusovim, lazno ce se predstavljati kao Hristos, i jos reci taj lazov da je vreme blizu - ne sledovati za takvima.
i nigde ne kaze vreme je MOJE blizu, vec generalno da se vreme priblizilo

ne, nego se tice laznog proroka koji ce to kaze, ili je vec rekao, po meni

ISAIJA​

ПОГЛАВЉЕ 41​

4 Ko je uradio i učinio to? I zove naraštaje od iskona? Ja, Gospod, prvi i poslednji, ja isti.

Druga stvar, da su mnogi debelo sagresili i falsifikovali, ili dodavali laznom otkrivenju, ili mu oduzimali ne hajuci za njegove pretnje (vidi: Otkrivenje 22:18, 19), kada je rec o stihu 1,10, ispod je greskom, 1,11, ova 3 prevoda nemaju dajem samo jer su nama razumljivi, i pregledno je, ako kliknes
Ivan ŠarićJeruzalemska BiblijaTomislav Dretar
a Daničić-Karadžić ima crveno
Otkrivenje 1,10Bijah u duhu u dan nedjeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i pošljednji;
jer alfe romeo i omega mena, nema u mnogim prevodima, evo liste

Otkrivenje 1:11

1. 9 od 11 [81%] kritičnih grčkih tekstova nema izraz „ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji“.
  2. Sva izdanja Biblije koja imaju Otkrivenje 1:11 istaknuto crvenim slovima predstavljaju privatno tumačenje koje Sveto Pismo apsolutno zabranjuje (vidi: 2. Petrova 1:20).
  3. Codex Sinaiticus, najstariji potpuni grčki Novi zavjet, datiran iz 4. vijeka, nema izraz „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji“.
  4. Lamsa Biblija, prevedena sa drevnog aramejskog teksta Peshitta iz 5. vijeka, nema izraz „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji.“
  5. Prevod Afrikaans Peshitta nema izraz „ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji.“
  6. Jeronimova Latinska Vulgata iz 390. – 405. godine n.e. nema izraz „ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji.“
  7. Jermenska Biblija, prevedena iz starog sirijskog teksta 411. godine poslije Hrista, nema izraz „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji.“
  8. The Companion reference Bible kaže o Otkrivenju 1:11 „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji“ – „ovaj tekst se izostavlja“.
U zaključku: nijedan biblijski rukopis prije 16. vijeka nema izraz „Ja sam Alfa i Omega, prvi i posljednji“ u Otkrivenju 1:11.

lupio si jer nisi razumeo, iznad sam ti pojasnio, ako priznas mogu da nastavim da te poducavam

naravno da su stavili upitnik, na 100-ine drugih mesta nisu, ali ti srljas da mnene osudis
Ма бре не замењуј тезе :ne: у суштини је небитно то прво да ли постоји или не постоји Почетак и Свршетак, то је само успутна и попратна ствар о којој можемо успут да причамо, него је ово друго битније да си поистоветио оно што пише св.Јован Златоуст о псеудо христу са цитатом из Лк21,6 = Мт.24,5 и даље са "наводним" цитатом из Откр. и као да испада да св.Јован ту прича да је Откровење псеудо а изоставио си Мт.24,5 = Лк.21,6 који са "наводним" стихом из Отрк. чине једну заједничку смислену целину.

Значи ако за Откр. мислиш да је псеудо онда је и Матеј и Лука такође псеудо. Наравно да је то тотално бесмислено, него ту св.Златоуст наравно пише да Исус у стиховима Матеј и Лука и "евентуално" Откр. (иако је више опет стих из Јевађеља) наговештава догађаје које ће се догодити пре крај света и Његовог другог и славног доласка и долазак лажог христа, него ето ти покушаваш да натегнуто и контрадикторно протумачиш св.Јована само како би што више оцрнио Откровење.

Ево овде има скупљено који су свети помињали Откривење :

Откривење

Јован ту прича да је Откровење псеудо а изоставио си Мт.24,5 = Лк.21,6 који са "наводним" стихом из Отрк. чине једну заједничку смислену целину.
ja ti opet kazem da si potpuno omasio prevod: ne prihvatajte drugoga, tj laznog [pseudo] kao sto vam/nam Hristos i kaze u jevandjelju - to je sustina poruke Zlatoustog, ne prihtatajte tog drugog koiji ce se [pa citira:} predstavljati sa "ja Hristos" i gvoriti 'vreme se priblizilo" [jel ti uopsye vidis gde su stavljeni sve navodnici? Смотрите, не примите вместо Меня – истинного Христа – какого-нибудь лжехриста. «Ибо многие придут под именем Моим, и будут говорить: «Я Христос», и многих прельстят» (Мф.24:5), и: «время Мое близко» (Мф.26:18). Не следуйте за ними.👌👌

samo su rusi dodali Matej 26 i MOJE, sto u originalnom grckom nema
Значи ако за Откр. мислиш да је псеудо онда је и Матеј и Лука такође псеудо.
potpuno ne razumes i ne vidios gde su sve navodnici, moguce da ruski i manje znas nego sto ja mislim pa zato

Ма бре не замењуј тезе :ne: у суштини је небитно то прво да ли постоји или не постоји Почетак и Свршетак, то је само успутна и попратна ствар
pravis ludim i zlatoustog i Hrista:
odakle cemo poceti, ako ne od Onog koji kaze za sebe da je Pocetak - to je rekao Zlatousti, citirajuci Hrista [dobio si i citat tacan], i to je jedino logicno, smisleno

Цитира се Лука 21:8:
"Господ им је одговарао: „Чувајте се да вас ко не превари. Јер ће многи доћи у име моје говорећи: Ја сам Христос. И многе ће преварити. (Мт. 24:4,5) и „време се приближило“ (Лк. 21:8). Оно што се сада догађа пред нашим очима, Он је тада предсказао и ово „време се приближило“ је већ наступило, као што је свима очигледно."
https://vaseljenska.net/2021/07/01/sv-jovan-zlatousti-o-predstojateljima-crkve-poslednjih-vremena/
Сад нам реци да ли је онда по теби и аутор Јеванђеља по Луки псеудохристос пошто си овај цитат користио да нападнеш Откривење.
Aha, preveo si Zlatoustog znaci.
Problem je sto Hristos kaze
  • LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi ce doci U MOJE IME, govoreci: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, ici za njima.
tvoja logika je van pameti, jer samo ako je Hristos bio i to rekao, moguce je da neko dodje i oponira mu kao lazni Hristos, na koga se upozorava; dakle Hristos kaze da ce neko doci u Njegovo ime, a ono je Isus
OTK. 22,16 Ja ISUS poslah andjela svojega da vam posvedoci ovo u crkvama. Ja sam izdanak i rod Davidov, ... OTK. 21,6 ...ja sam...; OTK. 1,8 ja sam...
ali je problem sto Zlatopusti pocinje sa jdnim po Luki, a zavrsava sa po Mateju
доћи у име моје говорећи: Ја сам Христос. И многе ће преварити. (Мт. 24:4,5)
znaci ne samo da se lazno predstavlja sa imenom Isus, vec i sa Hristos - zasto je Zlatousti promenio jevandjelje, pa sklace sa Luke na Mateja? zato sto aludira na ovoga:
Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Krista, koje dade njemu Bog
  • LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi će doći U MOJE IME, govoreći: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, ići za njima.
mogao je samo da ponovi jevandjelje "u moje ime", ali nije, no ipak mu je zapecatio sa
И многе ће преварити. (Мт. 24:4,5) и „време се приближило“ (Лк. 21:8).
mnoge je prevario, po Mateju, ima vas ihahaj, i upravo je to i rekao, po Luki sto je onda duplo raskrinkavanje:
OTK 1,3 ...jer je vreme blizu. OTK. 22,10 ...jer je vreme blizu.

No ruski tekst koji si dao, pravi mutljavinu ubacujuci sasvim drugi kontekst. "moje vreme", sto se odnosilo na onda, a nema nikakve veze sa upozeronjem o varalici koji je tek posle dosao

Poslednja izmena:
Aha, preveo si Zlatoustog znaci.
Problem je sto Hristos kaze

tvoja logika je vam pameti, jer samo ako je Hristos bio i to rekao, moguce je da neko dodje i oponira mu kao lazni Hristos, na koga se upozorova; dakle Hristos kaze da ce neko doci u Njegovo ime, a ono je Isus

ali je problem sto Zlatopusti to zna, sta pise u jevandjelju, a opet kaZe:

znaci ne samo da se lazno predstavlja sa imenom Isus, vec i sa Hristos - zasto je Zlatousti promenio jevandjelje? zato sto aludira na ovoga:
Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Krista, koje dade njemu Bog
mogao je samo da ponovi jevandjelje "u moje ime", ali nije, no ipak mu je zapecatio sa

mnoge je prevario, ima vas ihahaj i upravo je to i rekao:

No ruski tekst koji si dao, pravi mutljavinu ubacujuci sasbim drugoi kontekst. moje vreme, sto se odnosilo na onda
Odgovori na postavljeno pitanje.

Skontaj koliko ti je logika šuplja. Prvo si govorio da je to jedini citat gdje Zlatousti citira Otkrivenje i da je to dokaz da ga je napisao pseudohristos a onda se ispostavilo da Zlatousti uopšte ni ne citira Otkrivenje u tom tekstu. A što se tiče Hristovog upozorenja ispunilo se. Bruka proroka je došlo koji su najavljivali da će Hristos doći i da se vrijeme približilo.

Skontaj koliko ti je logika šuplja. Prvo si govorio da je to jedini citat gdje Zlatousti citira Otkrivenje
ne, to je bio dokaz south railroad-a da ga je citirao, a sto si ti sumnjao, pa kada si se uverio sta sad?

i da je to dokaz da ga je napisao pseudohristos a onda se ispostavilo da Zlatousti uopšte ni ne citira Otkrivenje u tom tekstu.
to je bila south-ova tvrdnja, pa sam ja isao njegovom logikom, na koji nacin ga citira - raskrinkavajuci ga kao i jevandjelja...
A što se tiče Hristovog upozorenja ispunilo se. Bruka proroka je došlo koji su najavljivali da će Hristos doći i da se vrijeme približilo.
najavljivali su nekog drugog, ali ovaj pise o samom sebi, sto je drasticna razlika
OTK. 22,16 Ja ISUS poslah andjela svojega da vam posvedoči ovo u crkvama. Ja sam izdanak i rod Davidov, ... OTK. 21,6 ...ja sam...; OTK. 1,8 ja sam...
II SOLUNJANIMA 2,4 Koji se protivi i preuznosi iznad svega što se zove Bog ili svetinja (vidi Jevrejima 9,2...), tako da će sam sesti u hram Božiji kao Bog, tvrdeći za sebe da je Bog [OTK. 22,16-18-20] {KO ZA KOGA SVEDOČI?!}
Otkrivenje 22,16Ja Isus poslah anđela svojega da vam ovo posvjedoči u crkvama. Ja sam korijen i rod Davidov, i sjajna zvijezda Danica.
Otkrivenje 22,17I Duh i nevjesta govore: dođi. I koji čuje neka govori: dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života zabadava.
Otkrivenje 22,18Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
Otkrivenje 22,19I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj.
Otkrivenje 22,20Govori onaj koji svjedoči ovo: da, doći ću skoro! Amin. Da, dođi, Gospode Isuse.

jel antihrist jovan svedoci, ili njega cekamo? koliko znam vi njega cekate, kazete da je preteca [kesarijski se opet ruga], ne moze Hristos da dodje pre njega

Poslednja izmena:
ne to je bio dokaz south railroad-a da ga je citiriao, a sto si ti sumnjao, pa kada si se uverio sta sad?
Krivo si postavio stvari. Dakle tu se ne citira Otkrivenje uopšte. Na osnovu toga ne možeš iznijeti zaključak da je Otkrivenje napisao pseudohristos. Nemamo uopšte podataka da je Zlatousti imao tako nisko mišljenje o Otkrivenju.

to je bila south-iva tvrdnja, pa sam ja isao njegovom logikom, na koji mnacin ga citira - raskrinkavajuci ga kao i jevandjelja...

najavljivali su nekog drugog, ali ovaj pise o samom sebi
Pa bilo je i onih koji su govorili da govore za Hrista i u Hristovo Ime. Čak i onih koji su govorili da jesu Hristos.

Krivo si postavio stvari. Dakle tu se ne citira Otkrivenje uopšte. Na osnovu toga ne možeš iznijeti zaključak da je Otkrivenje napisao pseudohristos. Nemamo uopšte podataka da je Zlatousti imao tako nisko mišljenje o Otkrivenju.
pa slazem se da se ne citira vec se raksrinkava, slucajno se potrefilo njegovim recima, hahaha
zlatousti ga je prosto izignorisao, ali sta bi pre neki dan - ti rece da ga je citirao? kako sad, kazes da nije? video si da je citirao zapravo danila, a meni ni hvala sto sam ti otvorio oci da ne budes u zabludi

Back