aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 26.075
Ko je rodjen mora da ima pocetak.
I tyime Logos Isus nikada ne moze biti isto sto i Bog Tvorac svega
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
T je to.Ko je rodjen mora da ima pocetak.
Bozje stvarstvoPise ti "Rodjen od Boga a nestvoren ". Ako je nesto iz Boga to je Bozije .
Arijance.Pise ti "Rodjen od Boga a nestvoren ". Ako je nesto iz Boga to je Bozije .
Objasi joj ti to "glasnik"
Druze Radovane.Pise ti "Rodjen od Boga a nestvoren ". Ako je nesto iz Boga to je Bozije .
Objasi joj ti to "glasnik"
Sve je Bozje stvarstvoArijance.
Cujes ti sta ti moj prijatelj Radovan kaze?
Jel treba ovo da objasnjavam?
1=== O kojoj crkvi ti pises,Brate,
Na taj način, tako istražujući, kao ISTRAŽIVAČ s čim se (tako izgleda) dičiš, ništa nećeš moći da shvatiš onako kako treba shvatiti.
Za istraživanje jednog običnog Božjeg stvora, npr. majušnog crva, nedovoljno je svo obrazovanje ovog sveta, i sva pamet svih pametnih, a ti si umislio da možeš svojim sopstvenim obrazovanjem, pameću, nadahnućem, da ISTRAŽUJEŠ ni manje ni više već Božje / Božanske stvari. Priberi se Brate. Ja razumem da te tako lože oni tvoji ISTRAŽIVAČI i OZBILJNI PROUČAVAOCI kao što se i ovde sreću, pa se isto tako kao i ti time hvališu, ali - ne može to tako. Sveti ljudi, koji su ceo svoj život samo Bogu posvetili, i samo se s Njim družili, pa im ne bi palo na pamet da sebe nazovu ISTRAŽIVAČEM i PROUČAVAOCEM...Bilo bi ih stid. A ''čega se pametan stidi s tim se ... ponosi''.
*
Evo npr. kako si ti ISTRAŽIO prosto pitanje: ''Kako je Otac "rodio " Sina , pre svih vekova, :?'' (citirao sam te)
Nikako nisi istražio. Ti se i sada posle svih ISTRAŽIVANJA pitaš kako je to moguće.
*
A Crkva,
- nebozemna zajednica, zajednica svih upokojenih i živih ljudi koji ispovedaju Gospoda Isusa Hrista,
- stub i tvrđava Istine
- itd.
Postala je Samim Hristom osnovana, Koji je rekao da ni vrata pakla neće moći da je unište. Što znači da ona sve vreme od svog postanka postoji. Papska jeres je nastala tek u 11. veku, a Protestanti tek daljim odvajanjem od Papske jeresi. Kako je onda Crkva imala svoje nepostojanje dok se oni nisu formirali? 11 vekova je bila gde? Od 325. god do 1054. god je Crkva bila u zabludi i čekala da je jeretici prosvetle!? Filiokve je krucijalna jeres, koju oni i danas drže, čega se nisu odrekli, za šta i danas smatraju da su u pravu a da su svi ostali u zabludi, pa se i oni s tim PONOSE. A ''čega se pametan stidi s tim se ... ponosi''.
#
Lepo je da se trudiš Božanske stvari da razumeš, ali mimo Crkve to nikome nije uspelo.
Pozdrav Brate.
Pogresno.Sve je Bozje stvarstvo
eto jasno je
Bog JHVH je jedini Tvorac SVEGA.
jel to tako tesko shvatiti
Koja je to reč?T je to.
Smo so za Isusa jedinoridni ne zaci rodjen.
Izvorna rec koja se tu koristi znaci izuzetan.
Pisao sam o tome unazad.Koja je to reč?
Neka me Glasnik ispravi ako pogrešno prezentujem, ali po mom razumevanju Glasnik:@Glasnik. Šta ti uopšte hoćeš da dokažeš?
Monogenis?Pisao sam o tome unazad.
Ne mogu sada da i to trazim nemam vreme..
Mogu i sliku neutralnih komentara izvornog teksta da ti postavim.
Ja argumentujem sve sto kazem.
Jer kod mene je biblija veliki gazda, ne covek.
Kako ti je Biblija veliki gazda kad se oslanjaš na "neutralne komentare"?Jer kod mene je biblija veliki gazda, ne covek.
Poslanica Jevrejima , koja je obracanje njima na njihovom jeziku i njihovim idiomima , snazno povezanaDruze Radovane.
Zamisli situaciju.
Nadjemo se mi, i ja ti kazem.
Sin moj ti si, ja te danas rodih.
I onda se okrenem prema svima koji slusaju i kazem: bicu mu otac i on ce mi biti sin.
Sta ti sada pada na pamet?
O cemu je rec?.
Razumem te.Poslanica Jevrejima , koja je obracanje njima na njihovom jeziku i njihovim idiomima , snazno povezana
sa Starim Zavetom, i njihovom usmenom tradicijom o onome o chemu oni dobro znaju mimo ostalih
naroda .
Za pravlno izvorno tumacenje reci zahteva poznavanje njihovog jezika i izraza u koje mora starno da se udubi .
Ponekad zatrazim savet od njihovih Hriscana kojima je to i izvorni i maternji jezik .
.................................................................................................................................................................................
Kad bih sve sabirao ,odabrao bih odgovor nekog ko je recit poput De-Sisti jer je to strucno i obrazovano izrazio
a da to ja ne bih licno umeo i sa tim stilom da prezentujem ni za deset strana mog nerazumljivog pisanja.
Mnogo netacnosti si rekao gore a nije prvi put.Neka me Glasnik ispravi ako pogrešno prezentujem, ali po mom razumevanju Glasnik:
- pokušava da u odgovoru na jehovističke tvrdnje da je Logos stvorenje koje ima početak, afirmiše da je Logos potpuni Bog, bez ikakvog početka i uzroka u vremenu.
- u tom smeru, on odbacuje ikakvu mogućnost rađanja Logosa u predvečnosti, tvrdeći da svako rađanje, kao i stvaranje mora biti u nekom vremenu. Tj. da postoji trenutak pre i posle rađanja ili stvaranja
- zbog toga, on Logosa nastoji da afirmiše lišenog ikakvog odnosa suštine sa Ocem ili Svetim Duhom.
- po tome, Logos postoji, pa postoji, sam po sebi.
-
Zaključak: Ono što Glasnik želi dokazati, ujedno je i suštinska greška njegove konstrukcije. Ta greška jeste poricanje ikakvog suštinskog odnosa Logosa sa Ocem.
1. Mojsijeva 2,24 | Za to će ostaviti čovjek oca svojega i mater svoju, i prilijepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno (echad) tijelo. |
saija 43,10 | Vi ste moji svjedoci, veli Gospod, i sluga moj kojega izabrah, da biste znali i vjerovali mi i razumjeli da sam ja; prije mene nije bilo Boga niti će poslije mene biti. |
Kako je po tebi Otac bio ljubav kada je bio sam, kao sto kazes? Koga je voleo da bi bio ljubav?Sva tri bozasnka bica su po prirodi ljubav i ljubav je uzrok njihovog jedinstva.
Monogenis?
Monogenis?
Jovan 1,14 | I riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga (monogenis) od oca. |
Luka 7,12 | Kad se približiše k vratima gradskijem, i gle, iznošahu mrtvaca, jedinca sina (monogenis) matere njegove, i ona bješe udovica i naroda iz grada mnogo iđaše s njom. |
Luka 9,38 | I gle, čovjek iz naroda povika govoreći: učitelju! molim ti se, pogledaj na sina mojega, jer mi je jedinac: (monogenis) |
Jevrejima 11,17 | Vjerom privede Avraam Isaka kad bi kušan, i jedinorodnoga (monogenis) prinošaše, pošto bješe primio obećanje, |
Galatima 4,4 | A kad se navrši vrijeme, posla Bog sina svojega jedinorodnoga, koji je rođen od žene i pokoren zakonu, |
1. Jovanova 5,18 | Znamo da nijedan koji je rođen od Boga, ne griješi, nego koji je rođen od Boga čuva se, i nečastivi ne dohvata se do njega. |
Naravno da je Isus prvi vaskrsao na nebo.Primer:
Kol 1:18 I On je glava telu crkve, koji je početak i prvorodjeni iz mrtvih, da bude On u svemu prvi;
U ovom tekstu koji pise apsotol Pavle je uzeta rec prvorodjeni.a u grckom tekstu se koristi rec ( protokos)
Ne monogenis.
Opet je rec o radjanju a sada jasno vidimo da Isus postoji.
Sto nam ponovo pokazuje da rec radjanje ne znaci uvek bukvalno radjanje.
Ova ( protokos) ima vise znacenja, a znacenje u ovom tekstu je iznad svih mrtvih, uzdignut, izuzetan.
Uostalom imamo Mojsija koji je vaskrsao pre Hrista, Hristos je sam vaskrsao par ljudi pre raspeca, mnostvo je vaskrslo pre njega kao prvina koji su posli sa njime u nebo, kao prvina i zalog svih onih kojic e vaskrsnuti na dan njegovog drugog dolaska i cekali su da on vaskrne, pa se onda pokazali mnogima.
Tako da ta rec cak ne znaci da je Isus prvi vaskrsao a kamoli rodjen.
Vec je on iznad svih vaskrslih, jer kroz njega ce svi vaskrsnuti.
Na prvo.Kako je po tebi Otac bio ljubav kada je bio sam, kao sto kazes? Koga je voleo da bi bio ljubav?
I jos, kad Gospod naziva Oca, Ocem u kom smislu mu je Otac?
Ja sam upravo i naveo da je to tvoja tvrdnjaMedjutim njihovo jedinstvo se ne zasniva po rodbinskoj liniji da tako kazem, vec po njihovoj istoj sustini iako nisu rodili jedno drugog ili uzrokovali.
Ako je neko bozansko bice moralo da rodi drugo, to je u stvari zacelo postojanje onog drugog.
I to je teski greh i unizavanje Bozasntva u ovom slucaju Hristovog i D svetoga.
Jer, ti tvrdiš da Logos ne duguje svoju suštinu Ocu.- zbog toga, on Logosa nastoji da afirmiše lišenog ikakvog odnosa suštine sa Ocem ili Svetim Duhom.
- po tome, Logos postoji, pa postoji, sam po sebi.