Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?

Nemam pojma, ko o čemu, Tulumba o suboti, ko baba o uštipcima.
Nemas pojma a ?
...a o suboti sanjas i u snu i na javi,prosto ne znam kako da "pobegnem"od tebe,gde god da nesto napisem ti me odmah hvatas za vrat upravo za tu zpovest.
...i ja takav kakav sam,da ne bude da nisam kulturan ,eto odgovaram ti ukratko. :mrgreen:

Nemas pojma a ?
...a o suboti sanjas i u snu i na javi,prosto ne znam kako da "pobegnem"od tebe,gde god da nesto napisem ti me odmah hvatas za vrat upravo za tu zpovest.
...i ja takav kakav sam,da ne bude da nisam kulturan ,eto odgovaram ti ukratko. :mrgreen:
Ne, ja nisam odgovoran što ti na bilo kojoj temi moraš da "pomeneš" kako smo mi ti koji kršimo 4.zapovest. Pa sad tebe jadnog, bednog, po temama proganja sotona? Oče to kad iznosiš neistinu, da ti kažem...

Ne, ja nisam odgovoran što ti na bilo kojoj temi moraš da "pomeneš" kako smo mi ti koji kršimo 4.zapovest. Pa sad tebe jadnog, bednog, po temama proganja sotona? Oče to kad iznosiš neistinu, da ti kažem...
Hajde ti ipak proveri ko je to konkretno pomenuo subotu na ovu temu i onda Jasni objasni kako se tvoja primedba uklapa u temi.

Poruka u temi "Da li je zapadna crkva prevarila istočnu sa ANTIHRISTOVIM laznim otkrovenjem?" https://forum.krstarica.com/threads...tovim-laznim-otkrovenjem.890752/post-47519836
Dakle eksplicitno si me pitao koju su zapovest izmenili pravoslavni i ja sam to dao odgovora,kratkog i jasnog,bez ikakvogu dubljeg elaboriranja.
Pitao si i dobio odgovora i umesto da se vratis na temu zapeo si za subotu i ja sam ti odgovarao.
Dakle nisam ja bio inicijator za taj deo diskusije vec ti stoga... :mazi:

Dakle eksplicitno si me pitao koju su zapovest izmenili pravoslavni i ja sam to dao odgovora,kratkog i jasnog,bez ikakvogu dubljeg elaboriranja.
Pitao si i dobio odgovora i umesto da se vratis na temu zapeo si za subotu i ja sam ti odgovarao.
Dakle nisam ja bio inicijator za taj deo diskusije vec ti stoga... :mazi:
Pa na iznošenje neistine se mora reagirati? Ili misliš da je opravdano samo kad ti braniš tu svoju neznanu sektu?

@bas kao
Objasnio sam ti to za Lucifera. Hristos Se takođe naziva zvijezdom jutarnjom u pravoslavnom bogoslovlju. Čak se i za svetitelje tako govori.
sta cemo sa Isaijom? zasto ne pogledamo nastavak sta Isaija kaze, pa da vidimo celokupan kontekst, i kako ga reseta, jer to nije samo 1 pojam?
  • NASTAVAK ISAIJE:
  • 14,12 Kako pade s neba, zvezdo danice, kćeri zorina? [OTK. 22,16]...
  • 14,13 A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo [<OTK. 4,1] , više zvezda Božijih podignuću presto svoj [OTK. 4,2], i sešću na gori zbornoj na strani severnoj. (h)ar' mag(k)edon(ija) [OTK. 16,16 armagedon], (h)ar znači brdo, ...
  • 14,19 A ti se izbaci iz groba svojega kao gadna grana, kao haljina pobijenih [OTK. 6,11] ...

Ili ovde kako ga reseta Isaija:​

Pa Isaija ne bi bio Prorok, kao i mnogi da nisu unapred znali sta nas ceka.

Poslednja izmena:
Башко, види овде како је свети Златоусти тумачио Апокалипсис...
Или можда мислиш да је тумачио нешто што као ти не признаје?

Апокалипса: Тумачење Откривења Јовановог, Свети оци о другом доласку Христовом и царству небеском

grupa autora
Izdavač:
Образ светачки (2005 god.)
Strana: 516
Povez: tvrdi
Pismo: ćirilica

У мору паничне апокалиптике наших дана и океану лажних пророчанстава "доба Водолије", други део ове књиге је острво светле православне трезвености. О ономе шта ће се десити на крају историје и свршетку времена пишу Светитељи Иполит Римски, Иринеј Лионски, Василије Велики, Јован Златоусти, Јефрем Сиријски...
zlatousti je raskrinkao pisca laznog otkrivenja kao pseudohrista tj. antihrista, vec smo diskutovali,a mozemo i opet, evo linka
pa i iz otkrivenja 1 citat gde tvrdi da je pseudohrist, tj. lazni hristos pisac knj. otkrivenja, i to pozivajuci se na jevandjelje koje malo menja da ne bi bilo nikakve sumnje na koga se odnosi, ko je taj psevdohrist koga raskrinkava, ciji deo/citat doslovno koristi za one koji su pismeni.
a ti, zilote, ili bilo ko drugi neka da drugi citat ako ima od zlatoustog, jer svi vec znamo da on nije priznavao knjigu otkrivenja, sto ce reci da je nije ni citirao, niti se pozivao na nju, osim ovo jednom kada je bio jasan da je njen autor pseudohrist. JEDAN JEDINI PUT, i to da da argument u prilog mojoj tvrdnji.

zlatousti je raskrinkao pisca laznog otkrivenja

Svaka crkva koristi otkrovelje a ti kazes raskrinkao ga je. Kako?
Postoje razlozi zasto sve hriscanske crkve imaju otkrovenje u Bibliji. Pod jedan sudnji dan se nije desio kad ga je Pavle ocekivao. Otkrovenje to rijesava. Drugo, to je njihov nebeski Jerusalem, tamo oni idu. To je vazan dio vjere.

Svaka crkva koristi otkrovelje a ti kazes raskrinkao ga je. Kako?
jedino ga pravoslavni nikad ne koriste na liturgiji
kako? jednim jedinim pominjanjem, preko jevandjelja, kao pseudohrista, imas iznad, moras da kliknes iznad za opsirnije objasnjenje, ali evo tog citata, kada je @south railroad dao autogo prevodeci sa grckog

Moj prevod:
.. Pazite da ne prihvatite druog, psevdohrista umesto mene istinitog: ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: Ja sam Hristos i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8) i ``jer je vreme blizu`` (OTK.

dakle, ovo je jedino citiranje sv. zlatoustog knjige otkrivenja, a inace ju je odbacivao, kao i mnogi u 4. veku

Poslednja izmena:
Daj ti nama daj citat Zlatoustog koji stalno pominješ pa da vidimo da li je istina što govoriš i da li se odnosi na Otkrivenje.
ali vecina se pravi tosa- sta mislis da je ovo sto si preskocio?
dakle, ovo je jedino citiranje sv. zlatoustog knjige otkrivenja, a inace ju je odbacivao, kao i mnogi u 4. veku
evo tog citata, kada je @south railroad dao autogo prevodeci sa grckog

Moj prevod:
.. Pazite da ne prihvatite druog, psevdohrista umesto mene istinitog: ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: Ja sam Hristos i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8) i ``jer je vreme blizu`` (OTK.

I odakle ti vidiš da se to odnosi na Otkrivenje?
edit: zar se ne poziva na njega, a prvo na jevandjelje, u istoj recenici, kako ne vidis?

pa ja sam mislio da Zlatousti nikad nije koristio Otkrivenje Jovanovo, ali onda mi je @south railroad rekao da jeste, i dao taj citat, zna grcki, on nam je preveo, on je verovatno stavio u zagrade, i ja sam se slozio, samo nam je razumevanje citata suprotno, pola se poziva na jevandjelje, pola na otkrivenje, a tebi ni to nije jasno? sa south-om sam bar dotle dosao, bar smo se toliko saglasili.... hehe, bice da si ti mudriji, i odmah si video gde to vodi, da bi morao da zauzmes moje stanoviste... south je dao autogo

pa ja sam mislio da Zlatousti nikad nije koristio Otkrivenje Jovanovo, ali onda mi je @south railroad rekao da jeste, i dao taj citat, zna grcki, on nam je preveo, on je verovatno stavio u zagrade, i ja sam se slozio, samo nam je razumevanje citata suprotno, pola se poziva na jevandjelje, pola na otkrivenje, a tebi ni to nije jasno?
Nije mi jasno kako si odatle izvukao da je Otkrivenje djelo pseudohrista kad iz teksta uopšte ne proizlazi takvo tumačenje. I nije to jedini put da je Zlatousti koristio Otkrivenje.

Nije mi jasno kako si odatle izvukao da je Otkrivenje djelo pseudohrista kad iz teksta uopšte ne proizlazi takvo tumačenje.
. Pazite da ne prihvatite drugog, psevdohrista umesto mene istinitog: ``Jer ce mnogi doci u ime moje govoreci: Ja sam Hristos i mnoge ce prevariti ``( Lk. 21.8) i ``jer je vreme blizu`` (OTK.
zar ne kaze da se ne damo prevariti ovim sto se predstavljau sa JA HRISTOS i kazu JER JE VREME BLIZU?
2. zlatousti cak nije upotrebio Hristove reci iz jevandjelja vreme se približilo, da bi bio siguran da cemo/cete shvatiti da raskrinkava pisca laznog otkrivenja, koji se lazno predstavlja sa ja isus i ``jer je vreme blizu``
OTK 1,3 ...jer je vreme blizu. OTK. 22,10 ...jer je vreme blizu.
OTK. 22,16 Ja ISUS poslah andjela svojega da vam posvedoči ovo u crkvama. Ja sam izdanak i rod Davidov, ... OTK. 21,6 ...ja sam...; OTK. 1,8 ja sam...

• LUKA 21,8 ...Pazite da vas ne prevare, jer mnogi će doći U MOJE IME, govoreći: Ja sam, i vreme se približilo. Nemojte, dakle, ići za njima.
I nije to jedini put da je Zlatousti koristio Otkrivenje.
pa, daj nam - gde?
jer svi teolozi, pravoslavni takodje, kazu da nije

cekaj, pa jel zlatousti koristio ovde otkrivenje ili jevandjelje? ili oba?
ja mislim da se south pokajao sto je stavio u zagradu [otk.], na kraju citata zlatoustog, ahahah, a izgleda si i ti nesvesno priznao, jer ako ne citira samo jevandjelje, vec i otkrivenje, onda ga raskrinkava... bezveze se pravis sad kao i south

Poslednja izmena:
.pa, daj nam - gde?
jer svi teolozi, pravoslavni takodje, kazu da nije

cekaj, pa jel zlatousti koristio ovde otkrivenje ili jevandjelje? ili oba?
ja mislim da se south pokajao sto je stavio u zagradu [otk.], ahahah
Ти који ти кажу да није, ништа од Златоустог нису читали...

Више су ''имачи мишљења о теологији'', него што су теолози, Православних теолога који то јесу има 2, 3 у једном целом веку, некад и више од три ко у прошлим вековима

ИПХ ЗИЛОТ

, sada me teras da pretrazujem opet, misljenja su bila podeljena sve do...
Saboru u Carigradu 692. godine, ali i tamo su usvojena dva kanona Novoga zaveta: jedan sa Otkrivenjem a drugi bez Otkrivenja Jovanovog. Tek se u spisima grčkih crkava u desetom veku može pronaći Otkrivenje kao deo Novoga zaveta.
Ти који ти кажу да није, ништа од Златоустог нису читали...
samo daj argumente da citamo, postavi nam, a i ja trazim, pa cu morati opet da postavljam
ako sam u potpisu uzeo neki vs mnogi od https://sr.wikipedia.org/sr-el/Амфилохије_Иконијски radi se o 2. polovini 4. veka, danas je 21. i mi ne znamo konkretno koji su to mnogi, ako izuzmemo laodikijski sabor, ako izuzmemo svetitelje,
Kiril Jerusalimski i Grigorije Nazijanski nisu svrstavali Otkrivenje u novozavetne spise, Jovan Zlatousti i Teodorit Kirski ga nikada nisu upotrebljavali.
znaci, kriju da je raskrinkao u jednoj recenici antihrista, pseudohrista!
daj nam ti zilote jos gde ga je citirao

Poslednja izmena:
Evo iz Omilije 59 na Jevanđelje po Jovanu:
"Naš protivnik đavo hoda kao lav koji riče. On je takođe i zmija i aždaha i kaže se da stajemo na glavu zmijava i skorpijama."
Zlatousti citira Luka 10:19 ali tu se govori o zmijava i skorpijama ne o zmijama i aždahama. Konkretno u grčkom je ciljna rečenica:
"Οὗτος καὶ ὄφις καὶ δράκων ἐστι"
Znači đavo je ὄφις i đavo je δράκων.
Upravo tim nazivima se đavo naziva u Knjizi Otkrivenja:
"I zbačena bi aždaja velika, stara zmija, koja se zove đavo i satana, koja zavodi svu vaseljenu, i zbačena bi na zemlju, i s njom zbačeni biše anđeli njezini;" (Otkrivenje 12:9).
"καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων ὁ μέγας, ὁ ὄφις ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ Ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην, ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν, καὶ οἱ ἄγγελοι αὐτοῦ μετ’ αὐτοῦ ἐβλήθησαν."

Takođe početak trećeg dijela Zlatoustog rada Protivnicima monaškog života ima jako puno poziva na Otkrivenje. Pominju se anđeli koji idu po zemlji i trube (о страшном и непрерывном звуке труб, об ангелах, проходящих по вселенной) što imamo u Otkrivenju 8, o savijanju nebesa (о свивающихся небесах), i padanju zvijezda (о ниспадающих звездах) što imamo u Otkrivenju 6, otvaranje knjiga (о раскрываемых книгах) u Otkrivenju 20, vojske koje dolaze sa Sudijom (о грядущих с самим Судиею воинствах) iz Otkrivenja 19 itd.

Zlatousti citira Luka 10:19 ali tu se govori o zmijava i skorpijama ne o zmijama i aždahama.
i to je dokaz, azdaja, DRAGON? ne zasmejavaj me, upotrebljavao se u SZ, a da je rekao "stara zmija", onda bi znacilo da ga je citirao.
https://webstersdictionary1828.com/Dictionary/dragon
In Scripture, dragon seems sometimes to signify a large marine fish or serpent, Isaiah 27:1. Where the leviathan is also mentioned; also Psalms 74:13.

Sometimes it seems to signify a venomous land serpent. Psalms 91:13. The dragon shalt thou trample under foot.

It is often used for the devil, who is called the old serpent. Revelations 20:2.
Pominju se anđeli koji idu po zemlji i trube (о страшном и непрерывном звуке труб, об ангелах, проходящих по вселенной) što imamo u Otkrivenju 8,
plagijat, ja cak zapocinjem svoj sajt sa:
OSIJA 8,1 Trubu na usta i reci: kao orao [simbol Jovana - pisca "otkrivenja"] ide na dom Gospodnji; jer prestupiše zavet moj i otpadiše se od zakona mojega.
o savijanju nebesa (о свивающихся небесах),
plagijat,
Isaija 34,4I sva će se vojska nebeska rastopiti, i saviće se nebesa kao knjiga, i sva vojska njihova popadaće kao što pada list s vinove loze i kao što pada sa smokve.
Jeremija 2,12Čudite se tome, nebesa, i zgrozite se i upropastite se! veli Gospod.
i padanju zvijezda (о ниспадающих звездах) što imamo u Otkrivenju 6, otvaranje knjiga (о раскрываемых книгах) u Otkrivenju 20, vojske koje dolaze sa Sudijom (о грядущих с самим Судиею воинствах) iz Otkrivenja 19 itd.
plagijat

Poslednja izmena:

Back