la dolcevita
Poznat
- Poruka
- 8.055
Pa sta ako ce videti 3 puta?? Jaka stvar.
Ja bih crkla kad ne bih isla dva puta u toku (jednog) leta.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa sta ako ce videti 3 puta?? Jaka stvar.
S obzirom na cenu paradajza jos ispada da je to luxuzna vrsta turizma![]()
Da li ste za ili protiv paradajz turizma?
Da li je bolje ici na odmor na tri godine kulturishka ili svake godine u paradajz varijanti?
Да ли би могао ову тврдњу да поткрепиш неким аргументима?
И они који су на полупансиону једну трећину свих оброка (најчешће ручак - главни оброк) морају сами да се хране, зар не?
Да ли би могао ову тврдњу да поткрепиш неким аргументима?
И они који су на полупансиону једну трећину свих оброка (најчешће ручак - главни оброк) морају сами да се хране, зар не?
Kako sam ja od ovih "prokuzenih" i ne idem bez polupansiona na more, citybreak bez dorucka objasnicu...
Uplatom buffet dorucka i vecere ti dobijes puno hrane po obroku. U boljim hotelima, bogme i sa tri zvezdice imas sokove, sveze cedjene narandze i limun, peciva, jaja na vise nacina, vise vrsta kackavalja, musli, cerealije, jogurt, salate, vocne salate, kolace, slatke hlebove, nutelu, dzemove i kafu po zelji. Skoro da je izbacena iz upotrebe amerikano kafa pa je sada skoro svuda moguce napraviti latte, kapucino, makiato, espreso dopio....etc Kada za dorucak covek pojede slano, slatko, popije cedjen sok i na sve to doda kafu njemu je stomak pun 6 sati...ja rucam uvek, znaci spiskam samo 4 - 5 evra na rucak jer sam puna od dorucka. Za veceru imas jela po izboru, nekoliko vrsta ribe, mesa uopste, salate, sladolede, kolace sta vec i ponovo se najedes da si pun, sokove i obrok salate sa pastama...nakon toga popijes kafu u nekom kaficu i to je sve. Dakle dnevno van uplacenog pansiona potrosis do 15 evra....za dve kafe od po 5evra i rucak 5evra...eto racunice...
Али опет мораш да мислиш где ћеш и шта да ручаш...значи - није опуштенција до даске... Опет се, што каже Ефендија, ''гураш у реду у ресторанима брзе хране''?
А рачуница ми није јасна - па ја за 15 евра дневно имам и сва три оброка и безброј кафа у свом апартману...како је онда то јефтиније?![]()
Evo ovako reci cu ti samo jedan promjer
soba za dvoje sa polupansionom dođe oko60 €
a apartman za dvoje jefrini je oko 60 €
da kazem ovako ..za cetvero hotel sa hranom pansion puni 140 €
apartman za cetvero normalan od 90 do 140 €
otprilike su slicni uvjeti ..s tim da partman od 140 € zadovolajva sve vrste turista
Али опет мораш да мислиш где ћеш и шта да ручаш...значи - није опуштенција до даске... Опет се, што каже Ефендија, ''гураш у реду у ресторанима брзе хране''?
А рачуница ми није јасна - па ја за 15 евра дневно имам и сва три оброка и безброј кафа у свом апартману...како је онда то јефтиније?![]()
nije bas tako ...ima bezbroj kamoba ili slicno gdeza 4 € se moze jesti ok
a osim toga ako jedes ..doruckujes oko 9 i najedes se do veceri uz nestous put lako se izdrzi ...a vecera od 6
sve zavisi od coveka![]()
E pa vidis meni je ovako lepse i jeftinije jer ja pijem kapucino a on kosta svuda u svetu i znaci mi kada imam uracunat, jedam puno na odmoru, volim da imam i slatkise i ribu, oni tu ubace puno nacionalne hrane, za 15 evra ne mogu ni da zamislim da sve to sebi priustim jer paelja je sada hvatala 12evra tako da ne shvatam kako neko moze opustencija sve to da priusti sebi u svom apartmanu osim ako ne pravi paelju rucno...dakle u restoranu mogu finansijski da podnesem jedan obrok, ko moze sva tri super mu je i bez hotelskog pansiona, ko ne zeli da ima pansion u redu je, shvatam samo kazem da se secam mame koja je ponavljala svake godine "samo da imam hranu u hotelu, da mogu da preracunam troskove"...secam se da smo septembra '08 otisle na godisnjicu Solunskog fronta, smestili su nas u Paraliju, nas tri smo pukle 400 evra za 5 dana. Apartman je bio uzasan pa smo presle u hotel nakon prve noci i platile duplo smestaj jer je prvi bio nepodnosljiv, kafa je kostala 4.5 evra, isle par puta u restoran koji nas je hvatao isto kao na Santoriniju, placale lezaljke, otisle u Katarinu jer u Paraliji nismo imale ni gde da prosetamo, otisle u Solun i eto, nismo ni osetile a pukle smo previse za Paraliju u septembru...zato ja volim da kontrolisem troskove i da, meni je jeftinije u hotelu...
Аха, значи ипак није јефтиније хранити се у хотелу (јер фактички није) него ТИ више волиш у хотелу због одређених разлога! Ти разлози ЗА ТЕБЕ јесу сасвим легитимни, али онај ко ни код куће не пати за паељом и може да издржи 10-12 дана без ње - њему јесте јефтиније!
![]()
Ја се извињавам, не знам како је у Шпанији, на Малдивима или Италији....
Ја причам о Грчкој, на пример...
Овог лета летовала сам у Калитеи на Касандри где је студио за четворо, веома леп, нов, са базеном у прелепо уређеном дворишту, са климом и свиме што смештај чини квалитетним, коштао 15 евра по особи, значи 60 евра дневно!
Прошле године у Пефкарију на Тасосу ме је изнело 13 евра по особи (али, додуше, без базена), претпрошле у Геракинију на Ситонији 15 евра....
Сваки је био нов, са новим намештајем, близу плаже, на лепом месту, чист, лепо уређен, са климом (која се није доплаћивала), простран, са свим кухињским елементима (такође новим), са феном за косу, мењањем постељине на сваких 5 дана...
Златне славине за воду и персијски теписи ми баш и нису од неког значаја док сам на мору да бих плаћала ноћење у апартману 35 евра дневно по особи.........(искрено - ни у једној нашој агенцији нисам видела такве понуде...
)
Ма ок је, знам да има људи којима то одговара, мени не јер немам ''вишка'' и јер на мору морам да једем бар 4 пута дневно.
Али, оно што мени смета на овој теми то је поставка да ако једеш у апартману - онда си парадајз туриста и сељак, а ако имаш само два оброка дневно, а између ''издржаваш'' (читај - гладујеш, или такође једеш нешто с ногу, што је ''парадајз варијанта'', онда летујеш ''културишка''...
)
Знам да ниси ти то рекао....али ето, ја некако више полемишем са постављачем теме.
И даље чекам да чујем како је то стварно јефтиније узети полупансион у хотелу него студио или апартман.....![]()
tvrdim da je jeftinije biti u hotelu na polu pansionu nego privatno i sam se hraniti
Све је ок што си рекао, само ја још нисам чула како је то јефтиније летовати у хотелу уз полупансион него приватно и сам се хранити....![]()
Нисам одавно била на хрватском приморју....Хоћеш да кажеш да је цена најма апартмана или студија на хрватском приморју у просеку 30 евра за дан по особи????
Чак и да је тако, не можеш на основу Хрватске изнети генерални закључак да је ''јефтиније у хотелу него приватно''. Ето, ја ти навела цене из Грчке где се у просеку најам апартмана или студија плаћа од 10 до 17 евра за дан по особи.![]()
Нисам одавно била на хрватском приморју....Хоћеш да кажеш да је цена најма апартмана или студија на хрватском приморју у просеку 30 евра за дан по особи????
Чак и да је тако, не можеш на основу Хрватске изнети генерални закључак да је ''јефтиније у хотелу него приватно''. Ето, ја ти навела цене из Грчке где се у просеку најам апартмана или студија плаћа од 10 до 17 евра за дан по особи.![]()
Hm, to 10 € je mozda pocetkom juna, u sezoni ide i do 30 € po osobi (samo nocenje). Nije ni Grcka sto je bila, za lezaljku i suncobran moras da uzimas pice na svaka 2-3 sata, a gde je ostalo. Tvrdim da je jeftiniji hotel.