Da li je tacno...

Da li je tacno, da se voli najvise prvo dete i druga zena?

• Da

• Ne

• Mozda

• Nemam iskustva

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
svako ima pravo na svoje misljene
i znam misljenje najmanje 3 majke koje i same kazu da vole vise prvo dete
a da vam ne pricam price muskaraca, vasih muzeva koji kazu da hoce/vole vise musku decu nego zensku.

a da vam ne pricam price muskaraca, vasih muzeva koji kazu da hoce/vole vise musku decu nego zensku.

onda ne poznajesh majke
il su ti prichale bajke
a ti muzjachki tripovi su uglavnom dok se dete ne rodi , mada i to je posebna vrsta mushkaraca , za reciklazu ..
uostalom zna se ko su najboji hebachi :whistling:

ne volim "stavove" zasnovane na par povrsnih razgovora i tudjim iskustvima, kao ni na predrasudama... to nije stav ni tvrdnja to je bulsit...
mislim, ALO, ja znam dva tipa koji i dalje kukaju za svojim prvim zenama i vole ih i dan danas iako su ponovo ozenjeni. i sta sada zakljucujemo? prva zena se vise voli:roll:

- - - - - - - - - -

meni neke babe pricale da se osmo dete najvise voli. samo ako ima plave oci:mrgreen:

Ovo je istina. Velika većina tako misli, samo mali broj ih prizna. Muškarcu muško dijete znači nastavak loze, prezimena...neka garancija za budućnost, iako često to nema veze s tim...

naglasak ne bi trebao da bude na pol

Koliko god ljudi glumili veličine, i koliko god pričali "samo nek je živo i zdravo", istina je da veliki broj žena želi žensku decu a veliki broj muškaraca želi mušku, tako i podele decu kojoj su privrženi, a mislim da je to negde i normalno. Nije naglasak na polu, već na tome koja deca se više vole, svi pričaju da svi decu vole isto, ali to nije tačno, ne postoje dve stvari na svetu koje se vole isto, uvek su u pitanju nijanse... Npr i kada se oženiš, možda ćeš toj ženi biti najveća ljubav u životu, a možda ti se desi i da te voli, ali da je za par nijansi više volela prošlog ili nekog tamo, i ti se nikada nećeš popeti na taj nivo, jer, ma koliko ljudi pričali, ništa se ne voli istim intenzitetom u životu.

Ovde je zanimljivo misljenje jednog mog prijatelja
koji mi je u jednom razgovoru pokusao objasniti
zasto covek na neki nacin vise voli najmladje dete i zasto je
njemu na neki poseban nacin posvecen i uglavnom ima izgradjen
neki poseban roditeljski i emotivni odnos.
Sustina je u sledecem pojasnio je to veoma jednostavno
i rekao da se najmladje dete najvise voli iz cisto bioloskog
razloga, definisan prirodno-nagonskim odnosom, a taj je da sa mladjim
detetom provede manji deo svog zivota nego sa starijim detetom.!!!

Ovde je zanimljivo misljenje jednog mog prijatelja
koji mi je u jednom razgovoru pokusao objasniti
zasto covek na neki nacin vise voli najmladje dete i zasto je
njemu na neki poseban nacin posvecen i uglavnom ima izgradjen
neki poseban roditeljski i emotivni odnos.
Sustina je u sledecem pojasnio je to veoma jednostavno
i rekao da se najmladje dete najvise voli iz cisto bioloskog
razloga, definisan prirodno-nagonskim odnosom, a taj je da sa mladjim
detetom provede manji deo svog zivota nego sa starijim detetom.!!!

Mislim da to ima veze sa godinama roditelja, sto su straiji sve vise imaju strpljenja a i iskkustva sa malom decom. Nisu nervozni kao kod rodjenja prvog deteta.
Ovo da muskarci vole vise musku decu, mislim da nije tacno.Mozda je to samo dok se beba ne rodi. Ljudi koji imaju decu obadva pola, znaju da je otac mnogo privrzeniji devojcicama a mama dececima.

Back