Da li je ovo razlog zašto je Švajcarska toliko napredna?

Screenshot_20250805_153807_Samsung Internet.jpg

Ovo je karta koja pokazuje kada su žene dobile pravo glasa u Evropi

Pogledajte prilog 1765997

Uočite Švajcarsku
Tacno sam znala i pre nego sto sam je otvorila da je tema vezana za zene i da su zene opet krive za nesto. :) :) :)

Da ukinemo pravo glasa zenama, pa da Srbija postane jos snazniji ekonomski tigar?

Oni su stvarno poseban mentalitet

Poodavno, 7 dana za NG u elitnom hotelu na Žabljaku
Bila i ženina rodjaka sa mužem švajcarcem,
Nije pitao koiiko košta, platio

Ali je oblesavio kada mu konobar nije vratio ceo kusur
"nema on pravo da uzima koliko hoće."

A u Švacarskoj, ako ne ostaviš ni centa bakšiša
to je znak da si vezadovoljan uslugom

Moguće da ima veze. Žensko pravo glasa je jako loša ideja. Prvo, nema razloga da glasaju, ako su udate, onda muž treba da glasa za celu porodicu. Ako nisu udate, onda isto nema razloga da glasaju, jer ne učestvuju u budućnosti nacije. Osim toga, žene se pri glasanju vode emocijama, biraju političare koje smatraju plemenitim, one koji su blagonakloni prema imigrantima, drugim rasama, nižim slojevima i ekologiji i obećavaju velikodušnu socijalnu politiku, čime isto štete nacionalnim interesima.

Iako su žene u Švajcarskoj dobile pravo glasa na saveznom nivou 1971. godine, i dalje su postojali kantoni gde je ženama bilo zabranjeno da glasaju sve do 1990. godine, kada je poslednji kanton dodelio ženama pravo glasa (kanton Apencel Inerroden)

Najsmešnije je to što Apencel Anerroden nije čak ni ništa odobrio; savezna vlada ih je primorala da dozvole ženama da glasaju, jer su muškarci u kantonu to odbili na referendumu.
Швајцарска је успшена из два разлога. Први је тај што људи вредно раде, а други, слушај пажљиво, јер је та држава легло прања новца и седиште најкорумипиранијих организација ФИФА, ФИБА, Црвени крст итд.
Има ли то везе са женским правима, реци ти мени.

Moguće da ima veze. Žensko pravo glasa je jako loša ideja. Prvo, nema razloga da glasaju, ako su udate, onda muž treba da glasa za celu porodicu. Ako nisu udate, onda isto nema razloga da glasaju, jer ne učestvuju u budućnosti nacije. Osim toga, žene se pri glasanju vode emocijama, biraju političare koje smatraju plemenitim, one koji su blagonakloni prema imigrantima, drugim rasama, nižim slojevima i ekologiji i obećavaju velikodušnu socijalnu politiku, čime isto štete nacionalnim interesima.
Po istom principu može da se kaže da su mučkarci nakloni ovome ili onome.

Zato i jesu uspešni...doduše žene bi unele malo empatije...za svoj džep, pošto za ljude nemaju empatiju...
Svako ko poveže zapadne države sa pristojnim nije obavešten i nema čime da misli...
Људи су пристојни или непристојни. Чињеница је да су људи, посебно аутохтоно становништво, пристојни, али то не значи да не треба да буду несвесни паразитске структуре у којој живе. Ону глупост о гласању мужа у име целе породице нећу да коментаришем. Ипак хоћу: деперсонализација.

Људи су пристојни или непристојни. Чињеница је да су људи, посебно аутохтоно становништво, пристојни, али то не значи да не треба да буду несвесни паразитске структуре у којој живе. Ону глупост о гласању мужа у име целе породице нећу да коментаришем. Ипак хоћу: деперсонализација.
Malo se zezam, a malo sam ozbiljan kao i tema....realno tema i jeste da nervira forumašice, pri čemu je sasvim istinita. Pošto sam rodjen u društvu koje nikad nije dovodilo u pitanje prava žena, potpuno sam izgubio osećaj da postoje i takve sredine gde se prava dovodi u pitanje...
Sasvim je druga stvar mentalitet žena i ponašanje....pogotovo forumašica.

Malo se zezam, a malo sam ozbiljan kao i tema....realno tema i jeste da nervira forumašice, pri čemu je sasvim istinita. Pošto sam rodjen u društvu koje nikad nije dovodilo u pitanje prava žena, potpuno sam izgubio osećaj da postoje i takve sredine gde se prava dovodi u pitanje...
Sasvim je druga stvar mentalitet žena i ponašanje....pogotovo forumašica.
Ја се не нервирам, него се ожалостим. У оваквим расправама увек тражим равнотежу, иако ме резигнирају екстреми оба пола.
Нервираторикс ме такође не нервира, иако сад има неке чудне краке на аватару.

Back