Da li je samo mehaničar odgovoran?

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
345.400
U kakvom su stanju autobusi koji svakog jutra izlaze na ulice da prevoze Beograđane? To je pitanje koje se još jednom postvlja nakon poslednjeg incidenta na liniji 78, privatnog prevoznika Banbus, gde je sa autobusa u toku vožnje otpao točak koji je usmrtio slučajnu prolaznicu na trotoaru.

Zbog sumnje na propuste u radu, mehaničar koji je zadužen za kontrolu autobusa, priveden je i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić je upitan i da li će još neko snositi odgovornost?
"Kako da politički odgovara neko jer neki tehničar nije dobro zavrnuo točak? Evo vi mi objasnite. Kako da sprečiš da neko ne zategne točak? Mi možemo u sledećem ugovoru sa privatnicima da stavimo mogućnost raskida ugovora ukoliko se učestalo dešavaju takvi incidenti. Mi danas ne možemo da raskinemo ugovor. On (prevoznik) snosi i krivičnu odgovornost, zapravo ljudi koji rade kod njega", naveo je predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić.

Profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić kaže da u ovom slučaju nije samo jedan šraf loše zavrnut, već više njih.

"Čak i kad bi samo jedna matica bila pogrešno stavljena ona bi ispala, ali bi točak i dalje ostao sa svim ostalim šrafovima na svom mestu. Znači ovde je naprosto slučaj morao biti da nekoliko tih matica nisu bile pričvršćene na način, odnosno zategnute kako je to moralo biti", rekao je Vujanić za Euronews Srbija.
link

Da li je još neko odogovoran?
I ko, jer nepravda bi bila da se samo mehaničar proglasi krivim
 
Posaljite sad i saobracajne inspektore u sve firme, i nek' poskupe tehnicki pregledi, i nacionalizujte auto-prevoznike.

Ja mislim da se tako resavaju problemi.

Verovatno sam i jos nesto zaboravio, tipa, hapsite tajkune, povecajte penzije i nek' svako jutro Jovo Bakic obidje radnicku klasu u EPS-u, ali to su onako opstija resenja.
 

Back
Top