Da li je paradajz turizam zaista odmor?

Da,na sve to treba dodati izlete,dzeparac oko 100E dnevno za "sitne potrepstine"..bez 4500E nista...Ali lepo je kad imas veliku brojku da sve to mnozis,a opet mozes da odes na neka nova mesta,da uzivas sa porodicom,osetis nove mirise.Na zalost,ogroman broj ljudi to ne moze nikako,cak ni da je 100E po osobi...mnoga deca izrastu bez tog prelepog iskustva,a bila bi srecna i da na tom moru jedu svaki dan mamin pasulj,

:eek:
ne bi da mi je tata ministar prosvjete..:(
mislim da 5%stanovnista BiH moze da prisuti takav odmor..

ova tema definitivno nije za onoga kome su "100 evra za sitne potrepstine":hahaha:

Dorucak(npr.po dva peciva i mleko jogurtx5)=15E
Rucak-paradajz turizam od kuce
Vecera 5xgiros +sok ili pivo=20E
Izlazak za dvoje odrasle dece=15E-20E
Komplet dve lezaljke i suncobran(uz dodatak asura i naseg suncobrana)7E
Sladoled,frape,pivo jednom dnevno,na plazi 15E
Samousluga(sokici,grickalice,pivce,neki slatkis) 10E

Dobro,nije 100,ali je 80E-90E,a tu ne vidim nikakav luxuz,osnovne dnevne stvari(svake godine vodim dnevne troskove)ali 5 osoba(dvoje dece je preraslo i tinejdzerski uzrast).Ono 4500 se odnosi na aranzmane koji su kao "povoljni"pomenuti u postu iznad mog.(toliko bi moju porodicu kostali)
I 2500E-3000E potrosimo kad idemo svo petoro.dakle 500E-600E po osobi za 12-ak dana-tu je prevoz(najcesce trajekt dosta odnese)bile su i vize,apartman(i on mora da bude veliki)izleti,puno obilazaka,ulaznica,sitni pokloni...
Zato ja moram da nosam hranu i (do)spremam tamo,pa i ako imamo lepa,sadrzajna letovanja koja nas prilicno kostaju, zbog te hrane mogu se nazvati"paradajz turistom"-ali to uopste nije bitmo,bitno je da se nekako napune baterije za naredni period.
Dakle,tema itekako jeste i za mene,jer da imam 1 dete radilo bi se o nekoj nizoj cifri,pa ne bi bolo oci.(za neki All sa avionskim prevozom itd...to bi tek bila cifra..)

A "krupne potrepstine"nastanu onog dana kada se ide na izlet ili aqua park pa se na sve doda jos 100ak evra.Dakle-mladi,sami,i vi sa malom decom-jednog dana"kasce vam se samo"al na najlepsi moguci nacin,kad se razmnozite pa porastete!

Poslednja izmena:
Kao prvo mene zena nije "prevarila" kuvanjem.Cak naprotiv odlicna je kuvarica,i verovali ili ne bolje kuva od moje majke :D ,sto cete tesko cuti od jednog muskarca,ali na godisnji odmor ja ne zelim da ona kuva!Hocu da smo zajedno da uzivamo!Necu da mislim na ikakvo spremanje hrane.Hocu da budem snob!Hocu da se odmorimo,hocu da trosimo novac.

Ne zelim na plazi da sam zeljan hladnog americkog djubreta Coca -Cole,da se snebivam da kupim,da na plazi teglim 5kg frizidera napunjenog picima,sendvicima i ostalim potrebstinama.I ovako kad idem na plazu teglim za dete sve i svasta...

Ne osudjum ljude koji kuvaju,ali ja to ne zelim da moja zena to radi.

Pravi paradajz-turisti su nemci.Jede pansionsku hranu,pije obicnu vodu sa ledom,i ne daj boze da mu ne vratis cent,ako ze zahebe pa kupi nesto.Licno ne volim hotele,zgadili su mi se,ali se retko kuva u apartmanu,cak se i ne kuva uopste,postoje restorani pa jedi kad hoces i sta hoces.Ljudi imaju razlicite potrebe a i razlicite mogucnosti,protezu se prema guberu.Ili se zaduze pa grcaju cele godine posle,ne znam sta je pametnije i bolje.

Dorucak(npr.po dva peciva i mleko jogurtx5)=15E
Rucak-paradajz turizam od kuce
Vecera 5xgiros +sok ili pivo=20E
Izlazak za dvoje odrasle dece=15E-20E
Komplet dve lezaljke i suncobran(uz dodatak asura i naseg suncobrana)7E
Sladoled,frape,pivo jednom dnevno,na plazi 15E
Samousluga(sokici,grickalice,pivce,neki slatkis) 10E

Dobro,nije 100,ali je 80E-90E,a tu ne vidim nikakav luxuz,osnovne dnevne stvari(svake godine vodim dnevne troskove)ali 5 osoba(dvoje dece je preraslo i tinejdzerski uzrast).Ono 4500 se odnosi na aranzmane koji su kao "povoljni"pomenuti u postu iznad mog.(toliko bi moju porodicu kostali)
I 2500E-3000E potrosimo kad idemo svo petoro.dakle 500E-600E po osobi za 12-ak dana-tu je prevoz(najcesce trajekt dosta odnese)bile su i vize,apartman(i on mora da bude veliki)izleti,puno obilazaka,ulaznica,sitni pokloni...
Zato ja moram da nosam hranu i (do)spremam tamo,pa i ako imamo lepa,sadrzajna letovanja koja nas prilicno kostaju, zbog te hrane mogu se nazvati"paradajz turistom"-ali to uopste nije bitmo,bitno je da se nekako napune baterije za naredni period.
Dakle,tema itekako jeste i za mene,jer da imam 1 dete radilo bi se o nekoj nizoj cifri,pa ne bi bolo oci.(za neki All sa avionskim prevozom itd...to bi tek bila cifra..)

A "krupne potrepstine"nastanu onog dana kada se ide na izlet ili aqua park pa se na sve doda jos 100ak evra.Dakle-mladi,sami,i vi sa malom decom-jednog dana"kasce vam se samo"al na najlepsi moguci nacin,kad se razmnozite pa porastete!

potpuno se slažem
to je za mene odmor (ako se izuzme onaj deo oko ručka)

odmah mi je bilo jasno o čemu pišeš jer i ja sve troškove odmah množim sa 4:lol:

Kao prvo mene zena nije "prevarila" kuvanjem.Cak naprotiv odlicna je kuvarica,i verovali ili ne bolje kuva od moje majke :D ,sto cete tesko cuti od jednog muskarca,ali na godisnji odmor ja ne zelim da ona kuva!Hocu da smo zajedno da uzivamo!Necu da mislim na ikakvo spremanje hrane.Hocu da budem snob!Hocu da se odmorimo,hocu da trosimo novac.

Ne zelim na plazi da sam zeljan hladnog americkog djubreta Coca -Cole,da se snebivam da kupim,da na plazi teglim 5kg frizidera napunjenog picima,sendvicima i ostalim potrebstinama.I ovako kad idem na plazu teglim za dete sve i svasta...

Ne osudjum ljude koji kuvaju,ali ja to ne zelim da moja zena to radi.

ovaj tata nije stvaran:worth:

Radulović: Od juče u Budvi nema ni jednog slobodnog kreveta!
08. avgust 2010.

avgustradulovicokPredsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) Žarko Radulović ocijenio je da su od juče na teritoriji Budvanske rivijere rasprodati svi kapaciteti u hotelima i u privatnom smještaju i da bukvalno nema niti jednog slobodnog kreveta.

- Od juče u Budvi i okolini nema ni jednog slobodnog kreveta nego su pojedini gosti, koji nijesu na vrijeme rezervisali sobe, bili prinuđeni da spavaju u prikolicama ili čak da koriste ligeštule na plažama. Ovakva situacija masovnog dolaska turista nije bila zabilježena ni 2008. godine i jedino se može porediti sa situacijom kada je bio koncert pop dive Madone i kada su svi smještajni kapaciteti bili rasporodati, izjavio je Radulović za Portal Analitika, napominjući da je ipak 2008. godine takvo interesovanje trajalo svega dva-tri dana, dok nije prošao koncert Madone.

Prema riječima predsjednika CTU, tokom jučerašnjeg dana zabilježeno je nekoliko slučajeva da su gosti - u nemogućnosti da nađu smješaj u Budvi - krenuli ka Dubrovniku i hrvatskom primorju kako bi tamo pokušali da nađu smještaj. „Budva je zaista ispunjena do posljednjeg mjesta a prema mojim informacijama slična je situacija i u Ulcinju gdje je praktično nemoguće naći slobodnu hotelsku sobu ili smještaj u privatnom sektoru“, zaključuje Radulović

Da li ste za ili protiv paradajz turizma?
Da li je bolje ici na odmor na tri godine kulturishka ili svake godine u paradajz varijanti?

Ovako,naravno da ne zelim da kuvam na odmoru...ali i kad uplatimo hranu 90% od toga nam se ne svidja ili je masno ili je previse zacinjeno...tako je najbolja varijanta kupiti i poneti ono sto ti se svidja i platiti u restoranu(koji ti se dopadne) rucak ili veceru.
Ja najcesce ni ne jedem nista leti,voce,jogurt i to je sve...tako da me hrana uopste ne zanima...zanima me da vidim nesto novo i da kupim neki lep komad garderobe.

Back