...jel hoces istinu? Zato sto smo kao narod zatvoreni, zato sto nam deca nisu videla svet, zato sto nasih NEMA u Londonu, Parizu, Rimu a da ih nije dovela neka ekskurzija, zato sto smo inertni, zato sto ce nam se kompleks vise i nize vrednosti koji nas drma istovremeno obiti o glavu koja ce puci kao lubenica nakon tog udarca. Zato sto nas narod jos uvek misli da su low cost NESIGURNI AVIONI, zato sto radije biraju agenciju da ih vodi za ruku, zato sto su NEINFORMISANI pa pricam na sva usta i bicu mnogo srecna ako neko ko cita ove redove, ako jedan jedini covek kaze sebi e daj da probam da trazim sam preko low costa. Kod nas je sve fatalisticki, sve je malodusno, svi odustaju i onda cujem da mlad svet ide na Skiatos u apartmane koje plati 330 evra a za te pare moze na Ios, na Ibizu ako doda jos 100 evra odozgo, kako Wizzom do Barse i Spanom do Ibize...na primer. Zasto? Zato sto ce biti kasnije bogatiji za jedno novo iskustvo i poznanstva, osecace se kao deo sveta, deo evropske kulture, plasljivi smo a nece im se nista desiti nigde u tome je poenta. Englezi su ovakvi, Francuzi onakvi, Italijani tek kakvi a meni se stomak prevrne od takvih prica. Idi, vidi, pij na Spanskom trgu iz flase sa mladima iz celog sveta, budi deo njih za 30evra koliko ce platiti povratnu kartu Wizzom????? Za samo 30 evra i recimo hostele koje ce platiti 10 - 15 evra...sve zajedno neka ispadne 200evra za 7 dana ali bre video si Sikstinsku kapelu a ne Halkidiki po n-ti put. Ja se to trudim da uradim a samo dobijam sabotazu. Uzivajte onda i gotovo, nista niko ne mora da rizikuje, niko nista ne mora da trazi a i sta ima da se vidi u toj Evropi, verovatno nista. Ljuta sam, trazila sam od pocetka teme kao luda a samo dobijam noz u ledja.
Letos je iz Nisa bilo moguce leteti na Siciliju za 100evra a zale se ljudi da nema zainteresovanih dok je Antalija koja je duplo skuplja PUNA! Dakle do Forlija pa do Palerma, u Palermu hotel 25evra do Masimo teatra sa doruckom, od Palerma vozom do Katanije pa iz Katanije do Forlija pa za Srbiju ali nece ljudi, strah valjda, ne zele a ja se pitam da li je moguce da neko zaista ne zeli da vidi Siciliju????? Ili Sorento? Wizzom do Rima, 20evra Rim Napulj, 11evra busom Napulj Sorento? Zasto da ne? Isprovocirana sam jer se sabotira umesto da se gura jedna ideja koja nas cini boljim i otvorenijim